Treba mu ponuditi transfer u neku od naših političkih stranaka. Mislim da bi tek tada, u pravom okruženju, i njegove sposobnosti došle do izražajacyprus wrote:Nisam gledao cijelu nego samo dio... Ono što sam čuo:palermo wrote:de, u par riječi...mislim prepričaj konferenciju
- Nismo mi došli u Brisel da tražimo azil od Belgije, nego sigurnost od EU![]()
- Nije nam problem ni izaći pred sud, ali jasno je da u Španiji nećemo imati pravedno suđenje![]()
- Španski tužilac najavio osvetu
- Španska vlada provodi terorizam
- Demokratija, volja naroda, bla bla bla
- Izlazimo na izbore u decembru![]()
1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
-
palermo
#2501 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
- cyprus
#2502 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
To sam i ja pomislio... Pozavidili bi mu ovi naši demagozi...palermo wrote:Treba mu ponuditi transfer u neku od naših političkih stranaka. Mislim da bi tek tada, u pravom okruženju, i njegove sposobnosti došle do izražajacyprus wrote:Nisam gledao cijelu nego samo dio... Ono što sam čuo:palermo wrote:de, u par riječi...mislim prepričaj konferenciju
- Nismo mi došli u Brisel da tražimo azil od Belgije, nego sigurnost od EU![]()
- Nije nam problem ni izaći pred sud, ali jasno je da u Španiji nećemo imati pravedno suđenje![]()
- Španski tužilac najavio osvetu
- Španska vlada provodi terorizam
- Demokratija, volja naroda, bla bla bla
- Izlazimo na izbore u decembru![]()
![]()
Last edited by cyprus on 31/10/2017 15:56, edited 1 time in total.
- duh_sa_sjekirom
#2503 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Od samog početka ove priče dalo se naslutiti kako će završiti: slaba izlaznost na referendumu i odluka US o neustavnosti istog, dezorjentisanost političkog vodstva koje je pokazalo da je nezrelo za oako krupne stvari itd.
Mislim, krenuti u secesiju a ne obezbjediti makar dvotrećinsku podršku u parlamentu...
Mislim, krenuti u secesiju a ne obezbjediti makar dvotrećinsku podršku u parlamentu...
- JThomas
#2504 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
frajer je miks bakirove revizije i dodikovog referenduma...
- cyprus
#2505 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Al šta je najjače u toj priči o metrou... Barcelona već ima metro (sa 12 linija)... Ali valjda Madrid ima bolji i jednu liniju više... Nije fer... Ako to nije primjer ugnjetavanja, ja ne znam šta jesteChmoljo wrote:...gradnja metroa ipak nije toliko velik razlog.
-
palermo
#2506 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
to za metro sam čuo ovdje na forumu i još uvijek ne vjerujem d aje to netko spominjao kao razlog. Ne znam kakav je madridski, ali onaj u Barceloni je jedan od najboljih kojim sam se vozio......mislim općenito kako je javni saobraćaj u Barceloni riješen je ono....ma super....stvarno je teško da ti to bude argumentcyprus wrote:Al šta je najjače u toj priči... Barcelona već ima metro (sa 12 linija)... Ali valjda Madrid ima bolji i jednu liniju više... Nije ferChmoljo wrote:...gradnja metroa ipak nije toliko velik razlog.![]()
- hrle1976
#2507 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
A u BiH parlamentu tokom SFRJ bila dvo-trecinska vecina? Jesu ono srbi izlazili na referendum u BiH? Mislim da nisu. Jbg ako ces pljuvati po tudjem pocni bar od sebe pljuvati. Bar bi ja tako se postavio.duh_sa_sjekirom wrote:Od samog početka ove priče dalo se naslutiti kako će završiti: slaba izlaznost na referendumu i odluka US o neustavnosti istog, dezorjentisanost političkog vodstva koje je pokazalo da je nezrelo za oako krupne stvari itd.
