Connaisseur Karlin wrote:
pa ni homosi ne uprzanjvaju samo jednu seksi pozu

Al' ni analni seks između muškarca i žene ne čini ih homoseksualcima. Kužiš, ne?
Anyway, ne znam da li si primjetila, ali ja pokušavam svojim postovima i načinom razmišljanja dati ovoj temi izbiljniji ton.
Ne samo po pitanju ljudskih prava, već i zbog samog tumačenja moralnih fenomena i njihovog nastanka.
Prvo, glupo mi je kada na ovoj temi teisti univerzalnim ljudskim pravima suprostave, kao argument, vlastite dogme?
Niti jedna religija ne poznaje pojam ljudskih prava, već samo prava vlastitih sljedbenika - kršćana, muslimana, Jevreja, budista, šintoista...
Tu odmah svaka racionalna rasprava pada u vodu. Zapravo, svaki pokušaj nekakve racionalne rasprave.
Drugo, živimo u političkom ambijentu u kome je najveća bošnjačka stranka, a to je SDA, branila pravo na postojanje radikalnih vjerskih skupina tipa
selefija, kao i njihovih zajednica, pravdajući to njihovim ljudskim i demokratskim pravom, iako te izolovane zajednice ne tolerišu nikoga izvana, primjenjuju vlastite zakone, ne priznaju svjetovnu i laičku državu, koriste vlastiti moralni kodeks, i mi to, svi ostali građani, porezni obveznici ove zemlje, moramo da tolerišemo!?
Njihov način života, njihov način odjevanja, njih otvoreni prezir prema ostatku društva, njihovu isključivost i geotoizaciju, njihov nazadan odgoj vlastite djece?
Sa druge strane, ta ista SDA, to jeste radikalno-fundamentalističko krilo, ti bržni čuvari moralnog čudoređa, zahtjava da se zabrani javno okupljanje LGBITQ pokreta, da budu vidljivi na ulicama, i da mogu javno iznjeti vlastite seksualne, političke, ideološke stavove?
Ako se selefijski pokret mogao javno okupiti ispred državnog Parlamenta da traži oslobađanje Abu Hamze, što je njihovo demokratsko pravo, pa zašto to ovi drugi - homoseksualci, lezbijke, biseksualci ne mogu zbog sebe?
To je klasičan primjer hipokrizije.
Kao treće, u kontekstu svega navedneog, nema potrebe da razvodnjavaš temu nekakvim upadicama o tome kako je sama tema banalna, jer, eto, nema gay populacije da dadne svoj obol temi.
Činiš je plitkom k'o Miljacku u avgustu.