Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na kojeg Imamovica mislis? Za sada su u diskusiji spomenuta trojica ...
Jesi li racunao Zaima rahmetli?
Prema http://www.bhtelecom.ba/fizicka_imenik.html, u Visokom postoje barem trideset i tri Imamovica, od kojih se jedan zove i Enver.
Samo oni znaju kroz kakve muke prolaze ovih dana ...
Goran_35 wrote:"Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka."
Bolje mu je da prodaje suho meso na pijaci nego da se bavi novinarstvom
Ili drugim rijecima,pametniji je kada suti
Da se razumijemo,jos uvjek sam na strani piramidasha,a ovo je dobronamjerna kritika...
Ne, ne ti si pobrkao loncice, nije Jasmin Imamovic vec Enver Imamovic, gospodin je profesor na geoloskom fakultetu u Tuzli, i on je dio tima koji je bio na Visocici i oni tvrde da nema piramide.....
Prof. dr.Enver Imamović je profesor historije i arheologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Usput, čovjek bi trebao ove godine u zasluženu penziju kao profesor.
Ne, ne ti si pobrkao loncice, nije Jasmin Imamovic vec Enver Imamovic, gospodin je profesor na geoloskom fakultetu u Tuzli, i on je dio tima koji je bio na Visocici i oni tvrde da nema piramide.....
Prof. dr.Enver Imamović je profesor historije i arheologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Usput, čovjek bi trebao ove godine u zasluženu penziju kao profesor.
Bio sam na web stranicama oba gore navedena fakulteta, nazalost, sami jad i bijeda, polovicno dovrseno, bez navedenog nastavnog osoblja tako da se vase tvrdnje nazalost ne mogu potvrditi niti opovrgnuti.
Dajte odlucite se vec jednom
Da nije mozda prof. na oba fakulteta??
Prenj wrote:
S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...
A mora biti strucan Imamovic?
Na kojeg Imamovica mislis? Za sada su u diskusiji spomenuta trojica ...
splahnuli ovi zagovornici pihramide. svakim danom u svakom pogledu spoznajem da sam bekan
to pise na prvoj stranici knjige uvazenog, priznatog, suncem obasjanog amatera istrazivaca
Cudno, al odjednom vise niko nema ko bi ozbiljno branio tezu da je Visocica skriva kolosalnu piramidu izgrađenu od strane drevne civilizacije.
Cudno sto su se svi usutili odmah nakon sto je od strane eksperata dosla tvrdnja da je Visocica brdo, a pogotovo sto se Tuzlaci nisu potrudili da u najsitnije detalje objasnjavaju da Visocica neskriva piramidu.
Govreci otvoreno, ovo mi sve izgleda da se vecina aktivnh piramidasa, koji su imali informacije iz prve ruke o aktivnostima Osmanagica, znali da je ovo sve jedna obicna laz.
meni izgleda da je ovo sve ovo bio dobro smisljena prevara, i da nakon ovog sluzbenog negiranja njihove tvrdnje, niko nezna koji ozbiljan potez napraviti.
ccccccc
opet teorije zavjere?
Sta smo sada? Masoni?CIA agenti? KOS-ovci?
Ovo samo govori o nama kao ljudima. Ako se potvrdi da nije piramida i ako ,kao sto sam sto puta do sada rekao (i ne samo ja) neko na naucan i strucan nacin obori Semirovu hipotezu,onda ja to prihvatam.Do sada pokusaji obaranja Semirove hipoteze su bili sa samo par rijeci- "ublehas" i "amater"
Kada bi neko neutralan procitao sve postove na preko 400 stranica sigurno bi uvidio o kakvim ljudima se radi i ko je ko?Ko pozitivno razmislja a ko po svaku cijenu zeli da sprijeci Semira...
Medjutim sve jos nije gotovo,polako smirite se.Ostaje da vidimo sta ce reci strucnjaci za piramide iz Egipta.
Polako i smirite se i bez vrijedjanja.Pogotovo bih to zamolio piramidosa
Hoces li se i ti javiti na dobrovoljno posumljavanje Visocice?
"Najavljen je i hitan dolazak Semira Osmanagića, koji se trenutno nalazi u USA, a tamo je zatražio satelitska snimanja nepoznatog objekta u brdima pored Maglaja."
Fair Life wrote:Ne bih rekao da sam jos prolupao, ali 'mescini mi se' da na ovoj temi komentari nestaju na volsheban nacin...
Zik... i dzaba si pisao.
