Prije ce kladionicari izbicit covicu vilicu nego sto ce on od njih marku, dje si poso rano.Hafis wrote:Postoji nada.
Sada treba apelirati na patrijotsku raju da još više pojačaju uplate u kladionicama i bingu. Ako nam naš dobroćudni domaći insan ne pomogne, lijeka nam nema.
Aluminij Mostar
Moderator: anex
-
The 51st State
#2501 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
- SaraFina
#2502 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Heller wrote:Smiju mu se ima manju platu od njih.SaraFina wrote:pici wrote:Radnici Aluminija blokirali cestu kod Mostara, pozivaju ministre Hrvate da im se obrate
samo udri
Što Fadila nose čitav dan?
Ne pušĆaju sliku iz ruku.
-
costacurta
#2503 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Meni nije jasno kako nekoga ko ima 44% udjela u vlasništvu niti jednom od 2009. god nije pretjerano brinulo što se dug za samo 4 godine popeo sa 4M na 150M, a danas je to već iznos od koga se vrti u glavi!
Kako je vlada FBiH dozvolila kao vlasnik 44% kapitala u profitabilnoj firmi da ista nabije 400M duga?
Sta je sa inspekcijskim nalazom iz 2014. koji je pokazao svu bahatost svih dotadašnjih direktora? Gdje su krivične prijave za Miju Brajkovića i ostale za Swarovski nakit, otpremnine, stanove u Zagrebu, Gucci, Armani, ugovore o djelu?
Da se razumijemo,
Aliminij mi je rijetko odvratna kompanija u koju sam se bezuuspiješno pokušavao zaposliti i iznimno mi je drago što im se dešava, DA mislim na radnike jer ti isti su okretali glavu od mene, podsmjehujući se mojem idiotizmu jer sam se iz Tuzle tragajući za poslom drznuo pokucati na vrata giganta erceg-bosanskog.
Dabogda ih Arapi kupili
Kako je vlada FBiH dozvolila kao vlasnik 44% kapitala u profitabilnoj firmi da ista nabije 400M duga?
Sta je sa inspekcijskim nalazom iz 2014. koji je pokazao svu bahatost svih dotadašnjih direktora? Gdje su krivične prijave za Miju Brajkovića i ostale za Swarovski nakit, otpremnine, stanove u Zagrebu, Gucci, Armani, ugovore o djelu?
Da se razumijemo,
Aliminij mi je rijetko odvratna kompanija u koju sam se bezuuspiješno pokušavao zaposliti i iznimno mi je drago što im se dešava, DA mislim na radnike jer ti isti su okretali glavu od mene, podsmjehujući se mojem idiotizmu jer sam se iz Tuzle tragajući za poslom drznuo pokucati na vrata giganta erceg-bosanskog.
Dabogda ih Arapi kupili
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2504 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jebes aluminijum... vidzaj piĆiĆa oko poglavnikaČović o migrantima: Nedopustiv je ovakav prelazak jedne državne granice
- 512MB
#2505 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Treba opet Reufa poslat da to raskrči dole...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2506 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ovo on naruži jarana mu PreCjednikapici wrote:jebes aluminijum... vidzaj piĆiĆa oko poglavnikaČović o migrantima: Nedopustiv je ovakav prelazak jedne državne granice
-
Heller
#2507 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jer je to HDZova krava muzara i SDA nije diro u nju isto kao što HDZ ne dira u EPBiH ili Telecom.costacurta wrote:Meni nije jasno kako nekoga ko ima 44% udjela u vlasništvu niti jednom od 2009. god nije pretjerano brinulo što se dug za samo 4 godine popeo sa 4M na 150M, a danas je to već iznos od koga se vrti u glavi!
Da se razumijemo,
Dabogda ih Arapi kupili
pici wrote:jebes aluminijum... vidzaj piĆiĆa oko poglavnikaČović o migrantima: Nedopustiv je ovakav prelazak jedne državne granice
Lijeva ima baš agrarnu facu
- SaraFina
#2508 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ova sa naoČarama mu je žena. Bernardica.
