???sunceKOtepsija wrote:de ste samaraci
V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
Paul F.
#2501 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
-
Hadzi Lojo
#2502 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Zao mi ovih forumasa sto se nasekirase zbog jucerasnjeg incidenta!
A vamo na temi novi rat, sve vrli bojovnici ko zapeta puska dok ovdje umiru od stida!
Mozemo mi stosta nauciti i od Albanaca i od Hrvata!
A vamo na temi novi rat, sve vrli bojovnici ko zapeta puska dok ovdje umiru od stida!
Mozemo mi stosta nauciti i od Albanaca i od Hrvata!
-
Paul F.
#2503 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
I ti bi svašta naučio u srednjoj školi.Hadzi Lojo wrote: Mozemo mi stosta nauciti i od Albanaca i od Hrvata!
- ronnie
#2504 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Za ovo prvo se slažem, iako se i na hrvate i bošnjake gledalo kao na potencijalne neprijatelje i u prvoj i u drugoj jugoslaviji. Ovo drugo ne kužim, pa hrvati i albanci imaju svoje države (ovi drugi čak i dvije) dok bosanci nemaju, odnosno imaju ali je dijele s još dva naroda.Paul F. wrote:.....
- Albanci su tretirani kao stoka od strane srba zadnjih 50 godina. Slučajno je ispalo da bosanski otpor daje krila hrvatima i albancima.
- ronnie
#2505 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa Alija je bio Srbin, njegovi su došli iz Beograda. Za razliku od Tuđmana on je imao podršku od SANU.Hadzi Lojo wrote:Holandjani u svim emisijama o Srebrenici kada govore o dogadjajima vezanim za pad Srebrenice uvijek spominju da su amerikanci imali svoga agenta na srspskoj strani. Kad nesto razmislim taj agent nije niko drugi bio do nas ljubljeni Alija, danas ga mijenja njegov ljubljeni sin Bakir.
Jebo te zivot, on ama bas nista nije ucinio da pokusa ispraviti babine greske nego samo nastavlja njegovim stopama i cini jos gore greske!
Pa on je pozvao Vucica da dodje u Sarajevo, pa stime je popljuvao sve zrtve odbrane BiH.
- madner
#2506 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Kamen po kamen, tako se gradi povjerenje. 
-
Paul F.
#2507 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ne kužim ja o čemu ti pričaš.ronnie wrote:Za ovo prvo se slažem, iako se i na hrvate i bošnjake gledalo kao na potencijalne neprijatelje i u prvoj i u drugoj jugoslaviji. Ovo drugo ne kužim, pa hrvati i albanci imaju svoje države (ovi drugi čak i dvije) dok bosanci nemaju, odnosno imaju ali je dijele s još dva naroda.Paul F. wrote:.....
- Albanci su tretirani kao stoka od strane srba zadnjih 50 godina. Slučajno je ispalo da bosanski otpor daje krila hrvatima i albancima.
- Arteta
#2508 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Cudi me da za tako nesto se ne mogu naci konkretni podaci.JoseMujica wrote:
jedino ime koje sespominje je rahmetli Ejub Golić, koji je poginuo kasnije u pokušaju otvaravnja koridora za izlazak
Da li je Hakija Meholjic bio medju tom delegacijom?
- ronnie
#2509 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Paul F. wrote: Ne kužim ja o čemu ti pričaš.
Ah to si ti Pavle, oprosti, mislio sam da je netko drugi.
- mO k3
#2510 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Hajde 2 dana i ovo ce biti od stranih medija....
Neka se zahvali Bogu dragome od onoliko naroda kojima su ubijene familije da nije fasovao vise ....
Neka se zahvali Bogu dragome od onoliko naroda kojima su ubijene familije da nije fasovao vise ....
