A i žena neće kukati previše. Win win situacijamobsterc wrote:6501 se moze porediti sa w755, sto izgubis na panelu, dobijes sa ambilightom.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- zomri
#2501 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- mobsterc
#2502 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Apsolutno 
Pustis kakav demo kamina, vatrica pucketa i
Spominnaces ambilight
Pustis kakav demo kamina, vatrica pucketa i
Spominnaces ambilight
-
brazzo19
#2503 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
i isplati li se dati 600 km za 40" ovaj tv sada mislim je li jos dobar ili ga je vrijeme pregazilo jer je star 2-3 godine ?brazzo19 wrote:Sta je sa Samsungovom H6400 cuvenom serijom ovih 3D televizora, isplati li ih se kupovati jos uvijek s obzirom da su sada stari neke 3 godine ili su jos aktuelni?
- zomri
#2504 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako nađeš koji da je nov (da nije izlagan), isplati što da ne. Svakako napretke u tehnologiji (4k, HDR i slične džidže) kod nas neće doći ni za 4-5 godina. Nama je HD još uvijek misaona imenica, a kamoli to.brazzo19 wrote:i isplati li se dati 600 km za 40" ovaj tv sada mislim je li jos dobar ili ga je vrijeme pregazilo jer je star 2-3 godine ?brazzo19 wrote:Sta je sa Samsungovom H6400 cuvenom serijom ovih 3D televizora, isplati li ih se kupovati jos uvijek s obzirom da su sada stari neke 3 godine ili su jos aktuelni?
-
brazzo19
#2505 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
TV se koristi trenutno ali je u extra stanju pa vagam jos da li da dam 600km pa reko da pitam ovdje nekog od raje ko je imao slican tv i iskustva s njim ....zomri wrote:Ako nađeš koji da je nov (da nije izlagan), isplati što da ne. Svakako napretke u tehnologiji (4k, HDR i slične džidže) kod nas neće doći ni za 4-5 godina. Nama je HD još uvijek misaona imenica, a kamoli to.brazzo19 wrote:i isplati li se dati 600 km za 40" ovaj tv sada mislim je li jos dobar ili ga je vrijeme pregazilo jer je star 2-3 godine ?brazzo19 wrote:Sta je sa Samsungovom H6400 cuvenom serijom ovih 3D televizora, isplati li ih se kupovati jos uvijek s obzirom da su sada stari neke 3 godine ili su jos aktuelni?
-
channel10
#2506 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kupi nesto novo umjesto tog polovnog. Sta ce ti polovno, a ovamo mozes malo nabaciti i kupiti novo sa 5 godina garancije.
- zomri
#2507 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nipošto dati 6 stoja za polovnu 6400cu.
-
brazzo19
#2508 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala vam na savjetim raja 
-
DonieBrasco
#2509 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko je novca potrebno izdvojti za LCD TV 40' da bude Full HD, da ima vise HDMI ulaza, USB ulaz, DVB-T2 (novija verzia tunera uglavnom ako ikad dozivimo digitalizaciju u BiH).
Brendovi: Sony ili Samsung, ili da neko predlozi jos nekog provjerenog proizvođaca.
Ne trebaju mi andoroid, smart TV, nikakve 2K 4K gluposti koji nece nikad doci u BiH.
Televizor ce se koristiti uglavnom za Moja TV ili nekada ako pređem na drugog operatera, Chrome Cast, nekada prikljucivanje racunara/laptopa na isti.
Brendovi: Sony ili Samsung, ili da neko predlozi jos nekog provjerenog proizvođaca.
Ne trebaju mi andoroid, smart TV, nikakve 2K 4K gluposti koji nece nikad doci u BiH.
Televizor ce se koristiti uglavnom za Moja TV ili nekada ako pređem na drugog operatera, Chrome Cast, nekada prikljucivanje racunara/laptopa na isti.
