Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goran16v

#2501 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Koshpa wrote:Ja zovem lika na telefon da mu kupim artikal tj da se nadjemo i dajem mu onokiko novca koliko trazi ( bez cjenkanja) on odbija da se nadje izvlaci se nesto.... e hajd sad ti.budi pametan :))

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ljudi kupe ili imaju nesto a nisu sigurni koliko vrijedi (tj jesu li se za*ebali prilikom kupovine) pa stave u oglas, a zapravo ne prodaju.
Schlauf2

#2502 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Kofer wrote:
Schlauf2 wrote:Evo prevare od strane ''kupca'' , klasicna izrada, dogovorio sam se da se nađem s njim, ja došao a on se nije ni pojavio niti se poslije javljao na telefon. Čekao sam ga više od pola sata, zovi na telefon - neće da se javi. Ni kasnije se nije udostojio javiti na Piku kad sam mu poruku poslao, znači svjesna izrada.

Evo link profila http://www.pik.ba/profil/Cashville/

koristi broj telefona 062436611 .

Još smo se dan prije nego što smo se, valjda, trebali naći nakratko čuli ali je on nekih problema s vezom imao pa se nismo ništa dogovorili, zatim je ostatak dogovora je bio preko Pika i na Piku smo sve izdogovarali gdje, šta i kad. Pošto sam sretao u procesu prodaje svakakve ljude, po glasu (to što sam malo čuo) sam pretpostavio da je riječ o nekom klošaru, onaj tip klošara koji priča ''jaraaane ocam moooog''. Zato na Piku namjerno između ostalog i napišem ''nemoj samo izraditi da ne bude da sam džabe dolazio''. Lik kaže ''neću, ne brini'' , i opet izradi, ja došao njega nigdje. Iako sam svašta vidio, svaki put se iznenadim kako je danas riječ postala bezvrijedna to je nevjerovatno. Pas pos*ao pas polizao.
Svaki koji nema ni jednu transakciju obično prevari,neznam šta si i očekival od njega?
Vidi, svi smo mi nekad imali jednu ili nijednu transakciju na Piku. To što neko nema nijednu transakciju ne znači unaprijed da će prevariti, samo znači da treba biti oprezan kad se s takvim upušta u trgovinu, može biti kao ovaj gore, a može biti sve suprotno od toga. Evo ja sam baš večeras artikal, za koji me je ovaj izradio, prodao čovjeku koji na Piku stoji isto kao i on, pa je bio sve suprotno od ovog prevaranta. Uostalom, ima ljudi kojima je Pik apsolutno nebitan i nisu upisivali transakcije ni radili verifikacije, pa zato imaju jednu transakciju. Uglavnom, manjak traksakcija samo znači povećan oprez, ništa više.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2503 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Mehemed wrote:Malo nevezano za temu, vec za slanje posiljki.
BH Pošta se stvarno popravila, 3 posljenje pošiljke stigla za samo jedan dan, jedna otkupna, jedna preporucena i jedna obicna, sve tri stigle za manje od 24h, stvarno da se ne urekne...
Lokacije? Iz Visokog do Sarajeva ?
iceman ze

#2504 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by iceman ze »

Kao sto je neko od vas naveo, procjenim kupca pa onda se upustim u transakciju. Medjutim, uvijek se potkrade greska. Moji su najbolji kupci van pika, ljudi koji ne trguju nego samo vide oglas.
kurty

#2505 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kurty »

un1ted wrote:
BH Pošta se stvarno popravila, 3 posljenje pošiljke stigla za samo jedan dan, jedna otkupna, jedna preporucena i jedna obicna, sve tri stigle za manje od 24h, stvarno da se ne urekne...
nedavno... poslao paketic... oko 12 go poslao, dosao sutradan oko 10...
prije sedam dana, posaljem paketic na istu adresu, iste tezine, samo sa naznakom da je lomljivo... jos nije dosao...

tamam da ih pohvalim, kad prc milojka :lol: :lol: :lol: :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#2506 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

un1ted wrote:
Kada sam jednom poslao iz Visokog u Sarajevo slusalice za mobitel obicnom postom, trebalo im 8 dana da stignu, valjda se negdje zagubile, dok prema Zenici nisam imao problema :P

Obična: Visoko-Banovići
Preporučena: Visoko-Dobošnica(Lukavac)
Otkupna: Visoko-Brčko

Mislim da su sva ova tri grada udaljena od Visokog više od 100km.
Morate priznati da je ova brzina stvarno nevjerovatna, da sve stignu u roku od 24h... Ovo je kao brza posta, samo jeftinije :D
CaneBos

#2507 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

e mene valjda ne gotive :roll: hem sporo dostavljaju, hem imam povrata novca koji evo cekam ravno 2 mjeseca :shock:
Kofer

