Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Škobo Habu

#2501 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Škobo Habu »

Connaisseur Karlin wrote:

pa i hetero msukrci vole analni seks :D

uostalom, na tim praadama nisma primjetila balone s anausom, a na sve strane prste penisi i vagine :D
Naravno da ga vole, ali ne upražnjavaju samo jedan vid seksa.

Valjda znaš i sama razliku.
muha_sa

#2502 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by muha_sa »

Škobo Habu wrote:
choxnox wrote:

Eto, to je glavni razlog zbog čega ja, iako heteroseksualac, ne želim da imam ikakve veze sa vašim "većinskim" moralom.
Ako vi možete slaviti nekoga ko je u ime vjere podavio pola familije, tako ni meni ne smeta Pride u Sarajevu u kome će prodefilovati oni koji vole analni seks ili, pak, oni koji vole da se oblače kao žene.

uostalom, na tim praadama nisma primjetila balone s anausom, a na sve strane prste penisi i vagine :D
sU muškinjem :? :D
Connaisseur Karlin

#2503 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Connaisseur Karlin »

muha_sa wrote:
Škobo Habu wrote:

sU muškinjem :? :D
aha, ono u duetu, dva muskaraca i jedna zena :D
Connaisseur Karlin

#2504 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Škobo Habu wrote:

Naravno da ga vole, ali ne upražnjavaju samo jedan vid seksa.

Valjda znaš i sama razliku.

pa ni homosi ne uprzanjvaju samo jednu seksi pozu :D
Škobo Habu

#2505 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Škobo Habu »

pa ni homosi ne uprzanjvaju samo jednu seksi pozu :D
Al' ni analni seks između muškarca i žene ne čini ih homoseksualcima. Kužiš, ne?

Anyway, ne znam da li si primjetila, ali ja pokušavam svojim postovima i načinom razmišljanja dati ovoj temi izbiljniji ton.
Ne samo po pitanju ljudskih prava, već i zbog samog tumačenja moralnih fenomena i njihovog nastanka.

Prvo, glupo mi je kada na ovoj temi teisti univerzalnim ljudskim pravima suprostave, kao argument, vlastite dogme?
Niti jedna religija ne poznaje pojam ljudskih prava, već samo prava vlastitih sljedbenika - kršćana, muslimana, Jevreja, budista, šintoista...
Tu odmah svaka racionalna rasprava pada u vodu. Zapravo, svaki pokušaj nekakve racionalne rasprave.

Drugo, živimo u političkom ambijentu u kome je najveća bošnjačka stranka, a to je SDA, branila pravo na postojanje radikalnih vjerskih skupina tipa selefija, kao i njihovih zajednica, pravdajući to njihovim ljudskim i demokratskim pravom, iako te izolovane zajednice ne tolerišu nikoga izvana, primjenjuju vlastite zakone, ne priznaju svjetovnu i laičku državu, koriste vlastiti moralni kodeks, i mi to, svi ostali građani, porezni obveznici ove zemlje, moramo da tolerišemo!?
Njihov način života, njihov način odjevanja, njih otvoreni prezir prema ostatku društva, njihovu isključivost i geotoizaciju, njihov nazadan odgoj vlastite djece?
Sa druge strane, ta ista SDA, to jeste radikalno-fundamentalističko krilo, ti bržni čuvari moralnog čudoređa, zahtjava da se zabrani javno okupljanje LGBITQ pokreta, da budu vidljivi na ulicama, i da mogu javno iznjeti vlastite seksualne, političke, ideološke stavove?
Ako se selefijski pokret mogao javno okupiti ispred državnog Parlamenta da traži oslobađanje Abu Hamze, što je njihovo demokratsko pravo, pa zašto to ovi drugi - homoseksualci, lezbijke, biseksualci ne mogu zbog sebe?

To je klasičan primjer hipokrizije.

Kao treće, u kontekstu svega navedneog, nema potrebe da razvodnjavaš temu nekakvim upadicama o tome kako je sama tema banalna, jer, eto, nema gay populacije da dadne svoj obol temi.
Činiš je plitkom k'o Miljacku u avgustu.
Last edited by Škobo Habu on 08/04/2019 20:26, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#2506 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Škobo Habu wrote:
Al' ni analni seks između muškarca i žene ne čini ih homoseksualcima. Kužiš, ne?

Anyway, ne znam da li si primjetila, ali ja pokušavam svojim postovima i načinom razmišljanja dati ovoj temi izbiljniji ton.
Ne samo po pitanju ljudskih prava, već i zbog samog tumačenja moralnih fenomena i njihovog nastanka.

