Gdje su u tom istom Šankinom vaktu, Šanko i ZZO, bez kojeg 90% Šankinih odluka ne bi moglo proći, a kojim svo vrijeme upravlja SDA, radili ruku pod ruku.ultima_palabra wrote:To je upgrade one 'od ponedjeljka pravna drzava'... sad je pravna drzava samo u jednoj ustanovi i to sa Sankinim vaktom kao reperom.JThomas wrote:i šta reče, nebitna je stranka sda, ovo je priča o zdravstvu?![]()
a zdravstvom, imenovanjima, budžetom, zavodom, doprinosima beli upravlja neka druga stranka sda...nemaju oni ništa sa tim, ni danas ni u prošlosti.
Sebija All about
-
VjecitiStudent
#2501 Re: Sebija All about
- okanomalo
#2502 Re: Sebija All about
"Klinički centar Univerziteta Sarajevu priznaje bosanski, srpski i hrvatski jezik, te se u pisanju koristimo latinicom i ćirilicom kao ravnopravnim pismima u BiH. Poznavanje više jezika smatramo velikim bogatstvom. U svojim nastupima i izlaganjima uposlenici KCUS često se koriste bosanskim, hrvatskim, srpskim, engleskim, njemačkim i drugim jezicima", saopćila je Pres služba KCUS.
- JThomas
#2503 Re: Sebija All about
tema se ne nalazi slučajno na podforumu koji se zove politika...jer je i zapošljavanje medicinske sestre kod nas politika. a kamoli imenovanje direktorice kliničkog centra.
svim procesima, sve vrijeme upravljaju isti ljudi sa istog mjesta. i danas ti bacaju priču kao da su ti prethodnici neki zli ljudi pali s marsa, ali će sve to vođina žena milošću božjom popraviti...u jednoj instituciji od njih stotinjak.
svim procesima, sve vrijeme upravljaju isti ljudi sa istog mjesta. i danas ti bacaju priču kao da su ti prethodnici neki zli ljudi pali s marsa, ali će sve to vođina žena milošću božjom popraviti...u jednoj instituciji od njih stotinjak.
- ultima_palabra
#2504 Re: RE: Re: Sebija All about
Dosta ljudi vjeruje i Vucicu da je postao Evropejac... generalno to sto mase podrzavaju nesto nije mjerilo nicega.animus wrote:Tom logikom se na svaku temu moze raspravljati o politici. Shvati jednostavmo da dosta ljudi koji nisu za SDA podrzavaju Sebiju i ovo sto je napravila. Sutra ce opet glasati protiv SDA ali danas podrzavaju neciji trud.JThomas wrote:i šta reče, nebitna je stranka sda, ovo je priča o zdravstvu?![]()
a zdravstvom, imenovanjima, budžetom, zavodom, doprinosima beli upravlja neka druga stranka sda...nemaju oni ništa sa tim, ni danas ni u prošlosti.
Nema ni godinu dana kako je ta ista Sebija pokusala rasturiti Opcu bolnicu.
-
emirolini
#2505 Re: Sebija All about
Cekaj, ona rekla da je uspjela smanjiti troskove za 50 mil KM, i to za jednu godinu? Pa to je genije, sta radi u Bosni????? Treba odmah u Samsung ili u Apple, oni je cekaju. Covjece, pa sve sto smo znali i ucili o ekonomiji je pogresno. Samo smo trebali slusati porodicu Izetbegovic, ljudi zaposljavaju 100 000 ljudi i ustete 50 mil. godisnje. Wow! Samo ovako mozemo naprijed, svaka im cast i Bradonji i ovoj mlihitavurdiji
Tako se voli B&H.
- uglavnomja
#2506 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
animus wrote: Otisla 23 doktora koji su svakako provodili minimalno vrijeme na klinici a i tada su samo dijelili vizitke za privatnu kliniku. Drugi dr. koji drugacije nebi dobili sansu su sada umjesto njih zaposleni. Sad mozemo do sutra raspetljavati ali to je suština. Ostaje cinjenica da se sada manje čeka. Da ima manje onih preko reda. Da je bolja usluga. Da nema rasipanja novca kao ranije. To je fakt.
ne zaposljavas ni cistacicu a da joj ne obezbijedis "ucitelja", a kamalo dati sansu
cekanje je nebitno ako te nema ko izlijeciti.
