N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#2501 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ganjeta »

Sve i jedan ofsajd je bio, lijepo se vidjelo na Tv-u, niste zakinuti ni u jednoj situaciji i ne znam čemu kuknjava po forumima da ste oštećeni. Zadnjih 9. tekmi ste nam gotovo redovne musterije, to valjda govori samo po sebi.
samo_ti

#2502 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Gotivna slika, nas drug sa tribine, neka je sa srecom :thumbup:

Image
Gandalf

#2503 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

:thumbup:
bosnovizija

#2504 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Čelik melje u Travniku:

Evo rezultata 1.poluvremena na 4 utakmice 15.kola Premier lige BiH u fudbalu,
koje su počele u 13 sati:
TRAVNIK – ČELIK 1:4 ( Hadžić, Purić, Martinović,Nemeljaković - )
ŽELJEZNIČAR – LEOTAR 1:0 (Adilović)
SLOBODA – SLAVIJA 0:0
ZVIJEZDA – KOZARA 1:0 (Hamzić)

Izvor: BH RADIO 1
Mustang1

#2505 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Nakon nekoliko godina kada smo zbog naseg stanja na tabeli uvijek sa Travnikom igrali 3 za 3 tako da nismo imali sanse za bodovima u Travniku sto je van svake pameti jer smo tamo redovno nekada uzimali bodove .. Sada ce izgleda opet sve sjesti na svoje konacno :D
motorola01

#2506 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

Nesto nije u redu..Celik uvalio 4 gola na gostovanju :shock: ...Nadam se da ce dovesti jos dva kvalitetna pojacanja,ali bas pojacanja i mozemo u borbu za Evropu :)
bosnovizija

#2507 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Bravo za Čelik!

Evo konačnih rezultata na 4 utakmice 15.kola Premier lige BiH u fudbalu,
koje su počele u 13 sati:
TRAVNIK – ČELIK 3:4 ( Hadžić, Purić, Martinović,Nemeljaković – Badrov, Popović, Varupa N.)
ŽELJEZNIČAR – LEOTAR 2:0 (Adilović, Zeba)
SLOBODA – SLAVIJA1:0 (Zolotić u 95.min.)
ZVIJEZDA – KOZARA 1:0 (Hamzić)

Izvor: BH RADIO 1
bosnovizija

#2508 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Bubalo1 wrote:Nakon nekoliko godina kada smo zbog naseg stanja na tabeli uvijek sa Travnikom igrali 3 za 3 tako da nismo imali sanse za bodovima u Travniku sto je van svake pameti jer smo tamo redovno nekada uzimali bodove .. Sada ce izgleda opet sve sjesti na svoje konacno :D
Čelik - Travnik:
sezona 2008/2009 1:0 i 0:1
sezona 2009/2010 2:1 i 1:2
sezona 2010/2011 2:0 i 0:0
Ledenko

#2509 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ledenko »

bosnovizija wrote:
Bubalo1 wrote:Nakon nekoliko godina kada smo zbog naseg stanja na tabeli uvijek sa Travnikom igrali 3 za 3 tako da nismo imali sanse za bodovima u Travniku sto je van svake pameti jer smo tamo redovno nekada uzimali bodove .. Sada ce izgleda opet sve sjesti na svoje konacno :D
Čelik - Travnik:
sezona 2008/2009 1:0 i 0:1
sezona 2009/2010 2:1 i 1:2
sezona 2010/2011 2:0 i 0:0
Mogu li i ranije sezone :D
Ajatolah_

#2510 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

07/08 0:0 i 0:0
06/07 nema Travnika
05/06 1:1 i 2:0
04/05 1:0 i 1:0
03/04 1:1 i 3:1

Što će reći da se u ovih 7 zajedničkih sezona, 3 za 3 odigralo samo u dvije... Što opet ne mora ništa značiti.
Gandalf

#2511 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Zaista sam prijatno iznenađen kako završavamo polusezonu - počeli smo katastrofalno a sada smo izgradili čvrstu ekipu koja nešto vrijedi :thumbup: Nadati se da će ova Uprava raditi drastično drugačije od prethodnih, tj. da neće dozvoliti nakon jedne dobre polusezone rasipanje igračkog kadra - sve igrače zadržati i dovesti jednog dobrog a zašto ne i dvojicu napadača - tada i ta prokleta Evropa ne bi bila samo pusto sanjarenje.
slobodni armirach

