Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
CPT

#2501 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:
CPT wrote: Ja bolan... Kako neko odredjivati kako ce se ta sestra oblaciti... Nekim dekretima, zabranama.... Ti klanovi, mislim drzave?! Ono kad spinujes pricu da je u 600mio Evropi najveci problem ubistvo iz casti i oblacenje muslimanke. :roll: :roll:
Oblacenje nikad nisam spomenuo, mozda si pomesao. Niti sam rekao o dekretima ponasanja.

Ubistvo iz casti je najcesce kod Indijaca Hindusa.

Znaci zene iz Somalije, Avganistana, Indije i Jemena su sve samovoljno prostale da ne izlaze sa Dancima ili Estoncima i sta znam kao i da prihvate dogovorene brakove. OK.
Nikakvog pritiska okoline i kulture, nema sanse.
LBVIEW wrote: Isti, ako ne i gori je momentalni jevrejski u vezi Arapa.
A Svedjani, kako kome, imas pun kurac svedsko-iranskih, svedsko-juznoevropskih i inih brakova. Samo, nije Iranac iz Teherana isto sto sunarodnjak mu iz neke pripizdine u planini, kako obicno misle one desnicarske budale.
Ljudi, mi smo se ovde ljutili kada nam neko ko nije iz komsiluka smuva najbolju curu kad smo bili mladji, normalno da ima tenzije kada Y moze setat X curu a X ne moze Y curu.

Muska priroda, plus dodaj ko sto kazete zatucane ljude i evo municije.

Ja samo kazem da bi bilo manje tenzija.

Mozda gresim, ali za sada je to jedna od tacaka. Ne najvaznija no ne i nebitna.
Sta su neke zene ovo ili ono generalno nije tvoj ili nas problem. Ako vec furamo pricu o totalnoj slobodi i bla bla bla bla cemu onda zabrane za muslimanke? Ne smije oblaciti sta hoce ali mora imati pravo da izlazi sa Kinezom? To je ta prica? Dogovoreni praksi u Evropi imaju tradiciju staru bar nekoliko stotina hiljada godina. Onako usput. Tako su bogatile obitelji, povecevalo bogaststvo, stvarale koalicije, itd, itd...
CPT

#2502 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:Dokle se u proslost treba vracati?
Naravno da ne...

Treba ponavljati iste stvari i ocekivati drugaciji rezultat. :roll:
Bodkin

#2503 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:Poznavanje jezika je apsolutno nebitno.
Hoce li zemlja ovo izdrzati?
Sa svih strana zemljinog cetvorokuta javljaju jake zemljotrese, cunami i slicne picke materine... ostaje nam samo da vidimo hoce li ovolika glupost unistiti zemlju.
U svakom slucaju, ugasite mjesalicu i smotajte kablove: Bodkin has spoken.
Niko ne ocekuje da shvatis jer ti u zivotu neces biti u takvoj situaciji. Drzi se relacije bih-austrija i piskaraj po forumu polufasisticke gluposti. I obavezno glasaj za liberale tu gdje zivis
AleksoMKD

#2504 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote: Sta su neke zene ovo ili ono generalno nije tvoj ili nas problem. Ako vec furamo pricu o totalnoj slobodi i bla bla bla bla cemu onda zabrane za muslimanke? Ne smije oblaciti sta hoce ali mora imati pravo da izlazi sa Kinezom? To je ta prica? Dogovoreni praksi u Evropi imaju tradiciju staru bar nekoliko stotina hiljada godina. Onako usput. Tako su bogatile obitelji, povecevalo bogaststvo, stvarale koalicije, itd, itd...
Ja sam protiv bilo kakvih zabrana, i u oblacenju i u ljubavi. (jedino ne moze sa burkom u banku ili u vrtic po dete).
CPT wrote:
Naravno da ne...

Stvarno te ne razumem, kako ponavljati iste stvari? Koje stvari?