Prvo, glupo mi je kada na ovoj temi teisti univerzalnim ljudskim pravima suprostave, kao argument, vlastite dogme?
Niti jedna religija ne poznaje pojam ljudskih prava, već samo prava vlastitih sljedbenika - kršćana, muslimana, Jevreja, budista, šintoista...
Tu odmah svaka racionalna rasprava pada u vodu. Zapravo, svaki pokušaj nekakve racionalne rasprave.

Drugo, živimo u političkom ambijentu u kome je najveća bošnjačka stranka, a to je SDA, branila pravo na postojanje radikalnih vjerskih skupina tipa selefija, kao i njihovih zajednica, pravdajući to njihovim ljudskim i demokratskim pravom, iako te izolovane zajednice ne tolerišu nikoga izvana, primjenjuju vlastite zakone, ne priznaju svjetovnu i laičku državu, koriste vlastiti moralni kodeks, i mi to, svi ostali građani, porezni obveznici ove zemlje, moramo da tolerišemo!?
Njihov način života, njihov način odjevanja, njih otvoreni prezir prema ostatku društva, njihovu isključivost i geotoizaciju, njihov nazadan odgoj vlastite djece?
Sa druge strane, ta ista SDA, to jeste radikalno-fundamentalističko krilo, ti bržni čuvari moralnog čudoređa, zahtjava da se zabrani javno okupljanje LGBITQ pokreta, da budu vidljivi na ulicama, i da mogu javno iznjeti vlastite seksualne, političke, ideološke stavove?
Ako se selefijski pokret mogao javno okupiti ispred državnog Parlamenta da traži oslobađanje Abu Hamze, što je njihovo demokratsko pravo, pa zašto to ovi drugi - homoseksualci, lezbijke, biseksualci ne mogu zbog sebe?

To je klasičan primjer hipokrizije.

Kao treće, u kontekstu svega navedneog, nema potrebe da razvodnjavaš temu nekakvim upadicama o tome kako je sama tema banalna, jer, eto, nema gay populacije da dadne svoj obol temi.
Činiš je plitkom k'o Miljacku u avgustu.
procitaj i odgovori :
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... ovina.html :D

http://lgbti.ba/ :D

sa BiH gej stranice :
Podsjećamo da Zakon o zabrani diskriminacije BiH izričito zabranjuje poticanje na diskriminaciju LGBTI osoba, a Krivični zakon FBiH reguliše strožije kažnjavanje za krivična djela počinjena iz mržnje. Stoga očekujemo da nadležne institucije procesuiraju i sankcionišu ovaj napad, kao i govor mržnje koji je do njega doveo.
Da li su gejs u BiH ugrozeni ?

http://lgbti.ba/nakon-najavljene-prve-p ... -reakcija/

Imaju javnnnu podrsku raznh organizacija, polittickih organizacija, poznatih licnosti :)

Ne razumijem, zasto moraju traziti prava paradom ponoca na ulici ako vec imaju podrsku :D
mayab

#2507 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mayab »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Image
moonca

#2508 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Nije mi jasno, pogotovo formasi da im je naveca zamjerka gay-a - sex - vjerujem da ima jak razlog zasto su. :oops: :wink:

Lezbejke niko ne spominje.
zagortenej

#2509 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zagortenej »

Lezbejke su ok.
Atego

#2510 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Atego »

Premalo se govori o klicama i bolestima koje nose ovi devijanti. Sva se paznja skrece na taj sahat dva njihovog budalesanja i cirkusiranja , sto je po meni najmanji problem
arzuhal

#2511 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote: procitaj i odgovori :
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... ovina.html :D

http://lgbti.ba/ :D

sa BiH gej stranice :
Podsjećamo da Zakon o zabrani diskriminacije BiH izričito zabranjuje poticanje na diskriminaciju LGBTI osoba, a Krivični zakon FBiH reguliše strožije kažnjavanje za krivična djela počinjena iz mržnje. Stoga očekujemo da nadležne institucije procesuiraju i sankcionišu ovaj napad, kao i govor mržnje koji je do njega doveo.
Da li su gejs u BiH ugrozeni ?

http://lgbti.ba/nakon-najavljene-prve-p ... -reakcija/

Imaju javnnnu podrsku raznh organizacija, polittickih organizacija, poznatih licnosti :)

Ne razumijem, zasto moraju traziti prava paradom ponoca na ulici ako vec imaju podrsku :D
Da, sasvim ispravno i opravdano pitanje. U oktobru je muslimanistička SDA pred same izbore progurala zakon o istospolnim brakovima. Odgovor je obično: zato što parade više nisu samo stvar u borbi za dobijanjem "pukih" zakonskih prava nego način isticanja ("ponos") kojim se traži društvena, odnosno moralna prihvaćenost i sl. Mislim da su parade pogrešan pristup u toj želji "da se postane moralno ili društveno ili kako god prihvatljiv", barem kada su naša društva u pitanju. Neko je skoro rekao kako su serije poput "Will & Grace" i slične stvari više uradile na nekakvom razvoju simpatija prema tim grupama nego ikakva parada ili povorka.

