drugi profil wrote:Alkohol je bolje otapalo za uljaste materije kao sto je nikotin, od vode.
pa nisi valjda alkos ? to ti je isto ovisnost...mozda se zezas..
Moderator: anex
drugi profil wrote:Alkohol je bolje otapalo za uljaste materije kao sto je nikotin, od vode.
tisu ,znas kako me trese..opet stresovi i ja ne znam kuda cu sa svojom potrebom za cigarom....bas mi se pusi...drugi profil wrote:Mozda...![]()
Neka ba vivace sta ti ta kriza radi, gubis rasudjivanje.
zalipa jevivace wrote:tisu ,znas kako me trese..drugi profil wrote:Mozda...![]()
Gospodin_bez_kravate wrote:zalipa jevivace wrote:tisu ,znas kako me trese..drugi profil wrote:Mozda...![]()
Samo ti je to u glavi. Previse mislis na to i previse se time bavis. Uzmi nesto i zabavi misli, spavaj...vivace wrote:tisu ,znas kako me trese..opet stresovi i ja ne znam kuda cu sa svojom potrebom za cigarom....bas mi se pusi...drugi profil wrote:Mozda...![]()
Jooooooj, ovo sam osjetila do kicmene mozdineGospodin_bez_kravate wrote:zalipa je
Znas koliko fali - jedna jedina truncicadrugi profil wrote: Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.
drugi profil wrote:Samo ti je to u glavi. Previse mislis na to i previse se time bavis. Uzmi nesto i zabavi misli, spavaj...vivace wrote:tisu ,znas kako me trese..opet stresovi i ja ne znam kuda cu sa svojom potrebom za cigarom....bas mi se pusi...drugi profil wrote:Mozda...![]()
Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.
Ukratko. Poklekni imaces griznju savjesti, kajanje, pad samopostovanja, sa cim ce uslijediti i tvoj pad u ocima drugih, pa i mene, ako ti je bitno. Ja ne volim luzere, iskreno da ti kazem. Pomoci cu uvijek, ali ako neces sama da se boris, necu ni ja gubiti vrijeme....Pasiflora wrote:Jooooooj, ovo sam osjetila do kicmene mozdineGospodin_bez_kravate wrote:zalipa je
Znas koliko fali - jedna jedina truncicadrugi profil wrote: Prihvati izazov. Suoci se sa njim. Budi ponosna i jaka. Odlucila si da se boris za slobodu, za zivot. Neprijatelj je lukav i lako prevari.
Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan jaPasiflora wrote:
Zelim vam reci - nemojmo brojati dane kao osuđenici na smrt - nista se nece desiti nakon 21 dan - sve ce biti kao danas s tim da ce nase tjelo ukupno biti malo bolje. Mi trebamo, u tom roku, promijeniti svoj stav iz "jadna ja, prestala sam pusiti, tako mi nedostaje" u "blago meni, presretna sam sto sam prestala pusiti, vise ne smrdim, imam vise love, smanjuje mi se obasnost od groznih bolesti..."
Hajmo ljudi, mozemo mi to
ka0406 wrote:i meni se cini da cu se ja dobro nacekati
pre kolko si ostavio cigare? kukaj ,samo nemoj zapaliti..i ja bi da kukam..vise me ne zanimaja druge teme osim ove.hAZNADAR wrote:Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan jaPasiflora wrote:
Zelim vam reci - nemojmo brojati dane kao osuđenici na smrt - nista se nece desiti nakon 21 dan - sve ce biti kao danas s tim da ce nase tjelo ukupno biti malo bolje. Mi trebamo, u tom roku, promijeniti svoj stav iz "jadna ja, prestala sam pusiti, tako mi nedostaje" u "blago meni, presretna sam sto sam prestala pusiti, vise ne smrdim, imam vise love, smanjuje mi se obasnost od groznih bolesti..."
Hajmo ljudi, mozemo mi to, ocu se objesit ako vako nastavi,.. ajjj, sta cu,..
Al je opet necu zapalit - valjda u ovoj prvoj fazi od par mjeseci imamo pravo bar kukati. Lakse je nekako,..