- LeonardoAC
#2511 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Jučer slušam diskusiju par "vrlo dobro upućenih" osoba, i vrlo je ozbilna sumnja da su Turci svestrano urgirali kod Putina da se uloži veto na rezoluciju i Srebrenici upravo zbog toga da sutra ne bi nekom na um palo da predloži sličnu rezoluciju o Armencima. Još nisam zvanično uspio ništa pronaći u našim ili pak turskim medijima... ovo nije daleko od realnog
- U-zap
#2512 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Pa i jeste tako, turci su govna nevidjena. Drzali su bosnu 500 godina i sad glume dobrocinitelje. Govnari nevidjeni.LeonardoAC wrote:Jučer slušam diskusiju par "vrlo dobro upućenih" osoba, i vrlo je ozbilna sumnja da su Turci svestrano urgirali kod Putina da se uloži veto na rezoluciju i Srebrenici upravo zbog toga da sutra ne bi nekom na um palo da predloži sličnu rezoluciju o Armencima. Još nisam zvanično uspio ništa pronaći u našim ili pak turskim medijima... ovo nije daleko od realnog
- mO k3
#2513 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Nigdje veze , Putin je vec naplatio rezoluciji preko rafinerije bosanski brod samo sto je to ovih dana se izgubilo u medijima ...LeonardoAC wrote:Jučer slušam diskusiju par "vrlo dobro upućenih" osoba, i vrlo je ozbilna sumnja da su Turci svestrano urgirali kod Putina da se uloži veto na rezoluciju i Srebrenici upravo zbog toga da sutra ne bi nekom na um palo da predloži sličnu rezoluciju o Armencima. Još nisam zvanično uspio ništa pronaći u našim ili pak turskim medijima... ovo nije daleko od realnog
-
megaman4
#2514 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Sve je moguće, pošto Turska svim silama pokušava spriječiti rezoluciju o stradanju Armena u I svjetskom ratu. Turska kao i mnoge druge sile gleda svoje interese, kakva BiH. Nama niko neće pomoći ako mi sebi sami ne pomognemo. Više nam je Njemačka valjala nego Turska, ali eto mnogi slijepo slijede Tursku.LeonardoAC wrote:Jučer slušam diskusiju par "vrlo dobro upućenih" osoba, i vrlo je ozbilna sumnja da su Turci svestrano urgirali kod Putina da se uloži veto na rezoluciju i Srebrenici upravo zbog toga da sutra ne bi nekom na um palo da predloži sličnu rezoluciju o Armencima. Još nisam zvanično uspio ništa pronaći u našim ili pak turskim medijima... ovo nije daleko od realnog
- Arteta
#2515 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Ti kojima su ubijene familije sigurno nisu ni pomislili da naprave belaj na dzenazi.mO k3 wrote:Hajde 2 dana i ovo ce biti od stranih medija....
- and
#2516 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
priča svijet i grmi na 20 godišnjicu genocida da se nikad ne smije nigdje ponoviti.
srbija negira genocid, zabranjuje održavanje skupa sjećanja na genocid u beogradu,entitet čija su vojska i policija učestvovali u događajima obezbjeđuju skup,sa javnog emitera drma muzika iako je proglašen dan žalosti,gadjaju kamenjem posmrtne ostatke....
u takvom okruženju žive povratnici u srebrenicu.razlika u odnosu na 95 je što sada nisu u sigurnoj zoni un, nema vojnika un, a sve ostalo je isto.
da li je moguće da se njima desi isto i ko je taj ko bi ih zaštitio? ti ljudi treba da budu sigurni da im se nikad neće desiti ono što se desilo 95, a nisam siguran da oni tako mirno mogu zaspati i ne pomisliti da se i njima to jednog dana može desiti i da ne daj bože da se desi rusija neće staviti veto na neku akciju koja bi ih trebala spasiti.
licemjerno je pričati da se nigdje ne smije ponoviti, a te ljude opet ostaviti na milost i nemilost.
iako su preživjeli genocid oni su kažnjeni da žive u strahu da im se to može ponovo desiti,dok su oni koji su to počinili, umjesto da budu kažnjeni, nagradjeni s 49% bih.
srbija negira genocid, zabranjuje održavanje skupa sjećanja na genocid u beogradu,entitet čija su vojska i policija učestvovali u događajima obezbjeđuju skup,sa javnog emitera drma muzika iako je proglašen dan žalosti,gadjaju kamenjem posmrtne ostatke....
u takvom okruženju žive povratnici u srebrenicu.razlika u odnosu na 95 je što sada nisu u sigurnoj zoni un, nema vojnika un, a sve ostalo je isto.
da li je moguće da se njima desi isto i ko je taj ko bi ih zaštitio? ti ljudi treba da budu sigurni da im se nikad neće desiti ono što se desilo 95, a nisam siguran da oni tako mirno mogu zaspati i ne pomisliti da se i njima to jednog dana može desiti i da ne daj bože da se desi rusija neće staviti veto na neku akciju koja bi ih trebala spasiti.
licemjerno je pričati da se nigdje ne smije ponoviti, a te ljude opet ostaviti na milost i nemilost.
iako su preživjeli genocid oni su kažnjeni da žive u strahu da im se to može ponovo desiti,dok su oni koji su to počinili, umjesto da budu kažnjeni, nagradjeni s 49% bih.
