Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
PeppermintSA

#2501 Re: Gdje na more? - 2018

Post by PeppermintSA »

Grčka, Grčka i samo Grčka.

Prvi put sam bio prošle godine i mnogo je ljepše od Turske. O jadranu da ne govorim.
AstorH

#2502 Re: Gdje na more? - 2018

Post by AstorH »

ovaj decko neki ili covik sta je trazio plazu na osami di mu niko ne smeta ako mu nije daleko neka ide na otok ugljan sa autom do zadra, ako ima love za par kilometara na duze neka ostane na trajektu prema dugom otoku, sa trajekta neka se baci ima 5-6 ostrva nema nikoga ako nece da se baca neka ide dok trajekt ne pristane i kad izadje neka nekog barbu zamoli odvesce ga na 3-4 mala otoka za 100kn - 25KM nema nikoga tamo. mali otoci bas fini kao jedno malo selo, a nema nikoga, samo nek ponese speka kapule i pecenice more raspalit rostilj kad god oce. ja bio 2 put sa gliserom rostiljali nas 5 nema nikoga. ako treba slika prilozicu nije problem. ima ih par malih otoka i fora je ako ima love, ustvari treba imat love samo za trajekt i za barbu da ga sa kocaricom doveze, to je negdi 20 eur jebiga. moze im se. al pravo fino. mi ponili peku, 10 kila brasna i mesa stavili u gliser na punjac onaj freezer da sejva meso, nalozili vatru nece niko na otok nema sta da gori more okolo ubili se ko mali majmuni, niko nije ni prisa, a kamo li da se zali. prema dugom otoku imas par ostrva takvih. jedino jebiga ako oces u grad nema ti toga, a liti trajekt ide 2x jednom ujtra i uvecer. mi pravili kruv i meso, 3 dana, piva nije falilo. ponijeli, mlako jebiga al trpali u u gliser kad god bi vadili meso. a i mlako se tuklo jebiga. bilo ono bas dobro. etoti
AstorH

#2503 Re: Gdje na more? - 2018

Post by AstorH »

PeppermintSA wrote:Grčka, Grčka i samo Grčka.

Prvi put sam bio prošle godine i mnogo je ljepše od Turske. O jadranu da ne govorim.
Ti od Jadrana si vidio samo Neum i Makarsku i par plaza i to na slikama, a Jadran i njegove ljepote nisi moga vidit ni dvogledom sta se ubacuju zetoni jer je to nemoguce.
Nista ti nisi vidio.
Nije ti zamjerit, mnogi gledaju tako iz Crne Gore na hrvatsku obalu.
Jadran i mnoga mjesta nisu skupa ako znas da se uvalis.
drugo je to sto nemas taktiku.
i sto rezerviras obroke za 20 eur, a ti sto ti to serviraju kupili na akciji i Lidla ili Kauflanda.
pametan budi i ne zuri da srljas u velike gradove, drzi se okoline i SHOPING CENTARA POPUT LIDLA, KAUFLANDA I INTERSPARA, MANI SE OKOLNIH DUCANA I CENTRA GRADA bilo kojeg imena i porci ces kao u kod kuce. i bolje.
Vecina srlja u neke centre, zvucna imena i sl. Ne znam zbog cega, valjda da bi pricali da su bili tu i tu. jebiga.
tko tezi za tim ko mu je kriv. Na :sax: jadranskoj obali trdim, moze se jeftinije proc nego kod kuce, samo jebiga, ajmo u makarsku, split, pulu, pa cemo vidit cijene. i onda opalis po dzepu i nemas za goriva nazad. samo da bi pricao da si bio u splitu, jebiga brate. mrsko ti okolo, mrsko ti u centar ganjat akcije, mrsko ti parkirat auto u borovinu, hoces ispred hotela, pa cuj, niko tii nije kriv sto imas 500 eura za nesto na sto kosta 1000. ja koji zivim ovdje i ljeti i zimi, hranim se u lidla i kauflanda, sjebo bi se da se kurcim tako iako to mogu, ili ne, sad to nije vazno, ma brate ne dam, iz principa, eto. a za to mi nije kriv ni jadran, ni restoran, ni hotel, nego ja bez obzira koliko imam ili nemam. stvar je principa i razmisljanja. NE DAM. ETO.
AstorH

