"Trojka"

Post Reply
cyprus

#2501 Re: "Trojka"

Post by cyprus »

Vjecita_zavrzlama wrote: 30/11/2024 10:29
doktor78 wrote: 30/11/2024 07:34 Crna sedmica za vladajuće. Toliko događaja, vijesti i medijskih natpisa koji im ne idu u prilog da se čovjek zapita radi li se o koordiniranom udaru.
Radi logicno cak mislim da SdA udara na to da izazove prijevremene , prazne se dzepovi a 2026 je daleko
Vrhunac sedmice je javljanje Fadila iz Vojkovića:
Novalić odgovorio Nikšiću: Da sam htio dati aerodrom, mislite li da bih bio ovdje gdje sam sada?
Raja u komentarima u ekstazi... Helem, novi Mandela... Ili Alija ako hoćete :)
doktor78

#2502 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

Da li su kod nas uopšte mogući prijevremeni, tj.vanredni izbori?
Mislim da nisu, zato mi je tajming ove ofanzive nejasan.
Da se sve ovo dešavalo uoči lokalnih izbora, razumio bih.
doktor78

#2503 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

...
Last edited by doktor78 on 30/11/2024 10:52, edited 1 time in total.
doktor78

#2504 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

cyprus wrote: 30/11/2024 10:39

Novalić odgovorio Nikšiću: Da sam htio dati aerodrom, mislite li da bih bio ovdje gdje sam sada?
Osuđenik direktno iz zatvora objavljuje po društvenim mrežama, zanimljivo
HelaS

#2505 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

doktor78 wrote: 30/11/2024 10:51
cyprus wrote: 30/11/2024 10:39

Osuđenik direktno iz zatvora objavljuje po društvenim mrežama
, zanimljivo
Zar je zabranjeno :?
A_A_AKCIJA

#2506 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

cyprus wrote: 30/11/2024 06:29
A_A_AKCIJA wrote: 29/11/2024 21:48Husi Ćesiru prodao zemljište općine na ulici Safeta Zajke, a naplatio mu po cijenama padinskih dijelova Boljakova.

A zbog istog Huse, pomjerio trasu ceste i ugurao kružni tok u dvorište vrtića i škole...
A znači do toga je... Ja se vazda ibretim kad prođem onuda kako je moguće da su kružni tok i cesta tik, al bukvalno tik do škole/vrtića... Da se nije odvojila eto bar 10-15 metara... Znači da neko ondje nešto izbaci kroz prozor auta (srećom znamo da kod nas nema toga :oops: ), to glat ulijeće u dvorište... O ispušnim gasovima da ne govorim... A ni o tome da su saobraćajne nesreće na cestama, pa da neko izlesti sa ceste, kod nas prava rijetkost :oops:

Znači postoji razlog za to :) Ovo Bosnaplast je Ćesir... Znam za ono gdje je on "napao kameru, a ne kamermana", al nisam evo dosad povezao da je to ta lokacija, ccc...I nigdje eko udruženja, zabrinutih građana i tako toga :oops: Najbolji načenik, fuck yeah...

Image

Znam da nije najbolja tema da se drvi o ovome, ali kad je već spomenuto...
Da, da

Najbolje se to vidi kada ulaziš u Sarajevo tim putem.

Ideš pravo onom brzim cestom sa dvije trake prema gradu i odjednom naglo lijevo kružni tok. Kako, zašto, gdje je logika?

A bukvalno pravo, gdje je prirodno da nastavlja cesta, se vidi Bosnaplast.

Kružni tok su ugurali pod prozore ljudima u zgradi i vrtiću i školi. A elegantno rješenje je bilo da kružni tok bude iznad pruge, gdje sada ide 9. transferzala. Samo bi tada moralo ići preko Ćesirovog Bosnaplasta. Ništa se ne bi rušilo pored, ostala bi stara cesta koja se mogla i dalje koristiti...

Ljudi koji su svjedoci kažu da u zavodu za planiranje rade dobri stručnjaci, ali da bi redovno dolazili načelnici da im se uplaniraju objekti. Ovdje ćeš mi ovo, a ovdje ovo. I na kraju dobiješ ovo sranje.

