Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#2501 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

Ma sinoć previše zicera smo fulili, slabo opet skakali, još kad se tome doda odlična odbrana Antića na Mirzi, loš učinak Henrija, standardna crna rupa od 6 min i nismo mogli bolje.Imali smo odličnu šansu ali nije se dalo.

Možda će zvučati ironično, ali ja sam zadovoljan, izbacili smo prepotentne Hrvate, ostvarili dvije pobjede.Finska nam je dohakla, nažalost.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2502 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

ganjeta wrote:Ma sinoć previše zicera smo fulili, slabo opet skakali, još kad se tome doda odlična odbrana Antića na Mirzi, loš učinak Henrija, standardna crna rupa od 6 min i nismo mogli bolje.Imali smo odličnu šansu ali nije se dalo.

Možda će zvučati ironično, ali ja sam zadovoljan, izbacili smo prepotentne Hrvate, ostvarili dvije pobjede.Finska nam je dohakla, nažalost.
Naravno, i ja sam zadovoljan. Kakvo je stanje sa reprezentacijom, rezultati su odlicni. Finska je prosla preko nasih ledja, ali su nas poderali u toj utakmici. Dok su bili neki bolji dani, nula je bila redovna brojka na Eurobasketima, tako da je ovo dosta dobro. Jos jednom momcima hvala na pobjedama nad Crnom Gorom i Hrvatskom :thumbup:
ganjeta

#2503 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

Tomahawk11 wrote:
ganjeta wrote:Ma sinoć previše zicera smo fulili, slabo opet skakali, još kad se tome doda odlična odbrana Antića na Mirzi, loš učinak Henrija, standardna crna rupa od 6 min i nismo mogli bolje.Imali smo odličnu šansu ali nije se dalo.

Naravno, i ja sam zadovoljan. Kakvo je stanje sa reprezentacijom, rezultati su odlicni. Finska je prosla preko nasih ledja, ali su nas poderali u toj utakmici. Dok su bili neki bolji dani, nula je bila redovna brojka na Eurobasketima, tako da je ovo dosta dobro. Jos jednom momcima hvala na pobjedama nad Crnom Gorom i Hrvatskom :thumbup:
:thumbup:
E to je to, prije bi se zadovoljavali sa -20 a sad su nam porasli apetiti. Gledati kako plaču susjedi za mene neprocjenjivo.

Ovaj ciklus ostaje upamćen po ove dvije i pobjede i legendarnom izjavom Sabeta hajmo malo... :dance: :thumbup:
rajv0sa

#2504 Re: reprezentacija

Post by rajv0sa »

ganjeta

#2505 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

bELMIN_666 wrote:Ovako i mi trebamo :thumbup: http://www.ipetitions.com/petition/hks_smjene/
Mi smo OVAKO :D trebali prije desetak godina, sad je kasno kad su se učahurili paraziti poput Imamovića, Konakovića i sličnih ostalih.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2506 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

ganjeta wrote:
bELMIN_666 wrote:Ovako i mi trebamo :thumbup: http://www.ipetitions.com/petition/hks_smjene/
Mi smo OVAKO :D trebali prije desetak godina, sad je kasno kad su se učahurili paraziti poput Imamovića, Konakovića i sličnih ostalih.
prije deset godina bio je dial-up internet :oops: nismo mogli tada :oops:
vozač

#2507 Re: reprezentacija

Post by vozač »

Chmoljo wrote:
ganjeta wrote:
prije deset godina bio je dial-up internet :oops: nismo mogli tada :oops:
chmoljo jolpaze :lol:
General_Jackson

#2508 Re: reprezentacija

Post by General_Jackson »

juan wrote:a mozda je preldzic vise pomogao BiH repki nego iko dosada (bar sto se tice ovog EP)!!

jeste li ikad razmishljali odkud nama od jednom poprilicno dobre pripreme, hebet jakih utakmica, na sve turnire i pripremne se islo avionom itd.?? A znamo kakav nam je savez. Pa nije nam valjda "OVAKO" platio te pripreme....
Jestel ikada razmishljali da je nekima u savezu (citaj onom ZMBT) preci turski dolar nego neki mali perspektivni iz zepca???
Mozda turci nisu platili samo FIBI i SLO da preldzic igra za njih....

lahko je pljuvati po momku i ja sam se sinoc iznervirao, al treba realan biti i sagledat cijelu situaciju!
2 pobjede i to protiv cg i hr je dobar rezultat! Malo vise prisebnosti ili bolji trener i mi bi bili u 2.krugu. Al ostaje nada da cemo mozda ko u fudbalu dobiti konacno trenera sa znanjem i savez koji dolikuje savezu!