#2504 Re: Gdje na more? - 2018

Post by AstorH »

e sad se ovdje poteze pitanje, pa kako da ja parkiram auto u borovini sa porodicom i kako da se tusiramo i spavamo. pa dobro brate jesi li dosao na more da se tusiras ili da se kupas u moru. ja to ne razumijem. danas imas satore za 10 osoba, osobno meni nema veceg gusta spvat vanka i slusat one zrikavce. i ujtra se probudis bacis se u more. nema klime koja to moze zamjenit, al ne bi bogotac, ocemo komfor, ocemo tus kabinu, dorucak, rucak, veceru, pa dobro jebogaotac jesmo li dosli da se kupamo ili da zderemo. kome je do zderanja garantiram da ono sto pojedete kupljeno je u nekom od centara, tipa lidl, kaufland i sl. i to platite hotelu, i taj isti hotel vam uzme za jednu noc 40 eur. za tu cijenu mozete uzet i sator za 4 osobe i hranu i sutra se prosetat do lidla i uzmete hrane za 2 dana ladno. i sejvate u dzep 10 eur i sad tih 10 eur puta 7 jeste 70, a smjestaj vam uzme 270. pa jebogaotac. eto zasto je jadran skup, zato sto su mnogi glupi. za tu cijenu uzmete i sator i gorivo i hranu za 4 dana, jebogaotac. al ko ce to, bosancu je lakse kukat nego razmisljat. Jebiga!
AstorH

#2505 Re: Gdje na more? - 2018

Post by AstorH »

Jadran uopce nije skup, skupa su nasa ocekivanja, nasa nesnalazenja.
mi ustvari placamo nasu ljenost, neorganiziranost i napose neinformiranost.
Srljamo u apartmane u hotelske sobe, a da nismo ni pokusali da nadjemo alternativu.
Nas kosta najviše ljenost i bitnost, a ravnamo se i bahatimo kao da smo ravno iz Londona dosli.
Ne ide to tako jbga. Nazalost.Kamo srece.
moonca

#2506 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

NE DAM. ETO.
:thumbup:
Svaka cast.

:caj:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2507 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Ma sve super, išao sam i ja na more, pa onaj smještaj mi bude kao autobuska stanica, dođem ujutro u 6 i zažmirim do 9 :-D
Ali ne mogu više toga, pa tako ne bi mogao ni šatora, tačno, došao sam da se kupam, ali i da se odmorim, pa onda to treba da bude i ugođaj gdje ne kontam šta ću doručkovati ili večerati, gdje mogu popiti piće ko čovjek, fina su ta partizanska ljetovanja, ali dok si student, dok si zelembać :thumbup:
CPT

#2508 Re: Gdje na more? - 2018

Post by CPT »

Ned071 wrote:oni fakat nisu normalni... 160 eura zena trazi za dan u apartmanu...

http://www.vilakristina.com.hr/
nista posebno ili pretjerano, pogotovo za taj dio u sezoni
Ned071

#2509 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ned071 »

AstorH wrote:e sad se ovdje poteze pitanje, pa kako da ja parkiram auto u borovini sa porodicom i kako da se tusiramo i spavamo. pa dobro brate jesi li dosao na more da se tusiras ili da se kupas u moru. ja to ne razumijem. danas imas satore za 10 osoba, osobno meni nema veceg gusta spvat vanka i slusat one zrikavce. i ujtra se probudis bacis se u more. nema klime koja to moze zamjenit, al ne bi bogotac, ocemo komfor, ocemo tus kabinu, dorucak, rucak, veceru, pa dobro jebogaotac jesmo li dosli da se kupamo ili da zderemo. kome je do zderanja garantiram da ono sto pojedete kupljeno je u nekom od centara, tipa lidl, kaufland i sl. i to platite hotelu, i taj isti hotel vam uzme za jednu noc 40 eur. za tu cijenu mozete uzet i sator za 4 osobe i hranu i sutra se prosetat do lidla i uzmete hrane za 2 dana ladno. i sejvate u dzep 10 eur i sad tih 10 eur puta 7 jeste 70, a smjestaj vam uzme 270. pa jebogaotac. eto zasto je jadran skup, zato sto su mnogi glupi. za tu cijenu uzmete i sator i gorivo i hranu za 4 dana, jebogaotac. al ko ce to, bosancu je lakse kukat nego razmisljat. Jebiga!
j..o te šator, nisam migrant

rintam deset sati dnevno i ja i zena, ja na na dva posla i da trazim sator i jedem u lidlu... 160 eura trazite za 20 kvadrata sobe u kojoj ugurate pomocni lezaj da se dijete moze skvrcit... sta prodajete? plazu i nista vise i idete na emocije ljudi kojima je tu blizu, tu su bili kao djeca, razumiju jezik pa doće levati.. hoće al u k..cu...

