Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

LSD

#2501 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

MarlboroGold wrote: 22/09/2022 10:06
sajber87 wrote: 22/09/2022 09:46 Tada je bilo bravo profa tako se to radi a i tada je to uradio po sda direktivi kao i sada https://www.klix.ba/vijesti/bih/mirsad- ... /180928001
Jeste samo što su tad bile drugačije okolnosti i razlozi. Tad je više imalo smisla i opravdanja postupiti na takav način, jer su svjesno manje važne kandidate gurali u jednu emisiju, a velike krokodile u drugu umjesto da su ih sve pozvali u jednu emisiju od par sati pa opleti.

Ovo što je Denis uradio nije baš isto i pogriješio je, a ja to govorim kao neko ko ga poštuje od kako znam za njega.
A šta ? sad je Hadzikadic ko fol veliki krokodil, nije manje važan kandidat :-)
Haris.ba

#2502 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Haris.ba »

Roccohljup wrote: 22/09/2022 09:58 A dokaz da je MH uz SDA je šta?
To sto postoji kandidat koji je anti Sda, koja je svrha Mirsada na izborima? Eto, skupiti glasove da se pokaze da ima "treci put - ni Bake ni Denis"?
Vaya wrote: 22/09/2022 10:01
U nasem glasackom tijelu, pored sigurnih SDA i sigurnih SDP glasova, kao dva dijametralno suprotna pola koji se nece nikada preliti u suprotni kos, postoji veliki broj swing glasaca, koji itekako odnose prevagu u izborima.
Ti swing glasaci, zavisnosti od rada setaju od SBiH, NiP-a i SBB (desni centar) s jedne strane do DF-a (lijevi centar) druge strane...a problem je sto je on sinoc mamlaz se kompromitovao kod tih glasaca...i sigurno je da ce jedan broj glasova otici Komsicu, a da ce isto biti solidan broj oni koji ce reci da su svi kandidati glupi kao ona stvar i da ce isti nacrtati na glasackom listu - a to na kraju sve opet ide u glasacku kutiju na brojanje...
Glasaci Nip ce glasati za Denisa. Ti nece za Sda. Sto bi glasaci Sbb glasali za Baketa, kada im je vozd rekao za koga da glasaju?
Glasaci SzBiH su nebitni.
Glasaci DF ce glasati za Zeljka.
Roccohljup

#2503 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

Dakle po vama samo SDA i SDP su bogom dati da imaju kandidata za predsjedništvo.....aferim. Demokratija nema šta. :-) :-) :-)
kvinoja

#2504 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kvinoja »

Vaya wrote: 22/09/2022 10:07
kvinoja wrote: 22/09/2022 09:56 Čuj pola Tuzle mu j... m... sinoć :lol: i šta će sad, odjednom halaliti Baketu i SDA ovih 30 godina mraka tako što će glasati za Baketa ili "profu" ili fol neće ni glasati. Ma daj. :lol:

Što nije pola Tuzle j... m... Baketu što se nije ni udostojio pojaviti?
Druze, ja sam naglasio SDP u Tuzli...i naravno da ce SDP iz Tuzle glasati za njega, ja govorim da mu je vecina iz SDP-a sinoc na kamaru redalo sve jer je ispao glup, ovo ne pricam na praznu...svi su mobilisali da to konacno uzme Predsjednistvo i samim time bi onda i tuzlanski SDP postao dosta jaci i uticajniji...ovo sinoc mu nije pomoglo u tome...
Nije pomoglo niti bi moglo pomoći - šta se ima s jadom raspravljati i "izdominirati" ga, kada je lik nebitan. Ali nije ni odmoglo, rekoh sinoć ako se neko nasekiro "nek pusti da prenoći" i idemo 2.10. uraditi jedino što je ispravno.
Vaya

#2505 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Vaya »

Haris.ba wrote: 22/09/2022 10:10
Roccohljup wrote: 22/09/2022 09:58 A dokaz da je MH uz SDA je šta?
To sto postoji kandidat koji je anti Sda, koja je svrha Mirsada na izborima? Eto, skupiti glasove da se pokaze da ima "treci put - ni Bake ni Denis"?
Vaya wrote: 22/09/2022 10:01
U nasem glasackom tijelu, pored sigurnih SDA i sigurnih SDP glasova, kao dva dijametralno suprotna pola koji se nece nikada preliti u suprotni kos, postoji veliki broj swing glasaca, koji itekako odnose prevagu u izborima.
Ti swing glasaci, zavisnosti od rada setaju od SBiH, NiP-a i SBB (desni centar) s jedne strane do DF-a (lijevi centar) druge strane...a problem je sto je on sinoc mamlaz se kompromitovao kod tih glasaca...i sigurno je da ce jedan broj glasova otici Komsicu, a da ce isto biti solidan broj oni koji ce reci da su svi kandidati glupi kao ona stvar i da ce isti nacrtati na glasackom listu - a to na kraju sve opet ide u glasacku kutiju na brojanje...
Glasaci Nip ce glasati za Denisa. Ti nece za Sda. Sto bi glasaci Sbb glasali za Baketa, kada im je vozd rekao za koga da glasaju?
Glasaci SzBiH su nebitni.
Glasaci DF ce glasati za Zeljka.
Hajd dobro, nek' eto bude da je sinoc bio dobar strateski potez sto je napustio emisiju...
Spit_fire

