Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Doda37

#2501 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

Mommy's_little_ Monster wrote:Ako može pomoć oko IPTV, probao sam par free m3u listi kroz Simple Pvr Client, i radi ok nekih 30 sekundi, onda prekine, i tako svaki kanal.
Da li je do tih free listi ili je potrebno nešto posebno podesiti u Kodiju? Kodi gledam preko računara.

I ako neko ima nekoga za liste koje se plaćaju, može u pp kontakt, bio bih zahvalan :)
Tocan odgovor, nema to posebnog podesavanja, osim ako ima problem, npr, ima slike nema zvuka i obratno, imaju neke cake u meniju za probati, ali ako ti prekida stream, to je opterecenje servera, probaj u 4 ujutro, mislim da ce raditi, osim ako ne gledaju amerikanci i ostali :)
Mommy's_little_ Monster

#2502 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mommy's_little_ Monster »

Doda37 wrote:
Mommy's_little_ Monster wrote:Ako može pomoć oko IPTV, probao sam par free m3u listi kroz Simple Pvr Client, i radi ok nekih 30 sekundi, onda prekine, i tako svaki kanal.
Da li je do tih free listi ili je potrebno nešto posebno podesiti u Kodiju? Kodi gledam preko računara.

I ako neko ima nekoga za liste koje se plaćaju, može u pp kontakt, bio bih zahvalan :)
Tocan odgovor, nema to posebnog podesavanja, osim ako ima problem, npr, ima slike nema zvuka i obratno, imaju neke cake u meniju za probati, ali ako ti prekida stream, to je opterecenje servera, probaj u 4 ujutro, mislim da ce raditi, osim ako ne gledaju amerikanci i ostali :)
Hvala :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2503 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

radi li vam live tv serbia?
irac300

#2504 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakavdanakneiskustvu wrote:radi li vam live tv serbia?
Radi.
THEC

#2505 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by THEC »

meni nova verzija Kodija nece, tj instalira se medjutim kad pokusam pokrenuti izadje neki error, api-ms-win-crt-locale-l1-1-0.dll is missing, i vratim se ja na 16.1 verziju al sad imam problem sto mi neki addonsi ne ferceraju, pa me zanima jel jos neko imao istih problema kao i ja sa novijom verzijom i ako je uspio to da rijesi volio bih da mi kaze
channel10

#2506 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Maloprije sam instalisao Live tv Serbia i ove arene se ne mogu gledati. Ne znam kako je kod vas, ali kod mene je losa slika. I ponuda im je losa ovih kanala kojih nema na TM, a ima na Mojoj tv. Sve u svemu, bice slabe koristi od ovog addona.
Doda37

#2507 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

THEC wrote:meni nova verzija Kodija nece, tj instalira se medjutim kad pokusam pokrenuti izadje neki error, api-ms-win-crt-locale-l1-1-0.dll is missing, i vratim se ja na 16.1 verziju al sad imam problem sto mi neki addonsi ne ferceraju, pa me zanima jel jos neko imao istih problema kao i ja sa novijom verzijom i ako je uspio to da rijesi volio bih da mi kaze
Nemas sve windows update instalirane
channel10

#2508 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by channel10 »

Ima li igdje prenosa tekme Njemacka-Engleska?
dječak sa šibicama

#2509 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Izgleda Exodus prnuo u shishu, bar meni izbacuje neke do sada nepoznate linkove, SD, nigdje HD izvora.

Specto jos ima gvideo i slicno, HD izvore, ali Exodus vise ne.
Pavel Nedved

#2510 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pavel Nedved »

dječak sa šibicama wrote:Izgleda Exodus prnuo u shishu, bar meni izbacuje neke do sada nepoznate linkove, SD, nigdje HD izvora.

Sinoc ja gledao Logan-a u HD-u :?
irac300

#2511 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:Izgleda Exodus prnuo u shishu, bar meni izbacuje neke do sada nepoznate linkove, SD, nigdje HD izvora.

Radi Exodus, to je nešto do tebe.
dječak sa šibicama

#2512 Re: Kodi/XBMC Media centar

Radi da, ali ne za neke serije, recimo TWD kod mene izbacuje samo SD kvalitet... na Zenu recimo nadjem 1080.

Ali taj source Exodus nema.
Language

#2513 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Language »

exodusu dati šestoaprilsku nagradu
irac300

#2514 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:Radi da, ali ne za neke serije, recimo TWD kod mene izbacuje samo SD kvalitet... na Zenu recimo nadjem 1080.

Ali taj source Exodus nema.
Jest se smanjio broj HD izvora, ali kod mene jos izbacuje, bas sam danas film gledao u 1080p.

Evo sad sam provjerio za TWD, nema nijednog HD izvora. Mislim da je to nesto trenutno i da ce iduci update to rijesiti, jer su ovi iz fusiona preuzeli brigu o ovom addonu.
dječak sa šibicama

#2515 Re: Kodi/XBMC Media centar

Pa da, neke serije nemaju, neke imaju HD izvore. Pretpostavljam da je problem u preuzimanju.

