Inicijativa Prvi Mart
-
Granichar Dobrinjski
#2501 Re: Inicijativa Prvi Mart
Incijativa se zove 1 mart što je jedna glupa provokacija a lista domovina.Domovina vam je onima koji žive u RS i koji namjeravaju da nastave da žive na teritoriji RS jedna i jedina RS kao što je i Srbima u Drvaru jedina domovina Federacija BiH.Znam,neko će reći da se domovine nisu domovinski odnosile prema manjinskim etničkim grupama i da se sad ne odnose ali to se neće promijeniti provokacijama i izazivanjem još većih etničkih tenzija.
-
Montana1
#2502 Re: Inicijativa Prvi Mart
Glup siGranichar Dobrinjski wrote:Incijativa se zove 1 mart što je jedna glupa provokacija a lista domovina.Domovina vam je onima koji žive u RS i koji namjeravaju da nastave da žive na teritoriji RS jedna i jedina RS kao što je i Srbima u Drvaru jedina domovina Federacija BiH.Znam,neko će reći da se domovine nisu domovinski odnosile prema manjinskim etničkim grupama i da se sad ne odnose ali to se neće promijeniti provokacijama i izazivanjem još većih etničkih tenzija.
-
glockov kolac
#2503 Re: Inicijativa Prvi Mart
E, cuj provokacija?! Uradili ste sve sto ste mogli da sprijecite povratak, od zavrzlama na lokalnom nivou pa do ubistava povratnika, i sad si dosao ovdje pametovati kako ti ljudi PC trebaju smatrati domovinom?! PC je domovina genocida i ljudskog sljama.Granichar Dobrinjski wrote:Incijativa se zove 1 mart što je jedna glupa provokacija a lista domovina.Domovina vam je onima koji žive u RS i koji namjeravaju da nastave da žive na teritoriji RS jedna i jedina RS kao što je i Srbima u Drvaru jedina domovina Federacija BiH.Znam,neko će reći da se domovine nisu domovinski odnosile prema manjinskim etničkim grupama i da se sad ne odnose ali to se neće promijeniti provokacijama i izazivanjem još većih etničkih tenzija.
Bezobrazluku salonskog cetnistva nema kraja...
- Seoskivaralica
#2505 Re: Inicijativa Prvi Mart
Hmmm
Last edited by Seoskivaralica on 06/05/2014 22:16, edited 1 time in total.
- Seoskivaralica
#2506 Re: Inicijativa Prvi Mart
Granichar Dobrinjski je napisao/la:
Incijativa se zove 1 mart što je jedna glupa provokacija a lista domovina.Domovina vam je onima koji žive u RS i koji namjeravaju da nastave da žive na teritoriji RS jedna i jedina RS kao što je i Srbima u Drvaru jedina domovina Federacija BiH.Znam,neko će reći da se domovine nisu domovinski odnosile prema manjinskim etničkim grupama i da se sad ne odnose ali to se neće promijeniti provokacijama i izazivanjem još većih etničkih tenzija.
Seoskivaralica wrote:Onomatopeja pustanja vjetra....
- BHCluster
#2507 Re: Inicijativa Prvi Mart
Vecu glupost odavno nisam procitao.Granichar Dobrinjski wrote:Incijativa se zove 1 mart što je jedna glupa provokacija a lista domovina.Domovina vam je onima koji žive u RS i koji namjeravaju da nastave da žive na teritoriji RS jedna i jedina RS kao što je i Srbima u Drvaru jedina domovina Federacija BiH.Znam,neko će reći da se domovine nisu domovinski odnosile prema manjinskim etničkim grupama i da se sad ne odnose ali to se neće promijeniti provokacijama i izazivanjem još većih etničkih tenzija.
- Seoskivaralica
#2508 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ma cim se nesto kosi sa deklaracijama sanu to je provokacija.....
Naravno vracaju se Bosnjaci na Drinu i u Banjaluku....koliko god to protivustavno bilo ....ha ha ha ha....
