u zabludi si da muslimani nisu birali halifeKikibombona wrote:Narod nije izabrao pravedne halife pa ih opet zovu 'pravednim'!Opetja033 wrote:
Opet bisere nizes![]()
Ne moze se porediti.
U Turskoj na vlast dolazis putem izbora. Dakle glasackih kutija. Naravno da za marskisticke teroriste i njihove simpatizere to ne predstavlja nikakvu razliku, svakom normalnom je to KRUCIJALNA razlika.
Erdogan ima legitimitet o kakvom Assad moze samo sanjati.
Svaka oruzana pobuna protiv vlasti koju nije izabrao narod te zemlje je legitimna i ispravna.
Svaka oruzana pobuna protiv demokratski izabrane vlasti je nelegalna jer se u toj zemlji na vlast dolazi putem demokratskih izbora.
Po obicaju, zaslijepljen fanaticnom mrznjom, ne mozes da vidis ocito i ogromne razlike.![]()
Broza nije izabrao narod pa ga ljudi vise vole nego smradove koje sada biraju!
Republika Turska
- jao_situacije
#2501 Re: Republika Turska
- Mlohavi
#2502 Re: Republika Turska
Duzno postovanje tvom ocu, do jutros sam se vec pokajao sto sam napisao al' jbg ne dam ni na sebe, ako se mora do toga doci da bi odHebao neke miseve sklone etiketiranju, spreman.Kikibombona wrote: Spominjanje rodbine ukazuje na neke stvari, nimalo pozitivne... al sta se moze, takav si - kakav si...
Kurde dijelim na teroriste i one koji to nisu. PKK i YPG.
Suni Arape dijelim na teroriste i one koji to nisu. Sirijski pobunjenici i Sirijska arapska armija.
Dakle, dijelim I Kurde I suni Arape.
Jaysh al-Thuwar su isto tako teroristi. Svako ko je zapoceo pobunu i ko zeli srusiti legalnu vlast je terorista. Veoma jasno i precizno.
Da, sa Nusrom dijele terorizam i gotovo nista vise. Za razliku od Jaysh al-Thuwar, Nusra front je skupina vjerskih fanatika koja cesto ubija civile, siri vjersku mrznju, brutalno ubija neistomisljenike i zarobljenika... Pripadnici su Al Kaide koja ciljano ubija civile diljem svijeta. Jaysh al-Thuwar se bori protiv vladine vojske i to je sve. To nikako ne moze biti isto. Nikako.
Al ti si izgleda kurt covjek, osim sto nemas iste principe za sve... crno-bijeli svijet...
Nije isti covjek koji ubije jednog i onaj koji ubije 100 000 ljudi, iako su oba ubojice. Evo, da ti i ovako pomognem da ti se otvore prozori...
Ako si sebi otvorio prozore i stvorio propuh u glavi, super, meni neces ni pomoc.
"Jaysh al-Thuwar su isto tako teroristi. Svako ko je zapoceo pobunu i ko zeli srusiti legalnu vlast je terorista. Veoma jasno i precizno."
Jos nigdje nisam procitao da je svaka pobuna i zelja rusenja vlasti terorizam, eto svasta novog od tebe se moze saznati. Momce stvarno si riznica bisera.
Nego, procitaj ti prika sta je terorizam, haman je tu negdje problem.
Naravno da sam krut i da barem tu vidim sve crno-bijelo, kako i treba da bude, ne gledam kroz neke roze prizme kao ti kad se radi o Kurdima.
"Jedna smrt je tragedija, milion mrtvih je statistika." Uzor mladih rekO
- Kikibombona
#2503 Re: Republika Turska
Naravno da nisi cuo!Mlohavi wrote: Jos nigdje nisam procitao da je svaka pobuna i zelja rusenja vlasti terorizam, eto svasta novog od tebe se moze saznati. Momce stvarno si riznica bisera.![]()
Nego, procitaj ti prika sta je terorizam, haman je tu negdje problem.
