Koje su vjere trolovi?animals wrote:
Puno psujes za jednog vjernika..
i nerviraju te dva cafira na temi..
ja sam se samo osvrnuo na svrhu svega toga..
a ti naravno,nemas odgovor pa psujes..
ali necu te prijaviti,jer nisam cinkaros..
vjera mi ne dozvoljava da cinkarim
Burkini, Evropa i demokratija
- seln
#2501 Re: Burkini, Evropa i demokratija
- maraccana
#2502 Re: Burkini, Evropa i demokratija
seln wrote: Ovaj post sam prijavio....
a) trolanje, ponavljanje po x-ti put istih "argumenata"
b) soviniszam i jasno izrazene predrasude
seln wrote:Koje kontraceptivno sredstvo koriste feministkinje?
Lice.
Nevjerovatno je da ovaj padobranac i dalje nesmetano piše ovakve bljuvotine drugima po forumu... Mogla bi se i kompilacija napraviti...
- seln
#2503 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ej, bre, neverovatnomaraccana wrote:seln wrote: Ovaj post sam prijavio....
a) trolanje, ponavljanje po x-ti put istih "argumenata"
b) soviniszam i jasno izrazene predrasudeseln wrote:Koje kontraceptivno sredstvo koriste feministkinje?
Lice.
Nevjerovatno je da ovaj padobranac i dalje nesmetano piše ovakve bljuvotine drugima po forumu... Mogla bi se i kompilacija napraviti...
-
hAZNADAR
#2504 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Tipicna "logika" radikalnih muslimana ovog vijeka. Ispostuju pravilo a zaborave na sustinu.animals wrote:Nevezano za temu..
jutros vidim djevojku od mozda 15 god..
hidzab na glavi, a dole utegnute farmerice, i uska majica,
u kojoj je izgledala vise nego sexi i provokativno..
kakva je svrha da je roditelji pokrivaju,kad curica ocito zeli da
pokazuje njenu sexualnost..
Danas su ateisti stoput moralniji od vjernika - samo zato sto su vjernicima pravila paravan i opravdanje za stosta. Lazes i varas al ne jedes svinjetinu i onda je OK, cinis razna zla ljudima i dupli moral al ne pijes alkohol i onda je OK, upadnes na forum i izvrjedjas ljude, proklinjes na arogantan i bahat nacin - al si pokrio zenu i valjda si OK.
-
Ripicipi
#2505 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Uvijek su i bili, hebo ti taj "moral" koji proizilazi iz straha od boga, pa kao oni moralni, a ustvari samo se boje za svoje guzice.hAZNADAR wrote:Tipicna "logika" radikalnih muslimana ovog vijeka. Ispostuju pravilo a zaborave na sustinu.animals wrote:Nevezano za temu..
Danas su ateisti stoput moralniji od vjernika - samo zato sto su vjernicima pravila paravan i opravdanje za stosta. Lazes i varas al ne jedes svinjetinu i onda je OK, cinis razna zla ljudima i dupli moral al ne pijes alkohol i onda je OK, upadnes na forum i izvrjedjas ljude, proklinjes na arogantan i bahat nacin - al si pokrio zenu i valjda si OK.
- KB9
#2506 Re: Burkini, Evropa i demokratija
poenta ove price je da sto se religije tice nije moranje nosit ove stvari za koje se zalaze, bog ih spomeno nije
- seln
#2507 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Naravno, jer su Borg.Ripicipi wrote:Uvijek su i bili, hebo ti taj "moral" koji proizilazi iz straha od boga, pa kao oni moralni, a ustvari samo se boje za svoje guzice.hAZNADAR wrote:Tipicna "logika" radikalnih muslimana ovog vijeka. Ispostuju pravilo a zaborave na sustinu.animals wrote:Nevezano za temu..
-
Novak20
#2508 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ipak, kad sam malo bolje razmislio, čini mi se da je tema bila koncipirana kao contra Evrope i demokratije. Kako god, uvuće se tu sve i svašta pa u ovakvim raspravama profitiraju desničari i extremi.Novak20 wrote:seln wrote:Tema je vec odavno u qrtzu, jer nije ni bila koncipirana kao diskusija, vec kao pro i contra islama.Novak20 wrote:Ode ovo predaleko. Vratite se temi. Burkini, Evropa i demokratija.
Zato ovdje imamo branitelje slobode koji bi zabranili sve sto im ide uz nos, militantne feministkinje koje bi zenama (ako se mora, silom) objasnile sta je bolje za njih, ljude kao sipak pune primjera muslimanske nazadnosti, a bogami i muslimane koji bi branili islam do zadnje kapi tudje krvi.