#2512 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by slobodni armirach »

nema ovdje nikakvog iznenadjenja, ko prati Likče, zna kako igra,.Bega nekad zna ofulat sa izmjenama, a Hadziji fali preciznosti, samo da ostanu preko zime na okupu

onaj amar je izjavio poslije tekme u srijedu, 'da je Čelik pobijedio ne bilo nezasluzeno'

nadat se boljem i ljepsem proljecu :D
Ajatolah_

#2513 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Možemo žaliti za onim promašenim Hadžijinim penalom i odbijenom loptom protiv Borca, za primljenim golom u zadnjim sekundama protiv Veleža, i što se nije malo ozbiljnije pristupilo protiv Slavije, jer očigledno da se ta ekipa mogla pobijediti... Da se to odradilo kako je trebalo, imali bismo 6 bodova više, 5. poziciju, puhali bismo za vrat Borcu i Sarajevu koji bi nam bježali 1 bod, vjerovatno bi se počela hvatati euforija i atmosfera... ali eto sad. Mislim da imamo jako dobru ekipu, samo bi valjalo dovesti jednog solidnog špica.

Dakle, na prva tri mjesta vjerovatno idu Željo, Široki i Borac, ostaje nam još to četvrto mjesto uz uslov da Velež ne osvoji Kup. Za njega ćemo se boriti sa Sarajevom (+7), Zrinjskim (+5), i Olimpicom (+1/2/4). Bojim se da su nam šanse nikakve, ali eto, nastavak u sljedećoj epizodi. :)

A ako sad preko zime dođe do rasprodaje, onda ga jebi.
Kojim igračima ističe sad ugovor? Ja mislim Vršajeviću i Puriću. Za mene je najbitnije zadržati Martinovića.
Distortion

#2514 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Ovaj rezultat iz Travnika je samo plod dobre igre koju je Čelik prikazao ovih zadnjih 10 utakmica nakon lošeg starta i odlaska Gavrana. Mogli smo uzeti i vise bodova ali je sad glupo pricati o tome sta bi bil kad bi bilo. Igrali smo dobro, i kuci i na strani i ne znam da nas je neko baš nadigrao.

Nisam očekivao pobjedu u Travniku kojem gori pod nogama a i umor kod nasih igraca je bio evidentan s obzirom da utakmice koje smo odigrali u zadnjih 10 dana. Konacno se i nama posrecilo da zabijemo na vrijeme i dobijemo utakmicu sasvo, zasluzeno napadackom igrom kakvu smo prikazivali cijelo prvenstvo.

S obzirom kako smo startali ovo prvenstvo ovo i nije toliko loše.

:thumbup:
Eborg

#2515 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Zadržati trenutnu ekipu + dovesti napadača, po mogućnosti neko osvježenje sa strane (Južna Amerika/Afrika) i mogli bismo ako ništa da se borimo za gornji dio tabele (Evropa bi bila previše optimistična, samo ako se ukaže prilika, ali 5. mjesto bi bilo sasvim dobro).
Gandalf

#2516 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Ja samo polažem nadu u normalnost uprave - prethodne uprave su bile totalno nenormalne i upravo zahvaljujući tim znalcima i bili smo k...... Ovi sada mi izgledaju ipak znatno normalniji i kao takvi, trebali bi znati zadržati igrače da se ne razbježe na sve strane u Januaru + 1 kvalitetnog napadača i imali bi konačno ekipu koja se može ravnopravno upustiti u borbu za Evropu, umjesto tavorenja po dnu i sredini tabele.
Eborg

#2517 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Upravo tako. Red bi bio da se konačno zarovi malo i po mlađim kategorijama, možda se može izvući nešto na nivou Isakovića i Ćulova koje treba otjerati na kraju sezone. Mi u zadnjih nekoliko godina samo napadače i ponekog veznjaka uvodimo u prvi tim a i oni brzo propadnu/ne da im se prava šansa. Eh, kada se sjetim dobrih starih vremena kada su Libe i Feno k'o balavci priključeni prvoj ekipi, odmah bili najbolji na zimskim pripremama. :D
Gandalf

#2518 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Što se tiče mlađih kategorija, više ne moraju igrati na onoj šljaci, jer imaju tepih na Kamberoviću, samim time i znatno bolje uslove kako za nabijanje fizičke snage, tako i za razvijanja tehnike, kontrole lopte i sl. Ako se bude malo profesionalnije radilo i malo manje štelilo, zašto svake godine Čelik ne bi mogao izbaciti nekog novog Zahirovića, Salčinovića, toliko djece vidim tamo svaki dan da treniraju, teren milina za pogledat', ma nema šanse da među tom djecom nema dobrih igrača - samo da se njihov razvoj pravilno usmjeri a selektiranje igrača po kvaliteti a ne po prezimenu, makar malo popravi na teret štele, a u korist znanja.
Eborg

#2519 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Nisam znao da su počeli igrati na B terenu, ajde fino je to. Mada sam negdje čuo da će se i šljaka obnoviti (najsretniji bih bio ako bi se šljaka, baraka i ona livada ogradili visokom ogradom i tu napravio centar za mlađe kategorije ali eto).