Tek mali broj drzava PKK tretira kao teroristicku organizaciju. Svicarska je recimo u vise navrata odbila ZAHTJEV Turske da PKK uvrsti na listu teroristickih organizacija. Jedan Nelson Mendela je PKK smatrao borcima za slobodu. Grad Palermo je neki dan proglasio Odzalana pocasnim gradjaninom. U obrazlozenju su naveli da se radi o istaknutom borcu za humanost i slobodu, te da ovim zele odati pocast svim slobodarskim kurdskim borcima.
Dakle, neuporedivo je vise onih koji PKK ne smatraju teroristima iako je turski i americki lobi daleko jaci od kurdskog...
Eto, ne znam hoce li te ovo navesti na pravi zakljucak i poentu cijele price... cisto sumnjam...
- Mlohavi
#2504 Re: Republika Turska
Naravno da ne znas sta je terorizam, kao sto rekoh u tome je korijen tvog problema. Idi saznaj bolan sta je taj terorizam kakve kurceve pobune i borba protiv vlasti.Kikibombona wrote: Naravno da nisi cuo!
Tek mali broj drzava PKK tretira kao teroristicku organizaciju. Svicarska je recimo u vise navrata odbila ZAHTJEV Turske da PKK uvrsti na listu teroristickih organizacija. Jedan Nelson Mendela je PKK smatrao borcima za slobodu. Grad Palermo je neki dan proglasio Odzalana pocasnim gradjaninom. U obrazlozenju su naveli da se radi o istaknutom borcu za humanost i slobodu, te da ovim zele odati pocast svim slobodarskim kurdskim borcima.
Dakle, neuporedivo je vise onih koji PKK ne smatraju teroristima iako je turski i americki lobi daleko jaci od kurdskog...
Eto, ne znam hoce li te ovo navesti na pravi zakljucak i poentu cijele price... cisto sumnjam...
Pobuna i borba protiv vlasti jesu kazneno djelo na koje vlast naravno odgovara raspolozivim joj sredstvima, ali i dalje ti stoji da ces sam morati saznati sta je to terorizam.
- Kikibombona
#2505 Re: Republika Turska
Aj sto ne znam ja, ali kako da ne zna Svicarska i vecina drugih drzava svijeta?Mlohavi wrote:
Naravno da ne znas sta je terorizam, kao sto rekoh u tome je korijen tvog problema. Idi saznaj bolan sta je taj terorizam kakve kurceve pobune i borba protiv vlasti.![]()
![]()
Pobuna i borba protiv vlasti jesu kazneno djelo na koje vlast naravno odgovara raspolozivim joj sredstvima, ali i dalje ti stoji da ces sam morati saznati sta je to terorizam.
Kako da uprkos turskom i americkom lobiju koji je nemjerljivo jaci od kurdskog nisu uvrstili PKK na listu teroristickih organizacija?
Sta je sa vlastima u Palermu?
Da li si toliki egoisti da smatras da si bolji pravnik od njih i da je tvoj stav ispravniji?
- sunceKOtepsija
#2506 Re: Republika Turska
-danas provladini mediji pisu o planu ciscenja "kucu po kucu, mahale po mahalu..."-Davutoglu je ocjenio da je ovo "najznacajnija i najuspjesnija operacija koju vodimo u posljednjih 30 godina...ako bude trebalo ocisticemo svaki od tih gradova kucu po kucu:"
-prema njima u akciji ce ucestvovat 10 000 pripadnika specijalnih snaga policije (PÖH) i zandarmerije (JÖH) uz podrsku vojske.
-ocevidci optuzuju snage sigurnosti da su odvodeci ucenice izrekli niz prijetnji koje su u sebi sadrzavale prijetnju "seksualnim nasiljem". Odgovorni iz snaga sigurnosti odbacili su sve takve optuzbe kao "neosnovane" te istakli da su jutros sve uhapsene ucenice i pustene.-u Sirnaku-specijalci uhapsili devet ucenica u studentskom domu. Naime na podrucjima pod kontrolom vlade i gdje je uvedeno vanredno stanje gradani udaranjem u serpe i pravljenjem buke protestuju protiv nove ofanzive turskih snaga na jugoistoku zemlje. Preostale ucenice su ispred studentskog doma i tvrde da su specijalci upali naoruzani u dom i hapseci njihove kolegice izrekli niz prijetnji.
