Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
JanuaryJones

#2501 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

http://www.ukaht.org/downloads/pdfs/Por ... an2015.pdf
http://www.ukaht.org/about-us/jobs#
AKO STE jedni od onih ljudi koji vole hladnoću ili je jako dobro podnosite, a ni pingvini vam nisu mrski, onda bi ovo mogao biti posao za vas. Naime, zaklada Antarktička baština traži četiri sezonska radnika koji bi u drvenoj kućici u Port Lockroyju razvrstavali poštu, vodili poštanski ured, muzej i suvenirnicu, i pritom održavali cijeli centar. Radnici će također tamo i živjeti, a posao bi se obavljao tijekom pet sezonskih mjeseci, od studenoga do ožujka odnosno tijekom Antarktičkog ljeta. Plaća iznosi oko deset tisuća kuna, a ključno je jako dobro poznavanje engleskog jezika.
Port Lockroy je prirodna luka na sjeverozapadnoj obali otoka Wiencke u arhipelagu Palmer na Britanskom Antarktičkom teritoriju. Uvjeti života na otoku koji je dug 26 kilometara opisani su kao ekstremni. Najtopliji mjesec je siječanj kada temperature mogu biti nešto iznad nule, dok su ostatak godine ispod ništice. Antarktičko ljeto nema noći, što znači da ćete se trebati naviknuti na konstantno svjetlo. Također, pingvine ćete stalno viđati. Na otoku ih ima čak 2000, prenosi Express.

Ne trebate imati iskustva za ovaj posao. Traže se svestrane osobe koje su željne učiti. Iskustvo u prodaji i koordinaciji je dobrodošlo.

Kada biste pokušali zamisliti kako posao izgleda iz prve ruke, on bi obuhvaćao sljedeće: nošenje teške kutije preko skliskog kamenja i snijega, dok biste u isto vrijeme preskakali pingvine. Životopisi i molbe se šalju na engleskom jeziku, na mail [email protected], a njih možete poslati do 27.veljače.
Ukoliko prođete prvi krug, morat ćete otputovati u Cambridge u petom mjesecu i potom ponovno u rujnu zbog edukacije i razgovora za posao.
Da sam single, prijavila bih se. Možda ima avanturista među vama :)
Dzole_SSS

#2502 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dzole_SSS »

Ima li kakvih poslova za US Aljasku?
Hvala
Last December

#2503 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Last December »

Juce sam negdje u komentarima procitao da na Aljasci traze varioce, plata i do $10k, mjesecno. Raspitaj se ako si iz te struke.
bvcx

#2504 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by bvcx »

Taman Aljaska legalizovala marihuanu. Varenje pa na kvadrat! :gunjastajl:
dzemaludin007

#2505 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

joooj wrote:Upravo sam shvatila da sam se prijavila na najmanje 100 oglasa za posao, pa nisam jos uvijek sigurna da li je to puno ili malo :hm:
Doduse neke od tih prijava su bile uspjesne, ali najduze sam ostala na nekom poslu 10 mjeseci, iako tehnicki jos uvijek studiram i nisam na birou. Tako da casa je na pola puna i ovo je malo prijava :-D
Dobro je kad si imala 100 oglasa, ja nemam ni desetinu toga, ono zvanicno. :D Ocigledno im se nisi svidjela na poslu, poradi malo i na fizickom izgledu koje je jako bitno, ne da ces ostati, nego odma' stalno zaposlenje. :-D Vi bar mozete i siriti noge za posao, a sta cemo mi... :D
dinooh

#2506 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dinooh »

dzemaludin007 wrote:
Dobro je kad si imala 100 oglasa, ja nemam ni desetinu toga, ono zvanicno. :D Ocigledno im se nisi svidjela na poslu, poradi malo i na fizickom izgledu koje je jako bitno, ne da ces ostati, nego odma' stalno zaposlenje. :-D Vi bar mozete i siriti noge za posao, a sta cemo mi... :D
Pazi malo sta pises, uozbilji se. Otkud ti znas zasto nije ostala na poslu, kako izgleda, je li se svidjela ili nije. I cuj siriti noge, to ti ozbiljno?
Prvo kreni od svojih u rodbini (zenskih clanova). Bi li njima dao ove savjete?
Jedno je pisati na lijep nacin, a drugo vrijedati cijeli zenski rod, da ne kazem ponizavati.
Sodom1