Ovaj svijet i počiva na ublehama i prividima ("ljudska prava" su jedna od najvećih ubleha, ona su danas ono što je Marx govorio za religiju u 19. stoljeću). I preslikavanju. Na nas su tako preslikali i demokratiju i slično, pa vidimo kako je sve uspjelo: čovjek je imao više dostojanstva u neslobodnom socijalizmu. Tako misle neki da će parade, koje su možda i polučile neke rezultate negdje drugo, isto to uspjeti i kod nas. Ja mislim da je to pogrešan pristup, odnosno pogrešne polazne pretpostavke.
insomnia78

#2512 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

zagortenej wrote:Lezbejke su ok.
Pgtv ako nemaju 120 kg i frizuru ko debeli Ronaldo na SP
piupiu

#2513 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by piupiu »

arzuhal wrote: Ja mislim da je to pogrešan pristup, odnosno pogrešne polazne pretpostavke.
Iz perspektive učinkovitosti, bolje bi bilo da su svu lovu dali Boži, on to radi maestralno. Najobziljnije.
arzuhal

#2514 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by arzuhal »

piupiu wrote:
arzuhal wrote: Ja mislim da je to pogrešan pristup, odnosno pogrešne polazne pretpostavke.
Iz perspektive učinkovitosti, bolje bi bilo da su svu lovu dali Boži, on to radi maestralno. Najobziljnije.
Slažem se. Prijatelj reče sasvim ozbiljno i razumno neki dan, komentarišući svu ovu priču (s naglaskom na Sarajevo, muslimani, selefije i sl), otprilike:"Božo ba i Srbin i gej i na sebi istetovirao nake harfove, i niko ga pipn'o nije."

Stvar je prečesto u samim ljudima, ne u vrijednostima prema kojima se ravnaju u zivotu. Tako ako imaš zadrte ljude, tvrdoglave, prijeke, limitirane ili kakve god - oni te vrijednosti nastoje braniti ili razglasiti na taj svoj način, nadajući se dobrom ishodu po njih i druge... To je jedan od razloga zasto toliko na*eb*mo u zivotu... I uvijek iz najbolje namjere...
uglavnomja

#2515 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by uglavnomja »

Impressum wrote:pederi vs religija :D

:lol: :lol: :D :thumbup:

vamos lgbt :thumbup:

pederi, da se tako odrazim, su izasli iz ormara, skinuli norme ponasanja i zivljenja koje su im nametnuli porodica, drustvo i vjera, sto je herojski cin, sami su se izborili za svoja prava i slobodu

kolicina vjere u stvarnom zivotu je obrnuto proporcionalna zivotnom standardu i ljudskim pravima
arzuhal

#2516 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

uglavnomja wrote:kolicina vjere u stvarnom zivotu je obrnuto proporcionalna zivotnom standardu i ljudskim pravima
Jeste na razini floskule. Poštenije bi bilo napisati - na ovom pijesku svakodnevne forumske površnosti :mrgreen: - "...količina STVARNE vjere u stvarnom životu...", ali takve detalje umiju izvesti samo rijetki.

"Ljudska prava" su religija ili kult ili priča ili ubleha savremenog doba, nema tome ni stotinjak godina meščini... Količina ljudskih prava postoji u stvarnom životu obrnuto proporcionalno, prije svega, ekonomskim, privrednim i finansijskim, a potom i političkim i sigurnosnim interesima savremenih država i društava. Recimo bastion ljubavi, demokratije, zagrljaja i ljudskih prava, Evropska unija, svojski se popišala po toj sintagmi na koju se bjelosvjetska sjerotinja i fukaraština poziva u svojim migrantskim mukama: ljudska prava.
O Americi da i ne pričamo... To kada su u pitanju svjetionici demokratije i slobodnog svijeta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2517 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

arzuhal wrote:
uglavnomja wrote:kolicina vjere u stvarnom zivotu je obrnuto proporcionalna zivotnom standardu i ljudskim pravima
Jeste na razini floskule. Poštenije bi bilo napisati - na ovom pijesku svakodnevne forumske površnosti :mrgreen: - "...količina STVARNE vjere u stvarnom životu...", ali takve detalje umiju izvesti samo rijetki.

