Fareed Zakaria GPS - What in the world
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
moonca
#2501 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Opet smo na CNN -danas- rastuci nacionalizam RS i Dodik..
-
Hakiz
#2502 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ima.DaffyDuck wrote:t. papir i ubruse svoje proizvodnje ima Bingo i jis neki manji proizvodjaci.kanga wrote:DM-ova robna marka. Milion puta bolji i kvalitetniji od Violete.hali gali halid wrote:Alternativa za toalet papir, maramice, ubruse?
Imaju u prodaji dva kozija sir koji redovno kupujem jer mi se sviđaju. Jedan je holandski, drugi je španski. Nagovori me drug da kupim Puđa koziji sir, nahvalio mi ga pravo. A ne košta ni pola kao prethodna dva. Kupim ja i odmah bacim. Više od pola sadržaja sira je so. Pretvrd. Itd.
Kada Puđa napravi koziji sir da je jestiv, kupovaću ga. Do tada, neka je 100 puta moj, neću.
Ja volim vina. I mislim da imamo dobra vina. Ali probaš naše vino od 20 KM i probaš neki Bordo od 20 KM (10 Eura je standardna cijena pristojnog vina u Francuskoj, Španiji, Italiji, a često su vina koja su na granici pristojnih i jeftinija) i shvatiš da naši prodaju muda za bubrege, to jeste da su preskupi. Da bi realna cijena našeg vina kada ga porediš sa vinima iz navedenih zemalja trebala biti manja od trenutne najmanje za trećinu ili pola, a nekada i više.
Doduše, vina i nisu najsretniji primjer za ovu temu jer ih Bošnjaci ne prave, ali to je već problem Bošnjaka. Ja ih neću prestati piti
Itd.
Tako da će ovaj glupi Bošnjo za svoju malu teško zarađnu platu kupovati ono šta mu se sviđa.
Jer, ne znam ko je glupi Bošnjo, onaj koji za svoj novac kupuje šta mu se sviđa ili onaj koji kupuje domaće čak i kada je ašićare vidljivo da ga domaći proizvođač levati i skupo mu porodaje škart. Ako ne škart, prodaje debelo precijenjene proizvode. A da me neko dodatno levati na nacionalnom patosu, neće da može. Neću ja finansirati porodicu Izetbegović, pa makar ne bojkotovao UZP-ovce i genocidne.
Pa i to bi se lakše podnijelo kada bi te previsoke cijene domaćih proizvoda i usluga značile veće plate uposlenima i/ili više uposlenih pa time bolji radni uslovi. Ali ne, uglavnom idu na lično bogaćenje vlasnika.
A prozivati ljude glupima ti nije baš dobar način da ih ubijediš u svoje. Naprotiv.
-
DinoKotroman
#2503 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ti si otiso u drugu krajnost
naravno da u nekim proizvodima bh industrija ne može bit konkurentna ali u 70% je sasvim ravnopravna ako ne i bolja
za mene je degenerik onaj koji pored domaće vode, bilo koje kupi Janu
ko pored sarajevskog, tuzlanskog ili.preminger piva kupi ožujsko, karlovačko, pan, jelen, kurac, palac
prvoklasna piva kao Hajneken i Budwiser je nesto drugo
ali pijandura koja se opija sa karlovačkim ili ožujskim pored sarajevskog ili tuzlanskog je kreten
Bimal jestivo ulje je konkurentno bilo kojem ulju iz uvoza
Ovako ili Menprom paštete, kobasice i mesne konzerve nisu nista losije od degenske Argete ili Podravke za kojom degenerici pate
deterđenti 3de i Arix su sasvim dobri sa bilo kojom uvoznom konkurencijom
omeksivača već nemamo domaćih, tu se mora birat uvozno
itd, itd, itd
naravno da u nekim proizvodima bh industrija ne može bit konkurentna ali u 70% je sasvim ravnopravna ako ne i bolja
ko pored sarajevskog, tuzlanskog ili.preminger piva kupi ožujsko, karlovačko, pan, jelen, kurac, palac
ali pijandura koja se opija sa karlovačkim ili ožujskim pored sarajevskog ili tuzlanskog je kreten
Ovako ili Menprom paštete, kobasice i mesne konzerve nisu nista losije od degenske Argete ili Podravke za kojom degenerici pate
itd, itd, itd
-
Seawolf
- Mišo_Kovač
-
DinoKotroman
#2506 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ako si nepismen, razumiješ se u pare sigurnoMišo_Kovač wrote:Prvoklasno pivo Heineken![]()
![]()
pogledaj za koliko je skuplje od ostalih piva
-
Bodkin
#2507 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
E cuj hajneken prvoklasno pivoDinoKotroman wrote:ti si otiso u drugu krajnost
itd, itd, itd
- ¤ jelena ¤
#2508 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Degenerik, pijandura, kreten, kurac, degenerici - i sve ovo samo zbog zamišljenih namirnica i kućnih potrepština koje bi neko izaberao i platio svojim novcem u marketu.
