BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

supercali

#2501 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

radiša wrote:
badrudin wrote: a opet se svodi na to da je pametnije uzet pri novoj kupovini mobitela, DUAL SIM model
tacno,nikad ne znas kad ce ti zatrebat druga kartica bilo da si ovde bilo da neđe odes,da nebi staru vadio i zagubio,posto se zna i to desit najbolje uzet dual sim,jer sad vecina novih telefona pored singla imaju dual i miran si.
Vidis sa ovim se ne bi slozio jer ako nemas baterije nemas ni na jednoj
Ako se razbije pokvari i sl isti slucaj

my life is based on true story
badrudin

#2502 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

supercali wrote:[.....pametnije imati 2 telefona nego jedan dual sim iz mnogo razloga

navedi bar jedan pametan
očigledno se nisi updateovo odavno, svi brandovi imaju flahsip modelie, osim iphona, uverziji dual sim,
a kinezi uglavnom po diforltu dolaze kao dual
tako da ne možeš bit pametniji od većine
supercali

#2503 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

badrudin wrote:
    supercali wrote:[.....pametnije imati 2 telefona nego jedan dual sim iz mnogo razloga

navedi bar jedan pametan
    očigledno se nisi updateovo odavno, svi brandovi imaju flahsip modelie, osim iphona, uverziji dual sim,
    a kinezi uglavnom po diforltu dolaze kao dual
    tako da ne možeš bit pametniji od većine
    z5 compact ne postoji u dual sim verziji
    opet ti vecina
    boli me briga za vecinu nisu mi oni mjerilo nego moje potrebe i preferencije
    radiša

#2504 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

supercali wrote:
    radiša wrote:
    badrudin wrote: a opet se svodi na to da je pametnije uzet pri novoj kupovini mobitela, DUAL SIM model
    tacno,nikad ne znas kad ce ti zatrebat druga kartica bilo da si ovde bilo da neđe odes,da nebi staru vadio i zagubio,posto se zna i to desit najbolje uzet dual sim,jer sad vecina novih telefona pored singla imaju dual i miran si.
    Vidis sa ovim se ne bi slozio jer ako nemas baterije nemas ni na jednoj
    Ako se razbije pokvari i sl isti slucaj

e jebi ga sad sta ako tebi maznu obadva u vecem si minusu od mene,ako ces tako razmisljat...
    sta ako, mozes do sutra...
    kupis,popravis,uzmes neku zamjenu od 20-30 maraka...
    dzaba sve radis sta tebi valja i gotovo...sto se mene tice nosi 20 telefona.
    supercali

#2505 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

radiša wrote: e jebi ga sad sta ako tebi maznu obadva u vecem si minusu od mene,ako ces tako razmisljat...
    sta ako, mozes do sutra...
    kupis,popravis,uzmes neku zamjenu od 20-30 maraka...
    dzaba sve radis sta tebi valja i gotovo...sto se mene tice nosi 20 telefona.
    rekao sam samo razloge za ono sto ja govorim nisam rekao da i ti to radis ili da je tebi ispravno
    ovo gore sam naveo jer je meni jednom telefon se zblesavio i srecom imao drugi
    radiša

#2506 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

ako se sta desi normalno da ces drugi uzet,desit ti se moze sa svakim nista ti danas nije garant i sigurnost.odes autom na put pa ti moze stat u nekoj vukojebini dje nikog nema i sta ces onda,kad bi tako razmisljo slepo bi vazda drugo auto za sobom... :lol:
    supercali

#2507 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

ne mozes porediti auta i mobitele
    evo sada imas recimo samsung s6 iphone z5 ili sl i taj drugi mozes neki od 150 maraka ili stari kojeg si zamjenio sa tim novim i eto ti 2 mobitela dok s autom to nije slucaj

ps. ako ti se desi da se pokvari imas pored sebe drugi u tome je bit
    dzaba tebi milion maraka u vukojebini ako ne mozes do telefona
    radiša