No tad se ljulaje socilaisticke zemlje pa je Zapad svom silom podrzavao i ako su izvodili engleze kao da su za mirovni sporazum, a kad se pocelu ratovati onda prvu godinu dana. Jos BiH embargo udarili
Sad kad se ljuja jedna jako siromasna Spanija samo zato sto je dio nekog Zapadnog ideala saveza. EU kao neki faktor koji vecina ne benda medju narodom Europe. Necemo da imamo u Europi 85 drzava itd. Pa sto taj stav nisu imali kad su cijepali BiH u entiteta, sto taj stav nisu imali kad je rijec o Kosovu. Sto imaju jezik za zubima kad je Ukraina u pitanju zato sto bi Ruski avioni sa nuklernim raketama letiti iznad istog Brisela, a bas im blago zvati Trumpa za pomoc, koji bi rekao - deal with it - who cares...
Gdje su svjetski ratovi pocinjali nego na Europskom kontinentu. I gdje ce treci poceti isto ovdje, samo pitanje je kad. O tom necu nagadjati ali da sve ide u tom pravcu ide. Brdo miniaturnih drzavica koje autom mozes za 4 sata prepisati uzduz i poprijeko.
Luksemburg neki fator unutar EU a velicine prkna. Ceska, Belgija, Madjarska, Hrvatska, Bugarska, kakvi su to fatori u svijetu, Spanija? Pa Sjeverna Koreja je veci faktor od svih ovih navedenih. Svi se kurce da su neko i nesta a sve na nivou sa Zambijom i Kongom kad je svijet u pitanju.
Rusija uvozila brdo i brdo prozivoda iz Zapadne Europe ovo se nasli udarati embrago. I sta bi Putin poceo uvoziti iz Argentine, Bolivije, Kolumbije itd. Sad ta ista Spanija ne moze u Rusiju da izvozi niti juznu Ameriku. Kruh te jebo nezaposlenost u Spaniji u pojedinim djelovima preko 60%. I onda se nadje neki ministar u Spaniji koji je glup covjek cim primjerice hoce u kostac s UK oko Gibraltara, a ima Andaluciju i primjerice grad La Linea de la Concepcion gdje preko 50% zaposlenih radi u Gibraltaru, a mjesto ima nezaposlenost cca. 45%.
Last edited by hrle1976 on 31/10/2017 16:24, edited 1 time in total.
- cyprus
#2508 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Doduše i ja sam... Od haznadara ako se ne varam... Ali sumnjam da je on to sam smislio... Pa bilo bi dobro da objasnipalermo wrote:to za metro sam čuo ovdje na forumu i još uvijek ne vjerujem d aje to netko spominjao kao razlog. Ne znam kakav je madridski, ali onaj u Barceloni je jedan od najboljih kojim sam se vozio......mislim općenito kako je javni saobraćaj u Barceloni riješen je ono....ma super....stvarno je teško da ti to bude argumentcyprus wrote:Al šta je najjače u toj priči... Barcelona već ima metro (sa 12 linija)... Ali valjda Madrid ima bolji i jednu liniju više... Nije ferChmoljo wrote:...gradnja metroa ipak nije toliko velik razlog.![]()
- Ironman_88
#2509 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Šta će se sa separatistima desiti na nanovo raspisanim regionalnim izborima koji slijede? Puigdemont je danas izjavio da će poštovati rezultate tih izbora - zar po njemu Katalonija nije samostalna? A poštovat će rezultate izbora koje je nametnula "druga" država. Ljudi su se baš upustili u avanturu, učinili su sve da Madridu olakšaju stvar, a Madrid je sve odigrao dobro osim primjenjivanja sile nad glasačima. Epilog će biti da će Katalonija nakon izbora dobiti isti/još veći stepen autonomije s nekim drugim ljudima na čelu, a Puigdemont i kompanija će u ćorku.