16o eura spavanje za sedam dama znaci je 1120 eura. samo spavanje...to je majstore 2184 marke samo spavanje... za hiljadu maraka vise prosle godien smo mi letjeli ko gospoda za tursku, docekao nas kombi, odvezao nas u hotel za pet zvjezdica, all inclusive, u apartman od 50 kvadrata, sa sedam bazena, toboganima, zastitarima na svakom bazenu koji ti paze na dijete, masazoom, lezaljkama i na bazenu i na plazi, sa ruckom i vecerom na plazi, animatorima, picem , sladoledima, pic..ma materinama...

eto ja razmislio i nab..m na k...c i tebe i tvoj sator i kaufland i lidl i plazu i mrižu i skale i dupina...
beni-bu-man

#2510 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Ned071 wrote:oni fakat nisu normalni... 160 eura zena trazi za dan u apartmanu...

ne da nisu normalni nego blago retardirani
Warashii

#2511 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Warashii »

moonca wrote:
Warashii wrote:

Mogu traziti ali ne moraš dati. Jednostavno.
Mozebit da neko ce to i platiti al ja znam da ja ne bih, al je njihovo pravo da traze koliko hoce.

Jeste li skontali koliko osoba moze boraviti u tom apartmanu od 160 eura.
Ja iskreno nisam ni pogledao, al opet kazem svejedno mi, svako moze da stavi cijenu koju misli da treba bilo to za 2 osobe ili 16 osoba.
A kome se ne svidja ti poljubi i ostavi.
shalla

#2512 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shalla »

Ned071 wrote:
AstorH wrote:e sad se ovdje poteze pitanje, pa kako da ja parkiram auto u borovini sa porodicom i kako da se tusiramo i spavamo. pa dobro brate jesi li dosao na more da se tusiras ili da se kupas u moru. ja to ne razumijem. danas imas satore za 10 osoba, osobno meni nema veceg gusta spvat vanka i slusat one zrikavce. i ujtra se probudis bacis se u more. nema klime koja to moze zamjenit, al ne bi bogotac, ocemo komfor, ocemo tus kabinu, dorucak, rucak, veceru, pa dobro jebogaotac jesmo li dosli da se kupamo ili da zderemo. kome je do zderanja garantiram da ono sto pojedete kupljeno je u nekom od centara, tipa lidl, kaufland i sl. i to platite hotelu, i taj isti hotel vam uzme za jednu noc 40 eur. za tu cijenu mozete uzet i sator za 4 osobe i hranu i sutra se prosetat do lidla i uzmete hrane za 2 dana ladno. i sejvate u dzep 10 eur i sad tih 10 eur puta 7 jeste 70, a smjestaj vam uzme 270. pa jebogaotac. eto zasto je jadran skup, zato sto su mnogi glupi. za tu cijenu uzmete i sator i gorivo i hranu za 4 dana, jebogaotac. al ko ce to, bosancu je lakse kukat nego razmisljat. Jebiga!

rintam deset sati dnevno i ja i zena, ja na na dva posla i da trazim sator i jedem u lidlu... 160 eura trazite za 20 kvadrata sobe u kojoj ugurate pomocni lezaj da se dijete moze skvrcit... sta prodajete? plazu i nista vise i idete na emocije ljudi kojima je tu blizu, tu su bili kao djeca, razumiju jezik pa doće levati.. hoće al u k..cu...

