SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
Rookie
#2501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tramvajima kruže trojica razbojnika!
Prijete nožem, otimaju novčanike, nakit, mobitele... • MUP-u niko ništa nije prijavio • Zaštitari stalno na usluzi
Autor: A. ALJIMI - A. J.
04.02.2010. 13:15
Javni prijevoz: Građani nisu sigurni
Novi šok za sve putnike javnog gradskog prijevoza! Naime, kako su nam prenijeli naši čitaoci koji su u panici pozivali našu redakciju, tramvajima kruže trojica razbojnika. Oni uz prijetnju nožem putnicima otimaju novčanike, nakit, mobitele... Tako su jednom 14-godišnjaku oteli mobitel, a da niko od saputnika nije reagirao.
Bez pompe
- Zaista je nečuveno šta se dešava u ovom gradu. Pa više se ne možemo normalno voziti u tramvajima, a da nas niko ne napadne. Oni to rade polako i bez velike pompe, priđu zaprijete i traže da im damo šta imamo - rekao nam je jedan od čitalaca koji nije želio da objavimo njegovo ime.
U MUP-u KS rekli su nam kako nemaju nikakvih saznanja o ovim dešavanjima jer niko od putnika nije prijavio nijedan slučaj.
- Mnoge žrtve kriminalaca iz straha nikada ne prijave da im je nešto ukradeno. To, nažalost, olakšava "posao" kriminalcima koji drsko i naočigled sviju otimaju stvari po tramvajima, trolejbusima i autobusima - rečeno nam je u MUP-u.
Saradnja s policijom
Zaštitari GRAS-a više puta su sretali razbojnike, ali nisu konkretno ovu trojicu.
- Služba unutrašnje zaštite GRAS-a formirala je i poseban odjel za zaštitu imovine i putnika u vozilima i na stajalištima. Zaštitari često sprečavaju narušavanje javnog reda i mira, rade u grupama i sarađuju s policijom. U proteklom periodu nekoliko puta su spriječili džeparenje. Ako se zaštitari u momentu razbojništva nađu u vozilu, sigurno će intervenirati - kažu iz GRAS-a te poručuju putnicima da se za pomoć uvijek mogu obratiti zaštitarima.
Iz MUP-a apeliraju da putnici prijave kradljivce
Iz MUP-a apeliraju na građane da se ne ustručavaju prijaviti razbojnike ili džeparoše koje uoče u vozilima javnog gradskog prijevoza.
- Bilo bi dobro da prijave i ako su im oteli nešto od imovine. Samo na taj način možemo stati ukraj kriminalcima koji "rade" u vozilima javnog prijevoza - kažu iz MUP-a.
Šta kažu putnici
Halima Adilović: - Što se mene tiče, nisam nikada imala neprijatnih situacija u tramvaju. Ali me brinu sve učestaliji napadi na putnike. Treba se pozabaviti sigurnošću putnika.
Amela Olovčić: - Uopće se ne osjećam sigurno. Gledala sam kada je pijani čovjek maltretirao djevojku. Bili su prisutni i revizori, ali joj niko nije pomogao.
Zejna Arnautović: - Nekoliko puta sam upozorila ljude u tramvaju kada sam primijetila da ih kradu, ali tada i sebe dovodim u opasnost. Zato su potrebni zaštitari u prijevozu.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... razbojnika
Inače, znam za dva slučaja u kojima je grupa razbojnika nedavno, uz prijetnju velikim nožem oduzela mobitele, u punim tramvajima/trolejbusima. Naravno, nisu bili maskirani.
Prijete nožem, otimaju novčanike, nakit, mobitele... • MUP-u niko ništa nije prijavio • Zaštitari stalno na usluzi
Autor: A. ALJIMI - A. J.
04.02.2010. 13:15
Javni prijevoz: Građani nisu sigurni
Novi šok za sve putnike javnog gradskog prijevoza! Naime, kako su nam prenijeli naši čitaoci koji su u panici pozivali našu redakciju, tramvajima kruže trojica razbojnika. Oni uz prijetnju nožem putnicima otimaju novčanike, nakit, mobitele... Tako su jednom 14-godišnjaku oteli mobitel, a da niko od saputnika nije reagirao.
Bez pompe
- Zaista je nečuveno šta se dešava u ovom gradu. Pa više se ne možemo normalno voziti u tramvajima, a da nas niko ne napadne. Oni to rade polako i bez velike pompe, priđu zaprijete i traže da im damo šta imamo - rekao nam je jedan od čitalaca koji nije želio da objavimo njegovo ime.