-
daddy-kool
#2509 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
https://www.vecernji.ba/vijesti/radnici ... om-1331105
Radnici Aluminija spremni raditi bez plaće mjesec dana ako Vlada FBiH riješi opskrbu strujom
Spremni smo raditi mjesec dana bez plaća ako nam se ponudi rješenje", rekao je za Večernji list generalni direktor Aluminija Dražen Pandža koji se zajedno s radnicima nalazi na magistrali M-17 pokušavajući privući pozornost Vlade FBiH da pronađe rješenje za spas posrnulog giganta. Sa sendvičom u ruci naslonjen na cisternu s gorivom koja je zaustavljena zajedno s drugim vozilima u stalnoj je komunikaciji s radnicima koji ne žele priznati poraz i gašenje. No, vremena je sve manje a toga je svjestan kao i član uprav Boris Vican koji objašnjava da su doslovno posljednji minuti u pitanju jer Elektroprijenos BiH do 14.00 sati mora izvijestiti Nadzorni operater sustava (NOS) kako je Aluminij pronašao novog oprskrbljivača. Potpuno su zbunjujuće i najave kako je izvanredna sjednica Vlade Federacije BiH u petak na kojoj bi se razgovaralo o spasu i privatizaciji Aluminija. "Mi jednostavno nemamo struje i mi se gasimo. Narančasta smjesa u ćelijama će se noćas pretvoriti u beton i nakon toga nema ničega. Nema Aluminija", rekao je jedan od radnika.
- Maraschino
#2510 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Kako su to rjesavali '92.god a kako danas.
-
visocicaguy
#2511 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
trebalo bi prvo sjesti i razmotriti je li se kaže "narančasta" ili "narandžasta".daddy-kool wrote:https://www.vecernji.ba/vijesti/radnici ... om-1331105
Radnici Aluminija spremni raditi bez plaće mjesec dana ako Vlada FBiH riješi opskrbu strujom
Spremni smo raditi mjesec dana bez plaća ako nam se ponudi rješenje", rekao je za Večernji list generalni direktor Aluminija Dražen Pandža koji se zajedno s radnicima nalazi na magistrali M-17 pokušavajući privući pozornost Vlade FBiH da pronađe rješenje za spas posrnulog giganta. Sa sendvičom u ruci naslonjen na cisternu s gorivom koja je zaustavljena zajedno s drugim vozilima u stalnoj je komunikaciji s radnicima koji ne žele priznati poraz i gašenje. No, vremena je sve manje a toga je svjestan kao i član uprav Boris Vican koji objašnjava da su doslovno posljednji minuti u pitanju jer Elektroprijenos BiH do 14.00 sati mora izvijestiti Nadzorni operater sustava (NOS) kako je Aluminij pronašao novog oprskrbljivača. Potpuno su zbunjujuće i najave kako je izvanredna sjednica Vlade Federacije BiH u petak na kojoj bi se razgovaralo o spasu i privatizaciji Aluminija. "Mi jednostavno nemamo struje i mi se gasimo. Narančasta smjesa u ćelijama će se noćas pretvoriti u beton i nakon toga nema ničega. Nema Aluminija", rekao je jedan od radnika.
pa kad to rastabirimo onda ćemo dalje.
-
Heller
#2512 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Za te plate nek struje kupe
-
julisiz es grant
#2513 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Je li joj to tepaš, ili joj je fakat to ime?SaraFina wrote:Ova sa naoČarama mu je žena. Bernardica.
-
Hafis
#2514 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
A ti si onaj dosadni tuzlak što je dosađivao za posaocostacurta wrote:Meni nije jasno kako nekoga ko ima 44% udjela u vlasništvu niti jednom od 2009. god nije pretjerano brinulo što se dug za samo 4 godine popeo sa 4M na 150M, a danas je to već iznos od koga se vrti u glavi!