-
brazzo19
#2510 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Eh ovako
Da li kupiti Samsung smart tv i onda prikljuciti na njega android box ( imam mini m8s) zbog kodija iptv.a i ostalih zezancija ili kupiti Sony ili Philips smart andorid tv i na taj tv instalirati kodi pratiti streamove iptv i ostalo tj. koja je bolja kombinacija jeli bolji ovaj andorid box ili ovaj andorid koji ima u sebi jedan od ova dva modela.... privlaci me philips zbog ambilighta ma da nikad nisam imao njihov tv i citav zivot sto se tice televizija imam samo samsung eventualno sony, tv bi mi sluzio najvise za pracenje kablovske iptv.a kodija filmova youtube i to je to ovo 3d i ostalo vjerovatno da mi i ne treba niti ce ikad trebat, nekako najvise "navijam" za samsung jer sam ga imao do sada ali me strasno privlace ovi android televizori sto prave sony i philips pa ne znam ni sam vise u velikoj sam nedoumici pa eto da mi neko pomogne i otkloni sumnje .... koje su prednosti samsunga u odnosu na sony andorid ili mane i ostalo da li da uzmem sony ili philips dobar android tv i da sve ovo sto imam na boxu da objedinim i instaliram na tv ili da uzmem neki dobar samsung smart a da box zadrzim i spojim sa tv.om ..... ??? hvala unaprijed

Da li kupiti Samsung smart tv i onda prikljuciti na njega android box ( imam mini m8s) zbog kodija iptv.a i ostalih zezancija ili kupiti Sony ili Philips smart andorid tv i na taj tv instalirati kodi pratiti streamove iptv i ostalo tj. koja je bolja kombinacija jeli bolji ovaj andorid box ili ovaj andorid koji ima u sebi jedan od ova dva modela.... privlaci me philips zbog ambilighta ma da nikad nisam imao njihov tv i citav zivot sto se tice televizija imam samo samsung eventualno sony, tv bi mi sluzio najvise za pracenje kablovske iptv.a kodija filmova youtube i to je to ovo 3d i ostalo vjerovatno da mi i ne treba niti ce ikad trebat, nekako najvise "navijam" za samsung jer sam ga imao do sada ali me strasno privlace ovi android televizori sto prave sony i philips pa ne znam ni sam vise u velikoj sam nedoumici pa eto da mi neko pomogne i otkloni sumnje .... koje su prednosti samsunga u odnosu na sony andorid ili mane i ostalo da li da uzmem sony ili philips dobar android tv i da sve ovo sto imam na boxu da objedinim i instaliram na tv ili da uzmem neki dobar samsung smart a da box zadrzim i spojim sa tv.om ..... ??? hvala unaprijed
-
NediM17
#2511 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sony X8309C ili Philips serije 7? Oba 4K, po svim karakteristikama Philips ga ubija, ne mogu da vjerujem da Sony moze dati bolju sliku.mobsterc wrote:6501 se moze porediti sa w755, sto izgubis na panelu, dobijes sa ambilightom.
- mobsterc
#2512 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne kontam sta me pitas... Po kojim karakterstikama, oba vjerovatno imaju ips 120hz panel, s tim da sony definitivno ima bolji procesor slike.
Zavisi i koji tacno model serije 7, da li ima pravo lokalno zatamnjenje...
Zavisi i koji tacno model serije 7, da li ima pravo lokalno zatamnjenje...
-
NediM17
#2513 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Philips ima osvjetljenje 400cd po metru kvadratnom Sony duplo manje.
Philips ima 1073741824 boja (30 bita), a Sony 16777216 (24 bita).
Philips ima 2000PPI, a Sony 1000XR.
Philips average response time 13ms, Sony 16ms.
Imaju isti GPU, a stim da Philips ima puno jaci CPU.
Oba EDGE LED.
Hocu da kupim onaj koji ima bolju sliku, a iz svega vidjenog nema mi nikakvog smisla da je Sony taj.
Philips ima 1073741824 boja (30 bita), a Sony 16777216 (24 bita).
Philips ima 2000PPI, a Sony 1000XR.
Philips average response time 13ms, Sony 16ms.
Imaju isti GPU, a stim da Philips ima puno jaci CPU.
Oba EDGE LED.
Hocu da kupim onaj koji ima bolju sliku, a iz svega vidjenog nema mi nikakvog smisla da je Sony taj.
- mobsterc
#2514 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Oba su 10/30bit (istu dubinu boja)
Ppi i xmr ne mozes porediti jer su to nazivi proizvodjaca a i svakako su nebitni
Ne znam gdje si nasao podatak da je osvjetljenje 200cnd to nema ni vivax tako malo...
Ne znam sa kojim philipsom poredis, ovaj sony je 2015ta..
Ppi i xmr ne mozes porediti jer su to nazivi proizvodjaca a i svakako su nebitni
Ne znam gdje si nasao podatak da je osvjetljenje 200cnd to nema ni vivax tako malo...
Ne znam sa kojim philipsom poredis, ovaj sony je 2015ta..
- Better Man
#2515 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sony je po meni bolji izbor od Philipsa. I ja nikad ne bih uzeo Philipsa pored Sonya.
- mobsterc
#2516 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To je ograniceno razmisljanje. Brend kao brend ne znaci puno. Bitno je kakav se panel koristi. Ako pricamo o kvaliteti slike.
Sony je recimo bolja w755 serija nego nova xd7005 sto se tice mnogo aspekata.
