Inace za tim pripizdinama je vladala prava otimacina, pricas o necemu a raja prodaje sve da se dokopa Njemacke. Pola BiH bi babovinu sad utalilo za njemacku vizuFudo Bosna wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Niko nema ništa protiv likova koji dolaze da se slikaju, jedu sladoled i kupuju suvenire. Međutim, ja imam protiv i imat ću dok sam živ sve moguće protiv ljudi koji dođu u "turizam" i pritom mimo zakona kupe više stotina dunuma zemljišta različite namjene, osnuju fiktivnu firmu i omoguće pranje para preko istih, te prave bazu za masovno doseljavanja ljudi iz drugog kulturnog, civilizacijskog, jezičkog i svjetonazorskog kruga u sredinu koja je i bez njih dovoljno komplikovana.Fudo387 wrote:
Ja ne znam posteno zanijetit, kad odem za Bajram u dzamiju vrtim se gore dole za ostalima, znaci k'o musliman sam nula bodova. E sad, ne razumijem iz kojeg razloga ne bih pozelio dobrodoslicu nekom liku koji je dosao da posjeti tu nasu nedodjiju, potrosi koju kintu, prohoda okolo? Bas kao sto su mi ok oni koji traze susret sa gospom roveci kamenje po Medjugorju. Otkud toliko averzija prema tim ljudima?
Jel te maltretiraju kad dodju, jel kradu okolo, marisu svijet?
Pa ljudi se polomise od ulaganja u marketing, potrose bruku para da bi privukli neciju paznju i uzeli pare na turizmu, a mi glumimo budale i postavljamo sebi besmislena pitanja, kao, a sto je dos'o majku mu, nisu to cista posla, naselice se...bla, bla, bla? Bezveze.
To što je Bošnjo za hiljadu maraka koje će zaraditi "vozajući Arape" ove godine spreman prodati budućnost svoje djece druga je stvar i druga tema.!
Potpuno si u pravu! Zaista ne razumijem ove euforicne komentare tipa; sta ima veze , kupe koji hektar, mi smo klauatrofobicni i slicno?
Niko ni ranije, koliko san upratio ne osudjuje turizam. Normalan turista, ovisno od " novcanika" ,dodje bude, 2, 3 ili 7 dana, kupi suvenir , razgleda Sarajevo, ode do Bune, Visegrada, Krajine pa je taj program bogatiji ili ne , u hotelu sa boljim ili losijim smjestajem ovisno o "dubini dzepa"?
Ko to od nas Bosanaca ode vani ili ko od ostalih turista dodje u BIH, (osim zaljevskih Arapa), dodje u Sarajevo , sa lopovom notarom otvori fiktivnu firmu, vara drzavu i kupuje zemljiste?
To ne rade ni Turci, ni Malezijci ni Indonezani, ni Evropljani koji nisu muslimani to , taj bezobrazluk samo moze naumpasti zaljevskim Arapima...
Naravno, gleda se samo usko , ad hoc, ovdje i sada, a sto cemo dugorocno ostati bez najkvalaitetnije Bosanske zemlje i mozda vec nasa djeca biti robovi/sluge ovih novih "poslodavaca" to ovim, koji ne vide dalje od nosa, izgleda nije puno bitno.
Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
detroit-mercy
#2501 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Fudo Bosna
#2502 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
detroit-mercy wrote:Fudo Bosna wrote:
Inace za tim pripizdinama je vladala prava otimacina, pricas o necemu a raja prodaje sve Njemacke. Pola BiH bi babovinu sad utalilo za njemacku vizu
Vidi nemam namjeru ni ja ni moja djeca koja su vec odrasla "ganjati vizu", ostajem u Domovini za koju sam se i borio!
Ako je nekome cilj viza to nikako ne moze pravdati lopovluk, pa da isti ovdje publikuju i podrzavaju da se smatra "pozitivnim", zloupotrebu dolaska u BIH kao turista, ono sto rade Arapi a u stvari da se dodje i otvori nekoliko stotina firmi od kojih je 80% fiktivno , ne postoje , u zadnje 2 godine uz pomoc domacih lopova/posrednika !
-
Fudo387
#2503 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Zanimljivo, ima 400 maraka penziju ili platu, al' kad dodje Arap i investira tek je onda najebo.
Iskoristice ga.
