Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

ultima_palabra

#2501 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

U kojem paralelnom svijetu mozes pravo da krcmis 50 miliona KM dobiti da se ne sukobis s nekim?
Banksy

#2502 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Banksy wrote:
JThomas wrote:
pa odvrnuo kad je halabukom dobio svoju direktoricu i kredit od ebrd da se troši preko nje. naivno je, prenaivno misliti da se išta moglo stvarno riješiti za tri mjeseca, a mreža nije iz temelja renovirana - nikad. i to sa kadrom koji je sve vrijeme već bio u preduzeću.
Naravno.
Kao što sam rekao, ne valja kada je u SDA ne valja kada je protiv SDA. Izgleda da osim nekog ličnog animoziteta nema drugog objašnjenja.
Pa on nije protiv SDA. On je, to je sam naglasio, protiv OVE garniture kantonalnog stranačko odbora, ništa više. Naglasio je, više puta, da SA OVOM ekipom ne može da radi, ništa više. Što znači da nije isključio povratak u SDA smjeni li se ovaj odbor jednog dana.
Drvosjeca iz Dejcica

#2503 Re: Kifla mandatar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Banksy wrote:
Pa on nije protiv SDA. On je, to je sam naglasio, protiv OVE garniture kantonalnog stranačko odbora, ništa više. Naglasio je, više puta, da SA OVOM ekipom ne može da radi, ništa više. Što znači da nije isključio povratak u SDA smjeni li se ovaj odbor jednog dana.
To su šekulacije...možda se i Željko vrati jednog dana u SDP jer on nije bio protiv SDP već protiv vožda. :mrgreen:
Banksy

#2504 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

mahalik wrote:zato što će ga taj isti SDP kojeg je rušio podržati. Poliitika jedako prostitucija
Upravo to. A do jučer mu se smijali, Kifla, Pinokio...

Kad više nemaju kapaciteta ni za produciranje svog mini-lidera, za svoj mini interes, podržaće i tuđeg.
JThomas

#2505 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

pa naravno da ne valja, ako principijelno pričamo. ako ne vjerujemo da je popravljeno hiljadu kvarova, da kifla ovo radi zbog naroda a ne zbog sebe i da je prošle sedmice saznao za korupciju u javnim preduzećima. a ako vjerujemo, prozori su od čokolade...
Banksy

#2506 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Biće to krasno 'opoziciono' društvo.
It_is_a_Leclerc wrote:
Osnivač A-SDA je pravosnažno osuđen za potkradanje Merhameta,a zajedno sa sadašnjim predsjednikom, Nermin Ogreševićem, bili su pod istragom američkih obavještajnih organizacija zbog prisustvovanja tajnim skupovima u Iranu na kojima se govorilo o uništavanju Izraela.

Inače, stranka koja je predlagala da se zakletva u parlamentima polaže s rukom na Kur'anu, koja je tražila legalizaciju poligamije, koja funkcionira na principu reketa, kupovine zastupnika, prijetnji i premlaćivanja.
mahalik

#2507 Re: Kifla mandatar

Post by mahalik »

i treba da se okupe i zajedno odu u ambis. Sada će se zapravo pokazati politika Naše stranke
ing-ecc

#2508 Re: Kifla mandatar

Post by ing-ecc »

Ja ne znam kako se uopste razmislja o nekoj osobi koja je javno rekla 'bio sam dio tala, sad vishe ne mogu, odoh .....' da se opet ukombinuje u neko politicko liderstvo. Ako je vec tako onda je Kifli bolje da nije ni izlazio iz SDA i sada ako josh (mozda) odstupi sa mjesta premijera K SA, samo nek sve vrati na prije 5-6 dana i nastavi po starom. :D Ha ja, sta ga ima on kombinovati s drugima, nabit ga nogom u guzicu, i mi i on sam sebe i nek ide josh brze u sunovrat.
JThomas