#2507 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Sodom1 »

Ovo je zaista fuj , trebao bi admin reagovati na ove uvrede
relativno84

#2508 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by relativno84 »

dzemaludin007 wrote: Dobro je kad si imala 100 oglasa, ja nemam ni desetinu toga, ono zvanicno. :D Ocigledno im se nisi svidjela na poslu, poradi malo i na fizickom izgledu koje je jako bitno, ne da ces ostati, nego odma' stalno zaposlenje. :-D Vi bar mozete i siriti noge za posao, a sta cemo mi... :D
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
dzemaludin007

#2509 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

Pa to je istina, nazalost, sta imamo kriti. Sta je to toliko strasno sto sam napisao. :-D
razonoda

#2510 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

dzemaludin007 wrote:Pa to je istina, nazalost, sta imamo kriti. Sta je to toliko strasno sto sam napisao. :-D
Ne budi naivan ---i tvoja ''guza'' je na cijeni. Vidjet ces kad zavrsis fax. :-)
Dzole_SSS

#2511 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dzole_SSS »

Generalno, ne znam sta svi bjezite od te cinjenice i odmah pravdate kako je netko dijete, ili da se uozbiljni ako to iznese.

TO je danas cinjenica i tko misli i pise drugacije, ta je naivna budala sve do onog momenta kada se sam u to ne uvjeri.
Uostlaom, covjek je to sve napisao kroz zezanciju i uopste nije direktno navodio djevojku to da radi, vec je ta ista to trebala svatiti izmedu redova.

Tako, nemojte se Vi praviti naivcine i zivjeti u nekim bajkama.
Ja licno znam par osoba koje su tako dosle do posla, (ne kazem sirenjem nogu) ali cistim ulizivanjem nadleznom, i neka su ako cete iskreno, jer treba i to znati ako vec imas potencijala za to. Kad si bez posla covjek je u stanju sve uraditi da prezivi. Tako, pustite se neke etike i zajebancije, jer u praksi sistem totalno drugacije funkcionise zeljeli mi to prihvati ili ne.

Da li je to zalosnost?
Itekako jeste, ali druge ti nema. AKo imas potencija bolje ga iskoristi, nego se poslije kajati sto nisam kad sam mogla. ;-)
dzemaludin007

#2512 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

Normalno da je ljepota veoma bitna, eto da ne budemo vulgarni sa sirenjem, iako nema veze sa vulgarnoscu. Ljepota, namsijanost, simpaticnost mogu da odluce i bitno je koliko i sama struka. Ne znam koliko su svjesne toga forumske trebe. Lijepu trebu svako primjeti, ko primjeti muskarca... :lol: :izet: :D
SaraFina

#2513 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by SaraFina »

Pa nije zena završavala faxove da bi bila seksualni objekat za razonodu muškarcima na polozaju.
Sve elokventne i pametne zenske osobe zele da ih se cijeni kroz stručnost ..

Izgled nije nebitan, ali nikom nije u cilju potrositi mladost učeći da bi neki starkelja ispunjavao svoje mokre seksualne fantazije.

Što se tiče muškaraca .. Zašto se buniš? Upravo takvi šovinistički nastrojeni i gledaju zenu kao komad mesa. A ne osobu i stručnjaka ..

Dakle muškarci su u zivotu postavili te licemjerne uvjete, da bi se sad ti došao dzemaludine zaliti ovdje što nisi zensko.

Da jesi svakom bi dao?
dzemaludin007

#2514 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

SaraFina wrote:Pa nije zena završavala faxove da bi bila seksualni objekat za razonodu muškarcima na polozaju.
Danas svako ima fax, tako da nije to nesto sto te izdvaja od drugih. :) Drugo je sta one zele, a drugo je sta je moguce pa i realno. Zelim i ja da budem preCednik, a tesko je izvodljivo.
SaraFina wrote:
Što se tiče muškaraca .. Zašto se buniš? Upravo takvi šovinistički nastrojeni i gledaju zenu kao komad mesa. A ne osobu i stručnjaka ..

