_Reds_ wrote:Thorgerson wrote:_Reds_ wrote:Kazna je kazna, ideš predaleko.
A primanja, kreni od onoga što imaš, pa platama.
Imaš porodica po zavničnim platama imaju primanja 6-7k i njima treba subvencija?
Da li subvencije i socijala trebaju nekome ko na sebi ima nekretnine od par stotina hiljada KM i više?
Ne trebaju, ali to je bila brza mjera. Objasni evo kako bi ti to riješio da se ubaci u budžet u nekih 10-15 dana? Daj ba, budi realan.
Jeste, biće rasipanja para, ali ako uzmemo u obzir da je opet veći broj onih kojima treba subvencija, neće biti velike fule. Slažem se da kasnije, ako će i ići opet sa subvencijom, to treba onda malo detaljnije istražiti i vidjeti kome zaista treba, a kome ne.
Kad skontam gdje i kako su neki ministri do diplome došli, upravu si dobro je i to.
Ne znam, kako su došli. Vidim kako rade.
Evo kako to rade "stručnjaci": 10% i berberin.

Ja ovima šupu ne bih povjerio da mi naprave.
Gledaj ti njih. Pogledajte dobro ove face koje trebaju da kroje sami strogi centar jednog grada, jedne metropole. To su te face.
Efendić (ovaj ćelavi): Možda da napravimo krov od čokolade
Skaka: Eh dobro si, a fasadu ćemo fino od marmelade.
Ova pored ćelavog sa rukom u ustima: Joj šta danas pravit ručku. Moram svratit do pijace.
A evo kako to treba raditi. Ljudi ce organizovati panel diskusiju, gdje će se dovesti stručnjaci koji treba o tome da pričaju.
Neki od učesnika, pored ljudi iz Vlade KS:
Mejrema Zatrić, Dr
cand., ETH Zürich
Dinko Peračić, ma dia,
Sveučilište u Splitu/
Fakultet građevinarstva,
arhitekture i geodezije
Gabriela Agiunaga
Gamuzio, ekspert za
urbanizam (UN Habitat)
Dario Kristić, ispred Asocijacija arhitekata u BiH
https://aabh.ba/panel-diskusija-novi-zivot-skenderije/
I treba napomenuti da je kvadrant B puno važniji od same Skenderije. Jer ako zajebu to na Marijin Dvoru kako su počeli, gotovo je onda. To će stajati tu stotinama godina. Još im samo onaj žvaljo Haljevac fali. Da bude potpuna ekipa.