U MUP-u KS rekli su nam kako nemaju nikakvih saznanja o ovim dešavanjima jer niko od putnika nije prijavio nijedan slučaj.
- Mnoge žrtve kriminalaca iz straha nikada ne prijave da im je nešto ukradeno. To, nažalost, olakšava "posao" kriminalcima koji drsko i naočigled sviju otimaju stvari po tramvajima, trolejbusima i autobusima - rečeno nam je u MUP-u.
Saradnja s policijom
Zaštitari GRAS-a više puta su sretali razbojnike, ali nisu konkretno ovu trojicu.
- Služba unutrašnje zaštite GRAS-a formirala je i poseban odjel za zaštitu imovine i putnika u vozilima i na stajalištima. Zaštitari često sprečavaju narušavanje javnog reda i mira, rade u grupama i sarađuju s policijom. U proteklom periodu nekoliko puta su spriječili džeparenje. Ako se zaštitari u momentu razbojništva nađu u vozilu, sigurno će intervenirati - kažu iz GRAS-a te poručuju putnicima da se za pomoć uvijek mogu obratiti zaštitarima.
Iz MUP-a apeliraju da putnici prijave kradljivce
Iz MUP-a apeliraju na građane da se ne ustručavaju prijaviti razbojnike ili džeparoše koje uoče u vozilima javnog gradskog prijevoza.
- Bilo bi dobro da prijave i ako su im oteli nešto od imovine. Samo na taj način možemo stati ukraj kriminalcima koji "rade" u vozilima javnog prijevoza - kažu iz MUP-a.
Šta kažu putnici
Halima Adilović: - Što se mene tiče, nisam nikada imala neprijatnih situacija u tramvaju. Ali me brinu sve učestaliji napadi na putnike. Treba se pozabaviti sigurnošću putnika.
Amela Olovčić: - Uopće se ne osjećam sigurno. Gledala sam kada je pijani čovjek maltretirao djevojku. Bili su prisutni i revizori, ali joj niko nije pomogao.
Zejna Arnautović: - Nekoliko puta sam upozorila ljude u tramvaju kada sam primijetila da ih kradu, ali tada i sebe dovodim u opasnost. Zato su potrebni zaštitari u prijevozu.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... razbojnika
Inače, znam za dva slučaja u kojima je grupa razbojnika nedavno, uz prijetnju velikim nožem oduzela mobitele, u punim tramvajima/trolejbusima. Naravno, nisu bili maskirani.
- karanana
#2502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zna li neko kako dobiti dozvolu za nosenje vatrenog oruzja? ili ako ima kakav link please.
-
lolo_lolo
#2503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma daaaaajkaranana wrote:zna li neko kako dobiti dozvolu za nosenje vatrenog oruzja? ili ako ima kakav link please.
ovo sa tramvajima i kradjama je veliki problem
nikad mi se nesto slicno nije desilo,niti sam vidio,ali raja prica da se svasta dogadja u tramvajima
postaviti zastitare us vaki tramvaj,ili se nekako obracunati sa tom bandom koja maltretira i krade od naroda
iako je tu narod najvise kriv,kradje se desavaju pred njim,a niko ne reaguje
dok mi ne uzmemo pravdu u svoje ruke,ovo ce biti ucestalije,nedo Bog da se ponovi slusaj Denis Mrnjavac,zbog par maraka
-
vnm
#2504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
moj mladji rodjak je ostao bez 3 mobilna telefona u roku od 12 mjeseci. dva puta mu nozem prijetili, a jednom ne zna ni on kad su mu ga stigli mahnuti.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Trebas izvaditi ljekarski, ici na posebne obuke za rukovanje oruzjem, popunit dosta formulara nekakvih u mupu, onda samo uz dozvolu kada dobijes mozes ici u ovlastenu prodavnicu oruzja da kupis sta hoces, onda opet odes u policiju da ti registriraju oruzje i valjda je to to. Al i kad dobijes dozvolu neces smjeti pistolj nosati po zatvorenim objektima, tramvajima, autobusima i slicno...karanana wrote:zna li neko kako dobiti dozvolu za nosenje vatrenog oruzja? ili ako ima kakav link please.