Ovo prvo zaista ne znam, ali ovo boldirano u potpunosti potpisujem. Naši igrači su zaista odigrali dobro, kad god im se ukazala prilika tj. kada smo na drugoj strani imali lošeg trenera (ne računam Vujoševića sa tribina, nego Radonjića na klupi CG) i kada su mogli doći do izražaja bez vođenja sa klupe oni su dobili utakmicu. Na žalost protiv ekipa sa kvalitetnim stručnim štabovima nisu imali šansu. Protiv Makedonaca sinoć sve u redu do famozne 3/4 a onda krah, a ta 3/4 je ni do koga drugog nego do selektora. S obzirom da je nas 90% mislilo da slijedi 5 teških poraza, ovo je uspijeh i za njega su zaslužni upravo igrači, tamo gdje je trener trebao dati svoje tu smo gubili. Sabitu želim da postane NBA trener, ali mu isto tako želim da je sinoć bila njegova zadnja utakmica na klupi našeg tima. Ovi momci su pokazali da znaju igrati i da imaju kvalitet, sa dobrim trenerom mi bi sinoć imali već 4-0 skor i ne bi morali brinuti za drugi krug, jer i Grčka je bila zrela za poraz a Finska o njoj ne treba ni razmišljati što govore i njeni rezultati, porazi u svim utakmicama osim sa nama, CG juče ne računam igrali su sa 30% snage i protiv sudija i opet im je malo falilo da i onu uzmu famozne Fince. Sve u svemu ja sam zadovoljan, s obzirom na to čemu smo se nadali prije Eura i prezadovoljan.
Pismonosa

#2509 Re: reprezentacija

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:34, edited 1 time in total.
Baudelaire

#2510 Re: reprezentacija

Post by Baudelaire »

Dobro, al pojedinci mu ovdje žele da pogine. Ja sam rekao, ne branim ga, nebitan je faktor, samo je fazon da koliko god on ispao šupak u vašim očima, naš je Savez još gori. Nama je reprezentacija puna patriota, ali očigledno nam fale i ovi nepatrioti da napravimo rezultat.
Comrad

#2511 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Mislim da prica oko Preldzica ide u pogresnom pravcu. On kao on uopste nije bitan. Ko ga hebe, treba se potruditi da ne napravimo istu gresku. Ne desava nam se ovo prvi put, vec stoti put.

Medjutim, niko da se zapita kako je uopste preldzic dosao u situaciju da moze birati repku za koju ce igrati. Tu nije on kriv. Nije on kriv sto nije pozvan da igra za juniorsku reprezetnaciju BiH. Nije on kriv sto imamo nesposobne ljude u savezu, koji ne bi vidjeli slona pred ocima. Pa u kosarci se odmah moze vidjeti da li ce neko biti igracina ili nece, to se moze vidjeti cim dijete navrsi 15-16 godina jbt. Nisam jos cuo neka otkrovljenja u 24 godinama i sl.

Al mi nikad da naucimo, Sabit zovne Kapelana i Hodzica i ne dadne im minute kako treba. Jbt na pola priprema mu ode igrac. Zasto? Kako? Gdje objasnjenje. Dosao lik iz SAD-a da igra i odjednom nece vise.

Nije u pitanju preldzic, koliko sad u bih ima slicnih preldzica na koje niko ne obraca paznju. I sta ta djeca moraju sve raditi da bi uspjeli, hodati po bijelom svijetu da bi dobili sansu da zaigraju, jer ih ovdje niko ne sljivi.

Nemamo sistem, trenere, nista...sve je nakardno i stihijski i dok je tako, bice jos Preldzica. Pricate ovdje isto ko da je ovo prvi put da nam se desi ovakva situacija.

U 10 godina realno gledajuci "izbacili" smo dva igraca Teletovica i Djedovica, ovo ostalo je buranija, koja jedva igra u svojim klubovima, povlace se od sezone do sezone po razlicitim klubovima.

p.s. Pogledajte malo kosarkaske terene po gradu, u kakvom su stanju...nigdje zive duse..
Sasvim_Obican

#2512 Re: reprezentacija

Post by Sasvim_Obican »

Općenito je košarka u katastrofalnom stanju u BiH i ta općepoznata činjenica rezultira ovakvim stanjem u reprezentaciji koje, uzgred - i nije toliko užasno koliko bi možda trebalo biti. Pa sjeća li se neko play-offa za prvaka : Bosna, Široki, Igokea i mislim da je bila Sloboda ili Čelik. Na svakoj utakmici pune dvorane, a košarka svemirska za onu kakvu danas mogu vidjeti rijetki posjetioci košarkaških borilišta. E upravo je to razlog za korjenite promjene u KS BiH. Moramo proizvoditi svoje igrače, a ne se nadati da će negdje neki iskrsnuti...