Slobodna ljubav bi pre zblizila narode.
seln

#2505 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Bodkin wrote:Poznavanje jezika je apsolutno nebitno.
Hoce li zemlja ovo izdrzati?
Sa svih strana zemljinog cetvorokuta javljaju jake zemljotrese, cunami i slicne picke materine... ostaje nam samo da vidimo hoce li ovolika glupost unistiti zemlju.
U svakom slucaju, ugasite mjesalicu i smotajte kablove: Bodkin has spoken.
Niko ne ocekuje da shvatis jer ti u zivotu neces biti u takvoj situaciji. Drzi se relacije bih-austrija i piskaraj po forumu polufasisticke gluposti. I obavezno glasaj za liberale tu gdje zivis
Ah, ti povrijedjena sujeto :D
Naravno, ja seljak u Austriji i ti intelektualac u nekoj balkanskoj pripizdini.
Ali, ne brini, poznajem gomilu takvih; kad god dodjem u Bosnu, oni me zaokupe da mi objasne sta ima novo u Austriji.
Last edited by seln on 02/05/2019 14:59, edited 1 time in total.
CPT

#2506 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:
CPT wrote: Sta su neke zene ovo ili ono generalno nije tvoj ili nas problem. Ako vec furamo pricu o totalnoj slobodi i bla bla bla bla cemu onda zabrane za muslimanke? Ne smije oblaciti sta hoce ali mora imati pravo da izlazi sa Kinezom? To je ta prica? Dogovoreni praksi u Evropi imaju tradiciju staru bar nekoliko stotina hiljada godina. Onako usput. Tako su bogatile obitelji, povecevalo bogaststvo, stvarale koalicije, itd, itd...
Ja sam protiv bilo kakvih zabrana, i u oblacenju i u ljubavi. (jedino ne moze sa burkom u banku ili u vrtic po dete).
CPT wrote:
Naravno da ne...

Stvarno te ne razumem, kako ponavljati iste stvari? Koje stvari?

Slobodna ljubav bi pre zblizila narode.
1. to nije istina (BiH),
2. to razvodnjava pricu o pravim problemima,
3. odgovornost prebacuje na pogresnu stranu (obicno manjinu) sto moze biti jako opasno.
AleksoMKD

#2507 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote:
1. to nije istina (BiH),
3. odgovornost prebacuje na pogresnu stranu (obicno manjinu) sto moze biti jako opasno.
1. Nemci, Britanci, vecina Evropskih zemalja.
2. Negde se mora poceti.
3. Mora biti napora sa obe strane jer inace dajes municiju kretenima.
LBVIEW

#2508 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

:wink:
AleksoMKD wrote:
CPT wrote:
1. to nije istina (BiH),
1. Nemci, Britanci, vecina Evropskih zemalja.
2. Negde se mora poceti.
3. Mora biti napora sa obe strane.
Boga mi, to mijesanje nije nuzno i brana za raznorazne fasisticke "ekperimente" u drustvu - nije jedan iz mijesanog braka pocinio zlocin nad pripadnicima jednog od naroda porijekla. :oops:
AleksoMKD

#2509 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

LBVIEW wrote: Boga mi, to mijesanje nije nuzno i brana za raznorazne fasisticke "ekperimente" u drustvu - nije jedan iz mijesanog braka pocinio zlocin nad pripadnicima jednog od naroda porijekla. :oops:
Ok, onda neka se ne mesaju. Najbolje i smanjit kontakte.

Neka ne pricaju, neka zive odvojeno i kukaju jedni na druge kako su im oni drugi krivi za sve.

Neka X govore i pisu na X jeziku a Y na Y jeziku, neka im se deca ne druze i mladi ne zaljubljuju, to ce sigurno donesti blagostanje i suzivot.
Sarcasm off.

Ako nema napora sa obe strane nema nista od integracije.
U vasem slucaju je bio napor samo sa jedne strane zar ne? :wink:
Sa strane koja je najebala.
CPT

#2510 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:
LBVIEW wrote: Boga mi, to mijesanje nije nuzno i brana za raznorazne fasisticke "ekperimente" u drustvu - nije jedan iz mijesanog braka pocinio zlocin nad pripadnicima jednog od naroda porijekla. :oops:

Neka ne pricaju, neka zive odvojeno i kukaju jedni na druge kako su im oni drugi krivi za sve.

Neka X govore i pisu na X jeziku a Y na Y jeziku, neka im se deca ne druze i mladi ne zaljubljuju, to ce sigurno donesti blagostanje i suzivot.
Sarcasm off.