"Ljudska prava" su religija ili kult ili priča ili ubleha savremenog doba, nema tome ni stotinjak godina meščini... Količina ljudskih prava postoji u stvarnom životu obrnuto proporcionalno, prije svega, ekonomskim, privrednim i finansijskim, a potom i političkim i sigurnosnim interesima savremenih država i društava. Recimo bastion ljubavi, demokratije, zagrljaja i ljudskih prava, Evropska unija, svojski se popišala po toj sintagmi na koju se bjelosvjetska sjerotinja i fukaraština poziva u svojim migrantskim mukama: ljudska prava.
O Americi da i ne pričamo... To kada su u pitanju svjetionici demokratije i slobodnog svijeta.
Selektivni pristup. Demokratija kad meni treba i odgovara. Ljudska prava kad sam u poziciji da ja odlučujem kako će i šta će biti.
Ramzess Veliki

#2518 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Ramzess Veliki »

arzuhal wrote:
piupiu wrote:
Slažem se. Prijatelj reče sasvim ozbiljno i razumno neki dan, komentarišući svu ovu priču (s naglaskom na Sarajevo, muslimani, selefije i sl), otprilike:"Božo ba i Srbin i gej i na sebi istetovirao nake harfove, i niko ga pipn'o nije."

Stvar je prečesto u samim ljudima, ne u vrijednostima prema kojima se ravnaju u zivotu. Tako ako imaš zadrte ljude, tvrdoglave, prijeke, limitirane ili kakve god - oni te vrijednosti nastoje braniti ili razglasiti na taj svoj način, nadajući se dobrom ishodu po njih i druge... To je jedan od razloga zasto toliko na*eb*mo u zivotu... I uvijek iz najbolje namjere...
Ja bih Bozu za njihovog promotora, svaka mu cast vise je uradio za homoseksualce nego svi ovi LGBT aktivisti i sigurno moze ozbiljnije pricati o ovoj temi nego ovi suporteri koji nisu gay ali se ubise samopromocijama kako bi nas ubijedili da su bas oni uzor koji moramo slijediti da bismo izasli iz mentaliteta kasabe i srednjeg vijeka, onog sa turcima janjicarima u prvom planu.
šatirana_ljubičica

#2519 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by šatirana_ljubičica »

jedno je sigurno:toliko će nama dodijati sva priča o ovoj paradi i o lgbt-zajednici, i ovo što novinari će prevrnuti svaki kamen da i guštera pitaju šta misli o paradi, da do septembra oni neće smjeti izaći na ulice iz drugih razloga :lol: :lol: :lol: biće vala ste i dodijali mrš više sad nećete nikako
Blixen

#2520 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

šatirana_ljubičica wrote:jedno je sigurno:toliko će nama dodijati sva priča o ovoj paradi i o lgbt-zajednici, i ovo što novinari će prevrnuti svaki kamen da i guštera pitaju šta misli o paradi, da do septembra oni neće smjeti izaći na ulice iz drugih razloga :lol: :lol: :lol: biće vala ste i dodijali mrš više sad nećete nikako
ide americki ambasador sa muzem uredno u toj povorci
znaci da povorka ide i uz to ce biti vrhunski cuvana

kao kad Nikola Kojo kaze u "Paradi" - idemo da branimo pedere :D
šatirana_ljubičica

#2521 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Blixen wrote:
šatirana_ljubičica wrote:jedno je sigurno:toliko će nama dodijati sva priča o ovoj paradi i o lgbt-zajednici, i ovo što novinari će prevrnuti svaki kamen da i guštera pitaju šta misli o paradi, da do septembra oni neće smjeti izaći na ulice iz drugih razloga :lol: :lol: :lol: biće vala ste i dodijali mrš više sad nećete nikako

:lol:
hahaha ma sve ok, neka prošetaju ljudi, ali reko znajući nas, nama će to dodijati do tad
Tomahawk11
Globalni moderator

#2522 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

šatirana_ljubičica wrote:
Blixen wrote:

:lol:
hahaha ma sve ok, neka prošetaju ljudi, ali reko znajući nas, nama će to dodijati do tad
Dizanje prašine i pridavanje važnosti je uvijek išlo u korist onog protiv koga je to usmjereno.
Škobo Habu

#2524 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Kako brzo nađu zajedničku ovdašnji fundamentalisti sa istom takvom pravoslavnom ortodoksijom. 8)

https://www.opposingviews.com/religion/ ... cism-video
šatirana_ljubičica

#2525 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Škobo Habu wrote:
Kako brzo nađu zajedničku ovdašnji fundamentalisti sa istom takvom pravoslavnom ortodoksijom. 8)

https://www.opposingviews.com/religion/ ... cism-video
:kafa1:
Locked