Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#2501 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:A Smrcak15 se mudro usutio za Safeta...
ko nesto si me pitao pa ja trebao da odgovor ili???
ja71

#2502 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

Smrcak15 wrote:
ja71 wrote: a mozemo li mi grijestiti protiv njegove volje ?
nemoze se nista desiti bez njegove volje, to jeste dopustenja, on dopusta mnoge stvari da se dese iako ih mrzi i zabranjuje, jer je to dio testa da ti dopusti da izaberes dobro ili zlo

isto kao sto ti profesor dopustis da pogrijsis iako prodje pored tebe dok pises na testu, profesor moze klimat samo glavom u cudu kako si pogresan odgovor dao ali ti nece ispraviti u toku testa nego ce pustiti da uradis po svome proracunu, tako isto i Allah dopusta da se dese neke stvari iako ih mrzi.
meni je to smrcak apsurdno da Bog moze sprijeciti belaj (džehenem) a neće
Smrcak15

#2503 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ja71 wrote:
Smrcak15 wrote:
nemoze se nista desiti bez njegove volje, to jeste dopustenja, on dopusta mnoge stvari da se dese iako ih mrzi i zabranjuje, jer je to dio testa da ti dopusti da izaberes dobro ili zlo

isto kao sto ti profesor dopustis da pogrijsis iako prodje pored tebe dok pises na testu, profesor moze klimat samo glavom u cudu kako si pogresan odgovor dao ali ti nece ispraviti u toku testa nego ce pustiti da uradis po svome proracunu, tako isto i Allah dopusta da se dese neke stvari iako ih mrzi.
meni je to smrcak apsurdno da Bog moze sprijeciti belaj (džehenem) a neće
I meni bi bilo absurdno da sprijeci dzehenem a da dozvoli da ljudi rade zlodjela bez kazne jer kad bi uklonio dzehenem uklonio bi svoju pravednost jer bi kriminalci sa smrcu pobjegli od bozije pravde. Onda bozija vjera nebi imala smisla jer ako bi mnogi okrenuli glavu od nje i nauzivali se na ovom svijetu a jos uz to pocinili masa zlodjela gdje onda poenta u moralnim vrijednostima ako bi zlocinac i zrtva imali isti kraj, a to je smrt i nistavilo bez kazne i nagrade.
ja71

#2504 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

Smrcak15 wrote: I meni bi bilo absurdno da sprijeci dzehenem a da dozvoli da ljudi rade zlodjela bez kazne jer kad bi uklonio dzehenem uklonio bi svoju pravednost jer bi kriminalci sa smrcu pobjegli od bozije pravde. Onda bozija vjera nebi imala smisla jer ako bi mnogi okrenuli glavu od nje i nauzivali se na ovom svijetu a jos uz to pocinili masa zlodjela gdje onda poenta u moralnim vrijednostima ako bi zlocinac i zrtva imali isti kraj, a to je smrt i nistavilo bez kazne i nagrade.

haman nije dovoljno nacrtati pa da i obojim :
pod "belaj " sam mislio grijeh a samim time i dzehenem.
MyTao

#2505 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

Smrcak15 wrote:

Znaci covjek ni dobra djela ne moze raditi bez njegove volje?

I to sve zbog slobodne volje :lol: :lol: kakva kontradiktornost...

"Slobodan" si da radis onako kako ti je on odredio... :roll:
Smrcak15

#2506 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ja71 wrote:
Smrcak15 wrote: I meni bi bilo absurdno da sprijeci dzehenem a da dozvoli da ljudi rade zlodjela bez kazne jer kad bi uklonio dzehenem uklonio bi svoju pravednost jer bi kriminalci sa smrcu pobjegli od bozije pravde. Onda bozija vjera nebi imala smisla jer ako bi mnogi okrenuli glavu od nje i nauzivali se na ovom svijetu a jos uz to pocinili masa zlodjela gdje onda poenta u moralnim vrijednostima ako bi zlocinac i zrtva imali isti kraj, a to je smrt i nistavilo bez kazne i nagrade.

Pa jeli razumijes sta znaci test, sta mislis kad bi profesor hodao okolo studenata dok pisu test i govorio nemoj tako pisat pisi ovako???? Ima li takav test smisla????
Takoi Allah nece da sprecava da ljudi cine grijehe jer bi to bas bilo cisto uplitanje u slobodnu volju i to vise nebi bio validan test, samo pod nekim uvjetima moze da dodje do intervencije da ne pocini osoba grijeh zbog svojih ranih zasluga ili cistoce i dobrote srca.
Smrcak15

#2507 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

MyTao wrote:
Smrcak15 wrote:

Znaci covjek ni dobra djela ne moze raditi bez njegove volje?

