Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skafiskafsnjak

#2501 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Ma dobro, jes sjajno 8:2. Ali ruku na srce ovo nije pravi Arsenal. Ne osporavam ja UNited, jaki su definitivno. Ali treba ostati na zemlji i igrati dalje ...
689908

#2502 Re: Manchester United FC

Post by 689908 »

udrch wrote:Ovo dole sam napisao nakon prvog kola, a evo Rooney be zajeba i to baš danas kad je Džekson majorizirao Crotenham..

Manchester City DOMINIRA!!!

Iako su na početku sezone kao glavnog kandidata za osvajanje titule stručnjaci vidjeli MU ili ti Jedinstvo, dosadašnji tok prvenstva je pokazao da to baš neće biti tako..
Pogled na tabelu pokazuje da prvo mjesto zajedno drže City i Bolton, ali s obzirom da za City igra Džeko možemo reći da je ipak City na čelu tabele. Analizirajući dosadašnje igre City-a to nas i ne treba ni začuditi s obzirom da su sve dosadašnje utakmice riješili u svoju korist, dok sa druge strane Jedinstvo ima tek osvojena tri boda.
Kada pogledamo gol razliku pomenutih ekipa još više će doći do izražaja prednost City-a nad Unitedovcima. Naime City u prosjeku postiže 4 gola po utakmici, dok druga ekipa postiže po jedan pogodak, ako izuzmemo autogolove na koje su već godinama preplaćeni, što postižu stalnim pritiskom na sudije i protivničke igrače. Mnogi će se ovdje sjetiti mnogih kazni koje je Matorac dobio proteklih sezona. Jedinstvo je u svim dosadašnjim utakmicama primilo bar jedan pogodak, dok sa druge strane fenomenalni Hart još nije kapitulirao od početka sezone.
Pedantni Englezi su izračunali da je napadački tandem City-a u dosadašnjem prvenstvu u prosjeku postizao po tri gola po utakmici, dok su s druge strane svi napadači Jedinsva u dosadašnjem toku prvenstva postigli tek jedan pogodak.

Doduše moramo biti pošteni i reći da su stručnjaci imali razloge zbog kojih su prednost davali Jedinstvu s obzirom na brojna pojačanja u ovoj godini, dok je sa druge strane Šeik Manciniju na raspolaganju dao mizernih 100 miliona, ali ne Eura, već Funti i to deviznom klauzulom vezanom za švicarski Franak. U takvoj situaciji jedino što je Mancini mogao uraditi bilo je dovođenje Agüero za ogromnih 45 miliona Eura. City je dodatno oslabljen odlaskom najboljeg igrača prošle sezone Teveza u La Familiu (ili ti pizdu materinu), a ekipu je napustio i perspektivni napadač Adebayor koji će vjerovatno u Tottenham i to uz klauzulu da mu City isplaćuje plaću.
S druge strane Jedinstvo je uložilo ogromna sredstva u pojačanja. Iz Blackburna je doveden Phil Jones, iz Wigana Thomas Cleverley, a iz Carlislea Oliver Norwood. Najveće pojačanje u koju su uložili ogromna sredstva je potplaćivanje svih engleskih kurava da se drže podalje od Rooneya i na taj način sačuvaju mir u svlačionici, ali i kod njegove kuće, jer mu je žena zaprijetila da će ga napstiti ako tabloidi otkriju još neku njegovu prevaru. Koliko su to ozbiljno shvatili pokazuje i činjenica da njihovi navijači fizički napadaju one koje su prošle godine učestvovale u orgijanju sa njim. Na ruku Jedinstvu ide i činjenica da Giggs nema više nijednog brata, pa tako ove sezone neće biti u prilici da troši energiju jašući snahu dok mu brat crnči. Svakako ovdje treba istaći kao pojačanje i slanje onog penzionera sa gola u zasluženu mirovinu.

Sve u svemu čeka nas uzbudljiva sezona, ali je City već stekao ogromnu prednost koju će Jedinstvo teško sustići, s obzirom da je do kraja sezone ostalo još samo 37 kola.

WHO ARE YA !
JohnnyS

#2503 Re: Manchester United FC

Post by JohnnyS »

udrch wrote:
L00d wrote:
vaučer wrote:Wow :shock:
Ima li sad ko da ospori United !? :D :D :D
Ima Džeko i Nasri..
City nema nešto što Utd ima, a to je rutina. Mogu oni bit bolji po imenima 20 puta, ali nemaju još rutinu za ostvarivanje pobjedničkih nizova kojima se dobivaju prvenstva. Umjetnim klubovima i igračkama milijardera poput nekad Chelsea i danas Cityja treba par godina da steknu respekt kod drugih ekipa, respekt kakav osjećaju sve ekipe koje igraju protiv Man Uniteda. City će biti prvak Engleske, ali zasigurno neće ove sezone.
LSD