Pa ti kupi vodu, pivo, keks, deterĐent... sa ''crne liste'' u Bingu, stani u red na kasi ispred ovakvog... patriJote
i slučajno napravi zastoj dok plaćaš i pakuješ kupljeno u kesu...

Pa ti kupi vodu, pivo, keks, deterĐent... sa ''crne liste'' u Bingu, stani u red na kasi ispred ovakvog... patriJote
i slučajno napravi zastoj dok plaćaš i pakuješ kupljeno u kesu...
-
DinoKotroman
#2509 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
tebi Jelena niko ne brani da kupujes srpsko
vjerujem da si ti tu revnosan patrijota
pare karadžiću dodiku vućiću...da može kupovat ruske migove,
tako i treba
al nemoj da ti je vokri ako i glupog Bošnju kritikujem da treba da se na tebe ugleda i osvijesti, prestane bit glupan iz viceva o Muji, Hasi, Husi
vjerujem da si ti tu revnosan patrijota
pare karadžiću dodiku vućiću...da može kupovat ruske migove,
tako i treba
al nemoj da ti je vokri ako i glupog Bošnju kritikujem da treba da se na tebe ugleda i osvijesti, prestane bit glupan iz viceva o Muji, Hasi, Husi
- ¤ jelena ¤
#2510 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zašto Karadžiću, Vučiću i Dodiku?
Zar tema nije hrvatske firme...
- uglavnomja
#2511 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dino merlin i argeta
sad ozbiljno, ako neko zna, pogotovo od ovih strucnjaka sto bi rusili privredu zemlje u kojoj zive
koliki su stvarni kapaciteti bh privrede? koliko trzista bi mogla proizvodnja pokriti (i to hipoteticki, da nema konkurencije) po proizvodima, samo prehrana i higijena?
plus proizvodi koji ne postoje u bh ekonomiji
o kvalitetu
drugo, znate li da je na snazi zakon da u svakom trgovackom lancu MORA biti najmanje 50% domacih proizvoda?
koliko bi ih bilo da je na snazi samo zakon potraznje?
sad ozbiljno, ako neko zna, pogotovo od ovih strucnjaka sto bi rusili privredu zemlje u kojoj zive
koliki su stvarni kapaciteti bh privrede? koliko trzista bi mogla proizvodnja pokriti (i to hipoteticki, da nema konkurencije) po proizvodima, samo prehrana i higijena?
o kvalitetu
drugo, znate li da je na snazi zakon da u svakom trgovackom lancu MORA biti najmanje 50% domacih proizvoda?
koliko bi ih bilo da je na snazi samo zakon potraznje?
- spreca
#2512 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
uglavnomja wrote:dino merlin i argeta![]()
![]()
o kvalitetuKoji su to proizvodi?![]()
koliko bi ih bilo da je na snazi samo zakon potraznje?svaka zemlja u regionu valjda ima slican cenzus
-
DinoKotroman
#2513 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
pretpostavljam da si ti po imenu, više na istok¤ jelena ¤ wrote:Zašto Karadžiću, Vučiću i Dodiku?
kad ono ti rvatica
izvini, fulo sam
ista vam imena i prezimena
onda ide lova plenkoviću da kupuje izraelske f-16
- dale cooper
#2514 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kakav Bingo i kurac, tražio u dva veća Binga u svojoj okolini onaj krem Maza što ga oduševljeno spominju na temi o eurokremu i nisam ga našao.
Ali ga zato sasvim regularno ima i to na vidljivom mjestu u Mercatoru. U jebenom Bingu, najvećem
domaćem supermatket lancu, ne možeš naći domaći proizvod čija se popularnost masovno širi word of mouthom. Kad oni nisu u stanju da podrže domaće šta se očekuje od prosječnog potrošača.
