Amy-Mia wrote:@mikimiki5
Davno sam ja diplomirala na Pravnom fakultetu, mnogo prije bolonje i ovih privatnih fakulteta i to u roku i sa veoma visokim prosjekom ocjena. To je bilo u vrijeme, kada se stvarno trebalo sjediti i učiti i to ne iz skripti.

Ali to mi nije bilo od neke koristi, kada sam tražila posao. A stvarno sam ga tražila i nisam sjedila i pila kafe po cijeli dan i čekala da me zovnu s biroa. Konkurs za konkursom, odbijenica za odbijenicom.... Svaki put bila najbolja na intervjuu, ali je uvijek bio primljen neko drugi. Znaš kada sam se zaposlila ? Kada sam našla štelu.
Zar misliš da svi pričaju o štelama onako bez veze, jer im je mrsko da rade, pa traže izgovore ?

I sama kažeš, to je bilo davno
Vremena se mjenjaju, mi imamo posla
De malo biberite omladinu, koja se i onako nameračila da ide iz države, a kada odu onda ćete da se jadite kako smo zemlja penzionera, i kako vi sa svojom platom, izdržavate 5 penzionera!
A naravno ta mi je priča dobro poznata, prije je bilo preteško završiti fakultet, niste imali vremena za jesti koliko ste učili, naravno niste znali šta su skripte, a nama je danas smiješno, radi reda idemo na fakultet. Gadi mi se ovaj narod, da izvineš na rječniku, sve što sam ja uradio je vrijedno , a sve što je neko drugi uradio, uspio u životu, po tome se može srati.
Ljudi samo učite, nikada i nigdje nije bilo, niti će biti lahko naći posao. Ali na kraju ćemo se svi negdje zaposliti, pa što svojim zaslugama, što preporukama, što štelom, a komentare napaćenih ljudi, što im je svako kriv sem njih, što im drugi mora naći posao, što bi kako da drugi za njih i žive, ne slušajte, na nama je da ostanemo ovdje i da se borimo, da svojoj djeci osiguramo bolje sutra, naši roditelji koji su popili svu pamet svijeta, kada ih slušate to nisu uspjeli, zato mi moramo. Učiti, više se aktivirati i sve će to biti uredu

Oni su navikli da se nikome ne smiju suprostaviti, mi živimo u drugom vremenu, i smijemo se suprostaviti ali i moramo.
A vi gospođo da li ste prijavili nadležnim instituacijama taj vaš slučaj štele?