#2506 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Roccohljup wrote: 22/09/2022 09:54 Iz studija uživo se ne dezertira. Pogotovo... - Nejra Latić Hulusić | Facebook

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3480169423
Al sta kaze neko u komentaru "Denis ko da se kandidovo za poziciju Bakira a ne za poziciju predsjednika " :lol:
MarlboroGold

#2507 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by MarlboroGold »

LSD wrote: 22/09/2022 10:09
Jeste samo što su tad bile drugačije okolnosti i razlozi. Tad je više imalo smisla i opravdanja postupiti na takav način, jer su svjesno manje važne kandidate gurali u jednu emisiju, a velike krokodile u drugu umjesto da su ih sve pozvali u jednu emisiju od par sati pa opleti.

Ovo što je Denis uradio nije baš isto i pogriješio je, a ja to govorim kao neko ko ga poštuje od kako znam za njega.
Je li sad bilo kakvog razdvajanja kandidata? Nije. Dakle, Hadžikadić je među krokodilima. To što jedan nije došao, a drugi napustio emisiju nakon 10 minuta zbog prvog je ono o čemu se treba pričati. Nije uredništvo postupilo na način da nekog svjesno marginalizira kao prije 4 godine.
Cvancika

#2508 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Cvancika »

Nakon sinocnjeg gostovanja profa se toliko diskreditovao da ako dobije i jedan glas mozemo komotno reci da oni koji su mu ga dali su totalni idioti. Ja mislim da on ne zna kako ustvari nas ustav fukncionise. Covjek prica o stvarima kako ce ovo ono sto mu ostala dva clana predsjednistva mogu blokirati na najjednostavnije moguce nacine, i u proslosti i jesu upravo te stvari jer im ne odgovaraju, poput povecanja para za odbranu i sl. Nevjerovatna ubleha.

Denis inace glup potez napravio, ali ne mijenja to nista kod ogromne vecine jer razlog glasanja ostaje nepromijenjen. A to je da se zeleni ciklus zla prekine.
Last edited by Cvancika on 22/09/2022 10:41, edited 1 time in total.
Haris.ba

#2509 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Haris.ba »

Roccohljup wrote: 22/09/2022 10:12 Dakle po vama samo SDA i SDP su bogom dati da imaju kandidata za predsjedništvo.....aferim. Demokratija nema šta. :-) :-) :-)
Pa ko americki izbori. To nije demokratija? :D

Stvorena je anti Sda koalicija sa ciljem micanja Bakira. Nije Denis izabran jer je najbolji politicar u Bosni opcenito.

Vec, jer ima najvise sanse da uradi taj politicki cilj - izmakne Sda poziciju clana predsjednistva, samim time i poziciju u Vijecu ministara.
Last edited by Haris.ba on 22/09/2022 10:17, edited 1 time in total.
tranquil

#2510 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

Uglavnom, sinoć je bio sjajan potez... Izetbegovića.

Ostavio je Bećirovića u lose-lose situaciji, ili da sjedi i gubi poene u debati sa klupom SDA, ili da odbije debatu, i opet navuče kritiku.

Upamtite, SDA nije izgubio niti jedan jedini glas Bakirovim nedolaskom.

Njihovo biračko tijelo se jebe za debate.

Svi ostali su željeli vidjeti debatu između Bakira i Denisa, ne između Bakirove rezerve i Denisa. Jebe se koga za Denisov program, program možeš pročitati na letku.

Denis je između dvije loše opcije izabrao manje lošu.

Možda bi za njegov javni imidž bilo bolje da je to uradio drugačije, da se ni on nije pojavio, i da je sastavio pažljivo formulisano pismo o besmislu debate bez glavnog kandidata, uz izvinjenje ostalim učesnicima, umjesto da uživo baca tantrum u emisiji, ali i dalje je izabrao bolju od dvije opcije.
Spit_fire

#2511 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

kleja wrote: 22/09/2022 09:59 svi pričaju i pametuju o tome kako je otišao iz studija, ali niko da kaže , stani, otišao iz emisije koja je najavljena kao debata.

