Mozda je i revizija shicala u pravo vrijemeTarzo wrote:spreca wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /170221039
sta da se radi....nemoze i bojkot institucija BiH i lova .....mislim na transFuziju MMFa......trazili ste gledajte
Nešto mi govori da će Mile & Co jedno vrijeme zaboraviti na reviziju, a sve u u cilju napretka i jačanja BiH... i svim srcem prionut će na reformsku agendu.
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- spreca
#2501 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
- GeeTnT
#2502 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
...revizija kao epidemija...u zajednickim institucijama se samo miris corbe/sarme iz kuhinje osjeti...nigdje nikog..
- Dozer
#2503 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Corto Maltese wrote:A spomenik na Sutjesci je izgrađen tek 1971., također zbog nekih reparacija?Duka Dizel wrote: Pa kad vec pominješ jugoslovenstvo na ovoj temi...znaš li kako su komunisti "uspešno" gradili bratstvo i jedinstvo?
Pa tako što na primer u Jasenovac 20 godina posle rata niko nije smeo da ode, niti da mnogo priča o tome.
Ni najveći sin naroda i narodnosti do smrti ga nije obišao.
Tek kad je trebalo od Švaba naplatiti reparacije, počelo je s licitiranjem broja stradalih i izgradjen je onaj memorijalni centar 1968 godine.
Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“ otvoren tek 12.11.1978., iz istih razloga?
Spomenik na Kozari, završen 1972.
Dok je, s druge strane, prugom Brčko Banovići prvi voz protutnjao 7. novembra 1946., Šamac- Sarajevo godinu kasnije, Jadranska magistrala započeta 1945, dovršena 1965., akcija 1000 škola i 1000 biblioteka sprovedena u pedesetim i početkom šezdesetih, kada su, također, osnivani Energoinvest, Hidrogradnja, Unis... i tako dalje, i tako dalje.
Primjećuješ li neku neobičnu matricu, neki, za današnje vrijeme čudan, gotovo perverzan poredak stvari?
Prvo ceste, pruge, fabrike, škole, domovi kulture... pa tek onda spomenici.
Ah te zločeste komunjare, i njihovi još zločestiji prioriteti.
- volta dzontra
#2504 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pa ionako ulazimo u dvogodisnju politicku blokadu po naslovom "Revizije, corbe, kruha i igara".GeeTnT wrote:...revizija kao epidemija...u zajednickim institucijama se samo miris corbe/sarme iz kuhinje osjeti...nigdje nikog..
S druge strane sta je tuzni Bakir mogao napravit...nista...da nije podrzao reviziju poderali bi ga ko fisek..
-
asker
#2505 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Drug ovo dzaba ovdje pises, i ja pokusao par puta. Odgovor na 99% glupih pitanja na temi su dale Fadila, Vasvija, Nevenka proteklih fana. Ama bas sve objasnjeno, i 6 mjeseci i 10 godina i ostali klinci palci. Kliknes i poslusas ljude koji su upuceni.arzuhal wrote:Sinošnje riječi i objašnjenja profesorice Nevenke Tromp kod Duške jeNjena objašnjena su prava stvar, recimo vječita priča oko "roka od 6 mjeseci od saznanja novih činjenica" i isteka istog s čime mantraju neki likovi po BiH...
Nisam znao kako pravo može biti kreativno, odnosno kako kreativnost u, recimo, sastavljanju aplikacije može biti odlučujuća u pokretanje revizije, itd.
Al ono navalilo Bakir i predizborna
Pola "zabrinutih" je na "drugoj strani" pa ne cudi, a druga polovina bi naprdjivalo isto da se radi o problemu navodnjavanja vinograda u juznoj Francuskoj.
A svi kolektivno su dobili cir na zelucu, jer odkud zaboga kod Bosnjaka nacionalni interes.
-
glockov kolac
-
Duka Dizel
#2507 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Primetio sam ja to davno, pa zato i pominjem.Corto Maltese wrote:A spomenik na Sutjesci je izgrađen tek 1971., također zbog nekih reparacija?Duka Dizel wrote: Pa kad vec pominješ jugoslovenstvo na ovoj temi...znaš li kako su komunisti "uspešno" gradili bratstvo i jedinstvo?