Btw. Danko Delibašić je jedno vrijeme igrao za Bosnu. Što njega nema ?!
Comrad

#2513 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Ma Danko, kao i njegov brat nisu bas u potpunosti naslijedili kosarkaske gene od svog oca. Mislim da je Danko neopravdano dobio sansu ispred ostalih momaka njegove generacije, a bilo ih je sigurno talentovanijih od njega...
spree

#2514 Re: reprezentacija

Post by spree »

Sasvim_Obican wrote:Općenito je košarka u katastrofalnom stanju u BiH i ta općepoznata činjenica rezultira ovakvim stanjem u reprezentaciji koje, uzgred - i nije toliko užasno koliko bi možda trebalo biti. Pa sjeća li se neko play-offa za prvaka : Bosna, Široki, Igokea i mislim da je bila Sloboda ili Čelik. Na svakoj utakmici pune dvorane, a košarka svemirska za onu kakvu danas mogu vidjeti rijetki posjetioci košarkaških borilišta. E upravo je to razlog za korjenite promjene u KS BiH. Moramo proizvoditi svoje igrače, a ne se nadati da će negdje neki iskrsnuti...

Btw. Danko Delibašić je jedno vrijeme igrao za Bosnu. Što njega nema ?!
prop'o. sad je valjda pr kluba.
drndalo

#2515 Re: reprezentacija

Post by drndalo »

Tomahawk11 wrote:

Sto se saveza tice, jos je reprezantacija i dobra, ali sto se Prvenstva tice, nemojte porediti stara prvenstva gdje su su se samo jake reprezantacije mogle kvalifikovati, sa ovim sadasnjim prvenstvom, gdje su se plasirali i Finska, Belgija, UK, Portugal, pa i Bugarska i Gruzija... Sve stare kosarkaske velesile ! Nikoga od protivnika ne nipodastavam, ali u nasoj grupi, ovaj sastav (kojeg opet ne dizem u zvijezde) je morao i bez trenera, onako ko da igraju basketa ispred zgrade pobijediti 3 utakmice... Crnu Goru, Finsku i Makedoniju... Sa Grckom i Hrvatskom kako bude... Kad tamo, upravo obratno, 2 najbolja nastupa, upravo protiv najjacih... Inat valjda, izazov ??? A od ostale 3 reprezentacije smo valjda ocekivali da ce od straha od same nase pojave sami sebi ubacivati koseve umjesto nas...??? :cry:

Cuj pobijedili smo 2 utakmice na ovom prvenstvu, a to se ranije nije desavalo...? Pa naravno da nije, kad smo u starim grupama imali svega 3 utakmice sve skupa, i to protiv ozbiljnih reprezentacija...

Najbolji primjer tima iz grupe nam je Finska i Makedonija... Pojedinacno su bezze prilicno (bez uvrede ikome, sa par izuzetaka), ali su igrali kao TIMOVI, trudili se i ginuli ! Makedonci posebno protiv Grcke, jer im je tu inat najvise radio, a kada su Grke klepili ( koji su me by the way prilicno razocarali, i po meni su 2 utakmice dobili na "ime", tj. nisu bas bili nesto jaci, nego je protivnik stao... ) na inat, mi smo kasnije bili kolateralna steta njihovog htijenja da ih se zapamti na ovom prvenstvu...

Dakle, i pored nasih prvih pobjeda na nekom od Eurobasketa, sve skupa mi je gorak utisak... I dalje smo nastavili gubiti 3 utakmice u prvoj fazi prvenstva... Nisko smo pali, prije smo od njih ocekivali pobjede (mnozina) na "jacim" prvenstvima, a sada nam je dobra makar i jedna jedina pobjeda na slabijem prvom krugu prvenstva... Nama nikad nista ne valja, ne valja kad imamo prevelika ocekivanja, sada smo imali premala... :x :x :x :x
Mustang1

#2516 Re: reprezentacija

Post by Mustang1 »

Kad god vidim ovog Preldzica uvijek mi bude poznat al hajd .. i sad se nakanim i fakat on iz Zenice .. trenirao sa mnom nekad davno bio najbolji i onda nestao :D Tek sad mi krivo sto nisam ganjao tu kosarku jebote :D :lol: :lol:
General_Jackson

#2517 Re: reprezentacija

Post by General_Jackson »

Moj @drndalo pa upravo smo u te dvije utakmice protiv CG i Hrvatske odigrali uličnog basketa, jer obje selekcije imaju još gore trenere nego što je naš i uspjeli smo dobiti bez ikakve taktike. U ostale tri gdje su treneri vodili ekipe mi smo gubili. U drugi krug su prošli Finci koji nemaju nijednog igrača i Makedonci koji imaju dvojicu Bo-a i Peru (Gečevski totalno nespreman a ni Ilijevski nije puno bolji) i pokazali su ti kako dobrim vođenjem sa klupe i puno manje kvalitetan tim od našega može daleko dogurati.
nuki_cika