-U Silopu, prema pisanju medija s jugoistoka, cijelu noc granatiranje. Izvjestaji s terena govore o dopremaanju i rasporedivanju novih snaga-ljudstva, tenkova i oklopnih vozila.
-Vojni izvori tvrde da je vojska zauzela sva strateska mjesta oko Silopa i Sura, te da su "teroristi izolovani na ogranicenom podrucju".

-u Adani protest protiv vojne ofanzive na jugoistoku, policija otvorila vatru, ranjene tri osobe, od kojih jedna (Emin Can) tesko. Tesko ranjeni Emin Can je prebacen u centralnu bolnicu u Adani (Adana Devlet Hastane).
-provladini izvori govore o mogucoj uspostavi izbjeglickih kampova za oko 200 000 osoba koje su pred ofanzivom vladinih snaga izbjegle iz svojih domova. Vecina ih je utociste nasla kod rodbine, ali je u pojedinim gradovima doslo i do stopostotnog povecanja kirije (nesto slicno kao i nakon priliva izbjeglica iz sirije se desilo u Urfi i Gaziantepu), tako da u nekim gradovima na jugoistoku je kirija, zbog priliva izbjeglica skocila sa 300TL na 600TL. Posebno se istice opasnost da ukoliko se ovakvo stanje nastavi ljudi nece biti u stanju placati smjestaj, te da ce potrositi ustedevinu i biti prisiljeni izaci na ulice. Strahuje se da bi usljed povecanja obima sukoba broj izbjeglica u narednom periodu mogao biti daleko veci od trenutnih 200 000.
S druge strane provladini izvori tvrde da ce mir, sigurnost i sloboda na jugoistoku biti povracena najdalje kroz par mjeseci.
- Mlohavi
#2507 Re: Republika Turska
Pa s tobom se stvarno mora na slogove pricati...Kikibombona wrote:
Aj sto ne znam ja, ali kako da ne zna Svicarska i vecina drugih drzava svijeta?
Kako da uprkos turskom i americkom lobiju koji je nemjerljivo jaci od kurdskog nisu uvrstili PKK na listu teroristickih organizacija?
Sta je sa vlastima u Palermu?
Da li si toliki egoisti da smatras da si bolji pravnik od njih i da je tvoj stav ispravniji?
Maloprije bacas definiciju da je pobuna i borba protiv vlasti terorizam, a sad ovo smatras da je ispravan stav nekih zemalja koje PKK nisu stavile na listu teroristickih organizacija??? Naravno PKK koja se bori protiv legitimne turske vlasti.
Dogovori se sam sa sobom jbt, mnogo si mi zbunjen.
Ako se vec mora na slogove da bi ti shvatio, koliko je drzava stavilo na listu teroristickih organizacija Nur ad-Din i desetine nekih FSA jedinica?
Bog budi s tobom Kiki, pa ti stvarno ne znas sta je terorizam. Barem to saznaj pa da se s tobom moze koliko-toliko normalno pisati.
- asurbanipal
#2508 Re: Republika Turska
japin_mutapi wrote: što opet znači da su turska i izrael isti
K'o dva oka u glavi...
- sunceKOtepsija
#2509 Re: Republika Turska
-hapsenje ucenica

- asurbanipal
#2510 Re: Republika Turska
Opetja033 wrote: Komentar opasno vuce na islamofobiju, ismijavanje muslimana i vjerskih propisa.
Pa upravo danas muslimani sami sebe ismijavaju i od sebe šprdnju prave, a od vjerskih propisa su napravili cirkus. Crni humor je u pitanju...
