Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#2501 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

drugi profil wrote:Alkohol je bolje otapalo za uljaste materije kao sto je nikotin, od vode. :D

pa nisi valjda alkos ? to ti je isto ovisnost...mozda se zezas.. :mrgreen:
drug_profi

#2502 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Mozda... :lol:
Neka ba vivace sta ti ta kriza radi, gubis rasudjivanje.
vivace

#2503 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

drugi profil wrote:Mozda... :lol:
tisu ,znas kako me trese..opet stresovi i ja ne znam kuda cu sa svojom potrebom za cigarom....bas mi se pusi... :sad:
Last edited by vivace on 26/02/2013 15:12, edited 1 time in total.
Neradnik

#2504 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Neradnik »

vivace wrote:
tisu ,znas kako me trese..
zalipa je :D
vivace

#2505 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Gospodin_bez_kravate wrote:
vivace wrote:
tisu ,znas kako me trese..
zalipa je :D

bih ja vrlo rado,samo necu...hocu da budem karakter, a i nemam para bas nesto za bacanje. :mrgreen:
drug_profi

#2506 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

vivace wrote:
tisu ,znas kako me trese..opet stresovi i ja ne znam kuda cu sa svojom potrebom za cigarom....bas mi se pusi... :sad:
Samo ti je to u glavi. Previse mislis na to i previse se time bavis. Uzmi nesto i zabavi misli, spavaj...
Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.
Pasiflora

#2507 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Gospodin_bez_kravate wrote:zalipa je :D
Jooooooj, ovo sam osjetila do kicmene mozdine :zoka:
drugi profil wrote: Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.
Znas koliko fali - jedna jedina truncica :roll:
vivace

#2508 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

drugi profil wrote:
vivace wrote:
Samo ti je to u glavi. Previse mislis na to i previse se time bavis. Uzmi nesto i zabavi misli, spavaj...
Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.

daaAA ,neprijatelj je jako lukav i brzo te prevari. to si apsolutno tacno rekao.sad bih ja kod buraza da dimim...ih kako bi to bilo fino... :D
drug_profi

#2509 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Pasiflora wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:zalipa je :D
Jooooooj, ovo sam osjetila do kicmene mozdine :zoka:
drugi profil wrote: Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.
Znas koliko fali - jedna jedina truncica :roll:
Ukratko. Poklekni imaces griznju savjesti, kajanje, pad samopostovanja, sa cim ce uslijediti i tvoj pad u ocima drugih, pa i mene, ako ti je bitno. Ja ne volim luzere, iskreno da ti kazem. Pomoci cu uvijek, ali ako neces sama da se boris, necu ni ja gubiti vrijeme....

Ne dajem sebi previse vaznosti, ali jbg. pokusavam da ti dam suport, ali ne mogu ja prestati pustiti za tebe.
hAZNADAR

#2510 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hAZNADAR »

Pasiflora wrote:
Zelim vam reci - nemojmo brojati dane kao osuđenici na smrt - nista se nece desiti nakon 21 dan - sve ce biti kao danas s tim da ce nase tjelo ukupno biti malo bolje. Mi trebamo, u tom roku, promijeniti svoj stav iz "jadna ja, prestala sam pusiti, tako mi nedostaje" u "blago meni, presretna sam sto sam prestala pusiti, vise ne smrdim, imam vise love, smanjuje mi se obasnost od groznih bolesti..."
Hajmo ljudi, mozemo mi to :-D
Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan ja :angry: , ocu se objesit ako vako nastavi,.. ajjj, sta cu,..
Al je opet necu zapalit - valjda u ovoj prvoj fazi od par mjeseci imamo pravo bar kukati. Lakse je nekako,..
ka0406

#2511 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Ma dajte obe .... nema cigare !!!!!!! I mene drma kriza,i ide mi na zivce ... ali je ne bi zapalila, i necu je zapaliti, i ne pada mi na pamet da je zapalim !!!!
Stvarno, ja ni u jednom momentu nisam pomislila da bih zapalila , da mi je bar onaj jedan dim... mene samo strasno nervira ta glupa falinka. I cekam i cekam da ona prodje.
ka0406

#2512 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

:lol: i meni se cini da cu se ja dobro nacekati :-)
vivace

#2513 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote::lol: i meni se cini da cu se ja dobro nacekati :-)

ako budes pila 8 casa na dan vode,bice ti se datum priblizi...probaj,samo je nezgodno sto moras stalno da ides u wc.
vivace

#2514 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

hAZNADAR wrote:
Pasiflora wrote:
Zelim vam reci - nemojmo brojati dane kao osuđenici na smrt - nista se nece desiti nakon 21 dan - sve ce biti kao danas s tim da ce nase tjelo ukupno biti malo bolje. Mi trebamo, u tom roku, promijeniti svoj stav iz "jadna ja, prestala sam pusiti, tako mi nedostaje" u "blago meni, presretna sam sto sam prestala pusiti, vise ne smrdim, imam vise love, smanjuje mi se obasnost od groznih bolesti..."
Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan ja :angry: , ocu se objesit ako vako nastavi,.. ajjj, sta cu,..
Al je opet necu zapalit - valjda u ovoj prvoj fazi od par mjeseci imamo pravo bar kukati. Lakse je nekako,..
pre kolko si ostavio cigare? kukaj ,samo nemoj zapaliti..i ja bi da kukam..vise me ne zanimaja druge teme osim ove.
Pasiflora

#2515 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

drugi profil wrote:Ukratko. Poklekni imaces griznju savjesti, kajanje, pad samopostovanja, sa cim ce uslijediti i tvoj pad u ocima drugih, pa i mene, ako ti je bitno. Ja ne volim luzere, iskreno da ti kazem. Pomoci cu uvijek, ali ako neces sama da se boris, necu ni ja gubiti vrijeme....