I to sve zbog slobodne volje :lol: :lol: kakva kontradiktornost...

"Slobodan" si da radis onako kako ti je on odredio... :roll:

Niije tacno, pogresno razmisljas. On ti je dao slobodnu volju da sam biras i radis, a to sto on zna sta ces izabrati i raditi nemoj da njega krivis ako bi radio zlodjela.netjera te on da radis to sto radis
MyTao

#2508 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

Smrcak15 wrote:
Niije tacno, pogresno razmisljas. On ti je dao slobodnu volju da sam biras i radis, a to sto on zna sta ces izabrati i raditi nemoj da njega krivis ako bi radio zlodjela.netjera te on da radis to sto radis
Pa kako on moze znati sta cu ja izabrati? Paradox je da mi imamo slobodnu volju, a da bog zna nas izbor unaprijed.

Ako imas izbor A i B, a bog zna da ces izabrati A, ti nemas izbora nego da izaberes A, jer u suprotnom bog nebi bio u pravu... jeli vidis koliko je to kontradiktorno?

Ako se neko rodi danas, a bog zna da ce on za 20 godina, piti, psovati i biti nevjernik... a znamo da je bog uvijek u pravu, kako onda ta osoba ima slobodnu volju da bude ista drugo osim ono sto mu je bog odredio??

:roll: :roll: :roll:
zijancer

#2509 Re: Svijet bez religija

Post by zijancer »

kakaf dobar izgovor za lezi hljebu da te jedem
arzuhal

#2510 Re: Svijet bez religija

Post by arzuhal »

zijancer wrote:kakaf dobar izgovor za lezi hljebu da te jedem
:lol:
ja71

#2511 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

Smrcak15 wrote:
ja71 wrote:

Pa jeli razumijes sta znaci test, sta mislis kad bi profesor hodao okolo studenata dok pisu test i govorio nemoj tako pisat pisi ovako???? Ima li takav test smisla????
Takoi Allah nece da sprecava da ljudi cine grijehe jer bi to bas bilo cisto uplitanje u slobodnu volju i to vise nebi bio validan test, samo pod nekim uvjetima moze da dodje do intervencije da ne pocini osoba grijeh zbog svojih ranih zasluga ili cistoce i dobrote srca.
Da je profesor u mogucnosti da u toku predavanja svo svoje znanje upumpa
u glavu studenata, ja ne sumnjam da bi on to uradio.
Tada ispit ne bi bio ni potreban.
ja71

#2512 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

imam i jos jedno pitanje : je li moguce na ovom svijetu nauzivati se a ipak izbjeci kaznu ?
ja71

#2513 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

zijancer wrote:kakaf dobar izgovor za lezi hljebu da te jedem
hoces li biti precizniji , da mozemo nastaviti diskusiju ?
Smrcak15

#2514 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ja71 wrote:
imam i jos jedno pitanje : je li moguce na ovom svijetu nauzivati se a ipak izbjeci kaznu ?
Jeste, uzivati u onim dozvoljenim stvarima gdje nema grijeha, uzivas na ovom kratkom svijetu a jos te ceka daleko vece uzivanje u dzennetu.
Smrcak15

#2515 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

MyTao wrote:
Smrcak15 wrote:
Pa kako on moze znati sta cu ja izabrati? Paradox je da mi imamo slobodnu volju, a da bog zna nas izbor unaprijed.

Ako imas izbor A i B, a bog zna da ces izabrati A, ti nemas izbora nego da izaberes A, jer u suprotnom bog nebi bio u pravu... jeli vidis koliko je to kontradiktorno?

Ako se neko rodi danas, a bog zna da ce on za 20 godina, piti, psovati i biti nevjernik... a znamo da je bog uvijek u pravu, kako onda ta osoba ima slobodnu volju da bude ista drugo osim ono sto mu je bog odredio??