#2509 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

mogao je on i ostati dio tala svakako. nego zinuo za više.
Drvosjeca iz Dejcica

#2510 Re: Kifla mandatar

ing-ecc wrote:Ja ne znam kako se uopste razmislja o nekoj osobi koja je javno rekla 'bio sam dio tala, sad vishe ne mogu, odoh .....' da se opet ukombinuje u neko politicko liderstvo. Ako je vec tako onda je Kifli bolje da nije ni izlazio iz SDA i sada ako josh (mozda) odstupi sa mjesta premijera K SA, samo nek sve vrati na prije 5-6 dana i nastavi po starom. :D Ha ja, sta ga ima on kombinovati s drugima, nabit ga nogom u guzicu, i mi i on sam sebe i nek ide josh brze u sunovrat.
Nije to baš tako crno-bijelo, masu je primjera uzoritih i moralnih ljudi koju su svojevremeno jedan dio života bili dio tala pa i zločinačkih organizacija jer drugačije nije moglo. Već meni je bitnije da li se Konaković lično okoristio ili nije?
JThomas wrote:pa naravno da ne valja, ako principijelno pričamo. ako ne vjerujemo da je popravljeno hiljadu kvarova, da kifla ovo radi zbog naroda a ne zbog sebe i da je prošle sedmice saznao za korupciju u javnim preduzećima. a ako vjerujemo, prozori su od čokolade...
Tom logikom radi li i jedan političar išta zbog naroda ili zbog interesa da bude biran od strane naroda pa to možemo spustiti čak i na priču da li majka rađa iz ljubavi ili iz interesa da je dijete kasnije pripazi? Mislim bezveze ti je priča skroz ako ćemo ozbiljno diskutovati a ne mlatiti praznu slamu.
JThomas

#2511 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

nemamo mi šta diskutovati kad se ti očito ozbiljno pitaš je li se konaković okoristio ili nije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2512 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

Nije to baš tako crno-bijelo, masu je primjera uzoritih i moralnih ljudi koju su svojevremeno jedan dio života bili dio tala pa i zločinačkih organizacija jer drugačije nije moglo. Već meni je bitnije da li se Konaković lično okoristio ili nije?
završio je fakultet u bizarno rekordnom roku, u čemu mu je pomogla vedeta DF-a.

a bogami, ne vjerujem da ga je iko tjerao na to.
PM72

#2513 Re: Kifla mandatar

Post by PM72 »

JThomas wrote:nemamo mi šta diskutovati kad se ti očito ozbiljno pitaš je li se konaković okoristio ili nije.
Praviti vilu na Poljinama ne može svako...a on je pravi.Bezbeli od plate.
madner

#2514 Re: Kifla mandatar

Post by madner »

Kiflu podrzati je moralni imperativ, samo on razbija tal. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2515 Re: Kifla mandatar

Chmoljo wrote:
završio je fakultet u bizarno rekordnom roku, u čemu mu je pomogla vedeta DF-a.

a bogami, ne vjerujem da ga je iko tjerao na to.
Dobro, moguće da mu je neko upisao ocjenu na lijepe oči a možda i nije, dakle možemo nagađati. Već mene interesuje jel neko ima pouzdane informacije da je klepio X sumu pa da ga prijavi po istom principu po kojem očekuju da Konaković prijavi druge.
Drvosjeca iz Dejcica

#2516 Re: Kifla mandatar

PM72 wrote:
JThomas wrote:nemamo mi šta diskutovati kad se ti očito ozbiljno pitaš je li se konaković okoristio ili nije.
Praviti vilu na Poljinama ne može svako...a on je pravi.Bezbeli od plate.
Ja znam dvojicu koji prave kuće (po gabaritima i uređenosti vile) a nisu ni na kakvom položaju ili u politici. Ne mora to samo po sebi značiti ništa. Evo ja imam dva stana a nisam ukrao, zavrn'o na tenderu ili bilo šta protuzakonito napravio.
pedeset

#2517 Re: Kifla mandatar

Post by pedeset »

Mrzim to što radi SDA, ono što je radio SDP je za zatvora, ali nemojmo svakoga ko se zajebo i tamo otišao prekrižiti odmah. Pa evo čovjek je izašao, razišao se sa bandom. Da mu je bilo do para mogao je uzeti barem dva, tri miliona kao premijer i da je lizo guzice u SDA. Nemojte bez veze optuživati. Sad će neko reć bilo mu malo da uzme to, nego hoće više pa ide u ovu neizvjesnost... Dajte ljudi koji vam je. Ne kažem ja da je on neki super vizionar, ali za svaki respekt je napustiti ovu bandu koja ima vlast i medije na svojoj strani. Sa ovim potezom me je kupio, i on i Ademović i voi koji su pošli za njim.
Chmoljo

