@ AnidaK (SSC)

Chmoljo wrote:zar su im stvarno mijenjali i stolariju
Ko je htio njemu su zamijenili , bilo je stanova gdje su ljudi vec ranije o svom trosku zamijenili stolariju .Chmoljo wrote:zar su im stvarno mijenjali i stolariju
Pa ako se već radi na "utopljavanju zgrade" normalno je da se zamjeni i stolarija na kojoj je iskreno i najveći gubitak toplotne energije. E sad jel to pošteno prema ljudima koji su o svom trošku to već uradili a ovi ovamo dobili guzovače...jbgaChmoljo wrote:zar su im stvarno mijenjali i stolariju
potemkinova sela...drugi profil wrote:Koja? Al'pašino je al'pašino... kupuješ i komšiluk. A kad uđeš u zgradu neš gledat u novu fasadu već ruševan haustor, grafite, smeće i svoje zidove.
Bitno je sta "komsija" vididrugi profil wrote:Koja? Al'pašino je al'pašino... kupuješ i komšiluk. A kad uđeš u zgradu neš gledat u novu fasadu već ruševan haustor, grafite, smeće i svoje zidove.
Ma nek se uradilo. Nikad se stanari ne bi organizovali da to sami urade. Ali zna se da je na ovakvim projektima IMT stavka uvijek najveća. Nije tu bilo rabata ni popusta za opštinu, to se ne radi tako. Nažalost, kod nas je menatalitet takav da kad se nešto uradi, onda se kritikuje ono što ne treba jer se tako najlakše skreće pažnja sa toga da treba dobro provjeriti cijene i kvalitet radova i materijala. Sam projekat je dobrodošao i pozdravljam ga. Ali ne bi škodio bolji nadzor budžeta od strane medija i to nekog ko zna kako se tu pare sakrivaju.O'zone wrote:Normalno da su goleme pare. Računaj da je kvadratni metar fasade komercijalna cijena cca 30 KM (normalno oni su dobili povoljnije možda i upola) + pvc stolarija za čitavu zgradu.
A da se ovo nije uradilo raja bi nastavila da pljuje kako se ništa ne radi.
Ne možeš ugoditi narodu pa baš nikako.
s mob'tela
Meni je što se tiče ugrađivanja bila dovoljna informacija kad je završena šetnica od Opštine Novi Grad do Studentskog doma u Nedžarićima da su radovi koštali citiram:drugi profil wrote:Ma nek se uradilo. Nikad se stanari ne bi organizovali da to sami urade. Ali zna se da je na ovakvim projektima IMT stavka uvijek najveća. Nije tu bilo rabata ni popusta za opštinu, to se ne radi tako. Nažalost, kod nas je menatalitet takav da kad se nešto uradi, onda se kritikuje ono što ne treba jer se tako najlakše skreće pažnja sa toga da treba dobro provjeriti cijene i kvalitet radova i materijala. Sam projekat je dobrodošao i pozdravljam ga. Ali ne bi škodio bolji nadzor budžeta od strane medija i to nekog ko zna kako se tu pare sakrivaju.O'zone wrote:Normalno da su goleme pare. Računaj da je kvadratni metar fasade komercijalna cijena cca 30 KM (normalno oni su dobili povoljnije možda i upola) + pvc stolarija za čitavu zgradu.
A da se ovo nije uradilo raja bi nastavila da pljuje kako se ništa ne radi.
Ne možeš ugoditi narodu pa baš nikako.
s mob'tela
Dok je ono govno od malog trga ispred predsjedništva sa kaldrmom u 2016 godini, vraćenom istom ogradom koja je i bila samo prefarbanom sivom bojom koštalo citiram:Uređenje i redizajn šetališta, u dužini nešto većoj od jednog kilometra finansirala je Općina Novi Grad Sarajevo sredstvima u iznosu od 215.000 KM, saopćeno je iz Pres službe Općine.
150 000 KM više za jebeni plato ispred Predsjedništva nego za trasu od kilometar.Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije tog dijela Titove ulice, koji obuhvata prostor između ulica Musala i Reisa Džemaludina Čauševića, je 362.812,65 maraka, a zajednički ga finansiraju Općina Centar i Direkcija za ceste Federacije BiH sa jednakim iznosima sredstava.
Znači 1.300 000 KM volio bih da znam koliko kvadrata imaju one zgrade. Evo nađoh da imaju 344 stana u Lamelama mada to ništa okvirno ne znači ali opet pokazuje da je projekat poprilično velik i da opet relano gledajući nisu to velike pare jer nek je recimo stolarija koštala 2 000 KM po stanu (nemam pojima koliko je pvc stolarija po metru kvadratnom ovo je odokativana mjera) i računajući da su recimo svi stanovi pristali da je zamjene to je već 688 000 KM.Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, koji je također prisustvovao potpisivanju, istakao je da je Ministarstvo investiralo 700.000, a Općina Novi Grad 500.000 KM.
Ako bolje zagledaš na pojednim mjestima je ostala crvena fasadna cigla tj. nije pokrivena novom fasadom obično na onim koridorima iznutra. Valjda je zafalilo paradrugi profil wrote:Meni je opet bilo dovoljno da shvatim koliko hapaju kad su u DZ Kumrovec za ovo sto je do sad uradjeno potrosili 7.2 miliona na 14000 kvadrata. Hajd ulozi 500 maraka po kvadratu u svoj stan napravices cuda. Ja zaista ne vidim u sta je to otislo osim u fasadu. Izgleda da je majstor za fasade dobar momak.
Poslano sa Tipfeler mašine