To je isto kao da si rekao ja bih kupio vw, golf je zakon.
Sony je recimo bolja w755 serija nego nova xd7005 sto se tice mnogo aspekata.
To je isto kao da si rekao ja bih kupio vw, golf je zakon.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2517 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam sa philipsom, model 49" PFS5301 SMART TV, uvidio za ova tri mjeseca koliko ga koristim, da nije na nivou niti onih tesli, vivaxa, vox-a. Svaki put kad se koristi you tube, ili bilo sta od smart opcija, zablokira, te ga moram redovno na uticnici resetovati. Znao sam da je to niza liga, obzirom ns procesor koji je dual core, sa 4 GB ali da je smece, smece je. Mrsko mi zvati ove iz dr. Techno, reklsmaciju ganjati, a oni su kumovali da ga uzmem, pored jednog sony modela ubjedjujuci me da jede za dorucak sony.
- mobsterc
#2518 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa kakva je to prica mrsko mi reklamaciju ganjati...
Ne znam sta si imao u tom cjenovnom rangu od sonija, ali ako su oni kumovali na philips vjerovatno stvarno jeste bio bolji jer oni najvecu marzu imaju upravo na soniju, kao neki su zastupnik.
Rucno odradi update firmware-a, znaci ne sto ti tv nudi nego sa sajta skini i nadogradi, ako i dalje bude problematicno reklamiraj.
Mada philipsov softver je u rasponu par godina bas los, i ko je htio smart funkcije da koristi generalna preporuka je zaobici philips. Sa androidom su stvari ipak krenule bolje.
Da je spor mozes ocekivati, ali da zablokira na bilo kakvoj smart funkciji, to je vec feler.
Ne znam sta si imao u tom cjenovnom rangu od sonija, ali ako su oni kumovali na philips vjerovatno stvarno jeste bio bolji jer oni najvecu marzu imaju upravo na soniju, kao neki su zastupnik.
Rucno odradi update firmware-a, znaci ne sto ti tv nudi nego sa sajta skini i nadogradi, ako i dalje bude problematicno reklamiraj.
Mada philipsov softver je u rasponu par godina bas los, i ko je htio smart funkcije da koristi generalna preporuka je zaobici philips. Sa androidom su stvari ipak krenule bolje.
Da je spor mozes ocekivati, ali da zablokira na bilo kakvoj smart funkciji, to je vec feler.
-
brazzo19
#2519 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
brazzo19 wrote:Eh ovako![]()
Da li kupiti Samsung smart tv i onda prikljuciti na njega android box ( imam mini m8s) zbog kodija iptv.a i ostalih zezancija ili kupiti Sony ili Philips smart andorid tv i na taj tv instalirati kodi pratiti streamove iptv i ostalo tj. koja je bolja kombinacija jeli bolji ovaj andorid box ili ovaj andorid koji ima u sebi jedan od ova dva modela.... privlaci me philips zbog ambilighta ma da nikad nisam imao njihov tv i citav zivot sto se tice televizija imam samo samsung eventualno sony, tv bi mi sluzio najvise za pracenje kablovske iptv.a kodija filmova youtube i to je to ovo 3d i ostalo vjerovatno da mi i ne treba niti ce ikad trebat, nekako najvise "navijam" za samsung jer sam ga imao do sada ali me strasno privlace ovi android televizori sto prave sony i philips pa ne znam ni sam vise u velikoj sam nedoumici pa eto da mi neko pomogne i otkloni sumnje .... koje su prednosti samsunga u odnosu na sony andorid ili mane i ostalo da li da uzmem sony ili philips dobar android tv i da sve ovo sto imam na boxu da objedinim i instaliram na tv ili da uzmem neki dobar samsung smart a da box zadrzim i spojim sa tv.om ..... ??? hvala unaprijed![]()
Imal kakav savjet za mene od vas iskusnih tv.ofila
- mobsterc
#2520 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zavisi za koji tv mozes dobiti bolji deal.
Ja bih isao na neku va matricu i 120hz panel pa sta uspijes ugurati u svoj budzet. Ako je to samsung, kupis jos i box, jbg.
Ja bih isao na neku va matricu i 120hz panel pa sta uspijes ugurati u svoj budzet. Ako je to samsung, kupis jos i box, jbg.
-
brazzo19
#2521 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hajd mi preporuci koji model jer se stvarno me razumijem u te panele i ostalomobsterc wrote:Zavisi za koji tv mozes dobiti bolji deal.
- konektovan
#2522 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bukvalno, svaki put zablokira nakon koristenja.mobsterc wrote:Pa kakva je to prica mrsko mi reklamaciju ganjati...
