Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zomri

#2501 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:Biti rocker tj. rockista, da budem precizniji, je više stanje uma nego ograničenost na slušanje samo tog žanra. Slušam i ja rock pa se ne smatram rockerom.
Moje pitanje još uvijek stoji. Otkud ti znaš kakvo je stanje uma forumaša koji su kritični prema Jali i Bubi? Šta te čini ekspertom za
tu procjenu? :D
odakle ti ideja da sam ekspert? :mrgreen:
dale cooper

#2502 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:
zomri wrote:Biti rocker tj. rockista, da budem precizniji, je više stanje uma nego ograničenost na slušanje samo tog žanra. Slušam i ja rock pa se ne smatram rockerom.
Moje pitanje još uvijek stoji. Otkud ti znaš kakvo je stanje uma forumaša koji su kritični prema Jali i Bubi? Šta te čini ekspertom za
tu procjenu? :D
odakle ti ideja da sam ekspert? :mrgreen:
Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš. :mrgreen:
zomri

#2503 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš. :mrgreen:
dakle znati ponešto o nečemu, po tebi je biti ekspertom? :mrgreen:
dale cooper

#2504 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:Pa bacaš pretpostavke o nečijem stanju uma pa kontam da možda znaš o čemu govoriš. :mrgreen:
Pa za procjeniti nečije stanje uma, trebalo bi malo više nego "znati ponešto o nečemu". Don't you agree? :mrgreen:
zomri

#2505 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:
Pa za procjeniti nečije stanje uma, trebalo bi malo više nego "znati ponešto o nečemu". Don't you agree? :mrgreen:
pa ne baš. praviti educated guess o nečemu ne znači da si expert. ironično je da si isti faux pas i ti napravio sa pretpostavkom da ja jesam ekspert :mrgreen:
dale cooper

#2506 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:
pa ne baš. praviti educated guess o nečemu ne znači da si expert. ironično je da si isti faux pas i ti napravio sa pretpostavkom da ja jesam ekspert :mrgreen:
Napravio si i ti pogrešku kad si to shvatio ovako ozbiljno. :oops: :mrgreen:
zomri

#2507 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
zomri wrote:
dale cooper wrote:
Napravio si i ti pogrešku kad si to shvatio ovako ozbiljno. :oops: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
dale cooper

#2508 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Image
Bloo
Globalna šefica

#2509 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

Now kiss and make out...I mean make up
Image
zomri

#2510 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:...
:kiss:
dale cooper

#2511 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

:kiss:

Are ya happy Bloo? :D
Ommadawn

#2512 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

dale cooper wrote::kiss:

Are ya happy Bloo? :D
De izazivaj je samo - pa ce vas natjerati da izadjete na dejt. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2513 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

Of skroz! :D
samo još da počnete jedan drugom govoriti bebo, ima da izvadim super8 :mrgreen:
dale cooper

#2514 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

:lol:
Ommadawn

#2515 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Bloo wrote:Of skroz! :D
I soundtrack Franza Marischke u pozadini.
Bloo
Globalna šefica

#2516 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

Ommadawn wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

il nešto tipa Misterije organizma :D

- treba ove kadrove i scene odraditi na drawing board, old skul style ko Hičkok
dale cooper

#2517 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
Ommadawn wrote:

Ništa to, samo Tainted Love. :oops: :mrgreen:
Ommadawn

#2518 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Bloo wrote:
Ommadawn wrote:

Ijaoo... :lol: :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2519 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

Opet će me zomri ganjati da mu oftopičarim po temi :D

Makavejev out! :run:
BadBoy

#2520 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:
Ali kako to znaš? Otkud znaš šta sluša clo, ja ili ostali koji su kritični prema ovom dvojcu na temi? I ti i zomri u par navrata radite sličnu
stvar, bacate pretpostavke ko je šta, nazivajući ljude rockerčićima i punkerima, a u suštini nemate pojma kakvi su čiji muzički ukusi
i navike.
Pa nisam tebi nikada rekao da ti konkretno slušaš rock. Ali ima ih dosta takvih na ovoj temi koji tekstove takvih pjesama smatraju Šekspirom za Jalu & Bubu. Nebitno je šta slušaš, sve dok smatraš da je to što ti slušaš bolje, urbanije, intelektualnije, uzvišenije od Jale & Bube. To već tad prerasta u elitizam koji nije dobar ni za jednu stranu.