Pa tako što na primer u Jasenovac 20 godina posle rata niko nije smeo da ode, niti da mnogo priča o tome.
Ni najveći sin naroda i narodnosti do smrti ga nije obišao.
Tek kad je trebalo od Švaba naplatiti reparacije, počelo je s licitiranjem broja stradalih i izgradjen je onaj memorijalni centar 1968 godine.
Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“ otvoren tek 12.11.1978., iz istih razloga?
Spomenik na Kozari, završen 1972.
Dok je, s druge strane, prugom Brčko Banovići prvi voz protutnjao 7. novembra 1946., Šamac- Sarajevo godinu kasnije, Jadranska magistrala započeta 1945, dovršena 1965., akcija 1000 škola i 1000 biblioteka sprovedena u pedesetim i početkom šezdesetih, kada su, također, osnivani Energoinvest, Hidrogradnja, Unis... i tako dalje, i tako dalje.
Primjećuješ li neku neobičnu matricu, neki, za današnje vrijeme čudan, gotovo perverzan poredak stvari?
Prvo ceste, pruge, fabrike, škole, domovi kulture... pa tek onda spomenici.
Ah te zločeste komunjare, i njihovi još zločestiji prioriteti.
- Ricken
#2508 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Političari u RSu sami sebi šukaju. Revizija nije novi proces, već nasatavak starog, a svi potpisi i odorenja su pribavljeni u vremenu Živka Radišića, tako da ta pravna strana medalje ne stoji, jeftin spin iz Banja Luke.Duka Dizel wrote:E al im ga je šukno.A_A_AKCIJA wrote:
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda.
I šta je time rekao?
Ako vi nećete poštovati Ustav,institucije i proceduru, nećemo vala ni mi. Eto vam sad, to vam je za ono...
Vrlo državnički...na nivou deteta iz osnovne škole.
Međutim, ono što jeste problem, je odnos RSa, po tko zna koji put, prema ljudskim vrijednostima, kao što je potraga za pravdom i istinom, što samo potvrđuje da su temlji na kojima je ista napravljena vrlo upitni. Najveća prijetnja budućnosti RSa su političari koji je trenutno vode, jer slabo da znaju i razumju kako napraviti društvo prihvatljivo za ustavne kategorije koje ju u suštini čine: Srbi, Bošnjaci i Hrvati.
Prosto je bolesno nekad slušati pridike iz Banja Luke, u kojoj su sve džamije dovedene u ravan temelja tokom rata, o kvazi multikulturalnom Sarajevu, u kojem kakvo god da jeste, crkve stoje uspravno od kad su sazidane.
Kroz prizmu iste bolesti, samo možemo posmatrati prijetnje predsjedavajućeg BiH, o nekim sukobima koje najavljuje zbog osnovne ljudske potrebe za istinom i pravdom. Klasično bahaćenje i raspirivanje straha i mržnje, zbog kojeg treba odgovarati. Takovom čovjeku nije mjesto u političkom životu.
- MOSALJOZE
#2509 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ovo je intenzivno pripremano pune dvije godine,to što je uradjenio(obznanjeno)pred kraj roka je druga stvar.Better Man wrote:Nemam ništa protiv revizije, ali ima protiv idiota Bakira i polupismenog Sakiba koji to rade minut do dvanaest i koji neće ništa napraviti, ali će zato zaustaviti sve reforme. Kad bi se istinske reforme provele, prvi koji bi završili u zatvoru bi bili Bakir, Čović, Dodik i sva njihova svita. Ovako još jednom Bakir spašava svog vrlog prijatelja Dodika.
smrdim/vijest/histerija-s ... ika-236939
- muha_sa
#2510 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
možda su radili 10 godina na ovom samo nisu nas forumaše obavještavali--sram nek hin bidneBetter Man wrote:Nemam ništa protiv revizije, ali ima protiv idiota Bakira i polupismenog Sakiba koji to rade minut do dvanaest i koji neće ništa napraviti, ali će zato zaustaviti sve reforme. Kad bi se istinske reforme provele, prvi koji bi završili u zatvoru bi bili Bakir, Čović, Dodik i sva njihova svita. Ovako još jednom Bakir spašava svog vrlog prijatelja Dodika.
