Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Rijeka_snova

#2501 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

Crveni križ FBiH pokrenuo je humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stanovništvu područja pogođenim poplavama.

Uplata na donatorski račun sa naznakom "ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA".

Za uplate u zemlji:

RAIFFEISEN BANK d.d. BH broj:
1610000000850119

Za uplate iz inozemstva:

RAIFFEISEN BANK d.d. BiH
SWIFT CODE : RZBABASS
IBAN CODE: BA391610000000850119
Alfons Kauders

#2502 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote: al red je da se pita... jer znam da je o tome bilo price u par navrata, bas za humanitarne telefone, ali ne znam kako se zavrsilo...
ja isto ne bih nista preko telekoma. uplatio sam na racun ali nemam sliku :evil: :thumbup:
fakat treba to skontat prije nego sto se pocnu reklamirat humanitarni brojevi, jer su oni cesto sami sebi svrha... hajd raja konta nije nesto ako mi uzme procenat na 2 ili 5km... ali brate ako ce pola miliona ljudi dati po 2km... onda je svaki procenat ogroman

u jbt sad gledam jest mi golem ekran :D sorry
Mutivoda

#2503 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Na jezeru Modrac se izgleda polako stabilizuje stanje, samo da ne počne ponovo padati.
Stanje na brani Modrac bez promjena. Nivo preljeva iznosi 3.30 ali je evidentirano smanjenje dotoka vode u jezero Modrac. Očekuje se uskoro i pad nivoa preljeva vode.
MMM1977

#2504 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MMM1977 »

Ovi kod Beslica su ok, problem je sad sa ljudima u novom hotelu preko puta hotela Sunce. Tamo su smješteni ovi kojima je klizišta odnijela kuće
WildRedRose

#2505 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by WildRedRose »

MMM1977 wrote:Ovi kod Beslica su ok, problem je sad sa ljudima u novom hotelu preko puta hotela Sunce. Tamo su smješteni ovi kojima je klizišta odnijela kuće
jesi bio ?? kakvo je stanje ? zar nisu kod beslica ti kojima je sve stradalo od klizista ?
m_l

#2506 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m_l »

@alfons

pa i banka uzme, ne cini uslugu uplate dzabe.

Uglavnom, nije vrijeme za ovakve price, imali smo mali milion puta da se to rijesi sa operaterima, sada je potrebno pomoci ljudima.
LaLuna

#2507 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by LaLuna »

MMM1977 wrote:Ovi kod Beslica su ok, problem je sad sa ljudima u novom hotelu preko puta hotela Sunce. Tamo su smješteni ovi kojima je klizišta odnijela kuće
:sad:
Znas li sta je njima najpotrebnije trenutno?
zeleni xy

#2508 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by zeleni xy »

Una u kritičnom stanju, poplavljena prigradska naselja

U ovim trenucima Una dostiže svoj kritičan nivo, a kako saznajemo voda je poplavila dijelove Orašca, Klise, Kulen Vakufa i Ripča.

Uslijed sinoćnjih padavina došlo je do povećanja nivoa voda u oborinskim kanalima u naselju Zabare u MZ Ripač. Voda se izlila na put i poplavila dvorišta i obradive površine. Na lice mjesta Civilna zaštita Bihaća poslala je dva vozila , a u rezervi je spreman i čamac...
Vodostaj rijeke Une na mjernom mjestu u centru grada prema posljednjim podacima iznosi 102 cm, što je za preko 45 cm više nego u isto vrijeme jučer.

U periodu od sat vremena nivo Une je porastao za čak 6 cm.
Obilne padavine u posljednjih 24h prouzrokovale su ogromne materijalne štete u MZ Kulen Vakuf, Klisa, Orašac, gdje su poplavljena obradive površine, staklenike a u nekim područjima voda je u pomenutim mjestima prodrla i u stambene objekte.

Vremenska prognoza za područje Bihaća prikazuje kišne padavine za sljedeća 24h što bi dodatno moglo zakomplikovati situaciju na području naše općine.
S obzirom da su poplavljeni uzvodni dijelovi Općine Bihać i trenutne obilne padavine vjerovatno će donijeti i veće nanose vode upozoravaju se stanovnici ostalih prigradskih naselja pored Une da budu u visokom stepenu pripravnosti.

http://www.bihac.net/aktuelno/12999-una ... selja.html
MMM1977

#2509 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MMM1977 »

Ponavljam, ovi u Beslica imaju i više nego im treba. CK je ovdje i bukvalno nose odavdje drugim ugroženim
Herr Flick

#2510 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

U srijedu do 30 stepeni najavljuju :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2511 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

WildRedRose wrote:
jesi bio ?? kakvo je stanje ? zar nisu kod beslica ti kojima je sve stradalo od klizista ?
Stvarno :?
Sad ni meni nije jasno.
Mutivoda

#2512 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

http://www.6yka.com/novost/56236/kritic ... -pod-vodom

Kritično u Doboju: Rijeka Bosna narasla preko 5 metara, cio grad pod vodom!

Voda je potpuno ušla u grad i u toku je evakuacija u koju su se uključili pripadnici Ronilačkog kluba "Buk" sa jednim čamcem i deset članova Kajakaškog kluba "Kanjon" iz Banjaluke sa 27 čamaca.

Prema posljednjim inofrmacijama, vodostaj rijeke Bosne na području grada Doboja počeo je da opada, a službe za spašavanje i dalje evakuišu ugrošeno stanovništvo.