Ali ga zato sasvim regularno ima i to na vidljivom mjestu u Mercatoru. U jebenom Bingu, najvećem
domaćem supermatket lancu, ne možeš naći domaći proizvod čija se popularnost masovno širi word of mouthom. Kad oni nisu u stanju da podrže domaće šta se očekuje od prosječnog potrošača.
-
DinoKotroman
#2515 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
rvat ?
koji jedva dočeko da pljuje po Bingu
a 'vali (hvali - ali nema kod rvata H) Merkator i konzum
providan si ko zrak u Sarajevu
al džaba ti
znas li da sada Bingo ima prihode ko Konzum i Merkazor zajedno
al džaba ti
Last edited by DinoKotroman on 13/01/2019 20:17, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2516 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I ja sam trazio i Bingo nema
U konzunu regularno, tamo u dalasu alipasin most1
-
DinoKotroman
#2517 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ahamk ultra wrote:I ja sam trazio i Bingo nema
al zato Arix od Dite ni za lijeka
- ¤ jelena ¤
#2518 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jasno, jasno.DinoKotroman wrote:pretpostavljam da si ti po imenu, više na istok¤ jelena ¤ wrote:Zašto Karadžiću, Vučiću i Dodiku?
kad ono ti rvatica
izvini, fulo sam
ista vam imena i prezimena
No, nebitno....vratite se temi kojoj ovako baš konstruktivno doprinosite.
-
Bodkin
#2519 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dobro je, dok je ovakvih koji propagiraju bojkot, nikad ga nece bitiDinoKotroman wrote:rvat ?
al džaba ti
- dale cooper
#2520 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bosanac i Tuzlak, ne da je to tvoj problem. I mani se tih podjela po torovima, to radi sa svojim istomišljenicima, mani se mene sa tom pričom.DinoKotroman wrote:rvat ?
al džaba ti
-
DinoKotroman
#2521 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
a najprije mješanac, pa imaš problema sa vlastitim identiteomdale cooper wrote:Bosanac i Tuzlak, ne da je to tvoj problem. I mani se tih podjela po torovima, to radi sa svojim istomišljenicima, mani se mene sa tom pričom.DinoKotroman wrote:rvat ?
al džaba ti
budi šta hoš ko ti brani
ako hoš i Mosničanin ali pusti druge koji znaju ko su i šta su
- dale cooper
#2522 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ko ti brani da budeš što hoćeš? Ti si onaj koji pretpostavlja i etiketira ljude ovdje po svom najodjenju, ali ima moderacija da se pozabavi time. Što se tiče ove teme imam pravo da iznesem svoj stav, što sam činio i činiću i dalje kao i svi ostali na temi.DinoKotroman wrote:a najprije mješanac, pa imaš problema sa vlastitim identiteomdale cooper wrote:Bosanac i Tuzlak, ne da je to tvoj problem. I mani se tih podjela po torovima, to radi sa svojim istomišljenicima, mani se mene sa tom pričom.DinoKotroman wrote:rvat ?
al džaba ti
budi šta hoš ko ti brani
ako hoš i Mosničanin ali pusti druge koji znaju ko su i šta su
-
DinoKotroman
#2523 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
isto kao sto imam i ja pravo da pisem na tvoju glupost što napadaš Bingo a falis Merkator i to zbog nekog bezveznog proizvoda
kontra većine ljudi koji su dali duplu prednoat Bingu jer kao što rekoh ima prihode sada kao konzum i merkator zajedno
providan si bolan ko Jala
kontra većine ljudi koji su dali duplu prednoat Bingu jer kao što rekoh ima prihode sada kao konzum i merkator zajedno
providan si bolan ko Jala
- ¤ jelena ¤
#2524 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kupuj(e)mo bezvezne domaće proizvode.

- dale cooper
#2525 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja samo govorim o onome što sam svojim očima vidio i činjenici da stvari nisu tako jednostavne kao Bingo - good, Mercator - bad. Svima njima je u cilju naša lova. Bingo je u bilo kojem momentu kao naš najveći lanac mogao napraviti bojkot svih ovih distributera o kojima se ovdje govori. Zašto nije? Naravno...novac je u pitanju.