Ti si imao dobru rečenicu gdje si rekao da ne voliš Jalu & Bubu jer nisu po tvom ukusu i to je to. Sve preko toga predstavlja ad-hominem napad na njih kao ljude i ličnosti, što ne vidim da se radi i za jednog drugog muzičara i to je ono što mi smeta. Dodatno, ako ih ne voliš, zašto toliko vremena provodiš na temi o njima? :D

Zašto nema tema Mladen Vojičić Tifa gdje će se ispisati 102 strane o njegovim tetovažama, njegovom uživanju opojnih droga ili njegovim životnim izborima? Zašto nema tema Johnny Štulić, Mick Jagger, Trent Raznor, peti deseti gdje ćemo tabiriti njihove živote, njihove poruke iz pjesama i izvoditi zaključke o utjecaju na omladinu i stanje u društvu?
dale cooper

#2521 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:
dale cooper wrote:
Ali kako to znaš? Otkud znaš šta sluša clo, ja ili ostali koji su kritični prema ovom dvojcu na temi? I ti i zomri u par navrata radite sličnu
stvar, bacate pretpostavke ko je šta, nazivajući ljude rockerčićima i punkerima, a u suštini nemate pojma kakvi su čiji muzički ukusi
i navike.
Pa nisam tebi nikada rekao da ti konkretno slušaš rock. Ali ima ih dosta takvih na ovoj temi koji tekstove takvih pjesama smatraju Šekspirom za Jalu & Bubu. Nebitno je šta slušaš, sve dok smatraš da je to što ti slušaš bolje, urbanije, intelektualnije, uzvišenije od Jale & Bube. To već tad prerasta u elitizam koji nije dobar ni za jednu stranu.

Ti si imao dobru rečenicu gdje si rekao da ne voliš Jalu & Bubu jer nisu po tvom ukusu i to je to. Sve preko toga predstavlja ad-hominem napad na njih kao ljude i ličnosti, što ne vidim da se radi i za jednog drugog muzičara i to je ono što mi smeta. Dodatno, ako ih ne voliš, zašto toliko vremena provodiš na temi o njima? :D

Zašto nema tema Mladen Vojičić Tifa gdje će se ispisati 102 strane o njegovim tetovažama, njegovom uživanju opojnih droga ili njegovim životnim izborima? Zašto nema tema Johnny Štulić, Mick Jagger, Trent Raznor, peti deseti gdje ćemo tabiriti njihove živote, njihove poruke iz pjesama i izvoditi zaključke o utjecaju na omladinu i stanje u društvu?
Pa otvori temu gdje ćemo rapravljati o pizdarijama drugih muzičara i rado ti se pridružim. A ima bome da ih se popljuju poprilično
zbog stvari koje rade. Ovo što je Buba napravio sa onom romskom djevojčicom zaslužuje da se kritikuje i popljuje sa ljudske i moralne
strane, bez obzira bio neko fan ili ne. A sam je postavio video online i kao takav je podložan kritici. Nema to veze sa ad hominemom.

Jel' moraju biti samo fanovi na temi da šalju hvalospjeve? :zoka:

Ima tema o Tifi i bio je, koliko se sjećam, žestoko kritikovan i pljuvan upravo zbog tih tetovaža.
medvjed23

#2522 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by medvjed23 »

hej fakat, nin nema temu.. zabrinjavajuće, nedopustivo, skandalozno..
dale cooper

#2523 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:hej fakat, nin nema temu.. zabrinjavajuće, nedopustivo, skandalozno..
Ne znam samo kako si to dopustio. :| :D
medvjed23

#2524 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by medvjed23 »

odmah ću se baciti na ispravljanje te forumske sramote.. mislim da će mi dvije godine biti dovoljne da osmislim i napišem uvodni post dostojan gospodina reznora..
BadBoy

#2525 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:
BadBoy wrote:
dale cooper wrote:
i navike.

Pa otvori temu gdje ćemo rapravljati o pizdarijama drugih muzičara i rado ti se pridružim. A ima bome da ih se popljuju poprilično
zbog stvari koje rade. Ovo što je Buba napravio sa onom romskom djevojčicom zaslužuje da se kritikuje i popljuje sa ljudske i moralne
strane, bez obzira bio neko fan ili ne. A sam je postavio video online i kao takav je podložan kritici. Nema to veze sa ad hominemom.

Jel' moraju biti samo fanovi na temi da šalju hvalospjeve? :zoka:

Ima tema o Tifi i bio je, koliko se sjećam, žestoko kritikovan i pljuvan upravo zbog tih tetovaža.
Video postavljen na stranici broj 99, a prije toga 98 stranica ispisano o svom zlu koje njih dvojica donose jadnom i napaćenom stanovništvu Bosne i Hercegovine :D

Hajde eto baš da otvorimo temu o Ex-Yu rocku pa da tabirimo koje to vrijednosti takve pjesme propagiraju. Kladim se da će 90% odgovora na temi biti pozitivno i afirmativno o toj vrsti muzike. Opet, ti možda nećeš, ali ti si jedan od hiljade učesnika ovog foruma.
Post Reply