Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
So What!

#2501 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Uglavnom, sređuju se fasade i na neboderima u Hrasnom.

@ AnidaK (SSC)

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2502 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

vrijeme je bilo vala :thumbup:
So What!

#2503 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Projekcija izmijenjenog regulacionog plana Otes na lokalitet naselja Sarajevo Waves.

Image
elk

#2504 Re: Sarajevo Construction

Post by elk »

Hajde de,bio sam i ja mlad i na savjetnickom ili nekom izmisljenom mjestu nacelnika(jos jednom ga nabijem samo zbog onog pisanja o bh. zenama) ili kakva sda ministra,pa sam mazao raji oci fasadama,kako se gradi i obnavlja i u 2016 i kako nam je super.znam da ces reci da nije tako,ti si u skroz drugom fahu i neobican ti je hobi kaciti slike fasada po sarajevu.
sto jest jest,da ovim tempom mozemo zavrsiti vec 2267.meni nisu ni odgovorili nikad na mail za fasadu,ni ovaj,ni oni prije nacelnici,ukljucujuci lopinara noleta.a rupa od pata 20 cm iznad prozora,tenkovske na boku zgrade,o gelerima na treba ni trositi rijeci.a toliko para ode na gluposti i to sve u 20 godina.ali eto,nije se moglo,kosta sve jebiga.valja nova auta,kancelarije,podmazat birace u brijescu i sokolju,pa za 20 godina ni one pancirke ne obnovise.
razmake,kao i velika slova mi je mrsko pisati,a i dio je mog sarma.tesanj mi je super grad.ozbiljno.a stara tesanjska veli"ne izvodi zakljucke o ljudima po tzv. pravopisu".
So What!

#2505 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Pozdrav hejterima :-D

2012

Image

2016

Image
Logovan

#2506 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Gledaj razlike. :-D :thumbup:
drug_profi

#2507 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Sve lijepo krasno, ali kostalo je momacki. Goleme su ovo pare oprane...
O'zone
Globalni moderator

#2508 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Normalno da su goleme pare. Računaj da je kvadratni metar fasade komercijalna cijena cca 30 KM (normalno oni su dobili povoljnije možda i upola) + pvc stolarija za čitavu zgradu.

A da se ovo nije uradilo raja bi nastavila da pljuje kako se ništa ne radi.

Ne možeš ugoditi narodu pa baš nikako.

s mob'tela
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2509 Re: Sarajevo Construction

Post by Chmoljo »

zar su im stvarno mijenjali i stolariju :?
krater

#2510 Re: Sarajevo Construction

Post by krater »

Chmoljo wrote:zar su im stvarno mijenjali i stolariju :?
:mrgreen: :lol:
saabsa

#2511 Re: Sarajevo Construction

Post by saabsa »

Ko je htio njemu su zamijenili , bilo je stanova gdje su ljudi vec ranije o svom trosku zamijenili stolariju .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2512 Re: Sarajevo Construction

Post by Chmoljo »

mogli su im i kupatila uraditi o trošku opštine.

šta fali...

i sijalice promijeniti.
klixo

#2513 Re: Sarajevo Construction

Post by klixo »

I koja je sada razlika u cijeni kvadrata ? :mrgreen:
drug_profi

#2514 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Koja? Al'pašino je al'pašino... kupuješ i komšiluk. A kad uđeš u zgradu neš gledat u novu fasadu već ruševan haustor, grafite, smeće i svoje zidove.
O'zone
Globalni moderator

#2515 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Pa ako se već radi na "utopljavanju zgrade" normalno je da se zamjeni i stolarija na kojoj je iskreno i najveći gubitak toplotne energije. E sad jel to pošteno prema ljudima koji su o svom trošku to već uradili a ovi ovamo dobili guzovače...jbga
holowey

#2516 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

drugi profil wrote:Koja? Al'pašino je al'pašino... kupuješ i komšiluk. A kad uđeš u zgradu neš gledat u novu fasadu već ruševan haustor, grafite, smeće i svoje zidove.
potemkinova sela...
klixo

#2517 Re: Sarajevo Construction

Post by klixo »

drugi profil wrote:Koja? Al'pašino je al'pašino... kupuješ i komšiluk. A kad uđeš u zgradu neš gledat u novu fasadu već ruševan haustor, grafite, smeće i svoje zidove.
Bitno je sta "komsija" vidi :mrgreen:
elk

#2518 Re: Sarajevo Construction

Post by elk »

Pozdrav i u tesanj,u ovom slucaju sa mog omiljenog mjesta citanja foruma-cenife.tu nikako nemam problema sa opstipacijom,kada citam finu propagandu.idu govna ko ista.btw,jel ono tvoja zastava bila u zg na metaliki po onoj kisi?
drug_profi

#2519 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

O'zone wrote:Normalno da su goleme pare. Računaj da je kvadratni metar fasade komercijalna cijena cca 30 KM (normalno oni su dobili povoljnije možda i upola) + pvc stolarija za čitavu zgradu.