- Banksy
#2517 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Tačno tako.zavrzlama wrote:
Bosnjacko podilazenje vucicu nije samo ponizavanje onih koji su stradali u genocidu,nego i omalovazavanje casne borbe srba u srbiji koji godinama rizikuju zivote boreci se protiv vucica i njegove ideologije(Jovanovic,Popovic,Kandic,Masic i mnogi drugi)
kako ces nekome pomoc ,ako sam sebi neces...ne vjerujem da je zapad striktno naredio bosnjackim uhljupima da prime vucica..prije je bakir i ekipa to uradila na svoju ruku da sebi obezbijede neke beneficije kod vucica i srbije da im s ene dogodi slicna situacija...luzerski do dna..
..zapad bi konacno shvatio da je prag popustiljivosti bosnjackog naroda na izmaku,i da bosnjacki politicari ne mogu jos zadugo taj narod varat laznim obecanjima o zapadnoj pomoci ,jer narod hoce djela zapada a ne obecanja....srpska politika i uspijeva jer narod vrsi pritisak na istu,pa zapad precesto njima izlazi u susret..lakse je jednog bakira natjerati na los i poguban kompromis ,nego citav narod...
Zelim ti bolan reci da mora jednom postati jasna kordinacija onog sto obican narod osjeca i zeli i sto njihovi izabrani vodje zastupaju...nece nikad zapad uvaziti nase interese ako nasi politicari glume beskicmenjake i nisu na istoj talasnoj duzini kao i njihovi biraci..onakav dejton je mogao potpisati samo politicki hazarder,naivko i neko ko nije poznavao svoj sopstveni narod....vidis koju dana smuku imamo da anuliramo ono sto su nasi u dejtonu olako i naivno pristali..danas niko nije napadao klintona i olbrajtovu u sarajevu,niti bilo koga drugog u Srebrenici nego vucica...
- Sanjarko
#2518 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Crvena Tifoza wrote:Ličnog sam mišljenja da napad na Vučića djelimično snose odgovornost bošnjački političari. Evo mjesec dana konstantno slušamo režanje Dodika, Vučića, Šešelja i ostalih, a niko od naših političara da kaže halo smiri doživljaj i da uzvrati. Nego šute, podvili repove i lafo ignorišu. Čak nijedan od njih nije komentarisao nijednu od rezolucija koje su prošle i one koja nije prošla. Isto kao da ih se ne tiče. A narod, ko narod, trpi dok ne prekipi. Iskreno Vučića mi nije žao. Jest da je napad bio primitivan, ali drugačije se ne može sa četnicima. Meni je samo žao što se to dogodilo na dan godišnjice i kad ukopavamo nevine žrtve srpskog genocida. Takođe, nebi me ni iznenadilo da je napad bio i insceniran jer i same izjave Vučića zadnjih dana oko dolaska u Srebrenicu mogle su to nagovijestiti - tražio se povoljan akter. A kad krene jedna osoba, teško je rulju zaustaviti.
Vizionar 1985 wrote:
Ma ovo su Elite izrezirale namjerno iz kojih razloga ne znam.
Papa i Izraelska Nogometna Reprezentacija onoliko bile zasticene i osigurane
od strane Policije,Vojske,Sigurnosnih sluzbi ne samo Bosne i Hercegovine
nego i Stranih sluzbi a da Vucica nisu mogli mogli osigurati.
Znali su da je njegova posjeta,posjeta visokog rizika a da ga ne osiguraju dovoljno.
Providno do bola, sto je ovo uradzeno pitanje je.
Propust sluzbi namjeran ili nenamjeran Pitanje je.
- and
#2519 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
belaj nije trebao biti i trebalo je dostojanstveno ispratiti mrtve.Arteta wrote:Ti kojima su ubijene familije sigurno nisu ni pomislili da naprave belaj na dzenazi.mO k3 wrote:Hajde 2 dana i ovo ce biti od stranih medija....
vučić nije trebao ni dolaziti,jer već godinama iz srbije dolaze ljudi koji pružaju iskrenu ruku pomirenja i kojima vučić zabranjuje da u beogradu obilježe godišnjicu ili ih čuva od linča svojih glasača i istomišljenika.
kada bude spreman da pruži iskrenu ruku pomirenja u srebrenicu će doći sa ženama u crnom i mnogim organizacijama iz srbije koji su davno pružili iskrenu ruku pomirenja i koji su u beogradu ugroženiji nego što je vučić juče bio u srebrenici.