- ioannes
#2510 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
stvarno je smiješno čitati ovu temu....
preko 90 % pljuje puigdemonta i katalonsku neovisnost
a kad bi igrom slučaja vi bili katalonci(hipotetički) svi bi bili za neovisnost.
poenta priče je da je balkanac objektivan samo kad se njega ne tiče a obrnuto je najsubjektivnije *ubre koje hoda zemljom
preko 90 % pljuje puigdemonta i katalonsku neovisnost
a kad bi igrom slučaja vi bili katalonci(hipotetički) svi bi bili za neovisnost.
poenta priče je da je balkanac objektivan samo kad se njega ne tiče a obrnuto je najsubjektivnije *ubre koje hoda zemljom
-
hAZNADAR
#2511 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Koliko se sjecam ne samo veci metro, vec i drugaciji promet aerodroma i luka, plus nesto oko udruzivanja sa drugim lukama oko prometa sto je Madrid stopirao. A najvaznije u zargonu - kruha preko pogace na sto naravno imaju pravo. Njihova lova.cyprus wrote:Doduše i ja sam... Od haznadara ako se ne varam... Ali sumnjam da je on to sam smislio... Pa bilo bi dobro da objasnipalermo wrote:
to za metro sam čuo ovdje na forumu i još uvijek ne vjerujem d aje to netko spominjao kao razlog. Ne znam kakav je madridski, ali onaj u Barceloni je jedan od najboljih kojim sam se vozio......mislim općenito kako je javni saobraćaj u Barceloni riješen je ono....ma super....stvarno je teško da ti to bude argument
Prati, cujem se sa jednim,... i niko nezna sta je sljedece. Osim da nije ni gotovo, da je pocetak procesa koji ima razlicite faze,...
Za sada je doslovno - vlada u egzilu.
U buducnosti ce se katalonski separatisti pozivati na vec okoncan referendum, vec proglasenu nezavisnost,... a ne na ponovne referendume i sl.
-
palermo
#2512 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
ma nema više kčljučnih stvari. Madrid je poslao poruku da se nema namjere odreći se Katalonije i svi oni koji su podržavali katalonski separatizam su mogli skontati da se nezavisnost ne dobija mahanjem zastava nego žrtvom. A pitanje autonomije, decentralizacije to su pitanja koja će se svakako rješavati u okviru općih svjatskih procesa, negdje prije (vjerovatno u Španiji) negdje kasnije.pasha078 wrote:
Dvije kljucne stvari ce odrediti kako ce se stvari razviti: Ko uzme izbore u decembru i da li socijalisti pritisnuti rajoya da pregovara o siroj autonomiji katalonije.
I usput, ti reče da je dostignut najveći nivo podrške nezavosnosti od čak 49 %......mislim ako je to najveći nivo, onda Pujdu stvarno treba poslati u doživotni zatvor....halo, sa 40 % podrške ti proglašavaš nezavisnost
- 512MB
#2513 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Naravno da su srbi izlazili na referendum, licno znam desetak koji sa familijom glasali.hrle1976 wrote:A u BiH parlamentu tokom SFRJ bila dvo-trecinska vecina? Jesu ono srbi izlazili na referendum u BiH? Mislim da nisu. Jbg ako ces pljuvati po tudjem pocni bar od sebe pljuvati. Bar bi ja tako se postavio.duh_sa_sjekirom wrote:Od samog početka ove priče dalo se naslutiti kako će završiti: slaba izlaznost na referendumu i odluka US o neustavnosti istog, dezorjentisanost političkog vodstva koje je pokazalo da je nezrelo za oako krupne stvari itd.
No tad se ljulaje socilaisticke zemlje pa je Zapad svom silom podrzavao i ako su izvodili engleze kao da su za mirovni sporazum, a kad se pocelu ratovati onda prvu godinu dana. Jos BiH embargo udariliIsta ta EU tadasnja i njeni clanovi nisu primjerice Sloveniju i Hrvatsku htjeli priznati punih 7 mjeseci. U Slavoniji se vec mjesecima ginulo - zapad ko gluho krme.
Sad kad se ljuja jedna jako siromasna Spanija samo zato sto je dio nekog Zapadnog ideala saveza. EU kao neki faktor koji vecina ne benda medju narodom Europe. Necemo da imamo u Europi 85 drzava itd. Pa sto taj stav nisu imali kad su cijepali BiH u entiteta, sto taj stav nisu imali kad je rijec o Kosovu. Sto imaju jezik za zubima kad je Ukraina u pitanju zato sto bi Ruski avioni sa nuklernim raketama letiti iznad istog Brisela, a bas im blago zvati Trumpa za pomoc, koji bi rekao - deal with it - who cares...
