piupiu wrote:Mmmm. Imam jednu teoriju - mislim da je ova 'taktika' napada na rastrošni narod stigla na Fadilov sto zajedno sa lijepo prevedenom i narodu razumljivom 'agendom'. Ovo je jedna od standardnih priča koju vrte desničarske partije po zemljama iz kojih stiže riječ 'agenda' (ovo ni Tačerka ne bi bolje smislila). I sve nekako mislim da su se savjetnici malo preračunali u transplantaciji političkih ideja, pa se sad svi zajedno vade.
Usput, sjećam se kad izadje je l' ono bi neko baš iz britanske ambasade kad se raspravljalo o Zakonu o radu s argumentom - vaš zakon je ostatak titoizma. U gradu u kojem se glavna ulica još uvijek po Titu zove ... meni je to profesionalna fula koja graniči s nehatom. Eh, ovo je u vrlo sličnom maniru, samo još deset puta gore.

Eto, moja mala teorija u Fadilovu odbranu, iako nisam u njega mu glasač.

Kakva je ovo odbrana.. Ne znam je li tačno, ali je u najmanju ruku neprirodno kao i čitava 'agenda', neprevedena strana riječ.
Jednostavno, nisu dakle problem kriminalci i utajivači poreza, takve imamo i u Predsjedništvu, niti oni koji zarađuju i 10 i 20 hiljada mjesečno od države. Već je problem minimalac od 400 KM, to je opasno!
Glup komentar. Ne treba se svemu smijati.
Fadil je tu sasvim u pravu. Naime, rekao da je sve što vidimo da se desilo neko smislio sa nekim ciljem, normalno, zato i jeste i politika i korporacije itd. Povod je druga stvar, mislio je zašto BBC sada.
Nego, pošto je Fadil bio kod Senada, da kažem da je Senad to plitko obavio, u stvari je zaobišao dobra pitanja i okrenuo na zezu.
Tako da će biti vjerovatno dobar kandidat za kredit za koji se samokandidovao iz onih 70 miliona.
Ima više stvari koje bi se mogle komentarisati. Recimo, Fadil tvrdi da strani investitori ni po čemu nisu u prednosti. Kako, kad postoji FIPA i fond samo za pomoć stranim investitorima? Na nivou BiH, da, ali mora to znati i reći.
Recimo, iako su prezimena ista, u ovom Klix intervjuu su mnogo bolja pitanja, odlična. Posebno paralela ZoR sa igrama na sreću, iako je trebalo nastaviti sa pitanjem o kladionicama ili recimo neplatišama poreza. Mislim da su Fadilovi odgovori bezvezni, mene sigurno nije ubijedio.
Naravno, ne želim raspravu sa par provaloljubaca koji će i ovim biti oduševljeni.. Priznajem da prati brojeve, ali ne podržavam šta i kako radi. To ljudi zovu neoliberalism ali rezultat je oligarhija.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-no ... /160122093