Pariz

Post Reply
Matzan

#2501 Re: Pariz

Post by Matzan »

LSD wrote:
mireRN wrote:
Murija treba provjerit ovaj akaunt, imaš stil pisanja k'o terorista.
pa ja radim u muriji...provjericemo tebe...stil pisanja ti je pravo ofiran

Vjerska policija?
animals

#2502 Re: Pariz

Post by animals »

zeina wrote:
E ako bude spalo da ih BiH eliminiše loše nam se piše, prije će oni nas nego mi njih
Ti ko da si placena da siris strah od ti kozojeba..
odmori malo..
maida95

#2503 Re: Pariz

Post by maida95 »

Nešto sam upravo pročitala..
Ljudi su spremni svađati se zbog religije, ratovati i umrijeti za nju, samo nisu spremni da žive po njenim pravilima.
LSD

#2504 Re: Pariz

Post by LSD »

mireRN wrote:
LSD wrote:
mireRN wrote:
I jesi panglu :lol: Da nisi inspektor?
Pripremi se za ban i kreiranje novog nicka :izet: ...kojeg vec po redu :-)
Last edited by LSD on 15/11/2015 21:10, edited 1 time in total.
Hakiz

#2505 Re: Pariz

Post by Hakiz »

zeina wrote:
Hakiz wrote:
zeina wrote:
Sve je to meni jasno i slažem se potpuno, ali čemu davati budali dodatni povod za zločin, prijete godinama ali sve do jednom, kad nam se raznesu na sred Baščaršije ili ispred BBI-a onda će biti kasno, a država kakva je u nju se ne možes pouzdati kad je sigurnost u pitanju, da su sposobni pohvatali bi davno ove sa Vijestiummeta, izgovor im da nisu u BiH, eto ne može se skontati gdje su i koordinirati sa tom državom da bolesnicima zakucaju na vrata...toliko o našoj efikasnosti u borbi protiv terorizma....sa takvom policijom bolje nam je da se držimo po strani i gledamo svoja posla, eventualno saučešće pa i taj dan žalosti, ali ovako direktno igrati se sa vjerskim stvarima nije baš ni malo pametno
Raznijeće se oni ako to odluče šta god ti uradila. To nisu racionalne osobe. Zato sa njima nema ni razgovora, ni pregovora, ni dogovora, pa čak da im ideš "niz dlaku". To treba eliminisati.
E ako bude spalo da ih BiH eliminiše loše nam se piše, prije će oni nas nego mi njih
Pa, ovako. Očito je da su mladi ljudi, od 15 do 25 najčešće mete onih koji vrbuju buduće samoubilačke teroriste. Imaš prijateljicu, prijatelja sa kojima se družiš, ideš u školu i/ili džamiju itd. I primijetiš da se mijenjaju, mijenjaju stavove, radikalizuju se malo po malo. Uradi nešto. Porazgovaraj sa njima, razgovaraj sa njhovim roditeljima, sa vjerskim službenicima za koje znaš da su normalni. Ako ništa od toga ne ide, prijavi ih policiji. Bolje da ih policija ispituje tada, nego da ih hapsi kada nešto pokušaju ili da se raznesu u nekom uzaludnom terorističkom aktu.

Tako nećemo doći u situaciju da se raznose nigdje, pa ni u BiH.

Kada sam prije pisao da muslimani sami moraju da se uhvate u koštac sa teroristima koji rade zločin u ima islama, nisam mislio samo na vojne akcije. Mislio sam više na ovakav rad, sprečavanje da mlada osoba uopšte dođe na ideju da bi aktiviranje bombe bilo u skladu sa islamom i rješenje za blo šta.

Ako u Pakistanskim mektebima mogu učiti djecu radikalizmu, zašto u Bliskoistočnim ili Evropskim ili drugim ne bi išli u kontru pa ih učili dobroti? Ako oni kreteni imaju mehanizam indoktrinacije koji funkcioniše, pa primjenite isti mehanizam, samo ih učite suprotnome.

Bolje to nego da se raznose i da se dođe u upasnost da ljudima pukne film i da kažu "Ma svi su oni isti".
Last edited by Hakiz on 15/11/2015 21:13, edited 4 times in total.
Bodkin

#2506 Re: Pariz

Post by Bodkin »

LSD wrote:
GeeTnT wrote:
LSD wrote: samoubistvo je zabranjeno
...kaze LSD...
Ja mislim da samo u tvoj šizoidnom svijetu odijelo i forumski nick cine covjeka :babinsin:

da sam stavio nick serijski ubica, ti bi zaista umislio da to i jesam :izet:

volim da šamaram neznalice :ljulja:
s obzirom da nesto toliko volis, kako bi bilo da to jednom i napravis?
LSD

#2507 Re: Pariz

Post by LSD »

Bodkin wrote:
s obzirom da nesto toliko volis, kako bi bilo da to jednom i napravis?
halo decko, drž' se teme i ne zachatavaj pošten narod ovdje :nargila:
HAVANA

#2508 Re: Pariz

Post by HAVANA »

Matzan wrote:
LSD wrote:
mireRN wrote:

Vjerska policija?
De sredite mi da mi nadje motor,ukrali mi dusmani ,dam milju na fuka.Il je na gudri? Nek nam sredi bar onda zeljaste materije koja asocira... :gunjastajl:
tandmand