#2518 Re: reprezentacija

Post by nuki_cika »

Meni smeta priča"zadovoljni smo sa ove 2 pobjede".Nismo zadovoljni,zato što su svi prije prvenstva govorili da nam je cilj izboriti drugi krug? :?
Nije li tako? :)
udrch

#2519 Re: reprezentacija

Post by udrch »

Ja sam zadovoljan da smo ispred Crne Gore i Hrvatske..bio bih manje zadovoljan da smo pobijedili ove od kojih smo izugubili i prošli u drugi krug, a da smo izgubili od ovih koje smo pobijedili..
Nisu sve pobjede iste..pobijediti Hrvatsku u trenutku kad su misli da su velesila za nas - NEPROCJENJIVO-
drndalo

#2520 Re: reprezentacija

Post by drndalo »

Izvini, ali jos bi veci uspjeh bio da smo prosli u drugi krug, a da Hrvatska nije...

Ovako se tjesimo gubitnicki, nek' je nama crkla krava, ali su Hrvatima crkle 2, a Crnogorcima 3 krave... *ebe me se za crkavanje komsijske krave, hocu da nasa krava prezivi i daje mlijeko !!! A mi nasu kravu samo odrzavamo na aparatima za disanje !!!
udrch

#2521 Re: reprezentacija

Post by udrch »

drndalo wrote:Izvini, ali jos bi veci uspjeh bio da smo prosli u drugi krug, a da Hrvatska nije...

Ovako se tjesimo gubitnicki, nek' je nama crkla krava, ali su Hrvatima crkle 2, a Crnogorcima 3 krave... *ebe me se za crkavanje komsijske krave, hocu da nasa krava prezivi i daje mlijeko !!! A mi nasu kravu samo odrzavamo na aparatima za disanje !!!
U nas je na aparatima, njihovu su ubili Mirza i Hajro..meni dosta, a ti plači do sljedećeg velikog takmičenja..
drndalo

#2522 Re: reprezentacija

Post by drndalo »

A ti slobodno likuj i uzivaj nad tim da smo ih pobijedili, ali opet pojeli govno u totalu... U mojoj knjizi kad sam ja pojeo govno, nije mi nista lakse ako ga je pojeo i komsija...

Ako se bas mora, da budem posten, draze mi je da komsija pojede moje govno, nego ja njegovo, ali ako smo ga pojeli obojica, nije mi nista lakse zato sto ga je pojeo i on... Mozda tebi jeste, pa uzivaj...
Baudelaire

#2523 Re: reprezentacija

Post by Baudelaire »

Vala, meni bi puno draže bilo da smo mlatnuli Fince, Makedonce i Grke, a izgubili od Hrvata i Crnogoraca, nego što je obrnuto bilo. U tom bi slučaju mi prošli u drugu grupnu fazu, a ostali me zanimaju ko i lanjski snijeg. Dok god nam je drago što dobijamo komšije, pa makar i ispali, sport će nam biti na mrtvoj tački. Jer ispade da se mi ravnamo prema njima, tj. bolji su od nas, mi ih mlatnuli, uspjeh napravljen. Iduće Evropsko će Hrvati nas otresti, ali se neće osvrnuti jer će proći grupu, mi ćemo im biti bitni kao i ostali koje su dobili, a mi ćemo se žaliti kako nas boli poraz od Hrvata najviše. Mislim, 'ebo to, cilj je biti što bolji u evropskim okvirima, ne balkanskim, odnosno ex-Yu. Pretpostavljam da udrch nije jugonostalgičar, što mu onda toliko znače pobjede nad ex-Yu ekipama? Okrenimo se Evropi.
fixer

#2524 Re: reprezentacija

Post by fixer »

udrch wrote:Ja sam zadovoljan da smo ispred Crne Gore i Hrvatske..bio bih manje zadovoljan da smo pobijedili ove od kojih smo izugubili i prošli u drugi krug, a da smo izgubili od ovih koje smo pobijedili..
Nisu sve pobjede iste..pobijediti Hrvatsku u trenutku kad su misli da su velesila za nas - NEPROCJENJIVO-
Ona situacija kad pogledas kalendar i vidis da je 2011, a tebi glava jos u 92.
El_comadante

#2525 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

uspjeh je to što smo upisali 2 pobjede za razliku od prošlih prvevnstava, ali ostaje žal da jesmo mogli i trebali proći u drugi krug pogotovo što smo dobili Hrvate koji su bili favoriti prije početka prvenstva, ali šta vrijede kada gubimo od audsajdera. a što je još gore mi od audsajdera izgubimo preko 30 razilke, a da smo izgubili recimo 5 možda bi i prošli ovako.
Post Reply