Koliko god to provokacija bilo.....ha ha ha ha.....koliko god to ugrozavalo velikosrpsku ideJu.....ha ha ha
Pa jadni bili pa cujete li vi sebe......jadni ne bili.....ha ha ha ha
Naravno vracaju se Bosnjaci na Drinu i u Banjaluku....koliko god to protivustavno bilo ....ha ha ha ha....
Koliko god to provokacija bilo.....ha ha ha ha.....koliko god to ugrozavalo velikosrpsku ideJu.....ha ha ha
Pa jadni bili pa cujete li vi sebe......jadni ne bili.....ha ha ha ha
-
Drinski
#2509 Re: Inicijativa Prvi Mart
Evo sta kaze Irinej, stvarno tip misli da smo ludi ili smo kao onaj Jusufspahić (Čamdžića, Galijatovića i Nuhanovića ne brojim jer ljudi to rade zbog plate) pa ne kuzimo pozadinu priče:
http://www.saff.ba/regija/1633-pogledaj ... u-bosnjaka
http://www.saff.ba/regija/1633-pogledaj ... u-bosnjaka
-
PeppermintSA
#2510 Re: Inicijativa Prvi Mart
Mene interesuje jedno, budući da nisam u toku,
Jel ovo inicijativa za povratak prognanih Bošnjaka na svoja ognjišta, ili da prognani Bošnjaci glasaju u svojim rodnim mjestima.
Jel ovo inicijativa za povratak prognanih Bošnjaka na svoja ognjišta, ili da prognani Bošnjaci glasaju u svojim rodnim mjestima.
-
Lug
#2511 Re: Inicijativa Prvi Mart
ma sto se zamaras, kad tako i tako nisi u toku.. cuvaj zivce!PeppermintSA wrote:Mene interesuje jedno, budući da nisam u toku,
- ILVIIR
#2512 Re: Inicijativa Prvi Mart
http://www.prvimart.ba/vijesti/mirsad-i ... dgovornost
Mirsad Isaković: Glasanjem pokazati odgovornost
Mirsad Isaković radi na registraciji glasača za glasanje putem pošte u Genevi, Lyonu i Annceyu. Detalji u tekstu.
Mirsad Isaković je rođen 29. maja 1993. godine u opkoljenoj Srebrenici. Izbjegao je iz Srebrenice 1995. sa porodicom, te se vraća 2001. godine, kada je imao svega osam godina, na samom početku povratka u Istočnu Bosnu. On danas radi kao aktivista koalicije “Prvi mart” na registraciji bh. građana u Švicarskoj za glasanje putem pošte. Njegov posao nije jednostavan, nakon godina nepostojanja zajedničkih inicijativa za mobilizaciju bh. dijaspore, čini se kao da se mnoge stvari moraju raditi ispočetka.
“Trenutno sam u Ženevi, drugom najnaseljenijem gradu u Švicarskoj. Ovo je regija u kojoj ljudi govore francuski, te postoje značajne zajednice iz svih naroda. Dosta je našeg svijeta iz Podrinja. Dio njih je tu od rata, dio je došao u postratnim godinama u potrazi za poslom.”, priča nam Mirsad.
Danas mu dolazi novi krug zainteresovanih, sa njima treba proći kroz proceduru prijave putem PRP-1 obrazaca, prikupljanja i kopije dokumenata. Uz ograničene resurse, ipak pravi pomake, zahvaljujući domaćinima i lokalnom džematu, ali i podršci tima “Prvog marta”, koji iz Srebrenice vodi i pruža informacije aktivistima na terenu.
Mnogi od aktivista pomažu i organizovanju humanitarne pomoći za poplavljene krajeve. “Ja se uglavnom bavim poljoprivredom i zemljoradnjom, te na svu sreću nisam imao problema sa poplava, ali brojna sela na prostoru Bratunca, Srebrenice, Vlasenice jesu. “, kaže Mirsad, koji je u stalnom kontaktu i sa porodicom u Bosni.
Do 25. maja, Isaković radi na registraciji za glasanje putem pošte u džematu Genf/Geneva, koji se nalazi u Rue Jean Simonet 14, Chätelaine. Nakon toga, odlazi u Francusku, gdje će raditi sa našim ljudima u Annecyu (26.5.-1.6., Avenue du Rhone 16), te Lyonu (2.6.-8.6., Kulturni centar Bošnjaka, Chemin Auguste Renoir 13).