Dakle muškarci su u zivotu postavili te licemjerne uvjete, da bi se sad ti došao dzemaludine zaliti ovdje što nisi zensko.

Da jesi svakom bi dao?
Kakve zene i strucnjaci, mozda jedino za pitu :D , to je rezervisano za muskarce. Jednostavno zenski mozak nije tako koncipiran. Sve glavne konce muskarci drze. :)

A sto se tice davanja (onom kome treba, ne svakom :D ), a da sam zensko, pa za solidno radno mjesto u danasnjim uslovima, razmislio bih. Bolje i to nego trunuti na birou i cekati bolje dane koji nikako da dodju, a zivot prolazi. :D
SaraFina

#2515 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by SaraFina »

:roll:
Joe McCarthy

#2516 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Joe McCarthy »

Sodom1 wrote: Vecu gomilu gluposti i budalastina u jednom postu odavno nisam procitao. Jos bi lafo isao u krizna podrucja :-)

Dosta ljudi upravo zbog porodica propišaju najbolje godine po vukojebinama.
p206

#2517 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by p206 »

SaraFina wrote:Pa nije zena završavala faxove da bi bila seksualni objekat za razonodu muškarcima na polozaju.

Izgled nije nebitan, ali nikom nije u cilju potrositi mladost učeći da bi neki starkelja ispunjavao svoje mokre seksualne fantazije.

Da jesi svakom bi dao?
ne budi naivna
JanuaryJones

#2518 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

Kriterion: Konkurs za novog uposlenika - PR koordinator

Art kino Kriterion otvara konkurs za jednog novog uposlenika: PR KOORDINATOR.

Kriterion je art house kino i kulturna platforma koja pruža mogućnost zaposlenja studentima. Kriterion se sastoji od kafe bara, izložbenog prostora, i kino sale, koji su ujedno pogodni i za koncerte, teatarske performanse i druge slične događaje. Ova jedinstvena kombinacija bavljenja kulturnom produkcijom i biznisom, zahtijeva od uposlenika veliki entuzijazam, posvećenost poslu, fleksibilnost i inovativnost.

Trenutno, Kriterion Sarajevo nudi posao mladim i motiviranim ljudima.

Pored specifičnih dužnosti vezanih za menadžment kina, svi uposlenici Kriteriona ujedno rade i u Kriterion kafe baru i kinu.

Traži se jedan novi uposlenik koja će se pridružiti već postojećem Kriterion timu: PR koordinator (PUBLIC RELATIONS COORDINATOR).

Od kandidata se očekuje:

* Odgovornost i posvećenost poslu

* Rad u kafe baru i kinu

* Želja za učenjem novih vještina i razvijanjem ideja

* Da trenutno živi i studira u Sarajevu

Prednost imaju kandidati/kandidatkinje koji imaju predhodnog iskustva. Također se cijeni sposobnost timskog rada i preuzimanje inicijative.

PR koordinator je odgovorna osoba za komunikaciju unutar tima i sa medijima, te kreiranje pozitivnog word-of-moutha. Kriterion PR također uređuje web stranicu, profile na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram etc.), te mail račune kina.

Od PR koordinatora očekujemo:

- odlično poznavanje engleskog jezika i gramatike
- da ima odgovarajuće vještine planiranja i organizacije vremena i zadataka, njihovu koordinaciju, te planiranje i kreiranje detaljnih rasporeda i slično
- da poznaje rad u Microsoft Office-u, Google Drive platformi i osnove Social Media menadžmenta
- snalažljivost u zahtjevnim i stresnim situacijama
- komunikativnost, pristupačnost, fleksibilnost, timski rad, sposobnost lakog ostvarivanja novih kontakata
- osnovne organizacione i menadžerske vještine

Ako imate interesovanje za bilo šta od gore navedenog, molimo da to navedete u svom pismu motivacije, te da svoje iskustvo istaknete u CV-u.