Ne samo da komentari nestaju, vec i dugogodisnji clanovi bivaju banovani. Ali to se sve uklapa, stavise to je samo jos jedan dokaz da piramida postoji!
Jesi li cuo za piramidalno prokletstvo?
Jel slucajno sto lici na piramidu malo? Da nam drug Tito nije namjerno htio dati neku tajnu poruku?
Opet po Titi
Sadasnje granice BiH u velikoj mjeri odgovaraju onima definisanim odredbama Karlovackog mira sklopljenog 1699. izmedju Turske i Austrije ...
Eto dobro, izgleda da napokon svi pocinju shvatati kako ipak nema te piramide.
Samo bilo bi bez veze da se Semir uprkos tome izvuce iz ove price.
Ko mu je kriv sto se ovako ofirno uvalio. Bar je duzan javno da prizna kako pojma nema (necemo ulaziti u dublje motive, ublehe eventualne prevare itd.):D
terapija wrote:Eto dobro, izgleda da napokon svi pocinju shvatati kako ipak nema te piramide.
Ko mu je kriv sto se ovako ofirno uvalio. Bar je duzan javno da prizna kako pojma nema (necemo ulaziti u dublje motive, ublehe eventualne prevare itd.):D
dragi moj terapija, semir je samo mali piun u cjeloj ovoj prici. glavni i odgovorni za sve ovo onaj koji daje info za novinare visockih media, je direktor muzeja u visakom. sve sto te interesuje moras se njumu obratiti
terapija wrote:Eto dobro, izgleda da napokon svi pocinju shvatati kako ipak nema te piramide.
NE!
Semir je posljednja osoba koju treba povlaciti na odgovornost.
Semir svoje knjige pise i objavljuje vec godinama, ali zasto su tek sada i tek ovdje, njegove ideje naisle na odusevljenu dobrodoslicu?
Sta da uradimo sa ovakvima?
Hadzipasic: Ja ovo arheološko nalazište mogu uporediti sa zaradom od mora, ali da bi došlo do zarade i dolaska velikog broja turista, tu moraju da se potrude svi nivoi vlasti BiH, počevši od Predsjedništva, entitetskih i kantonalnih vlada, da napravimo jednu kritičnu masu, prihvatljivost projekta, da uđemo u sigurnost finansiranja ovih istraživanja i dokažemo da u Visokom i BiH postoje piramide. Ta istraživanja moraju da budu definisana i budžetima. Mislim da ove godine uz pomoć Predsjedništva, te Vlada sarajevskog i Ze-Do kantona možemo oblikovati taj krtitični dio oblikovanja budućnosti ovih istraživanja. Ovdje se ima još dosta toga uraditi i bitno je da se odrede i dokažu one konture koje gospodin Osmanagić već dokazuje ovoga trenutka.
Treba mnogo vremena, mnogo argumenata i mnogo dokazivanja da stvarno shvatimo da imamo nešto što stvarno vrijedi , nešto što treba prezentirati svijetu i nešto što treba dovesti svijet u BiH. Ubijeđen sam da će ljudi iz Fondacije u tome uspjeti, jer to su mladi i stručni ljudi dokazani u insostranstvu."
ili sa drzavnim institucijama koje objavljuju ovakve gluposti?
FENA wrote:
http://www.fena.ba/rubrika.html?fena_id ... rubrika=KT
Geodetski zavod BiH uradio je analizu dimenzija
sjeverne stranice Bosanske piramide Sunca. Zaključeno je da je dužina svih stranica po 365 metara i one obrazuju jednakostranični trougao s po 60º na svakom uglu.Također, u istoj instituciji potvrđeno je da je ova strana orijentirana prema kosmičkom sjeveru – drugim riječima, postoji odstupanje od geografskog sjevera za 21', čime se piramida poklapa s lokacijom zvijezde Sjevernjače.
Last edited by Prenj on 11/05/2006 12:21, edited 1 time in total.
Jel slucajno sto lici na piramidu malo? Da nam drug Tito nije namjerno htio dati neku tajnu poruku?
Opet po Titi
Sadasnje granice BiH u velikoj mjeri odgovaraju onima definisanim odredbama Karlovackog mira sklopljenog 1699. izmedju Turske i Austrije ...
Mogla bi se znaci neka 'drevna civilizacija' to upetljati. Al neznam sad tacno gdje je 'kosmicki sjever' i kakav je polozaj visocice, al ako za 45 stepeni zarotiramo kartu bih prema istoku (jel sjeveroistok), dobijemo oblik koji lici na piramidu.