- hotazmaj
#2506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ljudi moji situacija nije nikako dobra. U zadnje vrijeme se dosta vozim tramvajem i dosta pjesacim i vjerujete meni kao muskarcu nije svejedno, mogu misliti kako je zenama, djevojkama i djeci. Opet mislim da smo mi muski nesto sigurniji ali ne 100%. Do skoro su mi bila smjesna ovakva pitanja kao sto je karanana postavio ali u zadnje vrijeme se da primjetiti da je vrag odnio salu. Jednom ako mi se ne daj Boze desi, drugi put necu cekati sa nabavljanjem i nosenjem
- Joey Tribbiani
#2507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jbg, cuvaj se druze, oci sirom otvorene, i ja se isto osjecam
PS: prije 4 godine sam bio u policijskoj stanici, prijavio kradju i zapamtio sam dvojicu roma. Po prici policajaca sam skonto da su cesto kod njih, neki sitni kriminalci. Ne vjerujem da bi nekog povrijedili, ali nije svejedno covjeku kad mu neko ukrade novac i dokumente. Pazite u tramvajima na stvari, posebno ako vidite jednog od te dvojice spomenutih. Visok oko 175, mozda malo i nizi. Crna kosa, uvijek pocesljana u stranu, ne znam sad, 25 godina mozda. Opet ga vidjam
PS: prije 4 godine sam bio u policijskoj stanici, prijavio kradju i zapamtio sam dvojicu roma. Po prici policajaca sam skonto da su cesto kod njih, neki sitni kriminalci. Ne vjerujem da bi nekog povrijedili, ali nije svejedno covjeku kad mu neko ukrade novac i dokumente. Pazite u tramvajima na stvari, posebno ako vidite jednog od te dvojice spomenutih. Visok oko 175, mozda malo i nizi. Crna kosa, uvijek pocesljana u stranu, ne znam sad, 25 godina mozda. Opet ga vidjam
-
MojaMalenkost
#2508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Meni opljačkali kuću, komšija bio svjedok. Prijavili policiji i policajci izvršili uviđaj. 15 dana kasnije komšija u gradu sretne tu dvojicu lopova, pozove policiju i prati ih. Došli policajci do njih dvojice i zamolili ih da dođu u policijsku stanicu na razgovor kad budu imali vremena. Normalno njih dvojica ni do dan danas nisu svratili u policijsku stanicu iako su poznati po razbojništvima. Uzalud bilo što je komšija bio spreman svjedočiti! Stav policije je bio da ih moraju zateći na licu mjesta

- minjonja
#2509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jel onaj sto je jedno vrijeme sa sobom dijete nosio?Joey Tribbiani wrote:jbg, cuvaj se druze, oci sirom otvorene, i ja se isto osjecam
-
maxell_sarajevo
#2510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hotazmaj wrote:Ljudi moji situacija nije nikako dobra. U zadnje vrijeme se dosta vozim tramvajem i dosta pjesacim i vjerujete meni kao muskarcu nije svejedno, mogu misliti kako je zenama, djevojkama i djeci. Opet mislim da smo mi muski nesto sigurniji ali ne 100%. Do skoro su mi bila smjesna ovakva pitanja kao sto je karanana postavio ali u zadnje vrijeme se da primjetiti da je vrag odnio salu. Jednom ako mi se ne daj Boze desi, drugi put necu cekati sa nabavljanjem i nosenjem
Dvije- tri godine odvoji za teretane i usput nauci neku borilacku vjestinu i problem rijesen.
- Gile Šampion
#2511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jednostavno i iskreno da ti kažem:trebaš imati štelukaranana wrote:zna li neko kako dobiti dozvolu za nosenje vatrenog oruzja? ili ako ima kakav link please.
A od papirologije ti treba uvjerenje iz suda da nisi ni u jednoj opštini kantona SA kažnjavan,ljekarsko da si sposoban psihički,uvjerenje koje polažeš o rukovanju oruzjem i to je to odprilike.Par stotina KM-ova troška za tu papirologiju i imaš pištolj.