mislim
-
zetareticula
#2507 Re: Sebija All about
A koji je trik u vezi ove gluposti, sad gledam na N1 ljudi pricaju o ovom
i sta sad sto je rekla ova Sebija ili bilo ko npr. LEKARI i LJEKARI ne mogu skontati nikako da se ovolio oko toga prica
znaci svi portali, sve TV vijesti
Jesu kod nas ljudi stvarno bas bas toliko bolesni
Ako mi moze neko objasniti
- animus
#2508 Re: Sebija All about
Jeli ti smatras da se ljudi rode predodredjeni za nesto i da se ne mogu mijenjati nego da trebaju cijeli zivot igrati istu ulogu. Mislis da to postoji danas ili da je nekad postojalo. Ljude treba cijeniti po djelima a ne po samoj pripadnosti. Meni kao gradjaninu koji im je prije par godina psovao sve po spisku radi njihove (ne)usluge i koji je razmisljao sta me ceka ako nekog od tih doktora zadavim, pa sam razmisljao i o opcijama da to uradim van klinike ili da nekog posaljem da to uradi za mene, ovo je super vijest i podrzavam. Jebe mi se iz koje stranke dolazi ako dobro radi posao. A ovo kako je novinare odjebala je slag na tortu jer svi mi znamo kakva su to djubrad, cast izuzecima.
Last edited by animus on 28/01/2017 11:09, edited 1 time in total.
-
mario001
#2509 Re: Sebija All about
Sta je nezakonito u refundaciji koje je zakonsko pravo svakog osiguranika???Magična Sekina formula je jednostavna, ukratko:
Stanje u KCUS 2015.:
Prihodi:194.915.232
Rashodi:207.972.269
(A) Ukupne obaveze prema dobavljačima iskazane su sa 69.050.828 KM
(B) U 2015. troškovi lijekova i medicinskog materijala iznosili su - 55.519.882 KM.
Ako u 2016. svedeš B skoro na nulu, tako što će pacijenti sve nabavljati, A je skoro pa riješen.
B će dijelom platiti pacijenti, dijelom (onima koji uspiju uganjati refundaciju) ZZO KS, potpuno nezakonito, na teret svih svojih ostalih obaveza ali to je poslije problem ZZO-a, ne KCUS-a.
Ove zanimljive cifre i mnoge druge su dostupne ovdje
http://www.saifbih.ba/javni-izvj/Report ... gTag=bs-BA
To sto je to novost za vas ne znaci da je nezakonita, i ovo su info za 2015 godinu koja su se samo mogla povecati u 2016 godini jer nije mogla nista ne nabaviti...
-
mario001
#2510 Re: Sebija All about
Reatardirano drustvozetareticula wrote:A koji je trik u vezi ove gluposti, sad gledam na N1 ljudi pricaju o ovomi sta sad sto je rekla ova Sebija ili bilo ko npr. LEKARI i LJEKARI ne mogu skontati nikako da se ovolio oko toga prica
znaci svi portali, sve TV vijesti
![]()
![]()
![]()
Jesu kod nas ljudi stvarno bas bas toliko bolesni
Ako mi moze neko objasniti
![]()
- Banksy
#2511 Re: Sebija All about
Zna šta radi u smislu šta je joj krajnji cilj, tome stremi i ide, nezaustavljivo - čišćenje od kvalitetnog kadra, razvaljivanje Klinike i pretvaranje u privatni ino biznis.Alfons Kauders wrote:Upravo.draganbl wrote:Na koji način skrenuti pažnju javnosti sa problema napuštanja KCUS-a od strane vrsnih ljekara i katastrofalnog stanja u zdravstvu uopšte?
Prozoveš novinara, zato što je previsok, prenizak, ima buljave oči ili priča ekavicom.
Nakon toga si miran (mirna) bar 6 mjeseci, a ako još budeš imao (imala) sreće da te dotična novinarka i tuži, ne brini bar godinu dana. Otpuštaj i koga si htela i koga nisi, niko se neće obazirati na to.
Svaka čast Sebija, vidi se da si učila od najboljih!
Ljudi misle ona ovo radi slucajno, ponijelo je... Ahaaaa, al u kurcu.
Zna bestija sta radi, zna vrlo dobro.