:roll: :roll: :roll:
To sto zna buducnost neznaci po automatizmu da te tjera da uradis te stvari, to si ti sebi umislio da tebe Bog tjera da radis grijehe aBog jasno kaze da zabranjuje grijesenje pa ako vec dodje do toga onda se covjek mora iskreno pokajati.
Smrcak15

#2516 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ja71 wrote:
Da je profesor u mogucnosti da u toku predavanja svo svoje znanje upumpa
u glavu studenata, ja ne sumnjam da bi on to uradio.
Tada ispit ne bi bio ni potreban.
Kada bi Bog napravio nas bezgrijesnim bili bismo meleci, a oni nisu podlozni testu zato sto nemogu zgrijesiti niti imaju slobodnu volju. Bog nas je inicijalno stvorio da bi nam dao svou milost, bez izlaganju grijesima i kajanju poslije toga kako ce nam onda ukazivat svoju milost???
Lopov-eliminator

#2517 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Smrcak, vidim da opet pricas o slobodnoj volji, sjeti se od kojih si sve mojih pitanja u tvojim prethodnim forumskim inkarnacijama pobjegao, sjeti se kako si se nasao u corsokaku kad ti je receno da sve sto se uradi prolazi kroz filter Boga, tj. da sve sto se uradi mora dobiti Bozije odobrenje, tacnije da se Bog nece umijesati i da ce pustiti da se stvari odvijaju svojim tokom, te da ce se isto tako umijesati ukoliko ne da odobrenje. Nikad to jos nisi uspio raspetljati. Izgleda da ti znas petljati ali ne i raspetljati.

Sjeti se kako ti je postavljeno pitanje o onom nemuslimanu koji je cinio mnostvo dobrih djela, umre kao nemusliman a znao je o islamu, zasto takav neko zasluzuje, Allahovom neintervencijom, ici u dzehennem samo zato sto nije musliman, uprkos omjeru dobrih i losih djela na kojem bi mu i najvece dobricine mogle zavidjeti?
Smrcak15

#2518 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:Smrcak, vidim da opet pricas o slobodnoj volji, sjeti se od kojih si sve mojih pitanja u tvojim prethodnim forumskim inkarnacijama pobjegao, sjeti se kako si se nasao u corsokaku kad ti je receno da sve sto se uradi prolazi kroz filter Boga, tj. da sve sto se uradi mora dobiti Bozije odobrenje, tacnije da se Bog nece umijesati i da ce pustiti da se stvari odvijaju svojim tokom, te da ce se isto tako umijesati ukoliko ne da odobrenje. Nikad to jos nisi uspio raspetljati. Izgleda da ti znas petljati ali ne i raspetljati.

Sjeti se kako ti je postavljeno pitanje o onom nemuslimanu koji je cinio mnostvo dobrih djela, umre kao nemusliman a znao je o islamu, zasto takav neko zasluzuje, Allahovom neintervencijom, ici u dzehennem samo zato sto nije musliman, uprkos omjeru dobrih i losih djela na kojem bi mu i najvece dobricine mogle zavidjeti?
Ne bjezim od tvojih pitanja. Ono sto se desi to je Bog dozvolio da se desi, nije da je Bog pokusavao da sprijeci pa nije uspio, nema to. Neznam sta neshvatas ovdje??

Stvari su relativne po pitanju tog drugog pitanja, prvi sa kojima ce se potpaliti dzehenem bit ce muslimani licemjeri, a isto sam misljenja da i nemuslimani mogu se docepati dzenneta pod nekim uvjetima.

Eh sad ako taj nemusliman radi dobra djela pitas se kako ce on u dzehenem a dobricina je. Pa ako je imao mogucnost da nauci islam a nije htio onda Bog takvim naplati za njegova dobra djela jos na ovom svijetu u vidu zdravlja, imetka, cuvanja od nesrece itd a kad dodje pred Boga na sudnji dan, nista nije radio od onoga sto mu je Bog naredio da radi da zasluzi taj dzenetski kljuc, cak sta vise uopste nije vjerovao u Boga niti taj dzennet pa kako da ga nagradi sa onim u sta nije vjerovao.