Ali najveći paradoks je da Semir kupi glasove u Boljakovom, koje je tako majstorski nagrdio tim uplaniravanjem za Ćesira.

Imali su makar nešto, buregdžinicu, trafiku, par radnji, sportski teren, sada je to sve uništeno kao i 20ak radnih mjesta u tim objektima.
doktor78

#2507 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

S obzirom na to da se Novalić nalazi u zatvoru te da je u njemu strogo zabranjeno korištenje interneta, postavlja se pitanja kako bivši premijer tačno objavljuje svoje statuse.

Je li njegovu Facebook stranicu i tekstove na njoj sve vrijeme zapravo piše i objavljuje neko drugi?

Je li Novalić možda piše u zatvoru, pa tekstove nekom dostavlja da ih prekucava i objavljuje na njegovim društvenim mrežama?

Ili, ne daj Bože, Novalić nekako zaobilazi sva pravila pa koristi internet i objavljuje statuse drito iz zatvora?

Šta god da je odgovor, javnost u svakom slučaju zaslužuje da čuje objašnjenje.
A_A_AKCIJA

#2508 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

mistek wrote: 30/11/2024 00:32 masu koja bježi od SDA, a razočarana je u Trojku (prije svega NiP).
Efendić je SDA, a izašao je na manje od dvije godine samo da utvrdi pazar.

Sa njima je u Federaciji i KS kao opozicija, a u Novom Gradu su formirali vijeće.
HelaS

#2509 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

doktor78 wrote: 30/11/2024 10:59
S obzirom na to da se Novalić nalazi u zatvoru te da je u njemu strogo zabranjeno korištenje interneta, postavlja se pitanja kako bivši premijer tačno objavljuje svoje statuse.

Je li njegovu Facebook stranicu i tekstove na njoj sve vrijeme zapravo piše i objavljuje neko drugi?

Je li Novalić možda piše u zatvoru, pa tekstove nekom dostavlja da ih prekucava i objavljuje na njegovim društvenim mrežama?

Ili, ne daj Bože, Novalić nekako zaobilazi sva pravila pa koristi internet i objavljuje statuse drito iz zatvora?

Šta god da je odgovor, javnost u svakom slučaju zaslužuje da čuje objašnjenje.
Nisam mislio na mobitele, već na pravo na objavljivanje stavova po društvenim mrežama. Te njegove poruke može prenositi advokat ili neko drugi preko razgvora ili pismima.
doktor78

#2510 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

Ima Pećanina i njegov profil, nema potrebe da se direktno oglašava.
Lik (Pećanin) je počeo prenositi fb statuse opskurnih SDA internet-jurišnika, toliko o ovom bivšem novinaru.
Očekujem uskoro prenošenje fb statusa sa Mulahusićevog profila.
A_A_AKCIJA

#2511 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

doktor78 wrote: 30/11/2024 10:48 Da li su kod nas uopšte mogući prijevremeni, tj.vanredni izbori?
Pa misle da mogu držati ofanzivu dvije godine.

Jednostavno.

Kada se priča o ugroženosti, Fadil je heroj.
Kada se racionalno pogleda, Fadil nije uradio ništa za četiri godine mandata.

Sluđenom glupanu u glavu ne ulaze argumenti o Fadilu. Niko se ne sjeća da je gore reagovao na poplave od ove vlade, da je pokraden novac od poplava, da je prodao Fabriku duhana, da je skršio milijarde ni na šta...

Stopostotno kopiranje Vučića i Dodika sa sluđivanjem naroda, ugroženi smo, udar na Bošnjake Islam, izdaja, mrze nas jer smo muslimani, neće nas EU...

To je jedini argument koji je ostao i nažalost na ovim prostorima radi.

U rs Mile satare svake izbore, a dokazano je vlasnik 60 firmi, pokupi milijarde, ali srbovanje je jače od praznog stomaka.

Ključno pitanje je koliko glupana među Bošnjacima ima da se prime na ovo.

Trojka mora sve što ima uložiti na rušenje laži koje se plasiraju, inače može biti jako opasno.

Nije problem što će se izgubiti vlast, nego što ćemo kao društvo biti gurnuti nazad sto godina i što ćemo početi razmišljati kao Srbi u rs i Srbiji i doći pod njihovu sferu uticaja.