Ali ono ludilo jučer nije bilo smišljeno, ni govora. To je bio akutni (u rl životu kažu vrlo čest) bijesni gubitak kontrole, demonstracija histeričnog, infantilnog i krajnje primitivnog ponašanja koje je šokiralo cijelu bh javnost, pa i SDA glasače. Pričalo se i ranije, ali jučer je demonstrirano i zabilježeno, zauvijek.
O brutalnom laganju oko ''akumuliranih dugova'', ''uštedama'' i sličnim budalaština, o neodgovaranju na konkretna pitanja koja su joj postavljena, itd, suvišno je i pisati, sve je davno rečeno.
Jučerašnji istup je bio vrlo štetan i po nju samu i po Bakira i po SDA, centrala toga mora biti svjesna. Svako ko misli da je ona jučer poentirala, slijep je kod očiju.
Veliku je štetu nanijela svojim partijskim drugovima. Opozicija opravdano likuje, pa vjerujem da će je sad dodatno provocirati da istupa. Svako njeno pojavljivanje, potapa SDA i Bakira, prije svega.
Edin Forto: Zašto Vlada KS pogrešno predstavlja finansijsko stanje na KCUS-u?
https://www.nasastranka.ba/edin-forto-z ... na-kcus-u/
''akumulirani gubitak je 37 miliona KM“, kazao je Forto.
Dodao je da sadašnji menadžment KCUS-a, te kantonalne i federalne vlasti „mora da su, pomiješali pojmove duga i gubitka, pa isticali cifre više od 37 miliona. Jer – gubitak je razlika između onoga što zaradite i potrošite, na godišnjem ili ukupnom nivou. Dok je dug zbir obaveza prema dobavljačima i taj iznos ništa ne znači sam po sebi, ako se ne navede koliko i sami novca potražujete, koliko novca imate na računu, u zalihama, na projektima i slično“, pojasnio je Forto.
„Da li su svjesno ili iz neznanja to miješali, ne znamo. Vlada KS je čak u materijalima za sjednicu uvela novi, bizaran pojam ‘akumuliranog duga’ od 96 miliona. U svijetu finansija ne postoji ‘akumulirani dug’. Postoji samo dug na određeni dan i akumulirani gubitak“, dodao je.
Forto je kazao da se „nada da zamjena nije urađena s ciljem da se, u budućnosti, smanjenje ‘akumuliranog duga’ od 97 miliona na 37 miliona ‘akumuliranog gubitka’ – predstavi kao fiktivni uspjeh nove uprave KCUS-a“.
- uglavnomja
#2512 Re: Sebija All about
kojom matematickom vratolomijom je dosla do 63 miliona?
sebijina alternativna maematika
http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... ija/252075
sebijina alternativna maematika
http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... ija/252075
- animus
#2513 Re: Sebija All about
Jao ovi teorija zavjere koji bi da vrate javasluk na kliniku. Bas ste smiješni. To je ono sto nas jebe sve ove godine pa ako nesto se napravi hajmo pljuvati jer nije iz naseg tora. Sve je ovo nekako pocelo kad je Haris S. imao super projekte koje su SDA i SDP potopile i sto nas je kostalo da nismo ni svijesni koliko.
P.S.
Sad sam tek skontao da je Sebija rodjena u Podgorici a tamo se na ekavici normalno pričalo. Vjerovatno je povuklo kad je čula ponovo ekavicu nakon mnogo vremena. Glupost je prica o tome kao da je to nesto bitno.
P.S.
Sad sam tek skontao da je Sebija rodjena u Podgorici a tamo se na ekavici normalno pričalo. Vjerovatno je povuklo kad je čula ponovo ekavicu nakon mnogo vremena. Glupost je prica o tome kao da je to nesto bitno.
- ultima_palabra
#2514 Re: Sebija All about
Iz 25-godisnjeg iskustva znam da od SDA ne moze doci nista dobro... ako je kratkorocno nesto i dobro, dugorocno cemo najebati od toga. To je empirijski, naucno dokazano, i jasno svakom ko razmislja svojomanimus wrote:Jeli ti smatras da se ljudi rode predodredjeni za nesto i da se ne mogu mijenjati nego da trebaju cijeli zivot igrati istu ulogu. Mislis da to postoji danas ili da je nekad postojalo. Ljude treba cijeniti po djelima a ne po samoj pripadnosti. Meni kao gradjaninu koji im je prije par godina psovao sve po spisku radi njihove (ne)usluge i koji je razmisljao sta me ceka ako nekog od tih doktora zadavim, pa sam razmisljao i o opcijama da to uradim van klinike ili da nekog posaljem da to uradi za mene, ovo je super vijest i podrzavam. Jebe mi se iz koje stranke dolazi ako dobro radi posao. A ovo kako je novinare odjebala je slag na tortu jer svi mi znamo kakva su to djubrad, cast izuzecima.
glavom i nije ovisan o stranackoj pipi
Mislis da ta tjeranja doktora su samo po profesionqlnim arsinima? Ili je prosjecnoj provincijskoj doktorici proradila sujeta prema uspjesnijim kolegama?