#2508 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

CaneBos wrote:e mene valjda ne gotive :roll: hem sporo dostavljaju, hem imam povrata novca koji evo cekam ravno 2 mjeseca :shock:
To ti je se zagubilo,nemože 2 mjeseca putovati pa nebi da si za Kinu otkupninom poslal.
preludezalude

#2509 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

un1ted wrote:
Zadnjih godinu dana kad bi slao iz Tuzle za bilo koji veci grad (Sarajevo, Mostar, Bihac, Zenica, pa cak i Konjic ili Siroki Brijeg), posiljka bi stigla vec naredni dan. A slao sam 2x i iz Tuzle za Gracanicu koja je udaljena 30-ak km i oba puta je trebalo 7 dana da posiljka stigne na odrediste. Znaci, udaljenost ne igra ulogu u brzini dostave.
CaneBos

#2510 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Kofer wrote:
CaneBos wrote:e mene valjda ne gotive :roll: hem sporo dostavljaju, hem imam povrata novca koji evo cekam ravno 2 mjeseca :shock:
To ti je se zagubilo,nemože 2 mjeseca putovati pa nebi da si za Kinu otkupninom poslal.
Ne govorim o dostavi posiljke do primaoca nego o povratu novca meni kad saljem otkupnu posiljku. Imam evo ravno 5 otkupnina koje cekam evo sad ce 2 mjeseca da mi postar isplati!
iceman ze

#2511 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by iceman ze »

I ja mislim da je do postara jer nemoguce je da toliko cekas. Ja za najdalje 5 radnih dana primopredaju artikla/novca pouzecem ostvarim. Zadnji put postar donio 6-ti dan, jer sam u petak radio nije me nasao kuci, tako da mi je u subotu isplatio.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2512 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Ne govorim o dostavi posiljke do primaoca nego o povratu novca meni kad saljem otkupnu posiljku. Imam evo ravno 5 otkupnina koje cekam evo sad ce 2 mjeseca da mi postar isplati!
Sama si kriva. Neko ko dopusti da ga namagarce jednom, dva puta, magarcit ce svaki put.
Da se ti nacrtas u posti, pa trazis sefa da upitas u cemu je problem pare bi dobila isti dan, a ne naredni :bih:

Tvoje pare uzme postar do prve plate pa ti onda ne plati prvi mjesec jer je previse uz'o, pa onda cekaj drugu platu :bih:
Kofer

#2513 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

CaneBos wrote:
Kofer wrote:
Znam.
shandrprcSA

#2514 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shandrprcSA »

nije prevarant ali :D

:lol: :lol:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2515 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Jes' ga objasnio svaka mu dala,znaci,petica. :lol: :lol:
shandrprcSA

#2516 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shandrprcSA »

znaci...placem :lol: :lol:
Averus

#2517 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

'Ajde makar se trudi :D
eeeeeee

#2518 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by eeeeeee »

:lol: :lol: :lol: :lol:

sad tek nista nije jasno ljudima koji ce ostavljati dojam

:lol: :lol: :lol: :lol:

znaci, onda, kad ti to uradis, iiii, cekaj, evo ti... kralj je svega mi ko da je tek usto kad je ovo snimo

:run:
Lopov-eliminator

#2519 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Bljuv za ovaj klip, kako djeca uopste zavrse na Piku nije mi jasno, to bi trebalo zakonom zabraniti, cim je dopustenu da se sve i svasta prijavljuje na Pik nije ni cudo sto je stanje ovakvo.
zagorkara

#2520 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zagorkara »

un1ted wrote:
Ma pošte su, inače, bolje od kurirskih službi.
Nedavno, kupim artikal (50KM)i cijena poštarine (BH Pošta) od Mostara do sarajeva cca 5KM ( došla obavijest, a artikal podignut na šalteru).
Juče artikal (50KM) iz Prnjavora do Sarajeva ( Pošte Srpske - BH Pošte); poštar iz BH Pošta donio na vrata i poštarina samo 2KM
vjesticanametli

#2521 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vjesticanametli »

znaci adnane crni sta si ovo staviooooooooooooo :lol: :lol: :lol:
hopi

#2522 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hopi »

da pitam ovdje
trebam primiti jedan artikal, a neću biti kući, poslaće interevropom valjda, pa jel oni dostavljaju na kućna vrata ili samo do zgrade, da stari ne mora izlaziti
shandrprcSA