Tema je zrela za kljuca, vec odavno....![]()
Slažem se. Završena je sezona kupanja.
- seln
#2509 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Cini ti se, ba...Novak20 wrote:Ipak, kad sam malo bolje razmislio, čini mi se da je tema bila koncipirana kao contra Evrope i demokratije. Kako god, uvuće se tu sve i svašta pa u ovakvim raspravama profitiraju desničari i extremi.Novak20 wrote:seln wrote: Tema je vec odavno u qrtzu, jer nije ni bila koncipirana kao diskusija, vec kao pro i contra islama.
Zato ovdje imamo branitelje slobode koji bi zabranili sve sto im ide uz nos, militantne feministkinje koje bi zenama (ako se mora, silom) objasnile sta je bolje za njih, ljude kao sipak pune primjera muslimanske nazadnosti, a bogami i muslimane koji bi branili islam do zadnje kapi tudje krvi.
Tema je zrela za kljuca, vec odavno....![]()
Slažem se. Završena je sezona kupanja.
- zagortenej
#2510 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Tačno.KB9 wrote:poenta ove price je da sto se religije tice nije moranje nosit ove stvari za koje se zalaze, bog ih spomeno nije
-
zahson
#2511 Re: Burkini, Evropa i demokratija
sherbett wrote:Ja sam nevjernica, al ti si i dalje idolopoklonik, heretiku![]()
![]()
Vjernica je ona cura što te fino, s ljubalju upozorovala na grijeh, e ona je vjernica...i nju i njenu vjeru poštujem..a ti, gmazu, ti ćeš puzati cijelu vječnost i gutat prašinu za njenim koracima.
"vama - vaša vjera, a meni - moja!”
- animals
#2512 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Poenta ove price je sukob religije i moderni zivot na zapadu, koji je za muslimane neprikladan..
-
John Cleese
#2513 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Praktikant je pripravnikzahson wrote: A ljudi svjedoce da sam musliman, praktikant.
Jesi li siguran da si to htio napisati? (Jer, uzevsi u obzir kako pises - i to bi imalo smisla
P.S.
I ne histerisi, jer tako samo pruzas priliku sagovorniku da se naruga ne samo tebi (koji to zasluzujes) nego i (na primjer zlonamjerno) tome do cega ti je, navodno, stalo i sto, kao, branis.
Misli malo prije nego zines
-
John Cleese
#2514 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Slutio sam... no to ne umanjuje moje razocaranje... ni najmanje...sherbett wrote:Ja sam nevjernica![]()
![]()
- mango bob
#2515 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nije to nešto, taj burkini, umjesto bikinija. Ja volim bikini više da gledam. Ali to je njihova tamo tradicionalna moda. Nisu žene krive što su im rekli da se moraju toliko sakrivati. To je nama čudno, isto kad bi indijanac došao sa peruškama nakičen.
Jest da je bolje nešto između da nije ni skroz skrivena osoba, ni da nije otkrivena puno.
Na plaži se može obuči kostim jednodjelni koji pokriva sve i problem riješen.
A ninđa odječa, pa ne treba sad toliko to loše gledati. Jest glupo i nepotrebno. Ali kriva je tradicija nekih plemena gdje su žene opterečene nametnutim standardima. I one časne sestre i to je glupa nošnja. A i golači slobodnih zemalja su se previše razgolišili. Cirkus
Mi živimo u doba globalnog cirkusa
ipak, ljubimo i poštujmo jedni druge 
Jest da je bolje nešto između da nije ni skroz skrivena osoba, ni da nije otkrivena puno.
A ninđa odječa, pa ne treba sad toliko to loše gledati. Jest glupo i nepotrebno. Ali kriva je tradicija nekih plemena gdje su žene opterečene nametnutim standardima. I one časne sestre i to je glupa nošnja. A i golači slobodnih zemalja su se previše razgolišili. Cirkus
Mi živimo u doba globalnog cirkusa
- mango bob
#2516 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Šta da ovi iz afrike dođu i vako se nosaju, bili bi čudni u najmanju ruku
https://www.cardcow.com/images/set362/card00783_fr.jpg

- maraccana
#2517 Re: Burkini, Evropa i demokratija
@seln i @ABH017 bi ti rekli da si afrofob ...mango bob wrote:Šta da ovi iz afrike dođu i vako se nosaju, bili bi čudni u najmanju ruku![]()
![]()
- insomnia78
#2518 Re: Burkini, Evropa i demokratija

[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
- ABH017
#2519 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jedno je argumentovano diskutovati, a nešto sasvim drugo izmišljati i inputirati nekome bilo kakve misli, riječi i djela, i to predstavljati kao neku smislenu i suvislu diskusiju.animals wrote:Kako kaze nacelnik Ilidze..islamofobija..ABH017 wrote:A šta je drugo? Mržnja, paranoja, Islamofobija...animals wrote: Nisi jedini,ako ce te to utjesiti..![]()
a to sa mrznjom vise ne pali..