Da se razumijemo,
Dabogda ih Arapi kupili
To bi bilo isto kao kad bih ja zakucao iz na vrata EP BiH u Sarajevu i tražio posao. Selfije bi pravili sa mnom da se mogu hvaliti kući kakvu su hablečinu upoznali.
- SaraFina
#2515 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
julisiz es grant wrote:Je li joj to tepaš, ili joj je fakat to ime?SaraFina wrote:Ova sa naoČarama mu je žena. Bernardica.
https://www.dnevno.ba/vijesti/bernardic ... bih-62584/
Ne tepam:D
Ista žena?
- leffe
#2516 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ne čekati ponoć, isključuj odmah!
-
julisiz es grant
- pici
#2518 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hafis wrote:A ti si onaj dosadni tuzlak što je dosađivao za posaocostacurta wrote:Meni nije jasno kako nekoga ko ima 44% udjela u vlasništvu niti jednom od 2009. god nije pretjerano brinulo što se dug za samo 4 godine popeo sa 4M na 150M, a danas je to već iznos od koga se vrti u glavi!
Da se razumijemo,
Dabogda ih Arapi kupili![]()
To bi bilo isto kao kad bih ja zakucao iz na vrata EP BiH u Sarajevu i tražio posao. Selfije bi pravili sa mnom da se mogu hvaliti kući kakvu su hablečinu upoznali.

-
L u c i f e r
#2519 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nema potrebe za sikiracijom.
Info iz pouzdanih izvora:
Uzimaju braca arapi.
Al da ce se morati klanjati, morace...

Info iz pouzdanih izvora:
Uzimaju braca arapi.
Al da ce se morati klanjati, morace...
- bh.tornjak
#2520 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ona trojica kod vozaca autobusa:Maraschino wrote:
"ciko, imas pola marke....da kupim kiflu..?"
-
jajara
#2521 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
e bas tako smo ga poslali nazad odakle je dosaopici wrote:Hafis wrote:A ti si onaj dosadni tuzlak što je dosađivao za posaocostacurta wrote:Meni nije jasno kako nekoga ko ima 44% udjela u vlasništvu niti jednom od 2009. god nije pretjerano brinulo što se dug za samo 4 godine popeo sa 4M na 150M, a danas je to već iznos od koga se vrti u glavi!
Da se razumijemo,
Dabogda ih Arapi kupili![]()
-
costacurta
#2522 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jasno.Heller wrote:costacurta wrote:
Jer je to HDZova krava muzara i SDA nije diro u nju isto kao što HDZ ne dira u EPBiH ili Telecom.
I mi konje za trku imamo rudnici, željeznica itd ali ovdje je riječ o kompaniji koja je imala svjetsko tržiste, plasirala proizvode bez problema i bila itekako profitabilna do 2009/2010.
Kakva je krava muzara sa 400M duga? Govorimo i o periodu i kada je SDP bio u vlasti, gdje su krivične prijave kod ovih što se kunu u red, rad i disciplinu?
- pici
#2523 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
nista ne brini braČa araBi su tu...Vican potvrdio: Aluminij tačno u ponoć prestaje s radom
-
daddy-kool
#2524 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
To sam i ja neki dan pitao, po svoj prilici je i tada bio neki deal sa HDZ.costacurta wrote:Jasno.Heller wrote:costacurta wrote:
Jer je to HDZova krava muzara i SDA nije diro u nju isto kao što HDZ ne dira u EPBiH ili Telecom.
I mi konje za trku imamo rudnici, željeznica itd ali ovdje je riječ o kompaniji koja je imala svjetsko tržiste, plasirala proizvode bez problema i bila itekako profitabilna do 2009/2010.
Kakva je krava muzara sa 400M duga? Govorimo i o periodu i kada je SDP bio u vlasti, gdje su krivične prijave kod ovih što se kunu u red, rad i disciplinu?
- bh.tornjak
#2525 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
poslije dojave da ce arapi kupit aliminijum...Maraschino wrote:
ona trojica vozacu autobusa:
" jarane...kako se uzima abdest...???"
Last edited by bh.tornjak on 09/07/2019 16:08, edited 1 time in total.