-
Paul F.
#2520 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Baš sad kad zapad čini nešto, zapad treba da shvati da nešto treba da učini. Ja sam svakako najgluplji ovde.
- tandmand
#2521 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Bošnjačka politička elita - puževi - je totalno odrođena od svoga naroda za razliku od srpske elite, koja u vezi ustavnog uređenja BiH zastupa mišljenje 99,9 % Srba. Većina Bošnjaka želi povratak Republike BiH i sve dok Bakir i ekipa ne izadju sa takvim stavom u javnost, neće biti napretka. Oni već unaprijed zastupaju zamišljeni kompromis, tako da ih niko ne uzima ozbiljno i kao nekakvu snagu. Zapad će reći, pa vidi oni nikad nikakvih zahtjeva za svoj narod ne imaju, žele Status Quo, pa eto im ga. Malo kozmetičkih promjena i ne talasaj. Uvjeren sam da kada bi umjesto njih doveli stručne Albance da nas vode, za istu platu koju primaju "naši" da bi se politički napredak osjetio za pola godine. Federica Mogherini bi odmah, uspkros bošnjakofobiji koja joj viri iz očiju, došla da pita " pa šta je, šta vam fali, šata možemo da učinimo" ...Crvena Tifoza wrote:Ličnog sam mišljenja da napad na Vučića djelimično snose odgovornost bošnjački političari. Evo mjesec dana konstantno slušamo režanje Dodika, Vučića, Šešelja i ostalih, a niko od naših političara da kaže halo smiri doživljaj i da uzvrati. Nego šute, podvili repove i lafo ignorišu. Čak nijedan od njih nije komentarisao nijednu od rezolucija koje su prošle i one koja nije prošla. Isto kao da ih se ne tiče. A narod, ko narod, trpi dok ne prekipi. Iskreno Vučića mi nije žao. Jest da je napad bio primitivan, ali drugačije se ne može sa četnicima. Meni je samo žao što se to dogodilo na dan godišnjice i kad ukopavamo nevine žrtve srpskog genocida. Takođe, nebi me ni iznenadilo da je napad bio i insceniran jer i same izjave Vučića zadnjih dana oko dolaska u Srebrenicu mogle su to nagovijestiti - tražio se povoljan akter. A kad krene jedna osoba, teško je rulju zaustaviti.
-
155_mm
#2522 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
klinton je najbolji: vucko bre da si stigao malo poslije sve bi bilo i redu. po klintonu vucko je sve kriv. mislim da bi se bosanski politicari i obicna raja trebali ugledati na klintona.
- and
#2523 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
zašto na komemoraciji u srebrenici nije bio hašim taći koji je iskreno htio da oda počast žrtvama i dobio je poziv?
ko mu je zabranio da dođe na dženazu?
- Partijaner
#2524 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
http://www.telegraf.rs/vesti/1654108-re ... srebrenicuand wrote:zašto na komemoraciji u srebrenici nije bio hašim taći koji je iskreno htio da oda počast žrtvama i dobio je poziv?
- Arteta
#2525 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici
Vucic nije dosao zato sto hoce nego zato sto mora i kbk za njeg, zbog incidenta je usao u centar paznje.and wrote:belaj nije trebao biti i trebalo je dostojanstveno ispratiti mrtve.Arteta wrote:Ti kojima su ubijene familije sigurno nisu ni pomislili da naprave belaj na dzenazi.mO k3 wrote:Hajde 2 dana i ovo ce biti od stranih medija....
vučić nije trebao ni dolaziti,jer već godinama iz srbije dolaze ljudi koji pružaju iskrenu ruku pomirenja i kojima vučić zabranjuje da u beogradu obilježe godišnjicu ili ih čuva od linča svojih glasača i istomišljenika.
kada bude spreman da pruži iskrenu ruku pomirenja u srebrenicu će doći sa ženama u crnom i mnogim organizacijama iz srbije koji su davno pružili iskrenu ruku pomirenja i koji su u beogradu ugroženiji nego što je vučić juče bio u srebrenici.