#2509 Re: Pariz

Post by tandmand »

maida95 wrote:Nešto sam upravo pročitala..
Ljudi su spremni svađati se zbog religije, ratovati i umrijeti za nju, samo nisu spremni da žive po njenim pravilima.
Kod muslimana - vjernika, su uglavnom sukobi i svađe interni, zbog nekih sitnica u tumačenju.
Evo najnoviji historijski raskol se desi danas i imamo sektu u nastajanju, Petominutaši. :D

A stvarni životni problemi su njima minorni: kriminal, standard, korupcija .... jb. to. bitne su minute. :oops:
Ovaj strah od radikala je djelomično opravdan, jer su njima prvi na "prevaspitanju" - vjernici praktikanti, pa tek onda kad na red dođu sekularisti, ateisti ...
Last edited by tandmand on 15/11/2015 21:16, edited 1 time in total.
HAVANA

#2510 Re: Pariz

Post by HAVANA »

Dobro jutro. :D
insomnia78

#2511 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

U napade se umjesana trojici brace
Jedan je iznajmio "polo" u Belgiji i za njim' se jos traga, drugi je uhapsen jucer u Belgiji a treci je poginuo u napadima
Challenger__

#2512 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

:thumbup:

Zlaja ponovo briljira.
Niemand

#2513 Re: Pariz

Post by Niemand »

insomnia78 wrote:U napade se umjesana trojici brace
Jedan je iznajmio "polo" u Belgiji i za njim' se jos traga, drugi je uhapsen jucer u Belgiji a treci je poginuo u napadima
Insomnio, nedje sam procitala da je jedan od napadaca bila i zena, jel to fakat il :-?
Bosanski_kralj

#2514 Re: Pariz

Post by Bosanski_kralj »

Znači kao prijete nam neki sa vijesti ummeta. Grdna rane
House

#2515 Re: Pariz

Post by House »

Bosanski_kralj wrote:Znači kao prijete nam neki sa vijesti ummeta. Grdna rane

prijeti dijaspora :D
insomnia78

#2516 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Niemand wrote:
insomnia78 wrote:U napade se umjesana trojici brace
Insomnio, nedje sam procitala da je jedan od napadaca bila i zena, jel to fakat il :-?
Nemam pojma, ja to nisam nigdje vidio
Ima dosta laznih vjesti, spekulisanja. Novinari u zurbi da imaju ekskluzivu objave svasta bez provjere
Zvanicno, nisu jos izasli sa identitetima svih napadaca, mislim da imaju i problema oko identifikacije sa obzirom da su se neki raznjeli
Postoji svjedok, doduse vise svjedoka al ovaj je direktno vidio trenutak kada su se dvojica raznjela ispred stadiona
Kaze da je rjec o mladjim muskarcima, oko 25-30 godina, normalnog izgleda
Bosanski_kralj

#2517 Re: Pariz

Post by Bosanski_kralj »

House wrote:

Sa njima uvijek belaji. :mrgreen:
House

#2518 Re: Pariz

Post by House »

jašta kume

džihad ratnici iz beča,njemačke,šveCke prijete bošnjacima :lol: neću oka sklopiti od straha
Kaligula I

#2519 Re: Pariz

Post by Kaligula I »

zeina wrote:
Kaligula I wrote:
zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
...ja mislim da je veće 'igranje vatrom' nezauzeti nego zauzeti jasan i koncizan stav...konačno je došlo vrijem da i reis kaže 'popu pop, a bobu bob'...sile dobra i sile zla se pozicioniraju...borba za startne pozicije je u punom jeku...nije reis naivčina, zna on šta radi...što bolja pozicija to izgledniji prolaz kroz cilj, a vi koji to ne kontate i ne vidite šumu od drveta mogli bi mu uskoro biti vrlo zahvlani zbog njegove mudrosti...
Mogu ja shvatiti i reisovu odluku, ne treba uvijek ići linijom prkosa ili linijom osjećanja, treba nekad i razuma i mudrosti, mudro je biti na strani žrtava u Parizu i mudro je da IZ pokaže jednu sliku muslimana potpuno drugačiju od one koju Zapad ima na osnovu muslimana sa Bliskog Istoka a pogotovo ovih što ubijaju u ime Islama, ali da li je mudro ovako javno iči ISIL-u uz dlaku vidjećemo...nadam se da su one prijetje sa Vijesti Ummeta ipak samo prazne kao i do sada
...ti si pomalo konfuzna u svojim stavovima...ako pričamo o religiji onda su paralele islam i kršćanstvo, odnosno reis i papa, a ne islam i zapad, jer je zapad mnogo širi pojam od kršćanstva...daj ti meni reci kakav stav prema BI ima papa i zvanični Vatikan, a ne Zapad?...nemoj mješat babe i žabe...a koliko znam papa je vrlo korektan prema pitanju muslimanima na BI...

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/papa- ... /130825064
http://www.6yka.com/novost/78668/papa-f ... i-nigeriji
jao_situacije

#2520 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

House wrote:

i to sandžačka dijaspora
ja sam dvaput zaključo vrata, za svaki slučaj
House

#2521 Re: Pariz

Post by House »

:lol: :lol: :thumbup:
ExNihilo

#2522 Re: Pariz

Post by ExNihilo »

Ja fakat ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji žive u BiH i komentarišu Reisovu odluku kao "igranje s islamskim propisima". Zar je moguće biti toliko neobrazovan?
kakavdanakneiskustvu

#2523 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2524 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

Danguba wrote:16 stranica nema veze sa Parizom...mislim :roll:

neprocjenjivo,zrelo za kljuca
Bloo
Globalna šefica

#2525 Re: Pariz

Post by Bloo »

jao_situacije wrote:
i to sandžačka dijaspora