- Kikibombona
#2511 Re: Republika Turska
Ovdje si zbunjen jedino i samo ti, a ja se trudim da te zbunim jos vise. Ti si pametan decko, ali ocigledno brzoplet i ne citas sa razumjevanjem.Mlohavi wrote:
Pa s tobom se stvarno mora na slogove pricati...
Maloprije bacas definiciju da je pobuna i borba protiv vlasti terorizam, a sad ovo smatras da je ispravan stav nekih zemalja koje PKK nisu stavile na listu teroristickih organizacija??? Naravno PKK koja se bori protiv legitimne turske vlasti.
Dogovori se sam sa sobom jbt, mnogo si mi zbunjen.![]()
Ako se vec mora na slogove da bi ti shvatio, koliko je drzava stavilo na listu teroristickih organizacija Nur ad-Din i desetine nekih FSA jedinica?
Bog budi s tobom Kiki, pa ti stvarno ne znas sta je terorizam. Barem to saznaj pa da se s tobom moze koliko-toliko normalno pisati.
Nigdje nisam napisao da je stav 'nekih' zemalja ispravan. Samo ti okrecem drugu stranu medalje da i nju mozes vidjeti. Svoj stav sam iznio i pri njemu ostajem, iako nisam siguran da sam u pravu. Ne smatram da sam pametniji od velike vecine koja PKK ne smatra teroristima. Ne smatram da sam pametniji od svicarskih pravnika, od pravnika grada Palermo ili velikog Nelsona Mandele. Ako si siguran da si pametniji, onda blago tebi.
Da li smatras da je tvoj stav ispravniji od svicarskog?
Ako vecina zemalja nije uvrstila PKK na listu terorista, da li to znaci da je potpuno legitimno tvrditi da nisu teroristi ili mozda smatrati kako je blize istini reci da nisu jer vecina tako smatra??
Da li si 100% uvjeren da je stav manjine koja PKK tretira kao teroriste ispravan?
Da li makar malo sumnjas da je vecina u pravu i da PKK nije teroristicka organizacija?
- Mlohavi
#2512 Re: Republika Turska
Jbg Kiki brat, kad znas sta je terorizam ne moras imati svoj stav nit' jebat stav svicarskih pravnika i pravnika grada Palerma.Kikibombona wrote:
Ovdje si zbunjen jedino i samo ti, a ja se trudim da te zbunim jos vise. Ti si pametan decko, ali ocigledno brzoplet i ne citas sa razumjevanjem.
Nigdje nisam napisao da je stav 'nekih' zemalja ispravan. Samo ti okrecem drugu stranu medalje da i nju mozes vidjeti. Svoj stav sam iznio i pri njemu ostajem, iako nisam siguran da sam u pravu. Ne smatram da sam pametniji od velike vecine koja PKK ne smatra teroristima. Ne smatram da sam pametniji od svicarskih pravnika, od pravnika grada Palermo ili velikog Nelsona Mandele. Ako si siguran da si pametniji, onda blago tebi.
Da li smatras da je tvoj stav ispravniji od svicarskog?
Ako vecina zemalja nije uvrstila PKK na listu terorista, da li to znaci da je potpuno legitimno tvrditi da nisu teroristi ili mozda smatrati kako je blize istini reci da nisu jer vecina tako smatra??
Da li si 100% uvjeren da je stav manjine koja PKK tretira kao teroriste ispravan?
Da li makar malo sumnjas da je vecina u pravu i da PKK nije teroristicka organizacija?
Izvini za ono sinoc, nije bilo primjereno, al' necu se ni poklopiti i sutiti poput vecine kad ih se naziva teroristima, simpatizerima terorista i slicno, samo jer podrzavaju neku drugu od desetina grupa koje su prema pokazanoj humanosti svi negdje u 5 grama.
- Mlohavi
#2513 Re: Republika Turska
Sranje u Turskoj Boga mi, ima i tenkovi i helikopteri i prijetnje sa seksualno nasilje nad ucenice.
http://www.liveleak.com/view?i=1dd_1450232393
Anarhisticka strana mene onanise na snimke poput ovog.