Kako nazvati stanje uma, koji za 7 mjeseci bivstvovanja na forumu zagadi svaku temu, koja se tiče Islama, Bošnjaka, Bosne i Hercegovine?
3524 posta, od kojih je barem 95% provociranje, ocjenjivanje drugog i drugačijeg, za sedam mjeseci. Trebaš biti dobro opterećen nečim, da bi toliko vremena potrošio na njegovo olajavanje.
A normalna je stvar da se slični pronalaze i brane stavove jedni drugima.
ako niko ti ne kontrira, sa kim ces se ti svadjati i raspravljati..
kazi mi..
A ja se ne svađam ni sa kim. Ja to ne volim. Samo pišem.
Šta bi trebalo učiniti, kad neko napiše "zašto vi muslimani ne oblačite kupaće kostime kako je Islam propisao?"?
To bi bilo isto kao kad bi ja napisao: zašto vi kršćani kradete kad vam vaša vjera to zabranjuje?!
- animals
#2520 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Vec sam napisao, sav problem muslimana je, dolazak na zapadABH017 wrote:
Šta bi trebalo učiniti, kad neko napiše "zašto vi muslimani ne oblačite kupaće kostime kako je Islam propisao?"?
To bi bilo isto kao kad bi ja napisao: zašto vi kršćani kradete kad vam vaša vjera to zabranjuje?!
i nemogucnost prilagodjavanja tom modernom zapadnom zivotu,
jer je njihova religija, koja im je ispred svega, nespojiva sa tim nacinom zivota..
- ABH017
#2521 Re: Burkini, Evropa i demokratija
MoRebit, ali se ne slažem da je to samo problem Islama. Mislim da je nerazumjevanje razlika u kulturi, temperamentu, tradiciji problem svih ljudi na svijetu. Arapi se teško uklapaju i u Istambulu, i u Sarajevu, kao i u Parizu.animals wrote:Vec sam napisao, sav problem muslimana je, dolazak na zapadABH017 wrote:
jer je njihova religija, koja im je ispred svega, nespojiva sa tim nacinom zivota..
- ABH017
#2522 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa vidi se da ste jako bistri. Sve sam se vidi kroz glavu.maraccana wrote:@seln i @ABH017 bi ti rekli da si afrofob ...mango bob wrote:Šta da ovi iz afrike dođu i vako se nosaju, bili bi čudni u najmanju ruku![]()
![]()
Ja ne bih rekao da je ovo ikakva svakodnevna nošnja. Ako jeste de nek me neko od ovih bistrih ispravi.
Nije ni žena u burkiniju izašla na plažu u nekakvoj ratničkoj odori, tako da vaše poređenje može poslužiti kao dokaz vaše "providnosti".
- ABH017
#2523 Re: Burkini, Evropa i demokratija
mango bob wrote:Nije to nešto, taj burkini, umjesto bikinija. Ja volim bikini više da gledam. Ali to je njihova tamo tradicionalna moda. Nisu žene krive što su im rekli da se moraju toliko sakrivati. To je nama čudno, isto kad bi indijanac došao sa peruškama nakičen.
A ninđa odječa, pa ne treba sad toliko to loše gledati. Jest glupo i nepotrebno. Ali kriva je tradicija nekih plemena gdje su žene opterečene nametnutim standardima. I one časne sestre i to je glupa nošnja. A i golači slobodnih zemalja su se previše razgolišili. Cirkus![]()
Mi živimo u doba globalnog cirkusaipak, ljubimo i poštujmo jedni druge
Čudno je
Jesi možda razmišljao da i oni na isti način posmatraju tebe?
-
John Cleese
#2524 Re: Burkini, Evropa i demokratija
sherbett wrote: Sorry![]()
latinka, cafirka...
Krstena, ne zamotana...prljava u dushi i tijelu jer jedem svinju...itd..
-
Fudo387
#2525 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nespojiva velis?animals wrote:Vec sam napisao, sav problem muslimana je, dolazak na zapadABH017 wrote:
A po cemu je recimo ova mladjahna djevojcica spojiva sa modernim evropskim drustvima?

Mislim, eto je, seta Evropom, zabavlja se, ide na koncerte...jel.
Da li bi nju francuska policija hapsila i prisiljavala da skida ovo cudo sa tintare?
Da li bi kod prosjecnog beclije izazvala strah i averziju ako bi je sreo na ulici?