- NOVA KRIZA U BOSNI!?
-
FreakyStyley
#2502 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nista Pavlaka, odustajem od rasprave. Uzivaj. 
-
Pilaw_Pavlaka
#2503 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sirija je drzava. U Siriji svako ko djeluje bez odobrenja vlasti u Damasku je agresor. Rusija je bila pozvana od strane vlasti u Damasku. Niti jedna NATO clanica osim Turske nije usla sa vecim brojem vojnika i tenkova u Siriju. A ko je ikada srusio Ruski vojni avion? Malo podcjenujes Turke. Oni su ogroman nacionalisticki narod i vrlo mocnom vojskom.insomnia78 wrote:Svakom ko misli da ce Turska ici protiv ruskih interesa predlazem temu o Siriji. Pa da vide malo kako Turci zavalise ekipu pred svojim pragom a da nece jednu Bosnu. Ne bi im bilo prvi putFreakyStyley wrote:Jest, jest, nas poznati historijski saveznik i prijatelj - Turska.klavirdžija wrote: U stvari su ih nagovorili Turci, jerbo su kod njih kupili dva šoferska motela i tri čajdžinice na ibarskoj magistrali, pa zato. Oni naime kontrolišu cijeli Balkan, posebno tim vazdušnim mostovima spejs šatlovima iz Ankare. I puč je bio fol da ubijede svijet kako su slabi, i da ih navuku. Ti si glup ako ne shvataš te geostrateške činjenice.
- klavirdžija
#2504 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kako neće, za naš hajtar, zamoliće ih Bake maksuz.insomnia78 wrote:Svakom ko misli da ce Turska ici protiv ruskih interesa predlazem temu o Siriji. Pa da vide malo kako Turci zavalise ekipu pred svojim pragom a da nece jednu Bosnu. Ne bi im bilo prvi putFreakyStyley wrote:Jest, jest, nas poznati historijski saveznik i prijatelj - Turska.klavirdžija wrote: U stvari su ih nagovorili Turci, jerbo su kod njih kupili dva šoferska motela i tri čajdžinice na ibarskoj magistrali, pa zato. Oni naime kontrolišu cijeli Balkan, posebno tim vazdušnim mostovima spejs šatlovima iz Ankare. I puč je bio fol da ubijede svijet kako su slabi, i da ih navuku. Ti si glup ako ne shvataš te geostrateške činjenice.
- insomnia78
#2505 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Turci su prodali citavu ekipu opozicije u Siriji zarad svojih interesa.Pilaw_Pavlaka wrote:Sirija je drzava. U Siriji svako ko djeluje bez odobrenja vlasti u Damasku je agresor. Rusija je bila pozvana od strane vlasti u Damasku. Niti jedna NATO clanica osim Turske nije usla sa vecim brojem vojnika i tenkova u Siriju. A ko je ikada srusio Ruski vojni avion? Malo podcjenujes Turke. Oni su ogroman nacionalisticki narod i vrlo mocnom vojskom.insomnia78 wrote:Svakom ko misli da ce Turska ici protiv ruskih interesa predlazem temu o Siriji. Pa da vide malo kako Turci zavalise ekipu pred svojim pragom a da nece jednu Bosnu. Ne bi im bilo prvi putFreakyStyley wrote: Jest, jest, nas poznati historijski saveznik i prijatelj - Turska.
- klavirdžija
#2506 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Najbliže onom kad su se Jugosloveni kleli u Staljina i Sovjetsku Rusiju, do 48.Bodkin wrote:Ma to nesto kao alija mi je ostavio bosnu u amanet ili bosnjaci su u stvari turci? Pa bolan rusi prvi na kosovu bili 99 pa su ih ameri otjerali. Sta su to do sad uradili za srbiju?Acid25 wrote:„Srbi su zapravo mi. Oni se osećaju kao mi. Srbi su naše ja“, rekao je prošle godine tokom poseta srpskog predsednika Tomislava Nikolića Moskvi.Bodkin wrote:
Nisam, priznam. Da ne idem na google pa da se pravim pametan. Ko je on?