- Kombat
#2514 Re: Republika Turska
Mlohavi wrote:Sranje u Turskoj Boga mi, ima i tenkovi i helikopteri i prijetnje sa seksualno nasilje nad ucenice.![]()
take beer!!!
- Kikibombona
#2515 Re: Republika Turska
Krhko je znanje moj ti. Misljenje Amerike ili Svicarske glede PKK nije potvrda bilo cega, a pogotovo ne misljenje tebe ili mene.Mlohavi wrote:
Jbg Kiki brat, kad znas sta je terorizam ne moras imati svoj stav nit' jebat stav svicarskih pravnika i pravnika grada Palerma.![]()
Izvini za ono sinoc, nije bilo primjereno, al' necu se ni poklopiti i sutiti poput vecine kad ih se naziva teroristima, simpatizerima terorista i slicno, samo jer podrzavaju neku drugu od desetina grupa koje su prema pokazanoj humanosti svi negdje u 5 grama.
PKK je u Turskoj zapoceo pobunu protiv vlasti. Sirijski pobunjenici su u Siriji zapoceli pobunu protiv vlasti. I jedni i drugi su napali legalne institucije vlasti. Princip je isti, ostalo su nijanse.
Imas odlican primjer kurdskih Pesmergi iz Iraka koje su bile na teroristickoj listi zajedno sa PKK. Ciljevi su im identicni, djelovanje identicno. Odjednom, desilo se nesto, Pesmerge su prestale biti teroristi, iako od prvobitnih ciljeva NI MILIMETRA nisu odstupili. Imaju iste ciljeve od kako su nastali jednako kao PKK. Pesmerge su sada borci za slobodu, humanost, uzvisene civilizacijske vrijednosti, saradnik u borbi protiv terorizma (
Imas primjer Nelsona Mandele koji je prosao put od okorijelog teroriste do najveceg svjetskog mirotvorca.
Ne moze se na ovakve stvari gledati crno-bijelo... Mora se sagledati 'sira slika' sto bi rekao Cheli, uzroci i posljedice... sve involvirane strane... preispitati... dobro preispitati.... i izvuci pouke.
- Mlohavi
#2516 Re: Republika Turska
Sto se tice Pesmergi stvarno ne znam dovoljno da bi imao neko misljenje o njima. Samo siguran sam da to sto su, kako kazes: "prestali biti teroristi", itekako ima veze s autonomijom za koju su se iracki Kurdi izborili.Kikibombona wrote: Krhko je znanje moj ti. Misljenje Amerike ili Svicarske glede PKK nije potvrda bilo cega, a pogotovo ne misljenje tebe ili mene.
PKK je u Turskoj zapoceo pobunu protiv vlasti. Sirijski pobunjenici su u Siriji zapoceli pobunu protiv vlasti. I jedni i drugi su napali legalne institucije vlasti. Princip je isti, ostalo su nijanse.
Imas odlican primjer kurdskih Pesmergi iz Iraka koje su bile na teroristickoj listi zajedno sa PKK. Ciljevi su im identicni, djelovanje identicno. Odjednom, desilo se nesto, Pesmerge su prestale biti teroristi, iako od prvobitnih ciljeva NI MILIMETRA nisu odstupili. Imaju iste ciljeve od kako su nastali jednako kao PKK. Pesmerge su sada borci za slobodu, humanost, uzvisene civilizacijske vrijednosti, saradnik u borbi protiv terorizma ()... bla, bla...
Imas primjer Nelsona Mandele koji je prosao put od okorijelog teroriste do najveceg svjetskog mirotvorca.![]()
Ne moze se na ovakve stvari gledati crno-bijelo... Mora se sagledati 'sira slika' sto bi rekao Cheli, uzroci i posljedice... sve involvirane strane... preispitati... dobro preispitati.... i izvuci pouke.