I onda ga ne smiješ opet svugdje da nosiš
- Troll_Happens
#2512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
maxell_sarajevo wrote:hotazmaj wrote:Ljudi moji situacija nije nikako dobra. U zadnje vrijeme se dosta vozim tramvajem i dosta pjesacim i vjerujete meni kao muskarcu nije svejedno, mogu misliti kako je zenama, djevojkama i djeci. Opet mislim da smo mi muski nesto sigurniji ali ne 100%. Do skoro su mi bila smjesna ovakva pitanja kao sto je karanana postavio ali u zadnje vrijeme se da primjetiti da je vrag odnio salu. Jednom ako mi se ne daj Boze desi, drugi put necu cekati sa nabavljanjem i nosenjem
Dvije- tri godine odvoji za teretane i usput nauci neku borilacku vjestinu i problem rijesen.
aha rjesen al u k... sto ga nije rjesio mirkov sparing partner iz brazila.. frajer znao ne znam ti ni ja koje vjestine.. pa su ga upucali ko zeca.... zato ono ako naletis tesko da ces se izvuci citav jedino ako su likovi totalni amatari.. a s obzirom da je sve vise djece sa pucama ako se odluci da puca... tesko da ces se izvuci ne znam ti kakav da si bruce lee
-
zonbirile
#2513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-------------------------------------MojaMalenkost wrote:Meni opljačkali kuću, komšija bio svjedok. Prijavili policiji i policajci izvršili uviđaj. 15 dana kasnije komšija u gradu sretne tu dvojicu lopova, pozove policiju i prati ih. Došli policajci do njih dvojice i zamolili ih da dođu u policijsku stanicu na razgovor kad budu imali vremena. Normalno njih dvojica ni do dan danas nisu svratili u policijsku stanicu iako su poznati po razbojništvima. Uzalud bilo što je komšija bio spreman svjedočiti! Stav policije je bio da ih moraju zateći na licu mjesta![]()
![]()
zbog navale tranzicijskih Europljana sa Istoka,Italija donjela zakon,pout SAD,jarane pištolj pod jastuk,koga zatekneš u kući upucaj ko psa,još će ti razne udruge naći tretman kod psihijatra,ako te dojmi događaj,od suda-aferim,šta je radio u tvojoj kući nepozvan,u 2 noću.
- Joey Tribbiani
#2514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
minjonja wrote:jel onaj sto je jedno vrijeme sa sobom dijete nosio?Joey Tribbiani wrote:jbg, cuvaj se druze, oci sirom otvorene, i ja se isto osjecam
nije, ovaj je cesto sam
- black
#2515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
izgleda da nema druge vec pistolj nabaviti
-
teAMICA
#2516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Na Pofalićima auto udari ženu pješaka koja je prelezila ulicu na zeleno! Punto nakav
, eno frka - hitna, policija....
Jebo te život, ne smiješ više ni na zeleno preći....
Nadam se da će žena biti dobro
Jebo te život, ne smiješ više ni na zeleno preći....
Nadam se da će žena biti dobro
-
lolo_lolo
#2517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sta bi sa ovom zenom?Pacificgirl wrote:Na Marijin Dvoru maloprije na raskrsnici auto ženu udarilo, zatvoren saobraćaj na Titovoj upravo...
- ultima_palabra
#2518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pisalo je na stranici MUP-a da je lakše povrijeđena, mada meni nije tako izgledalo 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
1995 sam sigurnije se osjećao u tramvaju
1996 išao slikati reintegraciju grbavice aparatom yashicom
a danas me strah iz kuce izaci
prije sam znao odakle je opasnost
a protiv random acts of violence se ne možeš boriti.. nemaš čime
a danas me strah iz kuce izaci
- ARmAn1i
#2520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mah sta se brines, opusti se i uzivaj...komi wrote:1995 sam sigurnije se osjećao u tramvaju
a danas me strah iz kuce izaci![]()
![]()
![]()
live a life.. jebes forum i kukanje
-
smrdljivi_grad
#2521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
black wrote:izgleda da nema druge vec pistolj nabaviti
kupis nekim lovcima jedno janje

stavis optiku i registrujes kao lovacki karabin
ili ovo

al kad vec nisi nabavio, mislim da neces ni sad...
- minjonja
#2522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sta je bilo sa onim momkom iz prepolovljene jette?
- minjonja
#2523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jeste, sto je lik kroz crveno prosao sa zenom i djetetom u autu i udario jettu koja se prepolovila.Aura Perez wrote:jel to onaj udes kod masinske sto je bio?minjonja wrote:sta je bilo sa onim momkom iz prepolovljene jette?
- Vragolan
#2524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ima li igdje kupiti stun gun/teaser
moze onaj sto "baca" ekekrode (taj je pozeljniji)
a moze i onaj sto se moras pribliziti
hebi ga ne znam kako se strucno zovu
- no_crnjak
#2525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vragolan wrote:ima li igdje kupiti stun gun/teaser
jal na stupu...one nove zgrade kad hosh na auto-pijacu xD
jal se zaputi u fis vitez