Inače Putinov dobar drug.
- Acid25
#2507 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kako šta? Pa migovi, pa oborili rezoluciju o Srebrebnici. Nemoj tako.Bodkin wrote:Ma to nesto kao alija mi je ostavio bosnu u amanet ili bosnjaci su u stvari turci? Pa bolan rusi prvi na kosovu bili 99 pa su ih ameri otjerali. Sta su to do sad uradili za srbiju?
-
Pilaw_Pavlaka
#2508 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Odakle ti to? Turci su usli sa respektabilnom vojskom i sada osvajaju Al Bab. To rade da bi se sunitski arapi mogli vratiti u Siriju i da bi Turska imala nogu na tlu u Siriji u buducnosti. ISIL nije spaljivao Turske vojnike zato sto ih je zarobio u Turskoj vec je ta vojska u Siriji. Turci su srusili Ruski vojni avion jer su se Rusi poceli kurciti previse. Dakle da nisu nista uradili ne stoji. Od pocetka do kraja su naoruzavali sirijsku opoziciju a kada je ona pocela da gubi onda je i regularna Turska vojska usla u Siriju.insomnia78 wrote: Turci su prodali citavu ekipu opozicije u Siriji zarad svojih interesa.
-
Bodkin
#2509 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne donosi stabilnost jer je to geopoliticka odluka sa kojom se ne slaze 30% stanovnistva. Za investicije iz arapskih zemalja ne treba nato. Poglrdaj koliko je vijetnam privukao investicija prosle godine a veze sa natoom nemaju. A i boli me kurac za arape i njihove investicije. Ulazu u srbiju kao ludi. Garant nato ima veze sa timPilaw_Pavlaka wrote:BiH U nato Paktu donosi stabilnost. Jos vec investicije iz arapskih zemalja. U kratko , donosi stabilnost drzavi i svaka prica o secesiji se zavrsava.Bodkin wrote:I sta ce onda biti? Ajde reci sta ce ulazak bosne u nato napraviti sto danas ne moze? I hoce to srbi ratovati sa albancima i bosnjacima istovremeno? Mislim cega se bojis?Pilaw_Pavlaka wrote:
Vidijet ces da nisu u pravu. Samo sacekaj da Srpski ponos proradi do kraja. Rusija je sada u usponu i ona je se vec pocela kurciti na veliko sa NATO paktom. A NATO pakt ne rasporedjuje tenkove u zadnja 4 dana iz Njemacke na Istok EU zbog neke zezancije. U pitanju su ozbiljna trenja izmedju pakta i Rusije.
- seln
#2510 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Acid25 wrote:Kako šta? Pa migovi, pa oborili rezoluciju o Srebrebnici. Nemoj tako.Bodkin wrote:Ma to nesto kao alija mi je ostavio bosnu u amanet ili bosnjaci su u stvari turci? Pa bolan rusi prvi na kosovu bili 99 pa su ih ameri otjerali. Sta su to do sad uradili za srbiju?

-
Bodkin
#2511 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Svaka ljubav ima rokklavirdžija wrote:
Najbliže onom kad su se Jugosloveni kleli u Staljina i Sovjetsku Rusiju, do 48.
-
Bodkin
#2512 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Golemo, nema sta. Sve govori da ce sutra zaratiti sa zapadom zbog srbijeAcid25 wrote:Kako šta? Pa migovi, pa oborili rezoluciju o Srebrebnici. Nemoj tako.Bodkin wrote:Ma to nesto kao alija mi je ostavio bosnu u amanet ili bosnjaci su u stvari turci? Pa bolan rusi prvi na kosovu bili 99 pa su ih ameri otjerali. Sta su to do sad uradili za srbiju?