U gradu Doboju u pojedinim stambenim zgradama voda je ušla i u stanove na drugom spratu, a u pojedinim mestima nivo vode doseže i do pet metara, pa je gotovo nemoguće uočiti stubove javne rasvjete. Procjenjuje se da je 80 odsto grada pod vodom.

Svi putni pravci, magistralni i regionalni putevi, koji vode u i iz grada su u prekidu, tako da je Doboj i dalje u totalnoj blokadi.

Evakuisana je većina stanovnika u čije je stambene objekte voda prodrla na drugi sprat, a njihovo spašavanje i evakuacija se nastavlja, na čemu je angažovan i Helikopterski servis RS, objavili su banjalučki mediji.
Herr Flick

#2513 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

U Doboju se voda povlaci,nemoj stvarat paniku bzv
AstorH

#2514 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by AstorH »

Taj Konzum u Maglaju sto spominjete da dijeli robu radi to jer je ne moze spasit.Dijelio bi on p.m.da moze to ikako spasit.

Sent from my iPad using Tapatalk
StupskaBitanga

#2515 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

bolje išta nego ništa a ko je u pitanju i to je dobro
Fact

#2516 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

AstorH wrote:Taj Konzum u Maglaju sto spominjete da dijeli robu radi to jer je ne moze spasit.Dijelio bi on p.m.da moze to ikako spasit.

Pa?
agnostic_front

#2517 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by agnostic_front »

AstorH wrote:Taj Konzum u Maglaju sto spominjete da dijeli robu radi to jer je ne moze spasit.Dijelio bi on p.m.da moze to ikako spasit.

zar je bitno zašto je dijeli? Onome kome treba je nebitan razlog.
Baby Jane

#2518 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baby Jane »

Gdje se moze dostaviti hrana i ostalo za pomoc ostalim naseljima u Tuzli, Olovu, Maglaju?

Sent from my C6903 using Tapatalk
Mutivoda

#2519 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Herr Flick wrote:U Doboju se voda povlaci,nemoj stvarat paniku bzv
Obrati se ovom što je pisao članak ako ti šta smeta.. A u članku je napisano " vodostaj rijeke Bosne na području grada Doboja počeo je da opada" :roll:
eluna

#2520 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

LieToMe wrote:
Objektivni navijac wrote:
emmir1 wrote:

Ja bih mogao dosta toga da odvojim ali malo sam nespreman da reagujem u tom roku.

Na poslu sam , dok dođem kući dok pokapujem treba mi 2-3 sata.

Dajte nam još jedan termin.

Ide li se ujutro ??
Dodjes kuci,popakujes,odneses do auta,odvezes do hotela. Sta ce ti posrednik za tako nesto :?
:roll: ja se iskreno nadam da ne zajebajes ovdjepopsten svijet koli zeli da da sve od sebe da djecica dobiju sto im treba...nismo svi u mogucnosti da upalimo auto i odemo u semizovac.
Neki od nas imaju malu djecu koju nema ko pricuvati jer supruznici radeu suprotnim smjenama, neki nemaju auto...
Emmir1 ja sam u kontaktu sa nekim forumasima ako se sta organizuje javim ti na pp :thumbup:
imam nekih dekica kući, ako neko krene poslije 5 neka mi se javi na pp
guber90

#2521 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

U Tuzli kisa stala.
svjezi_ustipak

#2522 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

Mutivoda wrote:http://www.6yka.com/novost/56236/kritic ... -pod-vodom

Kritično u Doboju: Rijeka Bosna narasla preko 5 metara, cio grad pod vodom!

Voda je potpuno ušla u grad i u toku je evakuacija u koju su se uključili pripadnici Ronilačkog kluba "Buk" sa jednim čamcem i deset članova Kajakaškog kluba "Kanjon" iz Banjaluke sa 27 čamaca.

Prema posljednjim inofrmacijama, vodostaj rijeke Bosne na području grada Doboja počeo je da opada, a službe za spašavanje i dalje evakuišu ugrošeno stanovništvo.

U gradu Doboju u pojedinim stambenim zgradama voda je ušla i u stanove na drugom spratu, a u pojedinim mestima nivo vode doseže i do pet metara, pa je gotovo nemoguće uočiti stubove javne rasvjete. Procjenjuje se da je 80 odsto grada pod vodom.

Svi putni pravci, magistralni i regionalni putevi, koji vode u i iz grada su u prekidu, tako da je Doboj i dalje u totalnoj blokadi.

Evakuisana je većina stanovnika u čije je stambene objekte voda prodrla na drugi sprat, a njihovo spašavanje i evakuacija se nastavlja, na čemu je angažovan i Helikopterski servis RS, objavili su banjalučki mediji.
procitaj bolje saopstenje. grad potopljen, vodostaj opada, ljudi se evakuisu, ocekuje se valjda poboljsanje.
Johnzy

#2523 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Johnzy »

O jbt, taman pomisliš da ne može gore kad ono... http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=848726
Držite se, komšije, šta da vam kažem, izdržite. Sve će se izgraditi, obnoviti, popraviti, samo treba život sačuvati.
WildRedRose

#2524 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by WildRedRose »

ljudi, ako ima neko da bi poslao/ odnjeo u neke od ovih centara za pomoc ( relacija stari grad- alipasino), a nema prevoz, danas oko 16-17 h, bicu sa autom, pa neka se javi u pp.
weltschmertz

#2525 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by weltschmertz »

Evo upravo sam dobio informaciju da se neki lik na Dubravama prevozi s labudicom prema Tuzli, vjerovali ili ne 20,00KM po vozilu.. :angry:
Post Reply