Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
seln

#2501 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
Puno psujes za jednog vjernika..
i nerviraju te dva cafira na temi..
ja sam se samo osvrnuo na svrhu svega toga..
a ti naravno,nemas odgovor pa psujes..
ali necu te prijaviti,jer nisam cinkaros..
vjera mi ne dozvoljava da cinkarim :D
Koje su vjere trolovi?
maraccana

#2502 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

seln wrote: Ovaj post sam prijavio....

a) trolanje, ponavljanje po x-ti put istih "argumenata"

b) soviniszam i jasno izrazene predrasude
seln wrote:Koje kontraceptivno sredstvo koriste feministkinje?
Lice.

Nevjerovatno je da ovaj padobranac i dalje nesmetano piše ovakve bljuvotine drugima po forumu... Mogla bi se i kompilacija napraviti...
seln

#2503 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

maraccana wrote:
seln wrote: Ovaj post sam prijavio....

a) trolanje, ponavljanje po x-ti put istih "argumenata"

b) soviniszam i jasno izrazene predrasude
seln wrote:Koje kontraceptivno sredstvo koriste feministkinje?
Lice.

Nevjerovatno je da ovaj padobranac i dalje nesmetano piše ovakve bljuvotine drugima po forumu... Mogla bi se i kompilacija napraviti...
Ej, bre, neverovatno :wink:
hAZNADAR

#2504 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

animals wrote:Nevezano za temu..
jutros vidim djevojku od mozda 15 god..
hidzab na glavi, a dole utegnute farmerice, i uska majica,
u kojoj je izgledala vise nego sexi i provokativno..
kakva je svrha da je roditelji pokrivaju,kad curica ocito zeli da
pokazuje njenu sexualnost..
Tipicna "logika" radikalnih muslimana ovog vijeka. Ispostuju pravilo a zaborave na sustinu.

Danas su ateisti stoput moralniji od vjernika - samo zato sto su vjernicima pravila paravan i opravdanje za stosta. Lazes i varas al ne jedes svinjetinu i onda je OK, cinis razna zla ljudima i dupli moral al ne pijes alkohol i onda je OK, upadnes na forum i izvrjedjas ljude, proklinjes na arogantan i bahat nacin - al si pokrio zenu i valjda si OK.
Ripicipi

#2505 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:
Tipicna "logika" radikalnih muslimana ovog vijeka. Ispostuju pravilo a zaborave na sustinu.

Danas su ateisti stoput moralniji od vjernika - samo zato sto su vjernicima pravila paravan i opravdanje za stosta. Lazes i varas al ne jedes svinjetinu i onda je OK, cinis razna zla ljudima i dupli moral al ne pijes alkohol i onda je OK, upadnes na forum i izvrjedjas ljude, proklinjes na arogantan i bahat nacin - al si pokrio zenu i valjda si OK.
Uvijek su i bili, hebo ti taj "moral" koji proizilazi iz straha od boga, pa kao oni moralni, a ustvari samo se boje za svoje guzice.
KB9

#2506 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by KB9 »

poenta ove price je da sto se religije tice nije moranje nosit ove stvari za koje se zalaze, bog ih spomeno nije
seln

#2507 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Ripicipi wrote:
hAZNADAR wrote:

Uvijek su i bili, hebo ti taj "moral" koji proizilazi iz straha od boga, pa kao oni moralni, a ustvari samo se boje za svoje guzice.
Naravno, jer su Borg.
Novak20

#2508 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Novak20 »

Novak20 wrote:
seln wrote:
Novak20 wrote:Ode ovo predaleko. Vratite se temi. Burkini, Evropa i demokratija.
Tema je vec odavno u qrtzu, jer nije ni bila koncipirana kao diskusija, vec kao pro i contra islama.
Zato ovdje imamo branitelje slobode koji bi zabranili sve sto im ide uz nos, militantne feministkinje koje bi zenama (ako se mora, silom) objasnile sta je bolje za njih, ljude kao sipak pune primjera muslimanske nazadnosti, a bogami i muslimane koji bi branili islam do zadnje kapi tudje krvi.
Tema je zrela za kljuca, vec odavno....
:thumbup:

Slažem se. Završena je sezona kupanja.
Ipak, kad sam malo bolje razmislio, čini mi se da je tema bila koncipirana kao contra Evrope i demokratije. Kako god, uvuće se tu sve i svašta pa u ovakvim raspravama profitiraju desničari i extremi.
seln