Ovo ti je post s kojim se u principu slazem, moj jedini problem s tvojim shvatanjem tih njihovih sukoba je bas to sto crno-bijelo gledas sve sunite pobunjene protiv Asada, sira slika je rezervisana samo za neke druge. Ja s druge strane, iako vjerovatno gledam na sve to crno-bijelo, trudim se da mi sira slika ne sjebe percepciju.
Do sad kad bi pronadi istinu, uvijek je bila negdje izmedu, vjerujem da je i ovaj put. Itekako ima terorista na svim stranama, ali nijedna strana nije iskljucivo teroristicka.
- Mlohavi
#2517 Re: Republika Turska
Silopi, turski vojnici provaljuju u jednu kurdsku kucu, vrata vrh.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2518 Re: Republika Turska
stiže demokracija 
- Kikibombona
#2519 Re: Republika Turska
Pesmerge su isto sto i PKK. Nema nikakve razlike medju njima kada je u pitanju odnos prema Iraku/Turskoj. Teroristi su prestali biti kada su sklopili savez sa Amerikom. Sam izvuci zakljucak.Mlohavi wrote: Sto se tice Pesmergi stvarno ne znam dovoljno da bi imao neko misljenje o njima. Samo siguran sam da to sto su, kako kazes: "prestali biti teroristi", itekako ima veze s autonomijom za koju su se iracki Kurdi izborili.
Ovo ti je post s kojim se u principu slazem, moj jedini problem s tvojim shvatanjem tih njihovih sukoba je bas to sto crno-bijelo gledas sve sunite pobunjene protiv Asada, sira slika je rezervisana samo za neke druge. Ja s druge strane, iako vjerovatno gledam na sve to crno-bijelo, trudim se da mi sira slika ne sjebe percepciju.
Do sad kad bi pronadi istinu, uvijek je bila negdje izmedu, vjerujem da je i ovaj put. Itekako ima terorista na svim stranama, ali nijedna strana nije iskljucivo teroristicka.
Svi oni koji su pokrenuli oruzani ustanak protiv legalne vlade u Damasku su teroristi. Kao i PKK, oni su napali institucije drzave. Da li u medjuvremenu promicu ljubav i medjuljudske odnose, da li zarobljenike zbrinjavaju u hotelima sa pet zvjezidica, da li od usta odvajaju da bi civili imali jesti... za kvalifikaciju 'teroririzam' nije bitno. Medjutim, postoji ogromna razlika medju teroristima. Nije isti terorista koji se bori protiv legalne vlasti i terorista koji siri nacionalnu i vjersku mrznju, ubija civile, zlostavlja cijelu zajednicu itd. Tu je ogromna razlika. Kao sto ne mozes porediti Mevlida Jasarevica i Osamu bin Ladena - tako ne mozes porediti ISIL i Jaysh al-Thuwar. Jedino ih 'terorizam' veze, sve ostalo je razlicito.
- Challenger__
#2520 Re: Republika Turska
+1asurbanipal wrote:K'o dva oka u glavi...japin_mutapi wrote: što opet znači da su turska i izrael isti
K'o dvije duše u dva tijela; Izrael prvi i Izrael drugi... Haaretz Israel.
- Challenger__
#2521 Re: Republika Turska
A u međuvremenu...
Protiv turskog zastupnika koji je javno progovorio o suradnji s ISIL-om podiže se tužba za veleizdaju
Protiv turskog zastupnika koji je javno progovorio o suradnji s ISIL-om podiže se tužba za veleizdaju
- Turski zastupnik Eren Erdem, član opozicijske stranke CHP, prije nekoliko dana dao je intervju za ruski kanal RT te je pritom rekao kako je teroristička organizacija ISIL preko turskog teritorija dobila smrtonosni plin sarin za uporabu u Siriji.
- Mnogi su tada pozdravili njegovu hrabrost da javno progovori o ovoj temi, imajući u vidu progon koji se u Turskoj provodi protiv neistomišljenika, a naročito onih koji na bilo koji način progovaraju o kontroverznim odnosima između Turske i ISIL-a. Mnogi su strahovali za njega nakon ovog javnog istupa i sada su se ti strahovi pokazali opravdanima.