Za debatu su potrebna najmanje dvojica. On došao nema drugog i šta ćemo sad... !

P.S.

najznačajnija je poruka onom vulkanizeru za koga igra.

A Bake ne smije na megdan i krije se kao što se krio u trezoru čitav rat.
Kao prvo bila su dvojica

Kao drugo znao je da Bake nece doc, da nije znao pa da je dosoa i napustio kad je vidio da ovog nema onda ok...

Ovo ga je neko savjetovao da uradi da bude u fazonu komsica, samo sto denis nema tog mangupluka u sebi kakvog ima zeljko pa je ispao samo smijesan...
laik1981

#2512 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by laik1981 »

U izbornim reformama obavezno uvesti drugi krug glasanja.. Tako bi ovi trojanski konji izgubili ulogu..
kleja

#2513 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kleja »

sajber87 wrote: 22/09/2022 09:46 Tada je bilo bravo profa tako se to radi a i tada je to uradio po sda direktivi kao i sada https://www.klix.ba/vijesti/bih/mirsad- ... /180928001

meni se čini da Denis nije pogriješio. Napustio emisiju koja je najavljena kao debata predsjedničkih kandidata. Ovdje falio drugi kandidat.

Da je bio intervju pa on napustio zbog nezgodnog pitanja onda bi se moglo svrstati pod grešku.

ovdje greške nema.
Last edited by kleja on 22/09/2022 10:22, edited 1 time in total.
LSD

#2514 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

MarlboroGold wrote: 22/09/2022 10:15
LSD wrote: 22/09/2022 10:09

Je li sad bilo kakvog razdvajanja kandidata? Nije. Dakle, Hadžikadić je među krokodilima. To što jedan nije došao, a drugi napustio emisiju nakon 10 minuta zbog prvog je ono o čemu se treba pričati. Nije uredništvo postupilo na način da nekog svjesno marginalizira kao prije 4 godine.
Drug, Hadzikadic je tu ikebana, tamo neki fikus iza kamermana ako ga ima, eto toliko je bitan. Kao portir ili čistačica u opštini.
Totalni marginalac po svakom kriteriju, koji se prije 4 godine ponašao isto kao i Begirovic sinoć, no to se brzo zaboravilo jer imamo memoriju paramecijuma...al eto on je fin, uglađen, ufitiljio se, popravio zube, fina šulja, fino se izražava, rekAo, pošAo, šesnaEst. Bošnjaci takvima daju nemilice glasove :mrgreen: sjajan je :thumbup:
Roccohljup

#2515 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

jašta radi...potez godine.....al za Bakira i komšića. :-)
MarlboroGold

#2516 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by MarlboroGold »

LSD wrote: 22/09/2022 10:21
MarlboroGold wrote: 22/09/2022 10:15
Drug, Hadzikadic je tu ikebana, tamo neki fikus iza kamermana ako ga ima, eto toliko je bitan. Kao portir ili čistačica u opštini.
Totalni marginalac po svakom kriteriju, koji se prije 4 godine ponašao isto kao i Begirovic sinocč, no to se brzo zaboravilo jer imamo memoriju paramecijuma...al eto on je fin, uglađen, ufitiljio se, popravio zube, fina šulja, fino se izražava, rekAo, pošAo, šesnaEst. Bošnjaci takvima daju nemilice glasove :mrgreen: sjajan je :thumbup:
Vama bi svaki naredni Hadžikadić u budućnosti bio trojanski konj SDA s obzirom koliko su vam nabili komplekse. Naravno, ne svima oko ljevice, već ljevičarskim botovima i iste nema samo SDA.

Nećemo se lagati :mrgreen:
elSaik

#2517 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by elSaik »

Znao je da Bake neće doći. Shodno tome je odmah trebao reći pri pozivu "ne želim doći ako neće biti svi" ako već nije htio sudjelovati. A ne doći u emisiju i onda kao napustiti je jer nije došla osoba za koju je već bilo rečeno da neće doći. Ne znam ko ga je savjetovao ali potez smatram greškom. Vjerujem da kod onih kojima u bili čvrsto za njega neće se ništa promijeniti i da će podržati potez ali oni nisu bili ciljna grupa. Također nisu ciljna grupa niti ih ovim može pridobiti čvrsti Baketovi i Komsicevi glasači.