16o eura spavanje za sedam dama znaci je 1120 eura. samo spavanje...to je majstore 2184 marke samo spavanje... za hiljadu maraka vise prosle godien smo mi letjeli ko gospoda za tursku, docekao nas kombi, odvezao nas u hotel za pet zvjezdica, all inclusive, u apartman od 50 kvadrata, sa sedam bazena, toboganima, zastitarima na svakom bazenu koji ti paze na dijete, masazoom, lezaljkama i na bazenu i na plazi, sa ruckom i vecerom na plazi, animatorima, picem , sladoledima, pic..ma materinama...

eto ja razmislio i nab..m na k...c i tebe i tvoj sator i kaufland i lidl i plazu i mrižu i skale i dupina...
:mrgreen: :lol: :thumbup:
Čuj šator, što kažeš rintam 300 dana u godini i treba da odem na fucking more 10ak dana godišnje i da se razvlačim po šatoru sad sa 38 godina k'o kad sam imao 18 i kad mi je realno bilo svejedno gdje ću i hoću li uopšte spavati...
Mislim ok, poštujem svačije ali ljudi ne mogu da razumiju da je za različite ciljne skupine različit i pojam odmora...
Žena, malac i ja aBd ove godine u Grčku, bio sam već 2x i sa sigurnošću mogu reći da je isplativije nego bilo gdje u Hrvatskoj, na stranu to što realno onako čistog mora i prirodnog hlada nema ko u Hrvatskoj... Sad smo našli neki hotel na Bookingu, 7 noćenja sa polupansionom, 1600 KM za nas troje, hotel odmah na plaži, u sklopu te cijene imaš džaba korištenje ležaljki, suncobrana, mjera...
LikeLike

#2513 Re: Gdje na more? - 2018

Post by LikeLike »

Ned071 wrote:

:lol: :thumbup:
azurna_obala

#2514 Re: Gdje na more? - 2018

Post by azurna_obala »

Rockefeller wrote:Turska, Alanya, Side.

7 dana u julu/augustu. Nisam nikada bio. Zivo me interesuje. Inace, novi je hotel, 2018 otvoren.

:zoka:

Koji hotel i da li ideš u vlastitom aranžmanu ili preko agencije?
Sadržaji za bebsone od 17 mjeseci, iskustva i informacije?
Ned071

#2515 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ned071 »

azurna_obala wrote:
Rockefeller wrote:Turska, Alanya, Side.

7 dana u julu/augustu. Nisam nikada bio. Zivo me interesuje. Inace, novi je hotel, 2018 otvoren.

:zoka:

Koji hotel i da li ideš u vlastitom aranžmanu ili preko agencije?
Sadržaji za bebsone od 17 mjeseci, iskustva i informacije?
90 posto hotela ti ima natkriveni bazen i tobogane za bebe. dubina je 30 centimetara tako da mogu bas uzivati u hladi i kupanju...
Thorgerson

#2516 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Thorgerson »

Jarane mozes spavat u autu. Besplatno. Il na klupi.

Sta imas jest. Svakako je ramazan. Paketic hurmi je 2.95 na akciji. Svjeze iz Irana. Saka hurmi za sehur, zalijes sa pola litra vode. Iftar jos jedna saka hurmi.

Izadjes malo na rivu, razmutis zove sirupa u casu, prislepas se pored nekog kafica pijuckas. Odes kuci, legnes skopcas se na infuziju (imas u sarajevo apoteke sve mozes kupit jeftino, one kese pola litra), nek infuzija kapa do sehura, za sehur saka hurmi, sehuris - iskljucis infuziju.

#ibolitekurac
moonca

#2517 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

Warashii wrote:

A kome se ne svidja ti poljubi i ostavi.
Ma da, sve po mogucnostima i zahtjevima.

Pregledala sam slike soba/ apartmana- sve izgleda pristojno, vrlo lijepa okolina, plaza-- Rated 9.7 , gosti vrlo zadovoljni....

No, Jadrana nema nigdje- suma, voda.....jezik... sve to daje ugodjaj i na nama je sta zelimo za tih desetak dana...
zlo zlo

#2518 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

sve ima svoje mušterije, za manje para privatna vila u Opatiji, 12 osoba :-D

Image

samo gdje da nađem još 10 osoba da ljetuju sa mnom koje mi ne bi smetalo vidit na odmoru :lol: :lol:
zilla_

#2519 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zilla_ »

AstorH wrote:
PeppermintSA wrote:Grčka, Grčka i samo Grčka.