#2504 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

Jedna rijec - masakr :shock: :oops: konto sam stat ce na 5 komada i malo povuci rucnu, neka samilost - ali Ferguson nema milosti...Young je životinja.
689908

#2505 Re: Manchester United FC

Post by 689908 »

city= vjestacki klub
skafiskafsnjak

#2506 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

LSD wrote:Jedna rijec - masakr :shock: :oops: konto sam stat ce na 5 komada i malo povuci rucnu, neka samilost - ali Ferguson nema milosti...Young je životinja.
Zato volim UNited... Igra se do 90+ --- A ne kao oni Citijevci , stali danas na 3-4 razlike.. Sreca Dzeko nije mislio tako :P

Joj kad se sjetim Rome ... uhhhhh
Teufik

#2507 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Trenutno sve izgleda sjajno.
Nadam se da tako i ostane.Sezona je duga,sve je moguce.Trka za titulu ce biti ludilo.
Liga prvaka ce puno uticati na odnos snaga u PL a samo jedno znam a to je da United ima najvece iskustvo u tome.
Ne bih jos svodio trku na United i City.Mislim da poslije jedno 10-15 kola mozemo odrediti najvece favorite za PL.
Za sada Manchester (kao grad) dominira.A kako ce dalje biti,ostaje da se vidi.
ProbuseniDolar

#2508 Re: Manchester United FC

Post by ProbuseniDolar »

Meni samo nisu jasni oni sto tvrde da Arsenal igra najljepsi fudbal na ostrvu. Po meni igraju veoma komplikovano sa dosta bespotrebnih dodavanja. To im moda prolazi pored slabih timova, ali protiv velikih ne. To se vidjelo protiv Barce prose sezone (nisu uspjeli 3 vezana pasa spojiti) a vidjelo se i danas. S druge strane Ferguson je igru doveo do savrsenstva. A to savrsenstvo lezi u jednostavnosti. United igra kao na play stationu. Svako ko prati fudbal moze predvidjeti neredno dodavanje Uniteda. Upravo ta jednostavnost je ono sto United izdize nad ostalim timovim iz Engleske. Dobro komentator rece, ovo su nove, Fergijeve bebe. :thumbup:
Riddle

#2509 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Fergie: We could have scored more but sometimes you don't want to.
:lol: :lol: :lol:
JohnnyS

#2510 Re: Manchester United FC

Post by JohnnyS »

Treba bit iskren i reći da Arsenal i nije toliko loš. Zabili su dva gola aktualnom prvaku u gostima :D
Madrid

#2511 Re: Manchester United FC

Post by Madrid »

ProbuseniDolar wrote:Meni samo nisu jasni oni sto tvrde da Arsenal igra najljepsi fudbal na ostrvu. Po meni igraju veoma komplikovano sa dosta bespotrebnih dodavanja. To im moda prolazi pored slabih timova, ali protiv velikih ne. To se vidjelo protiv Barce prose sezone (nisu uspjeli 3 vezana pasa spojiti) a vidjelo se i danas. S druge strane Ferguson je igru doveo do savrsenstva. A to savrsenstvo lezi u jednostavnosti. United igra kao na play stationu. Svako ko prati fudbal moze predvidjeti neredno dodavanje Uniteda. Upravo ta jednostavnost je ono sto United izdize nad ostalim timovim iz Engleske. Dobro komentator rece, ovo su nove, Fergijeve bebe. :thumbup:
Mozel na Xbox ili pc ? :D
A i ne znam sto se hvatas za Arsenal protiv Barce, ono zadnje finale LP je bilo jedno od dosadnijih ikada (u tom smislu da se znalo ko je gornji) :-D
Teufik

#2512 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Madrid wrote: A i ne znam sto se hvatas za Arsenal protiv Barce, ono zadnje finale LP je bilo jedno od dosadnijih ikada (u tom smislu da se znalo ko je gornji) :-D
Bar je bilo finale.
Kao i dueli izmedju Reala i Barce.Sta god pokusali,popusite.
Madrid

#2513 Re: Manchester United FC

Post by Madrid »

Al pogledaj utakmice Reala sa Barcom i ovu Manchesterovu sa Barcom, posebno ove zadnje dvije gdje se Barca izvukla sam tako...
Al valjda naletite sljedece godine na Real u polufinalu LP, a ne na Schalke, pa vidimo ;-)
skafiskafsnjak

#2514 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Madrid wrote:Al pogledaj utakmice Reala sa Barcom i ovu Manchesterovu sa Barcom, posebno ove zadnje dvije gdje se Barca izvukla sam tako...
Al valjda naletite sljedece godine na Real u polufinalu LP, a ne na Schalke, pa vidimo ;-)
Mi cemo biti u polufinalu, kao i svake godine. Samo nisam siguran da cete vi stici dotle... ne ide vam za rukom posljednjih godina to :D
Madrid