s mob'tela
Ma nek se uradilo. Nikad se stanari ne bi organizovali da to sami urade. Ali zna se da je na ovakvim projektima IMT stavka uvijek najveća. Nije tu bilo rabata ni popusta za opštinu, to se ne radi tako. Nažalost, kod nas je menatalitet takav da kad se nešto uradi, onda se kritikuje ono što ne treba jer se tako najlakše skreće pažnja sa toga da treba dobro provjeriti cijene i kvalitet radova i materijala. Sam projekat je dobrodošao i pozdravljam ga. Ali ne bi škodio bolji nadzor budžeta od strane medija i to nekog ko zna kako se tu pare sakrivaju.
O'zone
Globalni moderator

#2520 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

drugi profil wrote:
O'zone wrote:Normalno da su goleme pare. Računaj da je kvadratni metar fasade komercijalna cijena cca 30 KM (normalno oni su dobili povoljnije možda i upola) + pvc stolarija za čitavu zgradu.

s mob'tela
Ma nek se uradilo. Nikad se stanari ne bi organizovali da to sami urade. Ali zna se da je na ovakvim projektima IMT stavka uvijek najveća. Nije tu bilo rabata ni popusta za opštinu, to se ne radi tako. Nažalost, kod nas je menatalitet takav da kad se nešto uradi, onda se kritikuje ono što ne treba jer se tako najlakše skreće pažnja sa toga da treba dobro provjeriti cijene i kvalitet radova i materijala. Sam projekat je dobrodošao i pozdravljam ga. Ali ne bi škodio bolji nadzor budžeta od strane medija i to nekog ko zna kako se tu pare sakrivaju.
Meni je što se tiče ugrađivanja bila dovoljna informacija kad je završena šetnica od Opštine Novi Grad do Studentskog doma u Nedžarićima da su radovi koštali citiram:
Uređenje i redizajn šetališta, u dužini nešto većoj od jednog kilometra finansirala je Općina Novi Grad Sarajevo sredstvima u iznosu od 215.000 KM, saopćeno je iz Pres službe Općine.
Dok je ono govno od malog trga ispred predsjedništva sa kaldrmom u 2016 godini, vraćenom istom ogradom koja je i bila samo prefarbanom sivom bojom koštalo citiram:
Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije tog dijela Titove ulice, koji obuhvata prostor između ulica Musala i Reisa Džemaludina Čauševića, je 362.812,65 maraka, a zajednički ga finansiraju Općina Centar i Direkcija za ceste Federacije BiH sa jednakim iznosima sredstava.
150 000 KM više za jebeni plato ispred Predsjedništva nego za trasu od kilometar.

A riješavanje lamela fasada i stolarija je po navodima koštala pa opet citiram:
Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, koji je također prisustvovao potpisivanju, istakao je da je Ministarstvo investiralo 700.000, a Općina Novi Grad 500.000 KM.
Znači 1.300 000 KM volio bih da znam koliko kvadrata imaju one zgrade. Evo nađoh da imaju 344 stana u Lamelama mada to ništa okvirno ne znači ali opet pokazuje da je projekat poprilično velik i da opet relano gledajući nisu to velike pare jer nek je recimo stolarija koštala 2 000 KM po stanu (nemam pojima koliko je pvc stolarija po metru kvadratnom ovo je odokativana mjera) i računajući da su recimo svi stanovi pristali da je zamjene to je već 688 000 KM.

I da mi opet neko kaže da je ono prdalo ispred Predsjedništva koštalo 360 000 KM :-)
drug_profi

#2521 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Meni je opet bilo dovoljno da shvatim koliko hapaju kad su u DZ Kumrovec za ovo sto je do sad uradjeno potrosili 7.2 miliona na 14000 kvadrata. Hajd ulozi 500 maraka po kvadratu u svoj stan napravices cuda. Ja zaista ne vidim u sta je to otislo osim u fasadu. Izgleda da je majstor za fasade dobar momak.

Poslano sa Tipfeler mašine
O'zone
Globalni moderator

#2522 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

drugi profil wrote:Meni je opet bilo dovoljno da shvatim koliko hapaju kad su u DZ Kumrovec za ovo sto je do sad uradjeno potrosili 7.2 miliona na 14000 kvadrata. Hajd ulozi 500 maraka po kvadratu u svoj stan napravices cuda. Ja zaista ne vidim u sta je to otislo osim u fasadu. Izgleda da je majstor za fasade dobar momak.

Poslano sa Tipfeler mašine
Ako bolje zagledaš na pojednim mjestima je ostala crvena fasadna cigla tj. nije pokrivena novom fasadom obično na onim koridorima iznutra. Valjda je zafalilo para :mrgreen:
Reglan

#2523 Re: Sarajevo Construction

Post by Reglan »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/japan ... /161115022

A oni nasi vodovod od Skenderije do Carsije saniraju 2 mjeseca i nisu ga jos sanirali :lol:
O'zone
Globalni moderator

#2524 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

"Japanci imaju samo jedan praznik a i taj jedan rade"
JThomas

#2525 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

namestiš usta za t... :mrgreen:
Post Reply