- Banksy
#2515 Re: Sebija All about
I da ne zaboravim,
Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem: Zlatko, vrati se, sve ti je oprošteno.
Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem: Zlatko, vrati se, sve ti je oprošteno.
- ultima_palabra
#2516 Re: Sebija All about
Banksy wrote:I da ne zaboravim,
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2517 Re: Sebija All about
upravo tako. SDPA budzetlije pjene, oprastaju, uhljebljenici prizivaju.....ja prezirem SDA I nikada nece imati.moj glas, ali ako.je zena samo.uradila ono sto.je ispricala...."zamandalila" spiredna.vrata, ucinila vise od svoja tri.postratna predhodnika...iz kojeg god tora bili...animus wrote:Jao ovi teorija zavjere koji bi da vrate javasluk na kliniku. Bas ste smiješni. To je ono sto nas jebe sve ove godine pa ako nesto se napravi hajmo pljuvati jer nije iz naseg tora. Sve je ovo nekako pocelo kad je Haris S. imao super projekte koje su SDA i SDP potopile i sto nas je kostalo da nismo ni svijesni koliko.
.
- Banksy
#2518 Re: Sebija All about
Eto dokle je došloultima_palabra wrote:Banksy wrote:I da ne zaboravim,
Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem: Zlatko, vrati se, sve ti je oprošteno.![]()
Sad kad me Alfons dohvati...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2519 Re: Sebija All about
rezultati govore u njeno ime
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2520 Re: Sebija All about
kakav papak, ovaj avdić avdo
-
statixx
#2521 Re: Sebija All about
Jeste li primjetili kako barata raznim ciframa, a kada je upitana o broju ljekara koji su napustilu ustanovu, pocinje roviti po papirima da nadje tacan podatak, smijesno. Nakon friziranja duga treba sve uzeti sa rezervom dok ne bude objavljen revizorski izvjestaj za 2016. Po mogucnosti da to bude Deloitte ili E&Y.

-
statixx
#2522 Re: Sebija All about
I zasto uvijek zavrsi SDA vs SDP.
- and
#2523 Re: Sebija All about
pojasni nam kako to funkcioniše?mario001 wrote:Sta je nezakonito u refundaciji koje je zakonsko pravo svakog osiguranika???Magična Sekina formula je jednostavna, ukratko:
Stanje u KCUS 2015.:
Prihodi:194.915.232
Rashodi:207.972.269
(A) Ukupne obaveze prema dobavljačima iskazane su sa 69.050.828 KM
(B) U 2015. troškovi lijekova i medicinskog materijala iznosili su - 55.519.882 KM.
Ako u 2016. svedeš B skoro na nulu, tako što će pacijenti sve nabavljati, A je skoro pa riješen.
B će dijelom platiti pacijenti, dijelom (onima koji uspiju uganjati refundaciju) ZZO KS, potpuno nezakonito, na teret svih svojih ostalih obaveza ali to je poslije problem ZZO-a, ne KCUS-a.
Ove zanimljive cifre i mnoge druge su dostupne ovdje
http://www.saifbih.ba/javni-izvj/Report ... gTag=bs-BA
To sto je to novost za vas ne znaci da je nezakonita, i ovo su info za 2015 godinu koja su se samo mogla povecati u 2016 godini jer nije mogla nista ne nabaviti...
ako je zavod dao pare za lijekove ,kada ponovo plati lijekove (refundira )da li će odbiti od tranše ili će ga 2x platiti?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2524 Re: Sebija All about
Banksy wrote:I da ne zaboravim,
Allaha mi i ja mu Hallalim
-
klixo
#2525 Re: Sebija All about
"Poznavanje vise jezika smatramo bogatstvom"
Bakire gledaj i uci od zene kako se kulturno "šukne".
Bakire gledaj i uci od zene kako se kulturno "šukne".