Ti od Jadrana si vidio samo Neum i Makarsku i par plaza i to na slikama, a Jadran i njegove ljepote nisi moga vidit ni dvogledom sta se ubacuju zetoni jer je to nemoguce.
Nista ti nisi vidio.
Nije ti zamjerit, mnogi gledaju tako iz Crne Gore na hrvatsku obalu.
Jadran i mnoga mjesta nisu skupa ako znas da se uvalis.
drugo je to sto nemas taktiku.
i sto rezerviras obroke za 20 eur, a ti sto ti to serviraju kupili na akciji i Lidla ili Kauflanda.
pametan budi i ne zuri da srljas u velike gradove, drzi se okoline i SHOPING CENTARA POPUT LIDLA, KAUFLANDA I INTERSPARA, MANI SE OKOLNIH DUCANA I CENTRA GRADA bilo kojeg imena i porci ces kao u kod kuce. i bolje.
Vecina srlja u neke centre, zvucna imena i sl. Ne znam zbog cega, valjda da bi pricali da su bili tu i tu. jebiga.
tko tezi za tim ko mu je kriv. Na :sax: jadranskoj obali trdim, moze se jeftinije proc nego kod kuce, samo jebiga, ajmo u makarsku, split, pulu, pa cemo vidit cijene. i onda opalis po dzepu i nemas za goriva nazad. samo da bi pricao da si bio u splitu, jebiga brate. mrsko ti okolo, mrsko ti u centar ganjat akcije, mrsko ti parkirat auto u borovinu, hoces ispred hotela, pa cuj, niko tii nije kriv sto imas 500 eura za nesto na sto kosta 1000. ja koji zivim ovdje i ljeti i zimi, hranim se u lidla i kauflanda, sjebo bi se da se kurcim tako iako to mogu, ili ne, sad to nije vazno, ma brate ne dam, iz principa, eto. a za to mi nije kriv ni jadran, ni restoran, ni hotel, nego ja bez obzira koliko imam ili nemam. stvar je principa i razmisljanja. NE DAM. ETO.
Grčka, odnosno jonsko more je najmanje 100x ljepše od bilo kojeg mjesta u HR. Obišao sam Lefkadu i Kefaloniu a i dobar dio HR primorja, stigao čak i do Visa ali utisak koji je na mene ostavila grčka, prije svega to plavo more, nije ostavilo nijedno mjesto u HR.
Za drga mjesta u GR ne mogu da tvrdim jer nisam bio ali što se jonskog mora tiče 100% tvrdim da je puno ljepše od jadrana.
Jadran zakivaju u zvijezde oni koji nisu maknuli dalje od makarske. HR je preskupa i za to para koliko daš ne nudi ništa.
Ne možeš nigdje parkirat ili se popišat a da ti ne naplate.
Ja sam u GR na jednoj od najljepših plaža mediterana (myrtos) parkirao džaba, još imaš djevojku koja cijeli dan radi tu i preusmjerava vozila. Ne sjećam se da sam jedan parking platio za 11 dana ljetovanja.
beni-bu-man

#2520 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

zlo zlo wrote:sve ima svoje mušterije, za manje para privatna vila u Opatiji, 12 osoba :-D

Image

samo gdje da nađem još 10 osoba da ljetuju sa mnom koje mi ne bi smetalo vidit na odmoru :lol: :lol:
eh to mi ne ide u glavu nikako to grupnjak na more ici, isto izlet, jebo taj odmor
moonca

#2521 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

Ja sam u GR na jednoj od najljepših plaža mediterana (myrtos) parkirao džaba, još imaš djevojku koja cijeli dan radi tu i preusmjerava vozila. Ne sjećam se da sam jedan parking platio za 11 dana ljetovanja.
E, bas, toliko bitno :facepalm:
Ned071

#2522 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ned071 »

moonca wrote:
naravno da je bitno. otiđi u brela na kupanje i pitaj koliko im je parkiranje...
moonca

#2523 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

Ned071 wrote:
moonca wrote:
naravno da je bitno. otiđi u brela na kupanje i pitaj koliko im je parkiranje...
Pa neces zbog toga birati ljetovanje. :zoka:
Ned071

#2524 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ned071 »

sve se gleda. a to sa parkingom je samo dio njihovog bezobrazluka. od naplacivanja klime il nekih kartica koje su sad izmisli za koristenje klime pa nadalje...
beni-bu-man

#2525 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Ned071 wrote:sve se gleda. a to sa parkingom je samo dio njihovog bezobrazluka. od naplacivanja klime il nekih kartica koje su sad izmisli za koristenje klime pa nadalje...
kad meni rece lik 2 i po evra, ja njemu jel sat, kaze ne ne cijeli dan. parking - plaza 30m
Post Reply