Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
Prenj
Ma kakav Djuro Basler, njima je takva literatura ko sto je bijeli luk vampirima.ludost wrote:nesto nam nema mudraca danas..
mozda su se otisli upisati u biblioteku..
i potraziti onu knjigu djure baslera..
grizu noktice..
i psuju mater 'negativnim'..
Drze se oni samo Arke, Denikena i slicnih umotvorina.
Nije cudo sto je istaknuti clan Fondacije i novinar Arke, Ahmed Bosnic.
Uporedite Semirov site i njegov, ko blizanci.
http://www.bosnic.com/
http://www.alternativnahistorija.com
- Macuser
@Prenj
Ima tu i vanzemaljskih civilizacija koje su nas posjetile, a i horoskopa, da sve bude jos ozbiljnije, jos naucnije:
"Posjetioci sa Plejada su znali za nasu Planetu dugo vremena. Ipak, odlucili su se doci na nju tek kada se ova nasa civilizacija pocela ozbiljnije da razvija. I kada se priblizilo vrijeme za vazne promjene.
Imajuci mnogo sire znanje o kosmosu nego mi, Plejadanci su bili svijesni da se Zemlja krece u poziciju u kojoj ce biti pod velikim utjecajem energija Centralnog sunca Galaksije. Naime, nas Suncev sistem se krece u velikoj orbiti oko Centralnog Galaktickog sunca svakih 25.860 godina. Energetska polja iz sredista Galaksije uveliko utjecu na sav zivot na Zemlji.
Trenutacno se nalazimo u Dobu Vodolije ili spiritualne ere. To je doba stvarne istine, prosvijetljenja, ljubavi prema znanju, slobode, mudrosti I harmonije. Ovo Doba ce trajati 2.155 godina. Isto kao i periodi za ostalih 11 konstelacija. I, kako se krecemo u Novo Doba, imacemo mogucnost da u narednih 800 godina postignemo mir na Zemlji kroz spiritualni razvoj I razumijevanje Kreacije."
Ima tu i vanzemaljskih civilizacija koje su nas posjetile, a i horoskopa, da sve bude jos ozbiljnije, jos naucnije:
"Posjetioci sa Plejada su znali za nasu Planetu dugo vremena. Ipak, odlucili su se doci na nju tek kada se ova nasa civilizacija pocela ozbiljnije da razvija. I kada se priblizilo vrijeme za vazne promjene.
Imajuci mnogo sire znanje o kosmosu nego mi, Plejadanci su bili svijesni da se Zemlja krece u poziciju u kojoj ce biti pod velikim utjecajem energija Centralnog sunca Galaksije. Naime, nas Suncev sistem se krece u velikoj orbiti oko Centralnog Galaktickog sunca svakih 25.860 godina. Energetska polja iz sredista Galaksije uveliko utjecu na sav zivot na Zemlji.
Trenutacno se nalazimo u Dobu Vodolije ili spiritualne ere. To je doba stvarne istine, prosvijetljenja, ljubavi prema znanju, slobode, mudrosti I harmonije. Ovo Doba ce trajati 2.155 godina. Isto kao i periodi za ostalih 11 konstelacija. I, kako se krecemo u Novo Doba, imacemo mogucnost da u narednih 800 godina postignemo mir na Zemlji kroz spiritualni razvoj I razumijevanje Kreacije."
- Macuser
Sto ce reci, da kada sam se ja rodio, zracenje sa planete Mars je bilo tako jako, da sam ja postao ovan u horoskopu, a svi ovnovi su:
tvrdoglavi, strastveni, lojalni, kolericni itd. itd. I to je takvo divno uopstavanje. Pitam se da li Semir zna razliku izmedju ASTRONOMIJE i ASTROLOGIJE? Ovo prvo, Semire, je nauka, ovo drugo praznovjerica. Ali, nema veze, sve ti trpas u isti kos. Papir, trpi sve.
tvrdoglavi, strastveni, lojalni, kolericni itd. itd. I to je takvo divno uopstavanje. Pitam se da li Semir zna razliku izmedju ASTRONOMIJE i ASTROLOGIJE? Ovo prvo, Semire, je nauka, ovo drugo praznovjerica. Ali, nema veze, sve ti trpas u isti kos. Papir, trpi sve.
-
Prenj
Najbolje tek dolazi ... cakre ... 
Semir Osmanagic wrote: http://www.alternativnahistorija.com/AH3.htm
Naša svijest je serija međuprepletenih energetskih polja. Imamo naš intelekt, emocije, duh… i svi oni rezoniraju na različitim frekvencijama. Oni se isprepliću u našem tijelu kroz energetske virove poznate kao “čakre” (sanskritska riječ koja znači “točkovi svjetlosti”).
Kroz čakre se prenose nasi emocionalni poremećaji na mentalni nivo, a odatle na fizički nivo. Upečatljiv primjer za rad čakri je kako stres (emocija) utiče na naše mentalno tijelo, i, na koncu, izaziva reakciju (bolest).
Sedam je osnovnih čakri na našem fizičkom tijelu (ukupno 13 u širem predjelu aure). Čakre su raspoređene od osnovne (dna leđa) do one na tjemenu glave. Prve tri čakre su spojene sa Zemljom, materijalnim svijetom. Gornje tri predstavljaju našu vezu sa duhom, sa kosmičkim razumom, “okeanom”.