-
Biene Maya
#2511 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Prije sto nesto napises, prvo se informiraj! Na reviziji presude se radilo jako dugo i to bez publike! Da je javnost to znala, ova sadasnja kriza pocela bi jos prije godinu dana! Reviziju je napisao americki pravnik, Softic je samo kurir, jer jedino on ima punomoc agenta da zastupa drzavu, a Bakir stavlja samo svoj potpis!Better Man wrote:Nemam ništa protiv revizije, ali ima protiv idiota Bakira i polupismenog Sakiba koji to rade minut do dvanaest i koji neće ništa napraviti, ali će zato zaustaviti sve reforme. Kad bi se istinske reforme provele, prvi koji bi završili u zatvoru bi bili Bakir, Čović, Dodik i sva njihova svita. Ovako još jednom Bakir spašava svog vrlog prijatelja Dodika.
-
Biene Maya
#2512 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
NASLOV TEME VAM JE VELIKA GRESKA! REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE A NE REVIZIJA TUZBE!!!
- animals
#2513 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
I dijete malo zna da je Srbija jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima..
i dok god ih se ne klepi po prstima, nema mira na ovim prostorima..
jer oni su laz toliko usavrsili ponavljanjem, da kod njih se Srebrenica nije ni desila,
a izvrsen je genocid na Srbima..i svi su protiv njih, jadnicki..
majstori ostaju majstori..
jer oni su laz toliko usavrsili ponavljanjem, da kod njih se Srebrenica nije ni desila,
-
Duka Dizel
#2514 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jel?Ricken wrote:
Političari u RSu sami sebi šukaju. Revizija nije novi proces, već nasatavak starog, a svi potpisi i odorenja su pribavljeni u vremenu Živka Radišića, tako da ta pravna strana medalje ne stoji, jeftin spin iz Banja Luke.
Pa ja sam to pročitao na Klixu.
"Za pravu i uspješnu reviziju BiH mora imati nove i konkretne dokaze. Jasno je čak i prije roka da je kasno za obnavljanje. Upitan je i Softićev mandat, a mi smo od određenih stručnjaka čuli da je njegov mandat završen 2007. godine", rekao je Moore.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/moore-p ... /170209040
Last edited by Duka Dizel on 21/02/2017 14:57, edited 1 time in total.
- muha_sa
#2515 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ne talasajanimals wrote:I dijete malo zna da je Srbija jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima..
-
DonieBrasco
#2516 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Samo da se krene i da sud prihvati reviziju, a blizi se novo obiljezavanje u Srebrenici a kasnije u novembru presuda onom smradu od nazovi generala.
Ovo je historijski trenutak za BiH i da se konacno rjesimo glavnog faktora destabilizacije drzave a i regiona.
Ovo je historijski trenutak za BiH i da se konacno rjesimo glavnog faktora destabilizacije drzave a i regiona.
- muha_sa
#2517 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
a te konkretne dokaze su MORALI nama forumašima pokazat pa kad mi damo ocjenu tek tad odlucit dal ic na reviziju il jokDuka Dizel wrote:Jel?Ricken wrote:
Političari u RSu sami sebi šukaju. Revizija nije novi proces, već nasatavak starog, a svi potpisi i odorenja su pribavljeni u vremenu Živka Radišića, tako da ta pravna strana medalje ne stoji, jeftin spin iz Banja Luke.