-
Pilaw_Pavlaka
#2513 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Bodkin wrote:
Ne donosi stabilnost jer je to geopoliticka odluka sa kojom se ne slaze 30% stanovnistva. Za investicije iz arapskih zemalja ne treba nato. Poglrdaj koliko je vijetnam privukao investicija prosle godine a veze sa natoom nemaju. A i boli me kurac za arape i njihove investicije. Ulazu u srbiju kao ludi. Garant nato ima veze sa tim
Pa to je sa Bosnjake, Albance i Hrvate kec na deset. Mislim to da se Srbi otimaju ulasku u NATO. Da smo sanjali ovaj razvitak situacije nebi bilo ovako. Jos migovi, tenkovi Ruski, folovi golovi. A sve u jeku nevidjenog hladnog rata... I Srbi su po obicaju poceli da guslaju i da marsiraju.
- LBVIEW
#2514 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Upravo ulaskom u NATO tih 30 ÷ stanovnistva nece vise moci kao proxy pickoustog i grobara izazivati nestabilnost i zemlji.Ili ti mozda mislis kako bi Dodick,kao istinski serpski 'eroj,nastavio sa atiustavnim aktivnostima,prijetnjom o secesiji i sl.?Bodkin wrote: Ne donosi stabilnost jer je to geopoliticka odluka sa kojom se ne slaze 30% stanovnistva. Za investicije iz arapskih zemalja ne treba nato. Poglrdaj koliko je vijetnam privukao investicija prosle godine a veze sa natoom nemaju. A i boli me kurac za arape i njihove investicije. Ulazu u srbiju kao ludi. Garant nato ima veze sa tim
-
belfy
#2515 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ovo odavno nismo culi. bas kao ni: "Dodik je jaci nego ikada, nazalost..." podugo te nije bilo...FreakyStyley wrote: Ne gura, nazalost, Amerika nista...
- dobojlija81
#2516 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
dokle je lokomotiva 
koji bolesnici onako ga išarati
koji bolesnici onako ga išarati
- klavirdžija
#2517 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Zaaa Beograd, za Beograd.
Putnici će morati autobusima, vjerovatno bez političke pratnje. Kući ko popišani, ali to je ZADNJA molba.
Doduše, nije gotovo, napraviće oni nove incidente.
Putnici će morati autobusima, vjerovatno bez političke pratnje. Kući ko popišani, ali to je ZADNJA molba.
Doduše, nije gotovo, napraviće oni nove incidente.
- seln
#2518 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Slabo, na desetom mjestu ruske lige.dobojlija81 wrote:dokle je lokomotiva
- madner
#2519 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kako god bi bilo nezgodno, ovako je napravio moralno ispravan izbor koji je Bosnjake i Bosnu kostao najvise.Bodkin wrote:Hrvati mozda. Srbi su druga prica. Al opet, nikad i nece biti sami. A isto tako, sutra da bosnjaci krenu da se obracunaju sa hrvatima, srbi biraju stranu. Isto tako i na relaciji bosnjaci-srbi.madner wrote: Bez sr/hr ni blizu bare bare.
Bas 93 se to najbolje pokazalo.
To sto alija nije htio da odabere stranu 91 i iskoristi rat izmedju srba i hrvata je antologijska gupost
Srbi su ista prica, VRS je bio duplo manji od ARBiH i sa finom pomoci od Srbije. I opet je nakon Washingtona klackalica prevagnula na jednu stranu. Mozemo pricati kada bi doslo do krajnjeg sloma VRSa bez Deytona, ali bez intervencije JA dugorocno nisu imali sanse.
- SkyLimit
#2520 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Neprijatelja se ima pravo prezirati ali podcjenjivanje je kontraproduktivno. U ratu je puno teže napadati nego se braniti, mi smo u prošlom ratu uglavnom bili prisiljeni voditi odbrambeni rat a sada bi morali ofanzivni.
VRS je imala i problem morala koji je bio ispod nivoa morala pripadnika Armije RBiH, kakav će moral imati da ratuje onaj iz Gradiške kad su linije negdje tamo daleko, kao da je rat u nekoj drugoj državi. No ako bi Gradiška bila neposredno ugrožena, to bi moglo izgledati sasvim drugačije.