A za reklamaciju, ma ko ce biti bez televizora dan, dva, mozda i vise, pa zbog toga.
Hebiga, 2 godine garancije ima, pa ga kontam pred sami istek garancije odnijeti i reklamirati, a sad nabaviti kakav android box da radi pos'o?!
-
NediM17
#2523 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Konektovani, ja imam stari Philips LCD 32PFL5405H/12, FULL HD, 100HZ. Radi brzo i stabilno, nije smart nije nista, ali je odlican. A slika, vrhunska.
Nema teorije ijedan low budget TV danasnji da mu moze prici, a i za ove skuplje je upitno.
A TV koji hocu da zamijenim za neki noviji i bolji je Hanspree, 42'', FHD, 50Hz. Za one pare koje je placen, i godine koje radi, odlican je.
Prije EP 2016.g. htio uzeti 43PUS7150, bio u FIS-u na akciji, 12xxKM. Gledao ga mjesecima, konacno pala odluka, sjedem u auto, u FIS, rasprodali se.
I odustanem do dana danasnjeg, i onda mi se opet upalio shopping mode.
@mobsterc
Imas pp.
Nema teorije ijedan low budget TV danasnji da mu moze prici, a i za ove skuplje je upitno.
A TV koji hocu da zamijenim za neki noviji i bolji je Hanspree, 42'', FHD, 50Hz. Za one pare koje je placen, i godine koje radi, odlican je.
Prije EP 2016.g. htio uzeti 43PUS7150, bio u FIS-u na akciji, 12xxKM. Gledao ga mjesecima, konacno pala odluka, sjedem u auto, u FIS, rasprodali se.
I odustanem do dana danasnjeg, i onda mi se opet upalio shopping mode.
@mobsterc
Imas pp.
- konektovan
#2524 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
NediM17 wrote:Konektovani, ja imam stari Philips LCD 32PFL5405H/12, FULL HD, 100HZ. Radi brzo i stabilno, nije smart nije nista, ali je odlican. A slika, vrhunska.
A TV koji hocu da zamijenim za neki noviji i bolji je Hanspree, 42'', FHD, 50Hz. Za one pare koje je placen, i godine koje radi, odlican je.![]()
Prije EP 2016.g. htio uzeti 43PUS7150, bio u FIS-u na akciji, 12xxKM. Gledao ga mjesecima, konacno pala odluka, sjedem u auto, u FIS, rasprodali se.![]()
I odustanem do dana danasnjeg, i onda mi se opet upalio shopping mode.![]()
@mobsterc
Imas pp.
Taj tvoj philips je mozda iz doba dok su se holandezi nesto pitali, sad se pitaju cao hao mao.
Slika je i na ovom ok, moze proci. Uzeo sam vecu dijagonalu zbog vece prostorije, i uklapao se u budzet, ali nije opravdao ukazano povjerenje.
- supercali
#2525 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sto se tice marke ja bih isao na sony (doduse ja sam subjektivan jer volim sony) al u tv-ima su oni u samom vrhu tako da neces pogrijesitibrazzo19 wrote:brazzo19 wrote:Eh ovako![]()
Da li kupiti Samsung smart tv i onda prikljuciti na njega android box ( imam mini m8s) zbog kodija iptv.a i ostalih zezancija ili kupiti Sony ili Philips smart andorid tv i na taj tv instalirati kodi pratiti streamove iptv i ostalo tj. koja je bolja kombinacija jeli bolji ovaj andorid box ili ovaj andorid koji ima u sebi jedan od ova dva modela.... privlaci me philips zbog ambilighta ma da nikad nisam imao njihov tv i citav zivot sto se tice televizija imam samo samsung eventualno sony, tv bi mi sluzio najvise za pracenje kablovske iptv.a kodija filmova youtube i to je to ovo 3d i ostalo vjerovatno da mi i ne treba niti ce ikad trebat, nekako najvise "navijam" za samsung jer sam ga imao do sada ali me strasno privlace ovi android televizori sto prave sony i philips pa ne znam ni sam vise u velikoj sam nedoumici pa eto da mi neko pomogne i otkloni sumnje .... koje su prednosti samsunga u odnosu na sony andorid ili mane i ostalo da li da uzmem sony ili philips dobar android tv i da sve ovo sto imam na boxu da objedinim i instaliram na tv ili da uzmem neki dobar samsung smart a da box zadrzim i spojim sa tv.om ..... ??? hvala unaprijed![]()
Imal kakav savjet za mene od vas iskusnih tv.ofila
Al licno bih ganjao smart pa dodatno box jer je on u biti velicine kutije cigareta i ne zauzima puno e sad za mene bi idelna kombinacija bila sony smart bez androida i onda box