#2518 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

Dobro, moguće da mu je neko upisao ocjenu na lijepe oči a možda i nije, dakle možemo nagađati. Već mene interesuje jel neko ima pouzdane informacije da je klepio X sumu pa da ga prijavi po istom principu po kojem očekuju da Konaković prijavi druge.
da je u pitanju jedna ocjena, ni po čuda.
Elmedin Dino Konaković, rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine, završio je Elektrotehničku školu, a kasnije (iznenada) diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Odsjek menadžment u sportu, u svojim 30-im. Njegov studentski život obilježila je velika afera, jer je, navodno, trogodišnji fakultet uspio završiti za manje od dva mjeseca, međutim, uprkos svemu, index mu krase skoro same desetke.
http://d epo.ba/clanak/126319/ko-je-elmedin-dino-konakovic-novi-premijer-kantona-sarajevo
Drvosjeca iz Dejcica

#2519 Re: Kifla mandatar

Chmoljo wrote:
da je u pitanju jedna ocjena, ni po čuda.
Elmedin Dino Konaković, rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine, završio je Elektrotehničku školu, a kasnije (iznenada) diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Odsjek menadžment u sportu, u svojim 30-im. Njegov studentski život obilježila je velika afera, jer je, navodno, trogodišnji fakultet uspio završiti za manje od dva mjeseca, međutim, uprkos svemu, index mu krase skoro same desetke.
http://d epo.ba/clanak/126319/ko-je-elmedin-dino-konakovic-novi-premijer-kantona-sarajevo
Trk u tužilaštvo i prijavi, šta drugo da ti kažem.

P.S A koliko je taj ** No links ** relevantan pokazuje da je samo obično SDA režimsko glasilo koje prenosi ferman. :oops:

http://** No links **.ba/clanak/172243/hoce-li-pa ... je-sigurno
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/02/2018 16:05, edited 3 times in total.
Chmoljo

#2520 Re: Kifla mandatar

Post by Chmoljo »

pitao si
Već meni je bitnije da li se Konaković lično okoristio ili nije?
ja ti dao primjer.

šta ćeš reći, nije mi bitno. iako sam, budala, očekivao da je moglo biti i nešto smisleno.
JThomas

#2521 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

pa i dino je rekao da prijave ne piju vode, da neko štiti kriminal... :oops: :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#2522 Re: Kifla mandatar

Chmoljo wrote:
pitao si
Već meni je bitnije da li se Konaković lično okoristio ili nije?
ja ti dao primjer.

šta ćeš reći, nije mi bitno. iako sam, budala, očekivao da je moglo biti i nešto smisleno.
Sve što objave printani i/ili elektronski mediji je istina...ja sam mislio da si ti za bar dvije klase iznad toga. Prizanjem prevario sam se.
jefff

#2523 Re: Kifla mandatar

Post by jefff »

Ovo je dobro za SDA. Rasteretice se viska kadrova i viska zelja. Kadrovi poput teroriste Ademovica su samo balast bez obzira sto su radili za babu i sina.
Drvosjeca iz Dejcica

#2524 Re: Kifla mandatar

JThomas wrote:pa i dino je rekao da prijave ne piju vode, da neko štiti kriminal... :oops: :mrgreen:
Pa u suštini ima pravo jer čitav sistem je takav da štiti sve tri halke. Recimo prijavi nekoga iz vlasti MUP-u RS i šta misliš gdje će i kako će završiti ta prijava? Ista stvar je sa ostale dvije hobotnice.
madner

#2525 Re: Kifla mandatar

Post by madner »

Suplja prica. Konakovici aferimi su poznati zadnjih 10 godina.
Sa svim tim aferima je za SDA bio najbolji covjeka da obnasa premijersku funkciju.

Sada kada napusti SDA to mu nece moci oprostiti. :D

Sto se tice vode, Dinini su sjebali uhodanu semu. SDA halka koja je postavila bivseg direktora je uvozila cijevi velikog profila i radila na mrezi. Profit je bio veliki ucinak mali.
Locked