Ja djelomično priželjkujem da đikanska republika proglasi nezavisnost i da dođe do oružanog sukoba i uvjeren sam da bi imali veliku šansu da porazimo velikosrpsku ideju za sva vremena, no potrebna je puna ozbiljnost za to a ne pristup "ta' će četnici" i "za dva dana pred Banja Lukom".
VRS je imala i problem morala koji je bio ispod nivoa morala pripadnika Armije RBiH, kakav će moral imati da ratuje onaj iz Gradiške kad su linije negdje tamo daleko, kao da je rat u nekoj drugoj državi. No ako bi Gradiška bila neposredno ugrožena, to bi moglo izgledati sasvim drugačije.
Ja djelomično priželjkujem da đikanska republika proglasi nezavisnost i da dođe do oružanog sukoba i uvjeren sam da bi imali veliku šansu da porazimo velikosrpsku ideju za sva vremena, no potrebna je puna ozbiljnost za to a ne pristup "ta' će četnici" i "za dva dana pred Banja Lukom".
-
Pilaw_Pavlaka
#2522 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Niposto podcjenjivati. Ali ovdje se javljaju pravoslavni i katolicki Bosnjaci po kojima Dodik samo sto nije pobjedio a Bosnjaci porazeni. Pobjedio nas sa milicajcima. Dobro je da znamo....SkyLimit wrote:Neprijatelja se ima pravo prezirati ali podcjenjivanje je kontraproduktivno. U ratu je puno teže napadati nego se braniti, mi smo u prošlom ratu uglavnom bili prisiljeni voditi odbrambeni rat a sada bi morali ofanzivni.
-
PM72
#2523 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
SkyLimit wrote:Neprijatelja se ima pravo prezirati ali podcjenjivanje je kontraproduktivno. U ratu je puno teže napadati nego se braniti, mi smo u prošlom ratu uglavnom bili prisiljeni voditi odbrambeni rat a sada bi morali ofanzivni.
Nisi ti zdrave glave.Časne mi pionirske.Kakav bolan oružani sukob priželjkuješ kad se u životu nisi odvojio ni dva dana od majkine kuhinje,tople sobe i interneta? kad bi samo 24 sata proveo u smrznutom rovu (a koji je prije toga bio u blatu do vrha čizama),sa frtalj hljeba i komadom masla,pozajmljenom uniformom i rasklimanom papovkom za koju imaš "preko" 30 metaka...za koga bolan? Koja država i zemlja? Koji patriotizam?
-
RNG_25
#2524 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Od ovog "objektivisanja" ratnog stanja puno važniji i gori je defetizam i patetika oličena u zadnjih par rečenica. Da nije bilo tog "patriotizma", gospon PM72, tvoj narod bi sada bio malo više od pamćenja, a tebe možda ne bi ni bilo. U najboljem slučaju...
- klavirdžija
#2525 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nije to tako u Counterstikeu.PM72 wrote:SkyLimit wrote:Neprijatelja se ima pravo prezirati ali podcjenjivanje je kontraproduktivno. U ratu je puno teže napadati nego se braniti, mi smo u prošlom ratu uglavnom bili prisiljeni voditi odbrambeni rat a sada bi morali ofanzivni.
Nisi ti zdrave glave.Časne mi pionirske.Kakav bolan oružani sukob priželjkuješ kad se u životu nisi odvojio ni dva dana od majkine kuhinje,tople sobe i interneta? kad bi samo 24 sata proveo u smrznutom rovu (a koji je prije toga bio u blatu do vrha čizama),sa frtalj hljeba i komadom masla,pozajmljenom uniformom i rasklimanom papovkom za koju imaš "preko" 30 metaka...za koga bolan? Koja država i zemlja? Koji patriotizam?
Ekran ispred tebe, centralno ti grije guzicu, u najgorem slučaju ti more server past pa popizdiš jer moraš sve ponovo!