Gdje su svjetski ratovi pocinjali nego na Europskom kontinentu. I gdje ce treci poceti isto ovdje, samo pitanje je kad. O tom necu nagadjati ali da sve ide u tom pravcu ide. Brdo miniaturnih drzavica koje autom mozes za 4 sata prepisati uzduz i poprijeko.
Luksemburg neki fator unutar EU a velicine prkna. Ceska, Belgija, Madjarska, Hrvatska, Bugarska, kakvi su to fatori u svijetu, Spanija? Pa Sjeverna Koreja je veci faktor od svih ovih navedenih. Svi se kurce da su neko i nesta a sve na nivou sa Zambijom i Kongom kad je svijet u pitanju.
Rusija uvozila brdo i brdo prozivoda iz Zapadne Europe ovo se nasli udarati embrago. I sta bi Putin poceo uvoziti iz Argentine, Bolivije, Kolumbije itd. Sad ta ista Spanija ne moze u Rusiju da izvozi niti juznu Ameriku. Kruh te jebo nezaposlenost u Spaniji u pojedinim djelovima preko 60%. I onda se nadje neki ministar u Spaniji koji je glup covjek cim primjerice hoce u kostac s UK oko Gibraltara, a ima Andaluciju i primjerice grad La Linea de la Concepcion gdje preko 50% zaposlenih radi u Gibraltaru, a mjesto ima nezaposlenost cca. 45%.
I otkud ti taj vic da je Spanija SIROMASNA zemlja
- 512MB
#2514 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Nisam cuo Rajoya da je ikad rekao da ce o nekom vecem stepenu autonomije.pasha078 wrote:Pa u principu njima neovisnost i nije bila cilj. Ovaj referendum je samo bio zalog da natjera Rajoya da pregovara, jer taj lik nije htio ni cuti.Ironman_88 wrote:Šta će se sa separatistima desiti na nanovo raspisanim regionalnim izborima koji slijede? Puigdemont je danas izjavio da će poštovati rezultate tih izbora - zar po njemu Katalonija nije samostalna? A poštovat će rezultate izbora koje je nametnula "druga" država. Ljudi su se baš upustili u avanturu, učinili su sve da Madridu olakšaju stvar, a Madrid je sve odigrao dobro osim primjenjivanja sile nad glasačima. Epilog će biti da će Katalonija nakon izbora dobiti isti/još veći stepen autonomije s nekim drugim ljudima na čelu, a Puigdemont i kompanija će u ćorku.
Jos uvijek ovaj plan moze da uspije, cak je najvjerojatniji ishod.
- Ironman_88
#2515 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Ako je Puigdemontu bio cilj da žrtvuje slobodu i političku karijeru za veći stepen autonomije s drugim ljudima na čelu, onda mu čitava Katalonija treba skinuti kapu - ali nešto sumnjam da mu je to bio cilj, prije da ni on nije znao šta želi postići.pasha078 wrote:Pa u principu njima neovisnost i nije bila cilj. Ovaj referendum je samo bio zalog da natjera Rajoya da pregovara, jer taj lik nije htio ni cuti.Ironman_88 wrote:Šta će se sa separatistima desiti na nanovo raspisanim regionalnim izborima koji slijede? Puigdemont je danas izjavio da će poštovati rezultate tih izbora - zar po njemu Katalonija nije samostalna? A poštovat će rezultate izbora koje je nametnula "druga" država. Ljudi su se baš upustili u avanturu, učinili su sve da Madridu olakšaju stvar, a Madrid je sve odigrao dobro osim primjenjivanja sile nad glasačima. Epilog će biti da će Katalonija nakon izbora dobiti isti/još veći stepen autonomije s nekim drugim ljudima na čelu, a Puigdemont i kompanija će u ćorku.
Jos uvijek ovaj plan moze da uspije, cak je najvjerojatniji ishod.
Referendum možda jeste na početku bio sredstvo da natjera Madrid na pregovore, ali proglašenje samostalnosti je vrlo ozbiljna stvar. Vjerujem da je bilo i drugih, manje ekstremnijih načina da se političkim putem izbore za širu autonomiju.