Ali, valjda su ciljna grupa sinoć bili ili makar trebali biti neodlučni, potencijalni apstinenti i glasači Hadzikadica koji ne vide da je frajer podvala. Kako je te pridobio potezom odnosno kako se mislilo da te može pridobiti tako što će samo otići, mi je nejasno. Mene je pokolebao za glas njemu jer mi je i onako mrljav godinama i podržavam ga samo zato što sam protiv SDA, a kamoli ljude koji se još nisu odlučili.
Janjicar

#2518 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Janjicar »

Denise posalji inicijativu da Bake gostuje i jos jednu za Sutorinu.... :lol:
Spit_fire

#2519 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Cvancika wrote: 22/09/2022 10:15 Nakon sinocnjeg gostovanja profa se toliko diskreditovao da ako dobije i jedan glas mozemo komotno reci da oni koji su mu ga dali su totalni idioti. Ja mislim da on ne znam kako ustvari nas ustav fukncionise. Covjek prica o stvarima kako ce ovo ono sto mu ostala dva clana predsjednistva mogu blokirati na najjednostavnije moguce nacine, i u proslosti i jesu upravo te stvari jer im ne odgovaraju, poput povecanja para za odbranu i sl. Nevjerovatna ubleha.

Denis inace glup potez napravio, ali ne mijenja to nista kod ogromne vecine jer razlog glasanja ostaje nepromijenjen. A to je da se zeleni ciklus zla prekine.
Ovo sam i ja skonto :lol: zamsiljam sinoc da on dodje u predjsenistvo ili eto nedje u parlamente sa ovim nebulozama i Dodik i Covke mu kazu "'Mirsade..kratko i jasno MRS" :lol: i on ostane sokiran
shbc

#2520 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by shbc »

Point. wrote: 22/09/2022 10:05
Haris.ba wrote: 22/09/2022 09:56

Pa Mirsad nije anti Sda. Denis jeste.
To ti kažeš. Nisi nikad razmislio da možda postoji i treća opcija?

Kod vas je svako sda ko god se na usudi imati vlastito mišljenje koje se ne podudara sa vašim. Gdje je to Mirso ikada rekao da je pro sda?
Treca opcija ce biti moguca kada budemo normalna drzava i normalno biracko tijelo. Mi sada imamo tronozac i jedini legitiman cilj je borba protiv istog, jedna po jedna noga.

Inace, za trecu opciju treba biti neko dosta jak i ozbiljan. To Hadzikadic nije. Niti ima pojma kako bh. politicki sistem funkcionise, niti mu ego dozvoljava bilo kakvu kritiku kako bi tako nesto naucio.

Nije nikada rekao da je pro SDA, nije ni Komsic, ni Radoncic, nisu ni SBiH, ni BOSS, ni mnogi drugi pa smo imali priliku vidjeti za koga su kada im guzici odgovara. Za razliku od njih, ovaj je jos gori, jer je javno govorio da postoji mogucnost da koalira sa SDA. Ovi su bar lagali da nece nikad.
Officer Crabtree

#2521 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Officer Crabtree »

Mogao je minimalno to uraditi kulturno, kazati to i voditelju i MH prije, i ne biti onako teatralan. Bilo je teatralno, onako malo priprosto. Tako bi Mirnes Ajanovic izašao ako bi izašao.

Ukoliko mislite da nije bilo neodlučnih koje će ovo usmjeriti na Željka i sl, mislim da se varate.

A mislim da slične stvari se mogu očekivati i kad pobjedi jer će pobjediti, isto tako neke drame i sl, šteta što nema kandidata koji je bolji.
Haris.ba

#2522 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Haris.ba »

Officer Crabtree wrote: 22/09/2022 10:36 A mislim da slične stvari se mogu očekivati i kad pobjedi jer će pobjediti, isto tako neke drame i sl, šteta što nema kandidata koji je bolji.
Kakvi su glasaci, dobri su i kandidati.
Roccohljup

#2523 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

Eh čuj sad i blokira kritičare na FB....pravi državnik nema šta :D :-) :-) :-)
Da li je Denis večeras sebi 'pucao u koljena': Bećirović na Facebooku blokira sve one koji ga kritikuju nakon večerašnjeg 'fijaska'
Nakon više od četiri stotine izdanja emisije Pressing, ove srijede se po prvi put desilo da gost napusti emisiju. Učinio je to kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.
Vezani članci:
"SDA se ne vraća u Sarajevo i Bakir Izetbegović nikada neće biti moj predsjednik, jer dok su ostali krvarili i ginuli, on je sjedio u tom trezoru i malo sa osiguranjem šetao po gradu"
Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka. Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem. To je kao razlog za napuštanje emisije naveo Denis Bećirović, već u prvim minutama.