Nema veze, Zen radi, da ih pohvalim. Odlican addon.
irac300

#2516 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Da, Zen je odlican, samo nekako sam uvjeren da su ovi iz Lambda tima i digli ruke od Exodusa zbog Zena i slicnih addona koji ih kopiraju. :D
shalla

#2517 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Krenuo badži da instaliram Echo jer ga je i meni preporučio jaran i radio mi je extra kad vidim sad kod njega nešto neće, pogledam, izgleda da je prnuo. Koji sad da instaliram ako je i meni kući crk'o (tek treba da vidim jer nisam još u kući)?
Znam da je nekad prije valjao onaj Beast, imate li sad preporuku za neki dobar (Kodi 17 je u pitanju)?
Hvala
irac300

#2518 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

shalla wrote:Krenuo badži da instaliram Echo jer ga je i meni preporučio jaran i radio mi je extra kad vidim sad kod njega nešto neće, pogledam, izgleda da je prnuo. Koji sad da instaliram ako je i meni kući crk'o (tek treba da vidim jer nisam još u kući)?
Znam da je nekad prije valjao onaj Beast, imate li sad preporuku za neki dobar (Kodi 17 je u pitanju)?
Hvala
Ako vec praktikujes build, instaliraj Osijek build, najbolji je sto se tice za nase govorno podrucje. Od nasteljenih titlova, do IPTV sa ex Yu podrucja. Ako je za PC, koristi Osijek build, ako je za android box, onda Mosquito (laksa Osijek verzija).
shalla

#2519 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

irac300 wrote:
shalla wrote:Krenuo badži da instaliram Echo jer ga je i meni preporučio jaran i radio mi je extra kad vidim sad kod njega nešto neće, pogledam, izgleda da je prnuo. Koji sad da instaliram ako je i meni kući crk'o (tek treba da vidim jer nisam još u kući)?
Hvala
Ako vec praktikujes build, instaliraj Osijek build, najbolji je sto se tice za nase govorno podrucje. Od nasteljenih titlova, do IPTV sa ex Yu podrucja. Ako je za PC, koristi Osijek build, ako je za android box, onda Mosquito (laksa Osijek verzija).
Ni jedno ni drugo, Sony TV :mrgreen:
Ma evo gledao sam sinoć, meni sve radi perfektno ali njemu nikako nisam mogao da naštimam i nađem negdke na netu kao da je 20.03. echo zatvoren. Možda za nove instalacije ili šta već... Hajde nek si mi rekao za ovaj Osijek build ako me Echo bude zajebavao ;-)
Ammarzinho

#2520 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ammarzinho »

Pozz ljudi, interesuje me jel' imate slučajno nekog pouzdanog preprodavača za Android boxove, konkretno me interesuje ovaj Nexbox a95x, dosta raje mi ga je nahvaliloda je dobar. Vidim da ima na Gearbestu, cijena oko 45$, samo ne znam da li ide jos carina na to, ima li neko iskustva ? Mislio sam ici na ovu verziju od 2gb Ram-a, ehhh sad jel ima neke potrebe za ovom verzijom od 16gb memorije, ili je dovoljna ova od 8gb da stanu svi ovi osnovni addonsi ? Unaprijed hvala ... :))
TAFKAP

#2521 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

Koliko vidm taj Nexbox a95x ima "samo" Android 5 kao OS, bolje bi bilo da nadjes neki sa Android 6, onda mozes externi µSD da formatiras kao internu memoriju, npr. ovaj Mini M8S II, i on je preporucivan ovdje na temi.
Ammarzinho

#2522 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ammarzinho »

TAFKAP wrote:Koliko vidm taj Nexbox a95x ima "samo" Android 5 kao OS, bolje bi bilo da nadjes neki sa Android 6, onda mozes externi µSD da formatiras kao internu memoriju, npr. ovaj Mini M8S II, i on je preporucivan ovdje na temi.
Ovdje pise da ovaj ima Android 6.0.1 http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_414192.html

Pogledacu i ovaj tvoj svakako, hvala :)
Last edited by Ammarzinho on 24/03/2017 16:05, edited 1 time in total.
Ammarzinho

#2523 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ammarzinho »

Evo gledam sad na OLX-u, sa cijenom su tu negdje otprilike, samo ne znam koliko su pouzdani ovi preprodavači.
avaks

#2524 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by avaks »

Na sve preko 50KM (uključujući dostavu) ti ide i carina i pdv i takse i pregled a po mogućnosti i špedicija po ovom novom :D
Još malo i bubreg će da ti vade :lol:
Računaj nekih 30% na tu cijenu pa vidi da li ti se isplati peglati :mrgreen:
Ammarzinho

#2525 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ammarzinho »

avaks wrote:Na sve preko 50KM (uključujući dostavu) ti ide i carina i pdv i takse i pregled a po mogućnosti i špedicija po ovom novom :D
Još malo i bubreg će da ti vade :lol:
Računaj nekih 30% na tu cijenu pa vidi da li ti se isplati peglati :mrgreen:
Haha, ma ništa onda defintivno ovdje uzeti, ko bi još čekao 2-3 sedmice i plus carina po ušima :D Gledam neke reviewe i vidim sa ovim Mini M8S II da ima neke probleme sa brzinom preko Wifi-a :S
Post Reply