- hrle1976
#2516 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
4Ironman_88 wrote:Šta će se sa separatistima desiti na nanovo raspisanim regionalnim izborima koji slijede? Puigdemont je danas izjavio da će poštovati rezultate tih izbora - zar po njemu Katalonija nije samostalna? A poštovat će rezultate izbora koje je nametnula "druga" država. Ljudi su se baš upustili u avanturu, učinili su sve da Madridu olakšaju stvar, a Madrid je sve odigrao dobro osim primjenjivanja sile nad glasačima. Epilog će biti da će Katalonija nakon izbora dobiti isti/još veći stepen autonomije s nekim drugim ljudima na čelu, a Puigdemont i kompanija će u ćorku.
Naprotiv, Spanija s izborima 21.12 je sama sebi napravila referendum o Kataloniji. Taj isti "Pujdo" je veci sahista od Rase iz Madrida. Samo budala i neznalica je mogla nasjesti vako kako je Madrid nasjeo. Samo zadnje istrazivanje misljenja u Kataloniji kaze da bi Madrid morao priznati sam svoje izbore koji im nebi isli na ruku. Razumi jedno, Madrid se nadam rezultatu izbora gdje stranke za novisnu Katalonije nece imati preko 50% u parlamentu. Problem je u tome sto 2/3 stranaka na listu su za odcjep. Jedina im je nada C's koji je donekle podjeljen ali kad bi bili ujedinjeni oni traze drzavu u drzavi. Oni fakticki traze jare i pare. Dok bar ovaj je samo trazio jare za pare.
-
palermo
#2517 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
e, to mi već nije teško razumjeti.....mislim živim u BiH, ovdje se svakodnevno neuspjesi prodaju pod uspjehepasha078 wrote:
...... onda im je ovo sve bio uspjeh.
-
Fudo387
#2518 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Ovo je zavrseno, halali Huso materi, sto su nas smarali, smarali su.
Kljucaj temu.
Kljucaj temu.
- cyprus
#2519 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Neki nikako da shvate, da postoje dvije ključne stvari kada se radi o nastajanju novih država:
1) unutrašnja podrška
2) vanjska podrška
S tim da je vanjska ta koja je krucijalnija... Ako imaš podršku međunarodne zajednice za otcjepljenje, onda je dovoljno podrška stanovništva od 50%+1... Ako nemaš vanjsku podršku, onda ti je džaba i 100% ''volje naroda''...
A Puigdemont, pazi, nema apsolutno nikakvu međunarodnu podršku, a uz to mu je i unutrašnja prilično maglovita... Tj. nije baš jasno može li dobaciti i do 50%... I napravi nešto ovako
Šta reć drugo nego budala
Da nije zbriso u Brisel, bar bi se moglo reći budala sa idealima... Ovako ne možeš ništa drugo nego se glupanu smijat...
A izbori u decembru nisu nikakav referendum, nego samo odgovor na to da li će se kriza nastaviti... Ako pobjede unionističke stranke, kriza će se očito smiriti... Ako pak opet pobjede ovi, to ne znači nezavisnost Katalonije, nego jednostavno nastavak krize, ali i dalje u vidu igre mačke i miša...
1) unutrašnja podrška
2) vanjska podrška
S tim da je vanjska ta koja je krucijalnija... Ako imaš podršku međunarodne zajednice za otcjepljenje, onda je dovoljno podrška stanovništva od 50%+1... Ako nemaš vanjsku podršku, onda ti je džaba i 100% ''volje naroda''...
A Puigdemont, pazi, nema apsolutno nikakvu međunarodnu podršku, a uz to mu je i unutrašnja prilično maglovita... Tj. nije baš jasno može li dobaciti i do 50%... I napravi nešto ovako
A izbori u decembru nisu nikakav referendum, nego samo odgovor na to da li će se kriza nastaviti... Ako pobjede unionističke stranke, kriza će se očito smiriti... Ako pak opet pobjede ovi, to ne znači nezavisnost Katalonije, nego jednostavno nastavak krize, ali i dalje u vidu igre mačke i miša...
Last edited by cyprus on 31/10/2017 16:52, edited 2 times in total.