BTW, ne znam ima li A teren pod onim tribinama i teretanu, vrhunac Čelikovog treninga je trčkaranje po Kamberovića polju i malo dodavanja na A terenu. A i bivši juniori su se stalno žalili kako nemaju opremu za trening, tanko je to (sve to fali - čunjevi, lopte, markeri, umjetni živi zidovi i sl.).
slobodni armirach

#2520 Re: N.K. Čelik Zenica

Eborg wrote:Nisam znao da su počeli igrati na B terenu, ajde fino je to. Mada sam negdje čuo da će se i šljaka obnoviti (najsretniji bih bio ako bi se šljaka, baraka i ona livada ogradili visokom ogradom i tu napravio centar za mlađe kategorije ali eto).

BTW, ne znam ima li A teren pod onim tribinama i teretanu, vrhunac Čelikovog treninga je trčkaranje po Kamberovića polju i malo dodavanja na A terenu. A i bivši juniori su se stalno žalili kako nemaju opremu za trening, tanko je to (sve to fali - čunjevi, lopte, markeri, umjetni živi zidovi i sl.).
mislis na Kamberovicu?

meni se cini da ima
Mustang1

#2521 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

I ja mislim da ima ali nesto tanko ako se sjecam ..par tegova i jedna klupica dvije .. nista bitno :D Ako i to do sada neko nije mahnuo :D
slobodni armirach

#2522 Re: N.K. Čelik Zenica

zamjena za Asmira :-D
Image
Eborg

#2523 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Realno, ako postane standardan ono baš u Lechu, mislim da će biti Avdukiću ćao-ćao. Jedino ako nije tu da bi se "primirio" Borac i kako bi se skresali troškovi za igrača iz inostranstva (avionske karte i to).

Ako ga je istjerao između Čelikovih stativa izbacit će Libe Avdukića i iz BH stativa, ima da mu bude noćna mora. :D
Mustang1

#2524 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma znajuci nas mentalitet bolje mu je da ne brani u reprezentaciji ..Golmani se pljuju najvise i kad su krivi i kad nisu krivi .. Nama je dovoljno da samo lopta bude mrezi nasoj da okrivimo golmana za to :D
Gandalf

#2525 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Osam igrača napušta Čelik, vraća se Smriko

Hadžiću, Čulovu i Nemeljakoviću istekao ugovor. Tosunović, Kikić i Mitrović sporazumno napuštaju klub, Arnaut i Seferović idu na posudbu

Nogometaši Čelika na zimsku pauzu otišli su pobjedom u Travniku, te plasmanom na sedmo mjesto premijerligaške tabele. Kada se uzme loš početak polusezone, smjene, te problemi u i oko kluba, onda se ovaj rezultat može smatrati uspjehom.

Nakon što su navijači smjenili bivšu Upravu i izabrali ljude koji razmišljaju pozitivno došli su bolji rezultati i atmosfera u i oko kluba. U 15 utakmica u prvenstvu i Kupu, Čelik je zabilježio samo dva poraza i da je trenutna garnitura ljudi bila od početka u klubu možda bi se „crno-crveni“ sada borili za sami vrh tabele...

Na početku sezone su se potpisivali ugovori sa igračima koji su važili za pojačanja. Međutim, oni nisu ništa pokazali, a plaćeni su više nego dobro za naše prilike.Kako saznaje SCsport.ba, u Čeliku slijedi igračka čistka.

Od 28 igrača koliko je trenutno na platnom spisku, njih osmorica će napustiti klub. Ugovori se neće produživati Emiru Hadžiću, Adisu Ćulovu i Kenanu Nemeljakoviću. Damir Tosunović, Aleksandar Kikić i Darko Mitrović će sporazumno napustiti klub jer nisu zadovoljni svojim statusom, kao i u Uprava njihovim igrama. Dva mlada igrača Armin Arnaut i Haris Seferović, koji su pod ugovorom sa Čelikom ići će na posudbu u druge timove.

O pojačanjima je još rano govoriti, ali sigurno da će ih biti nekoliko. Ono što je sigurno, jeste da se sa posudbe iz federalnog prvoligaša Viteza vraća 21-godišnji napadač Jasmin Smriko, koji je prošle sezone svojim golovima uveo ovaj tim u viši rang, a ove sezone je nastavio u tom ritmu i polusezonu je završio kao treći strijelac šampionata.
Elvedin Beganović, trener „crno-crvenih“ kako je najavio na proljeće će, budući da su male šanse da se izbori Evropa, forsirati mlađe igrače.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne znam zašto smo Smriku tako požurili poslati na posudbu - neki su se godinama zadržavali kod nas a nisu napravlil ama baš ništa - drago mi je da se vraća, samo mu treba pridodati jednog iskusnog napadača, znatno efikasnijeg od Hadžića.
Post Reply