#2508 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

mozes poredit jer belaj ne bira,to je poenta,ako ce ti se desit desit ce ti se sa telefonom,autom....
    necu za sve stvari kad idem nedje nosit zamjenu i kontat ako se pokvari imam zamjenu...
    ako sta ode kupit ces ako imas para i nema price,svakako da nemas para nebi noso 2 telefona.
    p.s u vukojebinama nema signala dzaba ti 100 telefona :lol:
    supercali

#2509 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

radiša wrote:mozes poredit jer belaj ne bira,to je poenta,ako ce ti se desit desit ce ti se sa telefonom,autom....
    necu za sve stvari kad idem nedje nosit zamjenu i kontat ako se pokvari imam zamjenu...
    ako sta ode kupit ces ako imas para i nema price,svakako da nemas para nebi noso 2 telefona.
    p.s u vukojebinama nema signala dzaba ti 100 telefona :lol:
    to mozes porediti sa rezervnom gumom nositi ili ne nositi sa sijalicama i sl al sa citavim autom nikako

ps u njemackoj vukojebini ima cak i 3g
    radiša

#2510 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

kako nikako sta ako ti motor rikne...
    ne idu svi samo u njemacku :D
    supercali

#2511 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

radiša wrote:kako nikako sta ako ti motor rikne
    nazoves bihamk hak adac ili ko je vec za to zaduzen

ps. pa i u italiji isto
    sta mislis kako oni odrzavaju populaciju vukova na broju?

pa pustaju im xhamster u sumi jebo ga ti
    radiša

#2512 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

supercali wrote:
    nije problem nazvat i naci neko rjesenje ono ce se svakako naci u konacnici kako tako,ako ne sad za mjesec ali je poenta da neces za sve stvari nosat zamjenu ako negdje krenes,barem ja...

inace kad skontam i moji su putovali po svjetu kad nije bilo mobitela pa su se snalazili,snaso bi se i ja...jebo mobitel i kartice :D
    supercali

#2513 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

radiša wrote:
    supercali wrote:
    nije problem nazvat i naci neko rjesenje ono ce se svakako naci u konacnici kako tako,ako ne sad za mjesec ali je poenta da neces za sve stvari nosat zamjenu ako negdje krenes,barem ja...

inace kad skontam i moji su putovali po svjetu kad nije bilo mobitela pa su se snalazili,snaso bi se i ja...jebo mobitel i kartice :D
    ma nij eproblem snasao bi se i ja al kad mogu a mobitel dodatni nije teret zasto ne
    Sanjarko

#2514 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Officer Crabtree wrote:
    Vizionar 1985 wrote:Ma otic cu u poslovnicu direkt da ih pitam.
    sa BHT na Haloo

1. Prijaviš prenos na Haloo stranici

2. Dođe ti pošta sa zamjenskom karticom, dokumentom za prenos (pošalju isti dan) na kojem provjeriš podatke koje si unio, potpišeš i vratiš im na adresu
    * Ako si postpaid (u prijavu gore unosis): PUK, Serijski broj i dokaz o izmirenju dugova kod sadašnjeg operatera (ovo šalješ poštom)
    * Ako si prepaid (u prijavu gore unosis): PUK, Serijski broj

3. Kada njima pošta dođe, isti dan ti pošalju mail u kojem navode datum i vrijeme prenosa broja (maksimalno 5 dana, meni za 4)

4. Na dan prenosa u ugovoreno vrijeme nestane ti signala na postojećoj kartici, ubaciš novu i aktiviraš broj. Sve što si imao kredita na BHT naravno gubiš, na novom dobivaš 1KM za aktivaciju i 6x550MB mjesečno gratisa.

To je sve.