Zamisli se drzava ti dadne zakone koje moras izvrsavati a ti iz svoje dobrote cinis mnogo dobra ali krsis zakone drzave na svakom koraku utajio poreza samo bog zna , prolazis kroz crveno svjetlo, lazno svjedocio, prisvojio tudju imovinu itd hoce li ti tvoja dobrota ista pomoci kad te drzava strpa u zatvor zbog krivicinih prijava.
r_faruk

#2519 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

da se nadovezem na onaj kamen i pranje gu*ice desnom, lijevom rukom. jel bilo na planeti ista osim pustinje, kako se pere gu*ica na grenlandu, sjevernom i juznom polu (i ovo je k'o pustinja) ?

i jos uvijek nisam dobio odgovor gdje je u kuranu opisano kako se posti na sjevernom i juznom polu (ima neki dogovor kako bi trebalo, to znam)? takodjer jesu li opisani sjeverni i juzni pol u kuranu, bez brojeva i ostalog, ono, u fazonu imate iznad nas i ispod nas dio zemlje na kome je toliko hladno da samo pingvini mogu izdurat'.
r_faruk

#2520 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

Zamisli se drzava ti dadne zakone koje moras izvrsavati a ti iz svoje dobrote cinis mnogo dobra ali krsis zakone drzave na svakom koraku utajio poreza samo bog zna , prolazis kroz crveno svjetlo, lazno svjedocio, prisvojio tudju imovinu itd hoce li ti tvoja dobrota ista pomoci kad te drzava strpa u zatvor zbog krivicinih prijava.
e i ti ga sad pretjera.... ne mozes porediti ovo sto si napisao sa onim zabranam i naredjenjima u islamu. puno je bezbolnije ne vjerovati u boga nego ne placati porez... ako ne klanjas nikom nista, ako prodjes kroz crveno mozes poginuti ili jos gore ubiti nekoga drugog...
shbc

#2521 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

E cuj "sto bi ga strpao u dzennet kad ne vjeruje u njega" :lol:

Pa ne vjeruje ni u dzehenem. Sto ga onda tamo trpa? :mrgreen:

Priznaj bolan vise sam sebi. Vjerujes u narcisoidnog psihopatu kojem je bitnije jesi li izbjegavao svinjetinu od toga kakav si bio covjek. Takvo bice ne zasluzuje ni gram postovanja, kamoli klanjanje i slijedjenje njegovih nebuloznih pravila.
Smrcak15

#2522 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:da se nadovezem na onaj kamen i pranje gu*ice desnom, lijevom rukom. jel bilo na planeti ista osim pustinje, kako se pere gu*ica na grenlandu, sjevernom i juznom polu (i ovo je k'o pustinja) ?

i jos uvijek nisam dobio odgovor gdje je u kuranu opisano kako se posti na sjevernom i juznom polu (ima neki dogovor kako bi trebalo, to znam)? takodjer jesu li opisani sjeverni i juzni pol u kuranu, bez brojeva i ostalog, ono, u fazonu imate iznad nas i ispod nas dio zemlje na kome je toliko hladno da samo pingvini mogu izdurat'.
jel bilo na planeti ista osim pustinje, kako se pere gu*ica na grenlandu, sjevernom i juznom polu (i ovo je k'o pustinja) ?
nema logike da prica o nekakvim ledarama i pravilima na sjevernom polu a objava se spusta u pustinji.

druga stvar , zakoni za ljude n sjernom polu se mogu izvuci iz vec postojecih islamskih zakona, tako da asolutno nema potrebe da Kuran kaze:

imate iznad nas i ispod nas dio zemlje na kome je toliko hladno da samo pingvini mogu izdurat'

i jos uvijek nisam dobio odgovor gdje je u kuranu opisano kako se posti na sjevernom i juznom polu (ima neki dogovor kako bi trebalo, to znam)?
nema u Kuranu ali ima u islamskim pravilima, a to je da se orijentisu prema najblizoj normalnoj zemlji gdje dan i noc se smjenjuju tako da je post izvodiv.
takodjer jesu li opisani sjeverni i juzni pol u kuranu,
nisu
Optimus Prime

#2523 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

r_faruk wrote:da se nadovezem na onaj kamen i pranje gu*ice desnom, lijevom rukom. jel bilo na planeti ista osim pustinje, kako se pere gu*ica na grenlandu, sjevernom i juznom polu (i ovo je k'o pustinja) ?