Kriterion vam daje šansu da vodite prvo art house kino u Sarajevu, da radite u dinamičnom okruženju, razvijete svoje poslovne kvalitete, te razvijete i implementirate svoje ideje.

Angažman u Kriterionu podrazumijeva rad 20 sati rada u baru sedmično, plus 4 sata rada u kancelariji.

Ako odlučite da se prijavite, molimo vas da nam dostavite:

* CV

* Pismo motivacije sa posebno istaknutim poljima interesa

Prijave se dostavljaju do 10. marta u 11h., na e-mail adresu [email protected]..

Intervju sa kandidatima održat će se u sedmici nakon završetka konkursa u Sarajevu, ul. Obala Kulina bana 2.
VjecitiStudent

#2519 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by VjecitiStudent »

"PR koordinator" :-)
ćiribiribela

#2520 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ćiribiribela »

Sad odradim neki glupi online test i ispade da sam u teskoj depresiji, odoh pisati mail Bakiru. :mrgreen:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2521 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Šta je to uopšte PR koordinator :?
mali_balon

#2522 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Lajavikrelac wrote:Šta je to uopšte PR koordinator :?
Izmisljena pozicija da zvuci WAUU a vamo karina obicna...
Od kandidata se očekuje:

* Odgovornost i posvećenost poslu

* Rad u kafe baru i kinu

* Želja za učenjem novih vještina i razvijanjem ideja

* Da trenutno živi i studira u Sarajevu
Znaci ponijeti vazelin i dat guze za male pare, a moze i bez vazeljin, kako ko....

Pozdrav za hronicno nezaposlene jos malo i vracam se u stanje hronicne nezaposlenosti :D
madesa

#2523 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by madesa »

to ti da budes konobar i da cistis wc
modem33

#2524 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

Image

Ne treba iskustvo ..... i ostala sranja.. 8) Plata od 500 - 5000 eura
JanuaryJones

#2525 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

ANKÖ je centralna organizacija koja posreduje na granici između javnih i privatnih subjekata sa sjedištem u Beču.

Zadatak ANKÖ-a je elektronsko servisiranje u postupcima javne nabave. Za dalji razvoj naših temeljnih proizvoda i aplikacija u elektronskoj nabavi u potrazi smo za:

SOFTWARE DEVELOPER (m/ž) u C#, ASP.NET MVC

Osnovni zadaci i odgovornosti:

Implementacija novih funkcionalnosti u postojećim ASP.NET MVC aplikacijama
Razvoj novih aplikacija
High I Low-Level Dizajn
Vaš Profil:

Završen informatički studij ili ekvivalentno obrazovanje odnosno iskustvo
Solidno iskustvo u razvoju kompletnih ASP.NET aplikacija (Front End, Back End, Database)
Poznavanje front-End razvoja (HTML, JavaScript, jQuery, KENDOUI, Angular JS, etc)
Poznavanje MS SQL baze podataka
Konzumiranje Web Servisa (SOAP/REST)
Poznavanje Engleskog jezika pismeno i usmeno
Poželjno poznavanje njemačkog jezika

Idealni kandidat se iskazuje:

- Samoinicijativom: očekujemo vaše prijedloge i nove pristupe, interes i strast za razvoj softwera.
- Timskim duhom: rado i otvoreno komunicira i ne boji se postavljati pitanja i tražiti pomoć ako je potrebna

Mi nudimo:

Izazovne zadatke u radu sa najsavremenijom tehnologijom
Mogućnost daljeg obrazovanja i usavršavanja
Mogućnost napredovanja u poslu
Ugodnu radnu okolinu s fleksibilnim radnim vremenom
Mladi, otvoreni i kreativni radni tim
Radno mjesto u centru Beča
Radnu dozvolu za Austriju
Ugovor na minimalno godinu dana
Plata od najmanje 42.000 EUR bruto godišnje, što ovisi o iskustvu i sposobnosti

Ako ste zainteresovani i vaše kvalifikacije odgovaraju našim zahtjevima, pošaljite nam vaš CV i popratno pismo na e-mail adresu: [email protected]. (IT-Manager Emir Prcić, MBA)
Post Reply