#2509 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Novak20 wrote:
Novak20 wrote:
seln wrote: Tema je vec odavno u qrtzu, jer nije ni bila koncipirana kao diskusija, vec kao pro i contra islama.
Zato ovdje imamo branitelje slobode koji bi zabranili sve sto im ide uz nos, militantne feministkinje koje bi zenama (ako se mora, silom) objasnile sta je bolje za njih, ljude kao sipak pune primjera muslimanske nazadnosti, a bogami i muslimane koji bi branili islam do zadnje kapi tudje krvi.
Tema je zrela za kljuca, vec odavno....
:thumbup:

Slažem se. Završena je sezona kupanja.
Ipak, kad sam malo bolje razmislio, čini mi se da je tema bila koncipirana kao contra Evrope i demokratije. Kako god, uvuće se tu sve i svašta pa u ovakvim raspravama profitiraju desničari i extremi.
Cini ti se, ba...
zagortenej

#2510 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zagortenej »

KB9 wrote:poenta ove price je da sto se religije tice nije moranje nosit ove stvari za koje se zalaze, bog ih spomeno nije
Tačno.
zahson

#2511 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zahson »

sherbett wrote:Ja sam nevjernica, al ti si i dalje idolopoklonik, heretiku :mrgreen: :kiss:

Vjernica je ona cura što te fino, s ljubalju upozorovala na grijeh, e ona je vjernica...i nju i njenu vjeru poštujem..a ti, gmazu, ti ćeš puzati cijelu vječnost i gutat prašinu za njenim koracima. :oops:

"vama - vaša vjera, a meni - moja!”

animals

#2512 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Poenta ove price je sukob religije i moderni zivot na zapadu, koji je za muslimane neprikladan..
John Cleese

#2513 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by John Cleese »

zahson wrote: A ljudi svjedoce da sam musliman, praktikant.
Praktikant je pripravnik :D
Jesi li siguran da si to htio napisati? (Jer, uzevsi u obzir kako pises - i to bi imalo smisla :| :D :lol: )

P.S.
I ne histerisi, jer tako samo pruzas priliku sagovorniku da se naruga ne samo tebi (koji to zasluzujes) nego i (na primjer zlonamjerno) tome do cega ti je, navodno, stalo i sto, kao, branis.
Misli malo prije nego zines :)
John Cleese

#2514 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by John Cleese »

sherbett wrote:Ja sam nevjernica :mrgreen: :kiss:
Slutio sam... no to ne umanjuje moje razocaranje... ni najmanje... :|
mango bob

#2515 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by mango bob »

Nije to nešto, taj burkini, umjesto bikinija. Ja volim bikini više da gledam. Ali to je njihova tamo tradicionalna moda. Nisu žene krive što su im rekli da se moraju toliko sakrivati. To je nama čudno, isto kad bi indijanac došao sa peruškama nakičen.
Jest da je bolje nešto između da nije ni skroz skrivena osoba, ni da nije otkrivena puno.
Na plaži se može obuči kostim jednodjelni koji pokriva sve i problem riješen.
A ninđa odječa, pa ne treba sad toliko to loše gledati. Jest glupo i nepotrebno. Ali kriva je tradicija nekih plemena gdje su žene opterečene nametnutim standardima. I one časne sestre i to je glupa nošnja. A i golači slobodnih zemalja su se previše razgolišili. Cirkus :lol:
Mi živimo u doba globalnog cirkusa :lol: ipak, ljubimo i poštujmo jedni druge :kiss:
mango bob

#2516 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by mango bob »

Šta da ovi iz afrike dođu i vako se nosaju, bili bi čudni u najmanju ruku :lol: :-)

https://www.cardcow.com/images/set362/card00783_fr.jpg
Image
maraccana

#2517 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by maraccana »

mango bob wrote:Šta da ovi iz afrike dođu i vako se nosaju, bili bi čudni u najmanju ruku :lol: :-)

Image
@seln i @ABH017 bi ti rekli da si afrofob ... :lol:
insomnia78

#2518 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Image
Image
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
ABH017

#2519 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

animals wrote:
ABH017 wrote:
animals wrote: Nisi jedini,ako ce te to utjesiti.. :D
a to sa mrznjom vise ne pali..
A šta je drugo? Mržnja, paranoja, Islamofobija...
Kako nazvati stanje uma, koji za 7 mjeseci bivstvovanja na forumu zagadi svaku temu, koja se tiče Islama, Bošnjaka, Bosne i Hercegovine?
3524 posta, od kojih je barem 95% provociranje, ocjenjivanje drugog i drugačijeg, za sedam mjeseci. Trebaš biti dobro opterećen nečim, da bi toliko vremena potrošio na njegovo olajavanje.