Kontakti nemaju nikakve veze sa problemima. Turci imaju iste "kontakte" zadnjih 50 godina. Pa prije nisu smetali. Sto li? U francuskim getima ce ruzice procvijeteti kad se budu poceli hebavati multikulturalno. 100%

Problem je ksenofobija, nedostatak mogucnosti, ekonomska kriza, itd, itd, itd... Nikakve veze nema sa inace jako cestim "ubistvima casti", napadima delfina i slicno.
Bodkin

#2511 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

[quote="seln"][quote="Bodkin"]

Niko ne ocekuje da shvatis jer ti u zivotu neces biti u takvoj situaciji. Drzi se relacije bih-austrija i piskaraj po forumu polufasisticke gluposti. I obavezno glasaj za liberale tu gdje zivis[/quote]

Ah, ti povrijedjena sujeto :D
Naravno, ja seljak u Austriji i ti intelektualac u nekoj balkanskoj pripizdini.
Ali, ne brini, poznajem gomilu takvih; kad god dodjem u Bosnu, oni me zaokupe da mi objasne sta ima novo u Austriji.[/quote]

Nema to veze sa seljacima ili intelektualcima nego sa tim sta si u zivotu prosao i koga si upoznao. U istom becu zivi pun kurac stranaca koji zive i rade i ne pricaju jezik ali su perfektno uklopljeni u drustvo. I to rade poslove o kojima ti i prosjecni austrijanac mozete sanjati

To isto pogotovo vazi za amsterdam, roterdam, brisel ili luksemburg

Jezik je jako bitan ali ne i presudan u integraciji
seln

#2512 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
Nema to veze sa seljacima ili intelektualcima nego sa tim sta si u zivotu prosao i koga si upoznao. U istom becu zivi pun kurac stranaca koji zive i rade i ne pricaju jezik ali su perfektno uklopljeni u drustvo. I to rade poslove o kojima ti i prosjecni austrijanac mozete sanjati

Halo ba, ne laprdaj gluposti!

Ako se vecina austrijskih, njemackih itd. strucnjaka i politicara slaze oko toga da je poznavanje jezika jedan od glavnih stubova integracije, ko si ti da tvrdis suprotno?
I sta mi navodis kao primjer? Nekoliko vrhunskih strucnjaka, koji dodju i temporarno rade neki visoko placeni posao?
To nije intergracija, to je ista stvar kao i sa nasim baustelcima od prije 40 godina, koji su zivjeli na relaciji baustela-baraka.
AleksoMKD

#2513 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote:
Kontakti nemaju nikakve veze sa problemima. Turci imaju iste "kontakte" zadnjih 50 godina. Pa prije nisu smetali. Sto li? U francuskim getima ce ruzice procvijeteti kad se budu poceli hebavati multikulturalno. 100%

Problem je ksenofobija, nedostatak mogucnosti, ekonomska kriza, itd, itd, itd... Nikakve veze nema sa inace jako cestim "ubistvima casti", napadima delfina i slicno.
Turci vecinom rade i bolje su integrirani od recimo Somalijaca.

Slazem se da je ekonomska kriza bitan faktor no moraju razlicite zajednice kontaktirati i komunicirati. Ne znam resenje, ali se mora poceti negde i mora biti napora sa obe strane.

Ne znam kako drugacije.

Ako jedna strana ceka da joj druga resi problem nema nista od toga.
jeza u ledja

#2514 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

hAZNADAR wrote:
Problem imigracije? Vrlo jednostavno - po individualnoj bazi bez kacenja vjere, etnikuma,... tj generalizovanja. Efikasnija policija, sudstvo,.. . problematicne kaznjavati a vjecito problematicne deportovati nazad. Problem desnice je generalizovanje svih i njihove restrikcije ako su na vlasti mogu lako ostetiti normalne ljude. A ovo sto pricam vec radi odavno vlast racunajuci i socijaldemokrate - samo bez medijske drame. Nema vise onih vremena gdje su vjeciti socijalci bez znanja jezika vozali merdze od djecijeg doplatka, izgrednici dobijali posao(kojeg nisu zeljeli),.. i sl. Politika popustanja i gledanja kroz prste je mnogima samo dala krila jer neki ljudi se sire koliko mogu. Danas problem problematicnih stranaca jeste postao velik problem.