Ne dajem sebi previse vaznosti, ali jbg. pokusavam da ti dam suport, ali ne mogu ja prestati pustiti za tebe.
Ma ti si super :-D . Kao da moga vlastitog muza slusam :D . Hvala, lijepo je kad vidis da je nekome stalo.
hAZNADAR wrote: Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan ja :angry: , ocu se objesit ako vako nastavi,.. ajjj, sta cu,..
Jeste, lakse je kukati :zoka: , a super su ovi ljudi ovdje koji nam drze stranu :kiss:
Pasiflora

#2516 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Meni jedna stvar nije jasna: u kancelariji mi mirise parfem, a na hodniku mi mirisu cigare...
E sada, 4. dan kako sam nepusac se blizi kraju, a meni cigare jos uvijek mirisu. Hocu li ikad doci u fazu da mi pocnu smrditi?
vivace

#2517 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

jesu,stvarno su fini,pogotovu drugi profil. hvala drugi profil.. :)
vivace

#2518 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Pasiflora wrote:Meni jedna stvar nije jasna: u kancelariji mi mirise parfem, a na hodniku mi mirisu cigare...
E sada, 4. dan kako sam nepusac se blizi kraju, a meni cigare jos uvijek mirisu. Hocu li ikad doci u fazu da mi pocnu smrditi?

hoces,veruj mi. meni su toliko smrdele,da je to uzas jedan. kad mi dodju gosti,oni znaju da ne smeju zapaliti.meni se u toj fazi ,duvan potpuno gadio..samo se ne secam kad je ta stvar pocela da mi se gadi.
Neradnik

#2519 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Neradnik »

Pasiflora wrote:Meni jedna stvar nije jasna: u kancelariji mi mirise parfem, a na hodniku mi mirisu cigare...
Kako kad, ne mirise svaka cigara isto.Neke ce ti smetat neke nece.
Neradnik

#2520 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Neradnik »

vivace wrote:vise me ne zanimaja druge teme osim ove.
Mislim da bi te ova trebala manje zanimati jer sto vise budes mislila o cigarama vise ce ti se pusiti.
vivace

#2521 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Gospodin_bez_kravate wrote:
vivace wrote:vise me ne zanimaja druge teme osim ove.
Mislim da bi te ova trebala manje zanimati jer sto vise budes mislila o cigarama vise ce ti se pusiti.
pa i to je tacno.....
hAZNADAR

#2522 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hAZNADAR »

vivace wrote:
hAZNADAR wrote:
Pasiflora wrote:
pre kolko si ostavio cigare? kukaj ,samo nemoj zapaliti..i ja bi da kukam..vise me ne zanimaja druge teme osim ove.
Oko mjesec dana - zdrma ma danas kriza zesce nego prije, ali jednom dnevno u prosjeku i ne traje vise od par minuta. I dok me drma - sjetim se kako mi je nekada kada sam brojao nekoliko dana bilo nepojmljivo da mi cigara nece pasti na pamet cijeli dan kao ovih dana.

krize nece nikad prestati - samo ce biti rjedje a kvalitetno vrijeme bez kriza duze. Nabijaj staz i broj dane umjesto sate.

A volim ovdje doci i kukati jer ima ljudi koji razumiju kako je. Oko mene sve neki bivsi pusaci koji niti kukaju nit pricaju o tome - svi kao neki cool supermeni koji to nosalantno ostavise, sve neke celicne volje i superkarakteri,.. i sve me to nervira ono pravo.
vivace

#2523 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

jooj sto me drma... snaja i brat otisli negde, a ja imam gore duvana za zavijanje, pa se nesto mislim kako bi bilo da se omastim malo... :sad: :mrgreen:
ka0406

#2524 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

hAZNADAR wrote:
Oko mjesec dana - zdrma ma danas kriza zesce nego prije, ali jednom dnevno u prosjeku i ne traje vise od par minuta. I dok me drma - sjetim se kako mi je nekada kada sam brojao nekoliko dana bilo nepojmljivo da mi cigara nece pasti na pamet cijeli dan kao ovih dana.

krize nece nikad prestati - samo ce biti rjedje a kvalitetno vrijeme bez kriza duze. Nabijaj staz i broj dane umjesto sate.

A volim ovdje doci i kukati jer ima ljudi koji razumiju kako je. Oko mene sve neki bivsi pusaci koji niti kukaju nit pricaju o tome - svi kao neki cool supermeni koji to nosalantno ostavise, sve neke celicne volje i superkarakteri,.. i sve me to nervira ono pravo.
I sama sam ti takva. I meni strasno idu na zivce , sto sada dok prolazim te neke faze, sto prije dok sam jos pusila. A sto volim tek one koji su ostavljali , nisu uspjeli, pa cinicno daju savjete tako da bi im najradije pljusnula vodu u lice.
Sreca pa ima ovaj forum i ljudi koji se razumiju, tipa tebe , Dr.Profila, Psn, nase drage Vivace... :-D
Pasiflora

#2525 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

vivace wrote:jooj sto me drma... snaja i brat otisli negde, a ja imam gore duvana za zavijanje, pa se nesto mislim kako bi bilo da se omastim malo... :sad: :mrgreen:
Neeeeeeee, nemoj pls :shock:
Uh, mene drma cijelo popodne. Samo racio me drzi dalje od cigare - zmirci mi hodaju po leđima koliko zelim zapaliti, ali izdrzacu, abd!!!!
Ponavljam u sebi: ja ne zelim zapaliti, sretna sam sto sam prekinula i sl.
Post Reply