A normalna je stvar da se slični pronalaze i brane stavove jedni drugima. :wink:
Kako kaze nacelnik Ilidze..islamofobija..
ako niko ti ne kontrira, sa kim ces se ti svadjati i raspravljati..
kazi mi..
Jedno je argumentovano diskutovati, a nešto sasvim drugo izmišljati i inputirati nekome bilo kakve misli, riječi i djela, i to predstavljati kao neku smislenu i suvislu diskusiju.

A ja se ne svađam ni sa kim. Ja to ne volim. Samo pišem.
Šta bi trebalo učiniti, kad neko napiše "zašto vi muslimani ne oblačite kupaće kostime kako je Islam propisao?"?
To bi bilo isto kao kad bi ja napisao: zašto vi kršćani kradete kad vam vaša vjera to zabranjuje?!
animals

#2520 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

ABH017 wrote:
Šta bi trebalo učiniti, kad neko napiše "zašto vi muslimani ne oblačite kupaće kostime kako je Islam propisao?"?
To bi bilo isto kao kad bi ja napisao: zašto vi kršćani kradete kad vam vaša vjera to zabranjuje?!
Vec sam napisao, sav problem muslimana je, dolazak na zapad
i nemogucnost prilagodjavanja tom modernom zapadnom zivotu,
jer je njihova religija, koja im je ispred svega, nespojiva sa tim nacinom zivota..
ABH017

#2521 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

animals wrote:
ABH017 wrote:
jer je njihova religija, koja im je ispred svega, nespojiva sa tim nacinom zivota..
MoRebit, ali se ne slažem da je to samo problem Islama. Mislim da je nerazumjevanje razlika u kulturi, temperamentu, tradiciji problem svih ljudi na svijetu. Arapi se teško uklapaju i u Istambulu, i u Sarajevu, kao i u Parizu.
ABH017

#2522 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

maraccana wrote:
mango bob wrote:Šta da ovi iz afrike dođu i vako se nosaju, bili bi čudni u najmanju ruku :lol: :-)

Image
@seln i @ABH017 bi ti rekli da si afrofob ... :lol:
Pa vidi se da ste jako bistri. Sve sam se vidi kroz glavu. :lol:

Ja ne bih rekao da je ovo ikakva svakodnevna nošnja. Ako jeste de nek me neko od ovih bistrih ispravi.
Nije ni žena u burkiniju izašla na plažu u nekakvoj ratničkoj odori, tako da vaše poređenje može poslužiti kao dokaz vaše "providnosti".
ABH017

#2523 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

mango bob wrote:Nije to nešto, taj burkini, umjesto bikinija. Ja volim bikini više da gledam. Ali to je njihova tamo tradicionalna moda. Nisu žene krive što su im rekli da se moraju toliko sakrivati. To je nama čudno, isto kad bi indijanac došao sa peruškama nakičen.
Jest da je bolje nešto između da nije ni skroz skrivena osoba, ni da nije otkrivena puno.
Na plaži se može obuči kostim jednodjelni koji pokriva sve i problem riješen.
A ninđa odječa, pa ne treba sad toliko to loše gledati. Jest glupo i nepotrebno. Ali kriva je tradicija nekih plemena gdje su žene opterečene nametnutim standardima. I one časne sestre i to je glupa nošnja. A i golači slobodnih zemalja su se previše razgolišili. Cirkus :lol:
Mi živimo u doba globalnog cirkusa :lol: ipak, ljubimo i poštujmo jedni druge :kiss:
:lol:
Čudno je :lol: , kako je samo ono tamo i ono tuđe - tradicija nekih plemena, nametnuti standardi, glupo i nepotrebno itd.
Jesi možda razmišljao da i oni na isti način posmatraju tebe?
John Cleese

#2524 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by John Cleese »

sherbett wrote: Sorry :oops:
latinka, cafirka...

Krstena, ne zamotana...prljava u dushi i tijelu jer jedem svinju...itd..
:lol: Nesporazum... imao sam u vidu vjeru u proletersku revoluciju, a ne ta medjureligijska prepucavanja :| :D :lol:
Fudo387

#2525 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Fudo387 »

animals wrote:
ABH017 wrote:
Nespojiva velis?
A po cemu je recimo ova mladjahna djevojcica spojiva sa modernim evropskim drustvima?

Image

Mislim, eto je, seta Evropom, zabavlja se, ide na koncerte...jel.
Da li bi nju francuska policija hapsila i prisiljavala da skida ovo cudo sa tintare?
Da li bi kod prosjecnog beclije izazvala strah i averziju ako bi je sreo na ulici?
Post Reply