A ekstremna desnica postoji samo da obicna desnica izgleda normalno. U jednoj Danskoj je DF godinama bila jaka desna partija sa imageom ekstremista - a normalni ljidi ne glasaj uza ekstremiste. Sada zahvaljujuci Rasmusu DF izgleda i zvuci kao ozbiljna i realna stranka. Bice jednog dana i Le Pen miroljubiva mala maca - kakve budale dolaze.

Ostale politike se prilagodjavaju trendu i poostravaju retoriku i nerjetko akciju. Socijaldemokratija danas prema strancima je nebo i zemlja u odnosu na prije 10, 15 god. A usput receno - ta etiketra rasista, fasista,.... od strane liberala bez sposobnosti rasudjivanja je postala iritirajuca i klise koji se ismijava. Prolaze vremena gdje se neko opravdava da nije rasista, fasista ako zagovara izgon vjecitih problema.
Nesto slicno kao tvoj nastup gdje si upro prst u mene i insomniju bez citanja poente teksta. Kao sto se covjek za sitnicu ovdje proglasi nacionalistom, fasistom,.... pun q vise-
Dobro bolan. O ljudima se donosi rezon na osnovu onog sto pisu, o tebi, o meni, svima. Ako hoces da iskazujes misljenje ocekuj da ce ti neko odgovorit sto ti se mozda nece svidjet. Ako ne mislis da se trebas opravdavat - nemoj se opravdavat i cao.
Ommadawn

#2515 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

AleksoMKD wrote:
LBVIEW wrote:recimo Makedonci u kradji na poslu na zapadu.
Ovo je verovatno tacno.

Isto tako smo zastupljeniji u iskoriscavanju socijale nego Skandinavci ili Nemci. Istina je istina.
Jesmo al u kurcu.
jeza u ledja

#2516 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Ommadawn wrote:A dje ste mislili protjerati te neintegrisane koji su se rodili u toj drzavi iz koje ih mislite treba protjerati jer se nisu integrisali?
Oni koji su drzavljani imaju ista prava kao i svi ostali, ali ta prava se onda moraju mijenjati. Recimo smanjit socijalu na minimum, povecat zatvorske kazne. Napravit Ameriku od Evrope :lol: :lol: ooooooh, fuuucck yeaaaah :brmbrm: :per: :per:

Ne znam, ali malo treba, kako da kazem, grublja da je drzava prema onima koji nece da se uklope. A ovo bi trebalo da vazi i za domace lezihljebovice.
AleksoMKD

#2517 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

Ommadawn wrote:
AleksoMKD wrote:
LBVIEW wrote:recimo Makedonci u kradji na poslu na zapadu.
Ovo je verovatno tacno.

Isto tako smo zastupljeniji u iskoriscavanju socijale nego Skandinavci ili Nemci. Istina je istina.
Jesmo al u kurcu.
Makedonci jesu. Ne znam za vas.

Nismo ko neki, ali puno vise od Skandinavaca.
Bodkin

#2518 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:

Ako se vecina austrijskih, njemackih itd. strucnjaka i politicara slaze oko toga da je poznavanje jezika jedan od glavnih stubova integracije, ko si ti da tvrdis suprotno?
I sta mi navodis kao primjer? Nekoliko vrhunskih strucnjaka, koji dodju i temporarno rade neki visoko placeni posao?
To nije intergracija, to je ista stvar kao i sa nasim baustelcima od prije 40 godina, koji su zivjeli na relaciji baustela-baraka.
Cuj nije integracija :D kako rekoh, drzi se ti svojih “dosao u austriju da nauci prvo jezik pa da se poslicak nadje”
seln

#2519 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Bodkin wrote:

Cuj nije integracija :D kako rekoh, drzi se ti svojih “dosao u austriju da nauci prvo jezik pa da se poslicak nadje”
Drzi se i ti svojih "nemam pojma ni o cemu, ali imam visoko misljenje o sebi". Ono, prosuo si se, ali ti tesko da priznas, pa se jos vise prosipas.