Naime, protiv Edrema je danas podignuta tužba i to za veleizdaju. Kako prenose turski mediji, mogao bi mu biti oduzet i parlamentarni imunitet.
- Challenger__
#2522 Re: Republika Turska
Tefsija, živ bio, ako uhvatiš vremena provjeri ima li istine u glasinama da je ISIL napao tursku bazu Bashiga pored Mosula...sunceKOtepsija wrote:...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2523 Re: Republika Turska
false flagChallenger__ wrote:Tefsija, živ bio, ako uhvatiš vremena provjeri ima li istine u glasinama da je ISIL napao tursku bazu Bashiga pored Mosula...sunceKOtepsija wrote:...
- Mlohavi
#2524 Re: Republika Turska
Teroristi su prestali biti kada su postali zvanicnom vojskom autonomne pokrajine, il' sam u krivu? Koliko znam PKK nema jednu takvu pokrajinu?Kikibombona wrote:
Pesmerge su isto sto i PKK. Nema nikakve razlike medju njima kada je u pitanju odnos prema Iraku/Turskoj. Teroristi su prestali biti kada su sklopili savez sa Amerikom. Sam izvuci zakljucak.
Svi oni koji su pokrenuli oruzani ustanak protiv legalne vlade u Damasku su teroristi. Kao i PKK, oni su napali institucije drzave. Da li u medjuvremenu promicu ljubav i medjuljudske odnose, da li zarobljenike zbrinjavaju u hotelima sa pet zvjezidica, da li od usta odvajaju da bi civili imali jesti... za kvalifikaciju 'teroririzam' nije bitno. Medjutim, postoji ogromna razlika medju teroristima. Nije isti terorista koji se bori protiv legalne vlasti i terorista koji siri nacionalnu i vjersku mrznju, ubija civile, zlostavlja cijelu zajednicu itd. Tu je ogromna razlika. Kao sto ne mozes porediti Mevlida Jasarevica i Osamu bin Ladena - tako ne mozes porediti ISIL i Jaysh al-Thuwar. Jedino ih 'terorizam' veze, sve ostalo je razlicito.
Oruzani ustanak protiv vlasti NIJE terorizam. Pogotovo protiv vlasti za koju si sam u nekoliko navrata rekao da je diktatura.
Nemoj svega ti da si od onih kojima je metar lakse u guzicu neg' cent u glavu.
Stvarno te molim da me uputis na definiciju prema kojoj je oruzana pobuna = terorizam. Od samog pocetka to poturas a ja te fino trazim ili da prestanes ili da dokazes da je tacno.
- Kikibombona
#2525 Re: Republika Turska
Naravno da si u kirvu! Peshmerge su prestale biti teroristi, vjerovao ili ne, tek 2014.Mlohavi wrote:
Teroristi su prestali biti kada su postali zvanicnom vojskom autonomne pokrajine, il' sam u krivu? Koliko znam PKK nema jednu takvu pokrajinu?
Oruzani ustanak protiv vlasti NIJE terorizam. Pogotovo protiv vlasti za koju si sam u nekoliko navrata rekao da je diktatura.![]()
Nemoj svega ti da si od onih kojima je metar lakse u guzicu neg' cent u glavu.
Stvarno te molim da me uputis na definiciju prema kojoj je oruzana pobuna = terorizam. Od samog pocetka to poturas a ja te fino trazim ili da prestanes ili da dokazes da je tacno.
Pa sta je koji kurac, da izvines na izrazu, radila PKK ako se nije oruzano pobunila protiv vlasti?
Daj mi da vidim tu definiciju 'oruzane pobune'!??
Definiciju terorizma odlicno poznajem... Evo ukratko...
Sirijska pobuna je nezakonita i za cilj je imala zastrasiti vlasti i ostvariti odredjene politicke ciljeve. Klasicni terorizam.Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Sta je 'oruzana pobuna'?
Daj mi neki link da vidim definiciju, sada sam se pravo zainteresovao.