Kako opisati potez Denisa Bećirovića?

Sasvim sigurno, daleko je to od ponašanja jednog državnika, možda je u rangu učesnika rijaliti programa, a emisija poput 'Pressinga', sasvim sigurno je daleko od takvog televizijskog sadržaja. Jedan od glavnih pretendenata na poziciju člana Predsjedništva BiH, ne može sebi dozvoliti takav luksuz, da u naletu, nekog, samo njemu poznatog hira, napravi potez koji bi ga na kraju mogao koštati ulaska u Predsjedništvo BiH. Vjerovatno je duboko u sebi svjestan šta je napravio, mada će teško pokazati kajanje u javnosti. Dokaz tome je činjenica da je večeras mnoge neistomišljenike, koji su mu uputili kritiku zbog njegove reakcije, blokirao na društvenoj mreži Facebook. Da li je to zaista planirao ili ne, ostaje upitno.

Ko bi mogao profitirati?

Nakon večerašnjeg 'fijaska', zadovoljno ruke 'trlja' Mirsad Hadžikadić, koji je htjeli to priznati ili ne, jedini ostao vjeran kodeksu ponašanja državnih dužnosnika. Na kraju, ispao je gospodin! Hadžikadić se poslije svega, oglasio na Facebooku.

Ni kriv ni dužan, vjerovatno je dobio glasove velike većine onih koji su se, samo do večeras, 'lomili' ,da li da svoj glas daju Denisu Bećiroviću, a vjerujte, mnogo je takvih.

Ipak, neko kome se smiješi brk, sigurno je i Željko Komšić. Svjestan da mu je potez Denisa Bećirovića dao dodatni vjetar u leđa u borbi za člana Predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda. Drugim riječima, Željko se vratio u igru.

2. oktobra ćemo saznati i dobiti odgovor na pitanje, da li smo večeras svjedočili 'poltičkom harikiriju', u režiji kandidata 'Jedanaestorke'.
shbc

#2524 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by shbc »

Haris.ba wrote: 22/09/2022 07:39
shbc wrote: 22/09/2022 06:57 Navelo je ovdje par ljudi konkretne razloge sto bi bilo bolje da je ostao i apsolutno se slazem. Sire narodne mase i glasovi se ne skupljaju po mitinzima. To je za one (Bakira prije svega) koji imaju stabilno glasacko tijelo unutar stranke. Oni koji zele i bore se za glasove mimo toga koriste debate i ovakve emisije da privlace apstinente i neodlucne.
Kakvi apstinenti i neodlucni? To su sve zablude.
Ogromna vecina onih sto nece glasati danas, nece glasati ni na dan izbora.
Neodlucni koji izadju pa glasaju su zanemarljiv broj na izborima.
Apstinenti se nekako moraju animirati. To nije zanemariva cifra ljudi, naprotiv. To sto kod nas niko nema viziju ni plan kako to da uradi je nesto drugo. Ali ovakve emisije su platforma za tako nesto.

Inace, ako budu razmisljali "kakvi apstinenti i neodlucni", imacemo konstantno situaciju slabe izlaznosti i borbe u blatu sa onim kojima takva izlaznost savrseno odgovara.

Trojka recimo ima savrsenu situaciju, koju ne vidim da puno koriste. Pred izbore su trebali izaci sa nekim programom 300 mjera za FBiH i drzavu i konstantno forsirati da ce rad iz KS prenijeti na ostatak drzave. Ovako su par puta to spomenuli, onako "usput", sto nije dovoljno.
Haris.ba

#2525 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Haris.ba »

shbc wrote: 22/09/2022 10:37 Apstinenti se nekako moraju animirati. To nije zanemariva cifra ljudi, naprotiv. To sto kod nas niko nema viziju ni plan kako to da uradi je nesto drugo. Ali ovakve emisije su platforma za tako nesto.

Inace, ako budu razmisljali "kakvi apstinenti i neodlucni", imacemo konstantno situaciju slabe izlaznosti i borbe u blatu sa onim kojima takva izlaznost savrseno odgovara.
Pa nek animira ko hoce. Ali, izlaznost na izborima se nece nista znacajno promijeniti. Procenat ljudi koji izlazi ce biti skoro isti ove ko i prosle izbore.

I ne znam odakle ideja da bi apstinenti nesta specijalnomdrugacije glasali od onih koji izlaze. Manje vise bili bi to isti rezultati.
Last edited by Haris.ba on 22/09/2022 10:46, edited 1 time in total.
Locked