SDA je spremna da nas mentalno unazadi na nivo srednjeg vijeka, samo da se vrati. Njima nema previsoke cijene.

Više nije pitanje vlasti, nego puno ozbiljnije.
Last edited by A_A_AKCIJA on 30/11/2024 11:28, edited 1 time in total.
doktor78

#2512 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

A_A_AKCIJA wrote: 30/11/2024 11:19
Stopostotno kopiranje Vučića i Dodika sa sluđivanjem naroda, ugroženi smo, udar na Bošnjake Islam, izdaja, mrze nas jer smo muslimani, neće nas EU...

U rs Mile satare svake izbore, a dokazano je vlasnik 60 firmi, pokupi milijarde, ali srbovanje je jače od praznog stomaka.

Trojka mora sve što ima uložiti na rušenje laži koje se plasiraju, inače može biti jako opasno.

Nije problem što će se izgubiti vlast, nego što ćemo kao društvo biti gurnuti nazad sto godina i što ćemo početi razmišljati kao Srbi u rs i Srbiji i doći pod njihovu sferu uticaja.

SDA je spremna da nas mentalno unazadi na nivo srednjeg vijeka, samo da se vrati. Njima nema previsoke cijene.

Slažem se.
Nažalost, nisam optimist.
Kao što sam već pisao, ni Trojka se ne snalazi, nismo očekivali čuda,ali ovo do sad je blago rečeno loše.
Vjecita_zavrzlama

#2513 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

doktor78 wrote: 30/11/2024 10:48 Da li su kod nas uopšte mogući prijevremeni, tj.vanredni izbori?

Jednostavno.

Sluđenom glupanu u glavu ne ulaze argumenti o Fadilu. Niko se ne sjeća da je gore reagovao na poplave od ove vlade, da je pokraden novac od poplava, da je prodao Fabriku duhana, da je skršio milijarde ni na šta...

Ja se nadam da imaju plan da cekaju samo, valjda nisu toliko glupi da gledaju kako sda se populizmom koristi do vlasti
A_A_AKCIJA

#2514 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

doktor78 wrote: 30/11/2024 11:27 ni Trojka se ne snalazi, nismo očekivali čuda,ali ovo do sad je blago rečeno loše
Pa jako teško pričati o jednoj temi, ako je nametnuta druga.

Na primjer, ova vlada je smanjila zaduženost federacije za 4.5%.

SDA urla, aaaaaa potrošili pareeee, zadužuju nas!

Moraš imati hladnu glavu da prihvatiš argumentaciju.

A Trojka mora kupiti što više dobrih megafona da gura istinu.

Isto tako, nisu ni dvije godine na vlasti. Dosta vremena je prošlo u normalnoj tranziciji vlasti i tek će se vidjeti rezultati.
cyprus

#2515 Re: "Trojka"

Post by cyprus »

Al realno, šta je to toliko loše?

Ja recimo ne mogu povjerovati da baš nije bilo nikakvog rješenja da se ranije ne pokrene obnova onog željezničkog mosta... Ovo sa neradnom nedjeljom u trgovini mi je bezveze, ali šta ja znam - možda nekom fkt dobro dođe...

Osim toga, ja evo stvarno ne šta bih im još toliko zamjerio... Ima li nešto da mi je promaklo, a da je opipljiv propust? Vlada KS jeste izgubila zamah, ali očekivano obzirom na poništenje pondera 2...
Hakiz

#2516 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Spoiler
Show

Jednostavno.

Spoiler
Show

Ako ni zbog čega, zbog ovoga trebate biti kažnjeni.
basicm

#2517 Re: "Trojka"

Post by basicm »

Jednostavno.