Zemljo...
Iskoristice ga.
Zemljo...
- Drvosjeca iz Dejcica
#2504 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:
!
Potpuno si u pravu! Zaista ne razumijem ove euforicne komentare tipa; sta ima veze , kupe koji hektar, mi smo klauatrofobicni i slicno?
Niko ni ranije, koliko sam upratio ni ovdje ni drugdje na netu ne osudjuje turizam i koristi od dolaska i Arapskih turista?
Normalan turista, ovisno od " novcanika" ,dodje bude; 1,2, 3 ili 7 dana, kupi suvenir , razgleda Sarajevo, ode do Bune, Visegrada, Krajine pa je taj program bogatiji ili ne , u hotelu sa boljim ili losijim smjestajem, ovisno o "dubini dzepa"?
Ko to od nas Bosanaca ode vani ili ko od ostalih turista dodje u BIH, (osim zaljevskih Arapa), dodje u Sarajevo , i umjesto da se ponada kao turista , vara zakon zemlje domacina, BIH, pa sa lopovom notarom otvori fiktivnu firmu, vara drzavu i kupuje/preprodaje drugim Arapima zemljiste?
To ne rade ni Turci, ni Malezijci ni Indonezani/ ni drugi turisti muslimani ni Evropljani koji vecinom nisu muslimani to , taj bezobrazluk i zloupotrebu turizma, to samo moze naumpasti zaljevskim Arapima, i to mozda i nije slucajnost vec ciljana pojava...
Naravno, gleda se samo usko , ad hoc, ovdje i sada, a sto cemo dugorocno ostati bez najkvalaitetnije Bosanske zemlje i mozda vec nasa djeca biti robovi/sluge ovih novih "poslodavaca" to ovim, koji ne vide dalje od nosa, izgleda nije puno bitno.

O ovim "normalnim" turistima govoriš koji potroše cijelih 5 KM na porciju ćevapa.
-
pemanapemani
#2505 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nisam.detroit-mercy wrote:Jesi li protiv toga da Bosanci mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj ili Svicipemanapemani wrote:Nemam bas nista protiv turista Arapa ili turista iz bilo kojeg dijela svijeta.
Problem je u prodavanju zemlje, posebno drzavne i fiktivne firme - siva zona.
Poredjenje politicka- tajkunska govna - Arapi nema nikakvo argumentirano uporiste.
Naprotiv, fiktivne firme i resorti kao 'investicije' su direktna posljedica djelovanja politike.
Svijest ljudi je u kurcu, ukratko receno. Samo, nemoj mi prodavati ublehe o sirotinji koja nema izbora i prodaje zemlju da se prehrani.
Hoce li Svicarac prodati 'sikaru' (po nacelniku Ilidze), koja se nalazi u vodozastitnoj zoni izvora sa kojeg Bern crpi pitku vodu.
Da li bi u Zagrebu Bandic prodao komad Zrinjevca? Ili komad Plitvica, Krke, Brijuna...?
Zakljucak - stranac moze kupovati BiH zemlju ako Bosanac moze kupovati strancevu zemlju. Kako je BiH siromasna zemlja, treba uvesti neka ogranicenja dok ne postane srednje razvijena europska drzava.
Ogranicenja u vidu da pojedinci iz odredjene drzave mogu kupovati nekretnine do odredjene kvote.
Kada dodjemo na nivo Austrije ili Ceske smanjiti ogranicenja.
Last edited by pemanapemani on 25/07/2017 22:52, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2506 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
pemanapemani wrote:Nisam.detroit-mercy wrote:Jesi li protiv toga da Bosanci mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj ili Svicipemanapemani wrote:Nemam bas nista protiv turista Arapa ili turista iz bilo kojeg dijela svijeta.
Poredjenje politicka- tajkunska govna - Arapi nema nikakvo argumentirano uporiste.
Naprotiv, fiktivne firme i resorti kao 'investicije' su direktna posljedica djelovanja politike.
Svijest ljudi je u kurcu, ukratko receno. Samo, nemoj mi prodavati ublehe o sirotinji koja nema izbora i prodaje zemlju da se prehrani.
Hoce li Svicarac prodati 'sikaru' (po nacelniku Ilidze) koja se nalazi u vodozastitnoj zoni izvora sa kojeg Bern crpi pitku vodu.