Islam je kao i ostale religije, lokalna religija. Pisan od arapa za arape.
Sve sto je spomenuto u kuranu nalazi se u radijusu od nekih 2000 km od Mekke.
Smrcak15

#2524 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
e i ti ga sad pretjera.... ne mozes porediti ovo sto si napisao sa onim zabranam i naredjenjima u islamu. puno je bezbolnije ne vjerovati u boga nego ne placati porez... ako ne klanjas nikom nista, ako prodjes kroz crveno mozes poginuti ili jos gore ubiti nekoga drugog...
to je samo primjer kako funkcionise to

relacija izmedju dobrote i krivicnih djela, nema sad neko doci i govoriti, znate ovaj covjek je stvarno dobar pomaze familiju, siromahe, dostavlja hranu u javnu kuhinju, itd a masa kriminalni radnji sa strane, kao recimo utaja poreza gdje su milionske cifre. i sad da neko se buni st o takav ide ui zatvor, kako moze da bude kaznjavan a ovako dobar covjek.

puno je bezbolnije ne vjerovati u boga nego ne placati porez...
'

da trenutno, ali na dugorocne staze daleko gore je nevjerovanje u BOga nego utaja poreza jer oni te mogu kazniti samo na odredjen period dok zivis na zemlji, a BOgami u dzehennem moze da se zaglavi samo Bog zna koliko Godina zbog nevjerovanja u BOga i zato sto je covjek promasio da radi ono sto mu je bilo naredjeno i sto je radio ono sto mu je Bog zabranio, jer to su posljedice nevjerovanja u BOga.
ako ne klanjas nikom nista, ako prodjes kroz crveno mozes poginuti ili jos gore ubiti nekoga drugog
ako neklanjas nikom nista na ovom svijetu ali na buducem najveca moguca katastrofa, a to je dzehenem jer si odbio poslusnost onome koji te stvorio, dok kad prodjes kroz crveno moze nastradati ali moze proci neokrznjeno.

dugorocno gledano neklanjanje je daleko gore i bolnije od prolaska kroz crveno svjetlo jer to dugorocno gledano je period poslije smrti, sudnji dan, kazna u dzehennemu.
Smrcak15

#2525 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:E cuj "sto bi ga strpao u dzennet kad ne vjeruje u njega" :lol:

Pa ne vjeruje ni u dzehenem. Sto ga onda tamo trpa? :mrgreen:

Priznaj bolan vise sam sebi. Vjerujes u narcisoidnog psihopatu kojem je bitnije jesi li izbjegavao svinjetinu od toga kakav si bio covjek. Takvo bice ne zasluzuje ni gram postovanja, kamoli klanjanje i slijedjenje njegovih nebuloznih pravila.
Pa ne vjeruje ni u dzehenem. Sto ga onda tamo trpa?
pa zato sto je nevjerovanje u BOga i dzehenem prourokovalo masa grijeha/prekrsaja raznih oblika kroz zivot, i onda dzehenem dolazi kao naplata za sve prekrasaje , ti vjerovao ili nevjerovao u zatvor ako cinis kriminalne radnje negine ti ako te policija uhvati na djelu.
tako isto vazi za dzehenem, vjerovao ili nevjerovao ako budes zasluzio a dzehennem postojao moze biti da Allah oprosti a moze i da te strahovito kazni, sve ce se pravedno izvagati na sudnjem danu.

Priznaj bolan vise sam sebi. Vjerujes u narcisoidnog psihopatu kojem je bitnije jesi li izbjegavao svinjetinu od toga kakav si bio covjek. Takvo bice ne zasluzuje ni gram postovanja, kamoli klanjanje i slijedjenje njegovih nebuloznih pravila
nie tacno, cak sta vise svinjetina je nekad i dozvoljena u nekim uvjetima, dok los covjek nije nikad dozovljeno biti ma kakvi uvjeti bili.

tako da ti taj izgovor ne pije vode
Takvo bice ne zasluzuje ni gram postovanja, kamoli klanjanje i slijedjenje njegovih nebuloznih pravila
To bice ti dadne zivot i osobosbi sa svacim da mozes normalno zivis na zemlji i onda kazes to, i jos kazes nebulozna pravila

znaci jedenje svinjetine za Tebe je nebulozno pravilo

a toliko bolescina i glista se nalazi u svinjskom mesu

doktori testiraju svinjsko meso sa koka kolom i naravno gliste pocnu da bjeze iz mesa

Image
Image
Image

ove gliste mogu doci do mozga i vidi sta bude

znaci za Tebe je ovo nebuloza

knjiga Dr.sc. Josipa Anotolovića. On sa svojim suradnicima liječi ljude u klinici PARACELZUS (Njemačka) a osnovni uvijet primanja na liječenje je da je svinjsko meso u toku liječenja ali i poslije terapije zabranjeno i u najmanjim količinama!