Kakva zaludjenost dresom…i kako smatrati ovako zaludjene drustveno odgovornim, da radi za dobrobit SVIH gradjana?
A_A_AKCIJA

#2518 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

basicm wrote: 30/11/2024 11:45 Kakva zaludjenost dresom…i kako smatrati ovako zaludjene drustveno odgovornim, da radi za dobrobit SVIH gradjana?
Spin tanak I nikakav...
kakotakonikako

#2519 Re: "Trojka"

Post by kakotakonikako »

A_A_AKCIJA wrote: 30/11/2024 11:51
basicm wrote: 30/11/2024 11:45 Kakva zaludjenost dresom…i kako smatrati ovako zaludjene drustveno odgovornim, da radi za dobrobit SVIH gradjana?
Spin tanak I nikakav...
Bravo basicm , tacno u sridu :thumbup:

A najveci spinas si ti, doduse treba uvucen u paksu sacuvati gazdine fotelje, uprkos njivama, izdajama i nesposobnoscu :lol: :lol: :lol:

:bih:
HelaS

#2520 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

kakotakonikako wrote: 30/11/2024 12:06
Zbog ove rečenice?

Dugarry

#2521 Re: "Trojka"

Post by Dugarry »

cyprus wrote: 30/11/2024 11:36 Al realno, šta je to toliko loše?

Ja recimo ne mogu povjerovati da baš nije bilo nikakvog rješenja da se ranije ne pokrene obnova onog željezničkog mosta... Ovo sa neradnom nedjeljom u trgovini mi je bezveze, ali šta ja znam - možda nekom fkt dobro dođe...

Osim toga, ja evo stvarno ne šta bih im još toliko zamjerio... Ima li nešto da mi je promaklo, a da je opipljiv propust? Vlada KS jeste izgubila zamah, ali očekivano obzirom na poništenje pondera 2...
Realno.... :D
A_A_AKCIJA

#2522 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

kakotakonikako wrote: 30/11/2024 12:06
A_A_AKCIJA wrote: 30/11/2024 11:51
Spin tanak I nikakav...

A najveci spinas si ti, doduse treba uvucen u paksu sacuvati gazdine fotelje, uprkos njivama, izdajama i nesposobnoscu :lol: :lol: :lol:

:bih:
Upravo o ovome pričam.

Ja sipam argumente, a vi SDA trolovi samo galamite i prokazujete.

Evo test.

Napiši šta je Fadil dobro uradio za OSAM godina mandata?

Lista stvari koje je usrao je ogromna:

Gulio državu sa šest firmi u njegovom vlasništvu koje su radile sa našom namjenskom industrijom i uzele milione.

Doveo Binas i Zrak na rub stečaja.

Skršio milijarde na rupe u zemlji: blok 7, Vranduk, Hranjen

60 miliona za bolnicu u Mostaru, nula za Opću bolnicu u Sarajevu, jer je Trojkaška

Prodao fabriku duhana

Nanijetio da aerodrome da u koncesiju.

Imao izvršenje kapitalnih investicija oko 25%

Nije ništa uradio da smiri inflaciju.

Kupio respiratore, znamo kako, nije kupio vakcine.

Njegov mandat je istorija nerada, kriminala i katastrofe.
doktor78

#2523 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

A_A_AKCIJA wrote: 30/11/2024 11:34
A Trojka mora kupiti što više dobrih megafona da gura istinu.
Tvoja rečenica samo potvrđuje moj davno formiran stav da kod nas nema istinski nezavisnog novinarstva i novinara tipa jednog Dežulovića ili Ivančića.
HelaS

#2524 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 30/11/2024 12:20
Ja sipam argumente, a vi SDA trolovi samo galamite i prokazujete.

Evo test.

Napiši šta je Fadil dobro uradio za OSAM godina mandata?

Lista stvari koje je usrao je ogromna:

Gulio državu sa šest firmi u njegovom vlasništvu koje su radile sa našom namjenskom industrijom i uzele milione.

Doveo Binas i Zrak na rub stečaja.

Skršio milijarde na rupe u zemlji: blok 7, Vranduk, Hranjen

60 miliona za bolnicu u Mostaru, nula za Opću bolnicu u Sarajevu, jer je Trojkaška

Prodao fabriku duhana

Nanijetio da aerodrome da u koncesiju.

Imao izvršenje kapitalnih investicija oko 25%

Nije ništa uradio da smiri inflaciju.

Kupio respiratore, znamo kako, nije kupio vakcine.

Njegov mandat je istorija nerada, kriminala i katastrofe.
Ovo je baš žestoko i neodbranjivo :thumbup:
NediM17

#2525 Re: "Trojka"

Post by NediM17 »

Sta se desava u Ilijasu, jedni drugima kradu vijecnike?
Post Reply