Da li bi u Zagrebu Bandic prodao komad Zrinjevca? Ili komad Plitvica, Krke, Brijuna...?
Zakljucak - stranac moze kupovati BiH zemlju ako Bosanac moze kupovati strancevu zemlju. Kako je BiH siromasna treba, uvesti neka ogranicenja dok ne postane srednje razvijena europska drzava.
Ogranicenja u vidu da pojedinci iz odredjene drzave mogu kupovati nekretnine do odredjene kvote.
- Sara03
#2507 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Eh, za razliku od Kuvajta, Katara, Bahreina, Emirata, u kojima ne postoji mogućnost reciprociteta/uzajamnosti u pogledu sticanja prava vlasništva nad nekretninama, u državama poput Hrvatske i Švicarske je to uz posebne uvjete moguće, tako da ne bi trebao biti nikakav problem u tome da Bosanci i Hercegovci kupuju nekretnine u navedenim zemljama i obratno. Dapače, takva kupoprodaja bi se izvršila bez ikakvih malverzacija i iregularnosti, uz izvršenje poreske obaveze, upisa u javni registar i slično.detroit-mercy wrote:Jesi li protiv toga da Bosanci mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj ili Svicipemanapemani wrote:Nemam bas nista protiv turista Arapa ili turista iz bilo kojeg dijela svijeta.
Last edited by Sara03 on 25/07/2017 22:55, edited 1 time in total.
- Edin H.
#2508 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sah-matdetroit-mercy wrote: Jesi li protiv toga da Bosanci mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj ili Svici
- Edin H.
#2510 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma nema teorije.Sara03 wrote:.
- Fudo Bosna
#2511 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sara03 wrote: Eh, za razliku od Kuvajta, Katara, Bahreina, Emirata, u kojima ne postoji mogućnost reciprociteta/uzajamnosti u pogledu sticanja prava vlasništva nad nekretninama, u državama poput Hrvatske i Švicarske je to uz posebne uvjete moguće, tako da ne bi trebao biti nikakav problem u tome da Bosanci i Hercegovci kupuje nekretnine u navedenim zemljama i obratno. Dapače, takva kupoprodaja bi se izvršila bez ikakvih malverzacija i iregularnosti, uz izvršenje poreske obaveze, upisa u javni registar i slično.
Ma jok, "sta ce nam reciprocitet"?
Oni su " investitori ili turisti" , zavisi kako to nasi bajni notari i "posrednici" srede ili, prvo dodje kao "turista" pa postane nelegalni "investitor" a "investira" iskljucivo u svoju korist i Arap i posrednik !
- Fudo Bosna
#2512 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
pemanapemani wrote:Nisam.detroit-mercy wrote:Jesi li protiv toga da Bosanci mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj ili Svicipemanapemani wrote:Nemam bas nista protiv turista Arapa ili turista iz bilo kojeg dijela svijeta.
Hoce li Svicarac prodati 'sikaru' (po nacelniku Ilidze), koja se nalazi u vodozastitnoj zoni izvora sa kojeg Bern crpi pitku vodu.
Zakljucak - stranac moze kupovati BiH zemlju ako Bosanac moze kupovati strancevu zemlju. Kako je BiH siromasna zemlja, treba uvesti neka ogranicenja dok ne postane srednje razvijena europska drzava.
Znaci i ti si protiv "investicija" ?
Cuj "investicije" ?
- Matzan
#2513 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Maloprije s čaršije.
Sve puno nake djece malo tamnije puti, vitlaju šćapovima.
- Edin H.
#2514 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kakvim sad scapovima? Nun-chake?Matzan wrote:Maloprije s čaršije.
- Matzan
#2515 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Postrojavaju raju da im peru prozore.
- Edin H.
#2516 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Gost je uvijek u pravu. 
- Matzan
#2517 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Edin H. wrote:Gost je uvijek u pravu.
Kod pravog domaćina gost se osjeća kao da je kod kuće.
-
Vega_Brothers
#2518 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ima i Arapa svjetlih a i Bosanaca i Hercegovaca tamnije puti, ja kad gledam ne znam više ko je ko
- Edin H.
#2519 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Forumasi su vise za opciju - svakog gosta tri dana dosta. 