Ma ti si superdrugi profil wrote:Ukratko. Poklekni imaces griznju savjesti, kajanje, pad samopostovanja, sa cim ce uslijediti i tvoj pad u ocima drugih, pa i mene, ako ti je bitno. Ja ne volim luzere, iskreno da ti kazem. Pomoci cu uvijek, ali ako neces sama da se boris, necu ni ja gubiti vrijeme....
Ne dajem sebi previse vaznosti, ali jbg. pokusavam da ti dam suport, ali ne mogu ja prestati pustiti za tebe.
Jeste, lakse je kukatihAZNADAR wrote: Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan ja, ocu se objesit ako vako nastavi,.. ajjj, sta cu,..
Al je opet necu zapalit - valjda u ovoj prvoj fazi od par mjeseci imamo pravo bar kukati. Lakse je nekako,..
Pasiflora wrote:Meni jedna stvar nije jasna: u kancelariji mi mirise parfem, a na hodniku mi mirisu cigare...
E sada, 4. dan kako sam nepusac se blizi kraju, a meni cigare jos uvijek mirisu. Hocu li ikad doci u fazu da mi pocnu smrditi?
Kako kad, ne mirise svaka cigara isto.Neke ce ti smetat neke nece.Pasiflora wrote:Meni jedna stvar nije jasna: u kancelariji mi mirise parfem, a na hodniku mi mirisu cigare...
E sada, 4. dan kako sam nepusac se blizi kraju, a meni cigare jos uvijek mirisu. Hocu li ikad doci u fazu da mi pocnu smrditi?
Mislim da bi te ova trebala manje zanimati jer sto vise budes mislila o cigarama vise ce ti se pusiti.vivace wrote:vise me ne zanimaja druge teme osim ove.
pa i to je tacno.....Gospodin_bez_kravate wrote:Mislim da bi te ova trebala manje zanimati jer sto vise budes mislila o cigarama vise ce ti se pusiti.vivace wrote:vise me ne zanimaja druge teme osim ove.
Oko mjesec dana - zdrma ma danas kriza zesce nego prije, ali jednom dnevno u prosjeku i ne traje vise od par minuta. I dok me drma - sjetim se kako mi je nekada kada sam brojao nekoliko dana bilo nepojmljivo da mi cigara nece pasti na pamet cijeli dan kao ovih dana.vivace wrote:pre kolko si ostavio cigare? kukaj ,samo nemoj zapaliti..i ja bi da kukam..vise me ne zanimaja druge teme osim ove.hAZNADAR wrote:Ma znam,.. ali ipak,.. - jadan jaPasiflora wrote:
Hajmo ljudi, mozemo mi to, ocu se objesit ako vako nastavi,.. ajjj, sta cu,..
I sama sam ti takva. I meni strasno idu na zivce , sto sada dok prolazim te neke faze, sto prije dok sam jos pusila. A sto volim tek one koji su ostavljali , nisu uspjeli, pa cinicno daju savjete tako da bi im najradije pljusnula vodu u lice.hAZNADAR wrote:
Oko mjesec dana - zdrma ma danas kriza zesce nego prije, ali jednom dnevno u prosjeku i ne traje vise od par minuta. I dok me drma - sjetim se kako mi je nekada kada sam brojao nekoliko dana bilo nepojmljivo da mi cigara nece pasti na pamet cijeli dan kao ovih dana.
krize nece nikad prestati - samo ce biti rjedje a kvalitetno vrijeme bez kriza duze. Nabijaj staz i broj dane umjesto sate.
A volim ovdje doci i kukati jer ima ljudi koji razumiju kako je. Oko mene sve neki bivsi pusaci koji niti kukaju nit pricaju o tome - svi kao neki cool supermeni koji to nosalantno ostavise, sve neke celicne volje i superkarakteri,.. i sve me to nervira ono pravo.
Neeeeeeee, nemoj plsvivace wrote:jooj sto me drma... snaja i brat otisli negde, a ja imam gore duvana za zavijanje, pa se nesto mislim kako bi bilo da se omastim malo...![]()