"Za pravu i uspješnu reviziju BiH mora imati nove i konkretne dokaze. Jasno je čak i prije roka da je kasno za obnavljanje. Upitan je i Softićev mandat, a mi smo od određenih stručnjaka čuli da je njegov mandat završen 2007. godine", rekao je Moore.
iskren da budem jebe mi se za reviziju, presudu i presude--ja znam i bez Haga i ostalih bjelosvjetskih a i domacih sudova ko je agresor na BiH i ko je protjero civile, popljacko i popalio imovinu, silovo i sve što je stigo pobio----a znam i ko su mu pomagaci iliti petokolonaši
-
Biene Maya
#2518 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne postoje zajednicke institucije, nego Institucije drzave BiH! Znam ja da bi vi to voljeli da je tako, ali na vasu veliku zalost!GeeTnT wrote:...revizija kao epidemija...u zajednickim institucijama se samo miris corbe/sarme iz kuhinje osjeti...nigdje nikog..
- moa
#2519 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Priznaj kosovo, ukinuti RS i napraviti nove ekonomske regije u BiH, inace revizija ce biti prihvacena. bit ce interesantno.
- InvalidUsername
#2520 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pročitao komentare sa klixa, depoa, buke i Havaza i na osnovu skupine komentara formirao lično mišljenje. Dobro uhodana matrica "Muje i Sulje".insomnia78 wrote: To tvoje licno misljenje ili si ga cuo od tate, prijateljicine mame ili bivse sefice?
-
Cavali
#2521 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Neku noc kaze Vasvija V. da ce se do 2 god vijecati da li je revizija kredibilna,sto zbog dokaza sto zbog vjerodostojnosti Softicevog mandata,koji ce Srbija pokusati osporiti...ali neee.gosp Moor vec sad zna da smo zakasnili i sumnja u njegov mandat.Sa kakvim li si ti strucnjacima pricao 
-
Hamolj
#2522 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Kako je poderao ovu četničku quravu.
- arzuhal
#2523 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
muha_sa wrote:a te konkretne dokaze su MORALI nama forumašima pokazat pa kad mi damo ocjenu tek tad odlucit dal ic na reviziju il jokDuka Dizel wrote:Jel?Ricken wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/moore-p ... /170209040![]()
iskren da budem jebe mi se za reviziju, presudu i presude--ja znam i bez Haga i ostalih bjelosvjetskih a i domacih sudova ko je agresor na BiH i ko je protjero civile, popljacko i popalio imovinu, silovo i sve što je stigo pobio----a znam i ko su mu pomagaci iliti petokolonaši
Treba sve uradit i ići do krajnjih granica, ma šta bile te granice (odbijanje aplikacije, prihvatanje aplikacije od strane Suda pa ponavljanje identične presude i sl), i to ne samo po pitanju ove revizije nego i inače, pa kada sutra naša južnoslavenska, istočna pravoslavna braća - kada ih uhvati opet njihova luda pa se upitaju "Koga da sad napadnemo i pljačkamo!?" - bace pogled na komšiluk i vide Hrvate, Bošnjake i Albance pomisle:"O jeb.. ti, ovo ništa ne valja...'oćemol Crnogorce ovaj put ili da batalimo stvar?"
- SkyLimit
#2524 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Novinari su tačno obične sprave bez duše.Hamolj wrote:
Kako je poderao ovu četničku quravu.
Ova dok je bila na BHT bila je "probosanski".
Sad radi na RTRS i odmah guslanje.
- Ricken
#2525 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ja se nesjećam da su dokazi objavljeni, pa analizirati dokaze, a da neznamo o čemu se radi, je meni dosta neozbiljno. Neznam kako može biti kasno, ako rok nije istekao, rečenica ti je vrlo upitne logičke konstrukcije. Softićev mandat ako je upitan, sud će odbiti zahtjev, pa nevidi u čemu je problem. U svakom slučaju o tome neće odlučivati lokalni političari.Duka Dizel wrote:Jel?Ricken wrote:
Moore je vrlo ublažio svoje izjave. Šta je razlog tome, neznam.
Mi ovde ne pričamo o elementima, na kojima počiva revizija, barem ne ja, jer nisam vidio niti rečenicu materijala, nego o spočitavanju ljudskog prava, da se traži pravda. Mi dobijamo poruke iz RSa zadnjih dana, tačnije prijetnje, kojima se to pravo spočitava.