#2515 Re: Manchester United FC

Post by Madrid »

L00d wrote:
Madrid wrote:Al pogledaj utakmice Reala sa Barcom i ovu Manchesterovu sa Barcom, posebno ove zadnje dvije gdje se Barca izvukla sam tako...
Mi cemo biti u polufinalu, kao i svake godine. Samo nisam siguran da cete vi stici dotle... ne ide vam za rukom posljednjih godina to :D
Bicemo i jedni i drugi ako u međuvremenu ne naletimo na "smrdolonce" :lol: :lol:
Teufik

#2516 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Ma nema,pravo ste ih namucili,al udaranjem.Sve su to bile utakmice za pamcenje :zzzz:
Barca je za klasu iznad vas a i nas.To je i pticama na grani jasno.
Al treba biti fer pa to i priznati,sportski.

I ko ti kaze da cete stici do polufinala?
Madrid

#2517 Re: Manchester United FC

Post by Madrid »

Teufik wrote:
Ma nema,pravo ste ih namucili,al udaranjem.Sve su to bile utakmice za pamcenje :zzzz:
Barca je za klasu iznad vas a i nas.To je i pticama na grani jasno.
Al treba biti fer pa to i priznati,sportski.

I ko ti kaze da cete stici do polufinala?
Zato sto jednostavno Real, United i Barca su trenutno iznad drugih i ocekivat je da budu u polufinalu i bit ce bar 2 kluba od ta 3...
Tu su jos Bayern i City od kojih podosta ocekujem, a ostali...
Better Man

#2518 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Ovakav potop Arsenal nije dozivio jos od proljeca 2001. godine kada su na Old Trafordu potopljeni sa 6:1! Ocekivao sam pobjedu, ali da ce ovako masakrirati Arsenal nisam. Valjda je Venger skontao nakon ove utakmice da ne mozes prodati dva odlicna igrca, a pri tom da ne dovedes adekvatne zamjene za njih. Svaka cast Fergusonu, jer napravio je najbolji posao u prelaznom roku! Sad mi je ne bitno dali ce doci Snaider, ali ako bi on dosao kakva bi tek onda to bila perverzija.
LSD

#2519 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

Nije sramota izgubiti od Man.Utd (nije nikad ni bilo) ali ovo je bio masakr danas :oops: ....8 komada je blamaža velika.
Ali veca je sramota što sadašnji Arsenal uopšte nije konkurentan tim, ne samo Unitedu vec bogami ni Cityu ni Čelziju.
Škrtarilo se godinama, dovodili neki neprovjereni igraci i tako se rasipao talenat i kvalitet tima (odlazak Fabregasa i Nasrija je bio samo šlag na tortu i završni udarac)...to je uveliko i Wengerova krivica kao menagera, ma šta pricali sad o njemu...uz svo razumjevanje prema politici štednje radi otplate stadiona, morao je ojacati tim sa 3-4 kvalitetna i provjrena igraca (ne moraju to biti igraci world class formata, ali da imaju određeni kvalitet)....nije smio dozvoliti sebi da zapocne sezonu sa ovako tankim sastavom...17 mjesto na tabeli, samo jedan bod na kontu, ovi porazi od Liverpoola i Man.Utd nisu nikakva slucajnost ni "loši dani" vec jednostavno pokazatelj nekvaliteta ekipe - a za to je Wenger prvi odgovorni kao menager tima.
Last edited by LSD on 28/08/2011 20:05, edited 1 time in total.
LSD

#2521 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

Ovo su neke nove "bebe" sa Old Traforda, ovaj put Fergusonove....De Gea, Anderson, Phil Jones, Smalling, Hernandez,Welbeck, braca Da Silva, Clevreley (ovaj je posebno talentovan igrac) - buducnost kluba...uz iskusnije rutinere poput Nanija, Rooneya, Younga,Carricka,Fletchera, Vidića,Evru,Parka,Valenciu - ovaj United je paklen stroj i mašina za uništavanje protivnika...sjajno selektirana i izbalansirana ekipa...uz Real i Barcu tim koji ce i dalje u narednim godinama dominirati u samom vrhu svjetskog fudbala...City je ove godine zaista napredovao i bice uz Čelzi jedini ozbiljniji kandidat za titulu.
Riddle

#2522 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Ajmo linkovi za download ove utakmice. Ko je ono odgovoran za te stvari? :D
Teufik

#2523 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Riddle wrote:Ajmo linkovi za download ove utakmice. Ko je ono odgovoran za te stvari? :D

Provjeri inbox
Riddle

#2524 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

To kralju! :thumbup:
missko

#2525 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Evo ga i BBC-u nakon toliko vremena :D :D :D :D
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/14702994.stm
Post Reply