#2523 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shandrprcSA »

vjesticanametli wrote:znaci adnane crni sta si ovo staviooooooooooooo :lol: :lol: :lol:
ovako...danas bi zelio da objasnim jednom korisniku sa pika kako da ostavi dojam. :lol: :lol:
znaci, napravio sam drugi profil...ovaj...ovaj ce...ovaj ce klip biti uplodovan na youtube
samo da korisnik pogleda i skinut za nekih 15 dana...
znaci, objasnjavam korisniku, ne zelim da kazem ko je, pa poslije kao da mu objasnim :lol: :lol:

znaci...evo, ja sam napravio artikal...
evo ga ovdje, znaci...i ti, znaci... ti odes i kupis taj artikal
znaci, udjes kod korisnika i kupis...evo, znaci "da evo sam se cuo i dogovorio"
i odes kupi artikal i vlasnik je obav... i to to to to to to to :lol: :lol: :lol: :lol:

i onda ja sam dobio... ti zelis da kupis, odes znaci na ovo... zavrsi prodaju...
Adnan... dalje... dogovorili smo se... pozitivan... ovo nesto napises... zavrseno. :lol: :lol: :lol:

i kad ti to uradis, znaci tebi dodje to to i haj jos nesto napises... :lol: :lol:
i ti odes, znaci... znaci sad ja ne mogu ostaviti dojam posto sam ja samo...ja sam...ja sam
na istom racunaru (ovdje je vec malo ljut :lol: :lol: )...i samo, znaci vidis kak' ti ide...kak' odes, znaci ovdje ce ti pisat' 'vako "dojam"

evo kao sto npr. ovdje pise za korisnika...evo ti, vidis dojam... i kad odes na "vidite dojam"
kliknes ovdje "niste ostavili dojam, ostavite dojam"... i kad kliknes na to...vidis...
ode ti...dodje ti...saš viditi kako...e ovako znaci...vidis, kliknes "pozitivan" i ovdje pises
(vjnkgdsajčdjčlsakkčlk) :lol: :lol: :lol: i odes zavrsi... ovo meni greska zato sto nisam verifikovao email i adresu...
eto, nadam se da si nesto skont'o :lol: :lol: :lol: ako mognes...ako ustvari budes im'o jos nekih nejasnoca :lol: :lol: :lol: ...javi se.
Kofer

#2524 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

shandrprcSA wrote:nije prevarant ali :D

:lol: :lol:
JESI KRALJ.Ovaj klip je za umno bolesne ljude.
Lopov-eliminator

#2525 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

shandrprcSA wrote:
ovako...danas bi zelio da objasnim jednom korisniku sa pika kako da ostavi dojam. :lol: :lol:
znaci, napravio sam drugi profil...ovaj...ovaj ce...ovaj ce klip biti uplodovan na youtube
samo da korisnik pogleda i skinut za nekih 15 dana...
znaci, objasnjavam korisniku, ne zelim da kazem ko je, pa poslije kao da mu objasnim :lol: :lol:

znaci...evo, ja sam napravio artikal...
evo ga ovdje, znaci...i ti, znaci... ti odes i kupis taj artikal
znaci, udjes kod korisnika i kupis...evo, znaci "da evo sam se cuo i dogovorio"
i odes kupi artikal i vlasnik je obav... i to to to to to to to :lol: :lol: :lol: :lol:

i onda ja sam dobio... ti zelis da kupis, odes znaci na ovo... zavrsi prodaju...
Adnan... dalje... dogovorili smo se... pozitivan... ovo nesto napises... zavrseno. :lol: :lol: :lol:

i kad ti to uradis, znaci tebi dodje to to i haj jos nesto napises... :lol: :lol:
i ti odes, znaci... znaci sad ja ne mogu ostaviti dojam posto sam ja samo...ja sam...ja sam
na istom racunaru (ovdje je vec malo ljut :lol: :lol: )...i samo, znaci vidis kak' ti ide...kak' odes, znaci ovdje ce ti pisat' 'vako "dojam"

evo kao sto npr. ovdje pise za korisnika...evo ti, vidis dojam... i kad odes na "vidite dojam"
kliknes ovdje "niste ostavili dojam, ostavite dojam"... i kad kliknes na to...vidis...

ode ti...dodje ti...saš viditi kako...e ovako znaci...vidis, kliknes "pozitivan" i ovdje pises
(vjnkgdsajčdjčlsakkčlk) :lol: :lol: :lol: i odes zavrsi... ovo meni greska zato sto nisam verifikovao email i adresu...

eto, nadam se da si nesto skont'o :lol: :lol: :lol: ako mognes...ako ustvari budes im'o jos nekih nejasnoca :lol: :lol: :lol: ...javi se.
[/quote]

Tako to bude kad se djeca hoce baviti stvarima koje su za odrasle :) joj mu gluposti na profilu, ko nije vidio u klipu profil mu je Adnan_99 , znaci vjerovatno klinjo od 14 godina. Postavio oglas " Tražim slušalice-plačam pikreditom" :lol: "guvernal za bajs" joj joj.
Post Reply