- It_is_a_Leclerc
#2520 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Forumaši duhoviti kao apendicitis pokušavaju nešto kao poentirati, biti smiješni ili me perforirati, no ovo su vaši "turisti-investitori"
- It_is_a_Leclerc
#2521 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne sramotite se.detroit-mercy wrote: Sto je najgore ovakvi su prvi koji skoce da pljunu na La Pen, Wildersa ili slicne ksenofobe iz mrske Evrope ili da potegnu pitanja crnaca u Americi.
Davno sam ja rekao, ne dao Bog da u BiH ima vise stranaca, rat bi izbio u roku od 24 sata a sve se busaju u prsa "najtolerantniji narod u Evropi".
Niko od nas nema ništa protiv bilo kojeg stranca, investitora, turiste, misionara... No, kao što vidite - imamo protiv projekta doseljavanja ljudi pod krinkom "turizma" i "investicija" protivno zakonima BiH sponzorisano od strane SDA i njihovih jataka, koji su navikli za sitni šićar rasprodavati bosanskohercegovačke nacionalne interese i bošnjačku zemlju u bescijenje.
- It_is_a_Leclerc
#2522 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vjerujte da, poznavajući vaš rezon i djelovanje na ovom forumu, smislen odgovor nisam niti očekivao. Tako da - opuštenoMatzan wrote:
Tolika glupost da je suvišno pisati neki smislen odgovor.
- It_is_a_Leclerc
#2523 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
emmir1 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Prodati zapuštenu livadu na kojoj će ti dijete za 25 godina neki zaljevski balavac tući štapom i tjerati da mu pere prozor (kao što to masovno rade u Bahreinu, Kuvajtu, Emiratima, Arabiji i sl.)Matzan wrote:Najjači su ovi što su kao zabrinuti za budućnost naše djece.
A, da mu se ukaže bilo kakva prilika da zaradi na Arapima, uključujući prodaju tamo neke zapuštene livade,
drugačiju bi pjesmu pjevali.
Ovako, mogu samo cviliti po forumu.
Ja ne bih.
Jel kod nas ima neki zakon da Arap kupovinom zemljišta dobija pasoš, vizu, zdravstvo, stalni boravak ili šta li već za kompletnu porodicu?
Kako misliš da oni mogu doselit ovdje sa porodicama i živjet ovdje?
Ajde malo argumentovano nam to pojasni da ne bude da samo lupamo i mahalamo.
Oni mogu doseliti s porodicama i živjeti u BiH vrlo jednostavno i bez ikakvih prepreka.
Uostalom, ako im je, protivno zakonima, omogućeno da kupuju nekretnine (uz amin par sarajevskih notara koji su ovjeravali ugovore stranim državljanima o kupovini zemlje), ja apsolutno ne sumnjam da će se ići na krajnje i neselektivno pogodovanje u prilagodbi propisa i zakona ovoj ekspanziji "turista".
- It_is_a_Leclerc
#2524 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vi ako mislite da Arapi dolaze u BiH u potrazi za boljim životom, onda sam vas žestoko precijenio.Fudo387 wrote:
Prave bazu za masovno doseljavanje?
Sto jest jest, Bosna je napredna drzava koja doseljeniku pruza sve uslove da zapocne novi zivot.
Bas ce neko iz Dubaija preseliti u Ilijas i zivjeti od branja vrganja i malina.
Kakve ti teorije razvijas, mozak da ti stane.
Bolan, napravio vikendicu, lijepo mu, odmori dusu u tom zelenilu, i ode kuci. Ti stvarno mislis da je neko toliko lud da potomcima ostavi tebe za prvog komsiju i da se jebu sa budalastinama i besmislenim stvarima dok su zivi?
Sta ce mu to?
Zašto nije vikendicu napravio u Hrvatskoj, Švicarskoj, Urugvaju, Jordanu, Crnoj Gori, Bugarskoj ? Zelenila za odmor duše ne fali,
Zašto, pobogu, u Bosni i Hercegovini ?
Naivni ste, i to žestoko, ako ne vidite stepen organizovasti i razmjere uzmicanja države pred ovim stihijskim problemom. Kad jednom bude previše i kad organizovane grupe počnu zahtjevati da im se sistem prilagodi, onda će biti kasno.
- dustaban
#2525 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Prethodnica Arapa su bili nasi Akrapi

...

...