Koji levati se javljaju na temu, to nije za vjerovati. Cuj, jezik nije preduslov za integraciju....
jeza u ledja

#2520 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
AleksoMKD wrote:
jeza u ledja wrote: Nemas posao nakon X godina - van. Ne znas jezik nakon Y godina - van. Kriminalac si - van. Usao si ilegalno - ne mozes dobit azil - van.

A da ne budem nedorecen - tog sto voza Mecku po naselju 150 na sat - fino za usi i nogom u guzicu - u zatvor ili preko grane.
:thumbup:
Gdje ste vi bili na temi o imigrantima. Milion i po ljudi je uslo ilegalno samo u zadnje dvije godine i masa ljudi ovdje ih jos pravdala i pisala kako eu nema pravo da im zabrani ulazak :lol: Generacije rodjene tamo ne rade i njih ne mozes van. Generacije koje pasose imaju ali ne znaju jezik kako treba godinama ne mozes van. Masu ljudi koji ne znaju jezik ali rade godinama i imaju pravo na pasose ne mozes i ne trebas van jer su korisne jedinke drustva. Rade, placaju porez, ponasaju se u skladu sa nacin zivota tih drzava, integrisani au

Nije sve crno bijelo i cinjenica je da se odredjene etnicke grupe ne uklapaju. Sta evropa radi po tom pitanju? Mozda dosta i para i vremena utroseno ali ocigledno neuspjesno
Kad su uspjele tolike generacije da se stvore od miliona i po migranata u zadnjih par godina? :-)
Vecina tih ljudi su bili azilanti, ili wannabe azilanti, jel tako? Procesirat po kratkom postupku i zdravo djaci. Pa ko moze da ostane, ko ne moze vozi.

Inace ako je neko tu vec ilegalno godinama i godinama, ali na neki nacin vec doprinosi drustvu (radi, dio je porodice u kojoj neko radi, zna jezik) njima pruziti neku sansu za legalni ostanak kroz neki program. Ovo pogotovo vazi za djecu ilegalaca koja su odrasla tu i ne znaju za zivot van EU.

A ne da pustis ljude da tu budu godinama, a da im ne znas status. :-) Ne mogu da rade, dobijaju socijalu. :-)

Mislim, ne izmisljamo toplu vodu, postoje sigurno pametniji ljudi koji na tome rade. Neke zemlje uspjesnije od drugih. No generalno se mora shvatiti da svijet nije kao sto je bio i da je mijesanje Evrope realnost i buducnost. I s takvim pristupom i mentalitetom organizovati drzave. Nazad nema.
LBVIEW

#2521 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

AleksoMKD wrote:

Sarcasm off.

Nema mjesta ironiji - ne tvrdim kako ne treba, samo nije dovoljno.
AleksoMKD

#2522 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

LBVIEW wrote: Nema mjesta ironiji - ne tvrdim kako ne treba, samo nije dovoljno.
Treba poceti pa videti sta dalje.

Najgore je ne preduzeti nista.
LBVIEW

#2523 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

seln wrote: Drzi se i ti svojih "nemam pojma ni o cemu, ali imam visoko misljenje o sebi". Ono, prosuo si se, ali ti tesko da priznas, pa se jos vise prosipas.
Koji levati se javljaju na temu, to nije za vjerovati. Cuj, jezik nije preduslov za integraciju....
:lol:
Sta ti znas, to ti je strucnjak na buzdetu :mrgreen: , konta ako je negdje putovao kako o toj destinaciji sve zivo zna.
Malo naginje udesno kad se o EU radi, a inace je uvereni levicar, ono kad treba pravdati fasizam nejaci.
Čitalac

#2524 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Čitalac »

Istraživanje u okviru projekta YouGov-Cambridge Globalism, objavljeno pred održavanje izbora za Evropski parlament krajem ovog meseca, pokazuje da svega 19 odsto Danaca, 21 odsto Francuza, 24 odsto Nemaca i 28 odsto Britanaca veruje da migranti pozitivno doprinose tim zemljama, odnosno da je korist od njih manja od troškova. Pedeset odsto Šveđana i Italijana, te 40 odsto Francuza i Nemaca čvrsto veruju da je ukupni uticaj migranata na njihova društva negativan.

https://www.theguardian.com/world/2019/ ... -europeans
Atego

#2525 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Atego »

Da je ovakvo istrazivanje sprovest u Bihacu ...
Post Reply