U idealnom stanju, čovjek bi, preko svojih otvorenih čakri, trebao biti veza izmedju fizičkog i duhovnog. Zemlje i Neba. Materijalnog i spiritualnog.
Tačka balansa je srčana čakra u kojoj se ispoljava emocija ljubavi, ili emocija straha. Ljubav je najviša tačka čakrine frekvencije. Strah (mržnja, žuđ za vlašću nad drugima, itd.) predstavlja samo dno ove frekvencije. Kada ispoljavamo ljubav u istinskom i čistom obliku, onda se ova čakra otvara kao cvijet. Čitav organizam, uključujući i donje tri čakre, počinje da vibrira na frekvenciju ljubavi.
I obrnuto. Kada srčanom čakrom dominira strah, organizam se zatvara, protok energije prestaje. Postajemo prizemni, materijalistički, prikovani uz zemlju. Odvojeni od našeg istinskog Ja. Odvojeni od Univerzalnog znanja, okeana ….
- Macuser
Svicarci, naravno, nisu pustili Denikena da prekopava Svicarsku, a ovi nasi polupismeni ahmaci, sto smrde u predsjednistvu, posto i sami vjeruju u hokus pokus, a nije im mrsko ni ukrasti, odmah odrjesuju kesu. A i da se narodu zamazu malo oci i odmakne paznja od pravih problema. Narod stoka, gleda k'o tele u sarena vrata. Znam ih ja nekoliko koji sjede u parlamentu, ublehasi deluxe (znam ih jakooo dobro, preko 20 godina).
-
El-bosniaco
jadna ti majka koji ce urnebes da bude u aprilu
, a forum ce explodirati
- Macuser
-
cernica
Moja objasnjenja I informacije koje sam ponudio (kao sto su I ostali normalni Goran 35; el-bosniaco; helo…) su bile sasvim dovoljne za svaku razumnu osobu da se upozna I sa radom Fondacije I predstojecim Projektom. A povrh svega, vase "komentare" sam prikazao I vise nego nedoraslim argumentima koje sam iznio. Svaku vasu pricu “Savrsene Zavjere” sam oborio I izvrgao podsmijehu, a vas sve prikazao onakvim kakvi stvarno I jeste...mali blento wrote: Satra se glas mraka objašnjavati neobjašnjivo... Al' ne ide, pa ne ide!
Jos jednom, proljece se primice, Fondacija raste, podrske pristizu… a nista nam niste zabranili, niti ce te I ne mozete nam nista.
Kakve fotografije? Nisam ja ni reko da ih imam, niti da cu ih postaviti na forum. Imas noge, pa idi u Visoko pa se uvjeri i sam.terapija wrote: Opet ste provaljeni po ko zna koji put!!! Btw. Cernica, gdje su te fotografije??? Naravno nema ih.
Prvo, nisam ja to ni tvrdio. To je sa geoloskog izvjestaja Nadjije Nukic, a ona to nije izmislila iz glave.terapija wrote: Jer da je bilo sta otkopano, kao sto si TI tvrdio, (nemoj da opet citiram) dimenzija 2x12 metara sto lici na zid, ti bi covjece prvi trcao da to fotografiras i postavis ovdje.
Drugo, trcao ne bih - garant. Ne umisljaj mali da si mi bitan u zivotu da se rastrgajem da bih TEBI (I tvojima) previse dokazivao. Vremena za gubljenje nemam.
Narvno da nije.terapija wrote: Je li tako???
Uzgred receno, u Bosni se ne kaze kat, nego sprat. Kate I katovi su od onih …ta trane (ko sto si I ti, zar ne?!terapija wrote: (velicine jednog kata stambene zgrade)
I ja isto. Vec ih imam nekoliko u zbirci. Jednom cu ih I postavit na forum, da se raja malo smije.terapija wrote: P.S. Cekam sljedeci biser...
Ovo su one providne ili drugim rijecima: “Sto nas ignorisete! I mi imamo pametnih za reci (malo morgen). Jes da sam vodoinstalater I nemam pojma o nauci ali imam I ja pravo na misljenje” Jeste, ima I on svoje on.ludost… wrote: koji mir i tisina danas.
mudraci alternative se zavukli u misje rupe.
poklopili se usima.
samo pocnu cmizdriti k'o djecica - pih, smrc, cvil, jesi negativan, jesi isfrustriran, jesi iskompleksiran, jesi neki...
sta je, misevi?
(...)bas onako kukavicki.
Ono sto ovakvi zaboravljaju jeste da se prvo u skolu ide kako bi se naucilo pristupu I ophodjenju prema radnim predmetima… pojavama, pa se tek onda diskutuje.
Ovaj je jedino I zasluzio … da se ignorise.
- dexcox
u centru galaksije je velika crna rupa a ne "sunce" tj. zvijezdaMacuser wrote:@Prenj
- Macuser
Zamisli da svako, jebote, objavi knjigu sa svojim "istinama" i "historijama". Pa covjek lupa k'o Maksim po diviziji. Sad sto on pise gluposti ni pola jada, sto ih prodaje po cijeni od 5 eura, hajde ima budala, ali kada nas obruka pred cijelim svijetom sa navodnom piramidom, bit ce tuzno.