BSMO :izet:
    Hvala na odgovoru. :thumbup:
    bosnian batman

#2515 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

Haloo je dobar nema šta, najpovoljniji internet, velik broj korisnika sa kojima je u mreži džaba razgovor, tačnije samo za uspostavu poziva 9 feninga, a otklonjena i jedina mana odskora, da je trebalo cejner dopune svaki mjesec, sada je cejner validan 3 mjeseca :oops:

Jedino mu u prepaidu može parirat IZI čija je opet mana mali broj korisnika u mreži pa besplatne minute, tačnije kod njih minuta košta 0,006 ili pola feninga !!! i ne vrijedi puno
    kloniran

#2516 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Izgleda da ce logosoft da poremeti racune Haloo
    obracunska jedinica 1 sekund
    http://gofree.ba/cjenovnik/premaDrugimBHmrezama

dopuna
    http://gofree.ba/tarife/goTarifa

internet 3 gige za cenera
    http://gofree.ba/tarifne-opcije

samo je pitanje da li ce ostati ova ponuda nakon 31.08.2016.
    :-)
    radiša

#2517 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

dzaba im sve,ako hoce da im raja pređe nek ne dizu gige,ne skidamo filmove,igre,nego nek obaraju cijenu u odnosu na halo.
    kloniran

#2518 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

radiša wrote:dzaba im sve,ako hoce da im raja pređe nek ne dizu gige,ne skidamo filmove,igre,nego nek obaraju cijenu u odnosu na halo.
    tesko ce iko cijenu oboriti, jer oni znaju da neces te 3 gige potrositi, a cenera moras dati
    steta sto haloo ukide gigu za petaka, to je bila mjera za net
    radiša

#2519 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

tacno.ne znam da sam potrosio vise od 800mb na mobilnom internetu...
    bosnian batman

#2520 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

Za tebe je onda idealan IZI od gigu mjesečno
    kloniran wrote:
    radiša wrote:dzaba im sve,ako hoce da im raja pređe nek ne dizu gige,ne skidamo filmove,igre,nego nek obaraju cijenu u odnosu na halo.
    tesko ce iko cijenu oboriti, jer oni znaju da neces te 3 gige potrositi, a cenera moras dati
    steta sto haloo ukide gigu za petaka, to je bila mjera za net
    Ali je to bilo na 20 dana a ne puni mjesec, tačnije na mjesec je opet izlazilo 7,5 KM za 1,5 GB
    pepeljara

#2521 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Nista cijene, ovo sve je top.
    Samo kad bi smanjili opet obracunsku nekad na 10+10, vrh paket iz snova midi 30 :D

Mada je mini15 tu u pet deka sa njim :D
    bosnian batman

#2522 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

Kakav mini, midi i ostale bht budalaštinje, pa deru te opet sa 0,21 po minuti, odnosno praktički imaš za 30 KM samo 150 minuta
    Na haloo je samo uspostava poziva 9 pf u mreži a šteta što raja nije pametnija da se masovno prebaci pa bi praktički skoro svaki poziv koštao samo tih 9 pf
    hakazvaka

#2523 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

!hej, volis surfati i bonus MB od nadoplate bona ti nisu dovoljni. Od sada mozes aktivirati i Dodatnih 1 GB za 3 KM pozivom koda *108*1# i koristiti tijekom 7 dana.
    bosnian batman

#2524 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

Očigledno da je eronetov menadžment dobar za razliku od bht uhljepskog, te da prate trendove i u kojem grmu leži zeko, tj. šta tržište traži i šta je in trenutno, a to je naravno potražnja za što više interneta za što manje para
    S ovom ponudom interneta su se apsolutno izjednačili sa haloo
    Benq

#2525 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

hakazvaka wrote:
    !hej, volis surfati i bonus MB od nadoplate bona ti nisu dovoljni. Od sada mozes aktivirati i Dodatnih 1 GB za 3 KM pozivom koda *108*1# i koristiti tijekom 7 dana.
    Sto se tice ultre , svi idu naprijed , samo bht stoji u mjestu.
    Post Reply