Njihovo objašnjenje je da svinjetina uzrokuje bolest zbog slijedećih razloga:

*STRUKTURA BJELANČEVINA SVINJETINE VRLO JE SLIČNA ONOJ U LJUDSKOM MESU, zbog toga je pri probavi stalni obrambeni crijevni sistem ne prepoznaje kao strano tijelo,te lako kroz crijevne zidove prolazi u limfu i krv zajedno sa bjelančevinastim produktima truljenja i toksinima (otrovima). To se dogadja brže i lakše nego bilo kojim drugim životinjskim ili biljnim bjelančevinama.

*SVINJETINA SADRŽI JEDNU BJELANČEVINU koja na osnovi svoje strukture ima vrlo visoku stopu raspadanja (truljenja). Vrlo brzo prelazi u gnjilost. Tako nastali produkti truljenja znatno opterećuju crijeva, limfu, krv, jetra i sve organe za izlučivanje i odlaganje toksina.Zbog masti, kolesterina i svoje specifične strukture bjelančevina, svinjetina je najveći podstrekač ateroskleroze.

*SVINJSKO MESO IMA VISOK SADRŽAJ MASTI koje se nalaze u svim stanicama a ne samo u takozvanim masnim stanicama kao kod janjetine ili junetine.

*VISOK SADRŽAJ KOLESTERINA, najveći je u svinjskom mesu.Kolesterin u ljudskom tijelu ima različite zadatke, npr. Izgradnju staničnih opni i prijenosa masti ali što je previše, previše je!

*VEZIVNA TKIVA su naročito izložena negativnom djelovanju jedenja svinjetine. Vezivno tkivo ima zadatak da organizam kao cjelinu drži na okupu. Voda se u vezivnom tkivu zadržava u spoju malih molekula koje najčešće sadrže sumpor. Što je više spojeva u vezivnom tkivu utoliko više se nakuplja voda pa je tkivo natečenije. Budući da svinjetina ima visok postotak sumpora, korištenjem svinjskog mesa se velik dio ovih sumpornih spojeva odlaže u vezivnom tkivu (tetive i hrskavice). Time se vezivno tkivo poput spužve puni vodom a kod redovite upotrebe svinjetine doslovno natiče.

*SLUZAVE supstance svinjskog mesa odlažu se u žilama, tetivama i hrskavicama sistema za kretanje. Korištenjem svinjetine, ove supstance vezivnog tkiva postaju u neku ruku sluzave, mekane i manje otporne. Posljedica je da se žile lakše istežu, tetive ne mogu izdržati opterećenje a hrskavice degeneriraju (potroše se). Tako nastaju tipična oboljenja kao reuma, artritis, artroza, oštećenja hrskavičnih spojeva...

*HORMON RASTA koji se u velikoj količini nalazi u svinjskom mesu i koji ne djeluje samo na pojačani rast mladih do puberteta, nego je aktivan i kod odraslih, pospješuje upale, bujanje itd. Budući da potiče sve procese rasta, potiče i rast stanica raka. Zakrčenjem vezivnog tkiva sudjeluje neosporno kao uzročnik u nastanku raka a porastom hormona ubrzava njegov razvoj.

*HISTAMIN se u svinjetini nalazi u visokoj koncentraciji. Njegova koncentracija je najveća u usporedbi sa drugim životinjama za klanje. Histamin je pak najači izazivač alergijskih reakcija uopće.Tijelo koje se hrani svinjskim mesom je zbog visoke kolkičine histamina manje otporno na stres pa je zbog toga sklonije čirevima na želucu, srčanim aritmijama i infarktima. Svinjetina zbog histamina pospješuje i kožne alergije kao urticarija, neurodermatitis i peludna hunjavica.
Toksini iz svinjskog mesa ometaju rad nervnog sistema a time i druge funkcije organizma.

Svinjetina je najveći limfni opterećevač koji se testom može obuhvatiti.Svinjetina opterećuje limfni sistem još 4 (četiri) sedmice nakon jela. Svinje iz masovnog uzgoja sadrže najveću količinu ADRENALINA i izlučuju ga direktno u krv pa jedenje krvi ima pogubne posljedice za onog tko to čini.

Kod pisanja ovog teksta korištena knjiga Dr.sc.Josipa Antolovića koju su potpisali i Dr. Carlo Rubbia, (Nobelova nagrada) i Prof.Dr. I. Prigogine, (Nobelova nagrada) kao i mnogi drugi znanstvenici.

znaci ovo je nebuloza za Tebe??
Locked