Imaš kuću i put koji vodi do nje.Put do tvoje kuće prolazi kraj komšijine parcele i komšija smatra da je to njegovo.Bodkin wrote:Covjek fino objasnio sto ne tunel. I sta ce to zatvoriti sto je danas otvoreno?Batal wrote:Izgradnjom mosta Bosna ostaje bez zagarantovanog prava slobodnog izlaza na more i tačka.Hrvatskoj nije cilj spajanje svojih teritorija koje bi mogla spojiti i na mnoge načine(recimo izgradnjom tunela koji bi čak biio i jeftiija varijanta) več baš zatvaranje Bosne .Bosanac koji podržava izgradnju mosta nije ni četnik ni ustaša več budala.Bodkin wrote:Imamo novo pitanje na forumu da dokazujemo patriotizam. Jesi protiv izgradnje mosta. Ako nisi najmanje si ustasa, a mozda i cetnik
PS
Baš sam ove godine namjeavao kupiti manji brod ali sad ću da razmislim,koji će mi ako sa njim ne mogu na otvoreno morebez da budem "neškodljiv" Hrvatskoj
Zakon međutim kaže da ti moraš imati prilaz do kuće.Bilo bi glupo da ga nemaš zar ne?
Komšija odjednom hoće da gradi ogradu,(slavoluk,most) preko puta jer zaboga to je njegovo i treba mu da mu uličari ne ulaze u dvoriše a i uljepšao bi prostor ,obećava da ćeš ti imati "neškodljiv" prilaz na autoput( što je i normalno zar ne:) ),mislim koji će ti moj kuća iz koje ne možeš izaći.
Komšija uprkos tvom negodovanju(ili odobravanju i slavljenju u našem slučaju ) izgradi ogradu i u prvim mjesecima je sve OK,tvoja kola normalno ulaze u tvoje dvorište i garažu.
Nakon par mjeseci oslabi ti motor u autu i isto počne ispuštati neprimjerenu količinu gasova(jbg kriza i ne može se popraviti isti dan),u žene ti oslabi stomak i počne takođe ispuštati neslućenu količinu sličnih(al stvarno nesnošljivih
Da skratim pored svoje kuće moraš spavat u šatoru jer nemaš para za hotel