-
hAZNADAR
#2520 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Da nije bilo policijske intervencije covjek bi i mogao uzeti zdravo za gotovo ove rezultate referenduma. Ali posto je sve proteklo u haosu - najrelevantniji su rezultati izbora, procent koja je osvojila koalicija i cinjenica da su pred izbore najavili sto zele i kane poduzeti.palermo wrote:ma nema više kčljučnih stvari. Madrid je poslao poruku da se nema namjere odreći se Katalonije i svi oni koji su podržavali katalonski separatizam su mogli skontati da se nezavisnost ne dobija mahanjem zastava nego žrtvom. A pitanje autonomije, decentralizacije to su pitanja koja će se svakako rješavati u okviru općih svjatskih procesa, negdje prije (vjerovatno u Španiji) negdje kasnije.pasha078 wrote:
Dvije kljucne stvari ce odrediti kako ce se stvari razviti: Ko uzme izbore u decembru i da li socijalisti pritisnuti rajoya da pregovara o siroj autonomiji katalonije.
I usput, ti reče da je dostignut najveći nivo podrške nezavosnosti od čak 49 %......mislim ako je to najveći nivo, onda Pujdu stvarno treba poslati u doživotni zatvor....halo, sa 40 % podrške ti proglašavaš nezavisnost
Koliko god ovo bilo protiustavno i ponisteno od Madrida - u buducnosti ce se katalonski separatisti ipak pozivati na vec postojeci proglas neavisnosti. Ove, sljedece, godine,... za viceva, - za par godina ko zna.
-
Fudo387
#2521 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Ima,cyprus wrote:A Puigdemont, pazi, nema apsolutno nikakvu međunarodnu podršku
Pasha, Hrle i Haznadar.
-
palermo
#2522 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
drug moj, ja sam legitimnost refrenduma dokazivao puškom.........ako su katalonci spremni na tu žrtvu....ko sam ja da im išta spočitavam....pasha078 wrote:
Nego na ono sto neko napisa iznad....
I referendum u BiH je bio zakonski 50% + 1 glas...... Recimo da je tako nekako i bilo i neovisnost proglasena, bi li ti il koji drugi Bosnjo piskarao i zalio se kako je to legitimno??
Naravno da ne bi, trubio bi nesto drugo. Dok god nije sarajevo, hebes sve drugo
i da ti ne pišem repliku i za ovaj drugi post...... počinješ ovu priču svoditi na neki lični nivo, a to objektivno nije ni lijepo, a ni potrebno
- hrle1976
#2523 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Pazi ovo genijalac, ni jedna SFRJ republika nije imala vanjsku podrsku. USA priznala Hrvatsku i Sloveniju 7 aprila 1992, a kad je ono Slovenija proglasila nezavisnot, _______________ Eto ostavljam ti prostor da sam to pitanje popunis, genijalce.cyprus wrote:Neki nikako da shvate, da postoje dvije ključne stvari kada se radi o nastajanju novih država:
1) unutrašnja podrška
2) vanjska podrška
S tim da je vanjska ta koja je krucijalna... Ako imaš podršku međunarodne zajednice za otcjepljenje, onda to je dovoljno podrška stanovništva od 50%+1... Ako nemaš vanjsku podršku, onda ti je džaba i 100% ''volje naroda''...
A Puigdemont, pazi, nema apsolutno nikakvu međunarodnu podršku, a uz to mu je i unutrašnja prilično maglovita... Tj. nije baš jasno može li dobaciti i do 50%... I napravi nešto ovakoŠta reć drugo nego budala
Da nije zbriso u Brisel, bar bi se moglo reći budala sa idealima... Ovako ne možeš ništa drugo nego se glupanu smijat...
Last edited by hrle1976 on 31/10/2017 16:57, edited 1 time in total.
- 512MB
#2524 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Madrid dosad nije poduzeo niti jednu protivustavnu radnju.
- 512MB
#2525 Re: 1.10.17 raspad Kraljevine Spanije?
Netacno. Na ovim izborima ce biti birana vlada koja ce morati da radi po ustavu. Referundum pisi propalo.pasha078 wrote: A da, i ovi izbori ce biti de facto referendum. Tako da su "iznudili" od madrida, nesto sto je Madrid uporno odbijao.
Na ovim izborima nece biti ni ekonomija, ni bilo sta drugo tema, vec samo otcjepljenje. To je sigurno.