“Moj jedini problem je što ovo jeste borba za svakog čovjeka, pojedinačno. Nadam se većem odzivu u danima koji dolaze. Moja osnovna poruka je: Izađite na izbore. Svojim glasom ljudi koji žive privremeno u inostranstvu ili su izbjegla lica, ne gube ništa, a štite svoju imovinu, stečena prava u Bosni, te na kraju krajeva, pomažu nama koji dole živimo da izborimo svoje predstavnike u institucijama”, rekao je za kraj Mirsad Isaković, čovjek koji je sa 21 godinom života, nakon rata, progona, te konačnog povratka u Istočnu Bosnu, krenuo u novu bitku, ovog puta za obnovu povjerenja i odgovornosti bh. građana širom zemlje i svijeta.
-
IgiPop
#2513 Re: Inicijativa Prvi Mart
Prvi mart je očito problem za RS dok ga ovoliko spominju i pokušavaju zaustaviti.
-
spamerko
#2514 Re: Inicijativa Prvi Mart
Svaka čast za "Prvi mart" to je jedna ideja koja bi trebala da zaživi... samo ljudi moji, ne valja nikako što jedan Emir Suljagić sve to vodi. Lik jeste pametan, al nije dobar s glavom nikako, što se tiče ponašanja... maltretira volontere u Srebrenici. Ja sam živi dokaz za to, 2012. godine sam došao pomoći u Srebrenicu i radio tamo na skupljanju i mobilizaciji birača, a on se tako drsko ponašao... ma užaš od čovjeka!
- Banksy
#2515 Re: Inicijativa Prvi Mart
Tačno.spamerko wrote:
Svaka čast za "Prvi mart" to je jedna ideja koja bi trebala da zaživi...
-
oakville
#2516 Re: Inicijativa Prvi Mart
Tačno, s obzirom da je navedeni majstor za rastjerati sve potencijalne saveznike pa i simpatizere. On bi i bankarima ogadio novac, toliko je dobar u privlačenju ljudi na svoju stranu.spamerko wrote:Svaka čast za "Prvi mart" to je jedna ideja koja bi trebala da zaživi... samo ljudi moji, ne valja nikako što jedan Emir Suljagić sve to vodi. Lik jeste pametan, al nije dobar s glavom nikako, što se tiče ponašanja... maltretira volontere u Srebrenici. Ja sam živi dokaz za to, 2012. godine sam došao pomoći u Srebrenicu i radio tamo na skupljanju i mobilizaciji birača, a on se tako drsko ponašao... ma užaš od čovjeka!
-
Drinski
#2517 Re: Inicijativa Prvi Mart
Banksy wrote:Tačno.spamerko wrote:
Svaka čast za "Prvi mart" to je jedna ideja koja bi trebala da zaživi...
- fosna2014
#2518 Re: Inicijativa Prvi Mart
Koliko posto (%) glasova Koalicije "domovina" bi se smatralo uspjehom?
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
-
bob_rock
#2519 Re: Inicijativa Prvi Mart
Glavni uspjeh koalicije Prvi mart je sto postoji i sta je njen primarni cilj : zaustavljanje odljeva glasaca iz rs i njihovo povecavanje iz dana u dan. Do sada smo imali konstantno opadanje broja glasaca koji glasaju za probosanske stranke. Napokon se pojavila organizacija koja je uspjela da nesto promjeni na tom planu i formiranje liste Domovina je uspjeh sam po sebi.
- jon_jovi
#2520 Re: Inicijativa Prvi Mart
Šta ovi seru
- Liberalism
#2521 Re: Inicijativa Prvi Mart
Daleko je Suljagic dogurao, koaliciju 1 mart doveo po kisobran SDA. I sad ce sve stranke zajedno predvodjene SDA I SULJAGICEM u nove pobjede u Republici Srpskoj. Do sada ste 90% bosnjaka iz nje protjerali jos vam nije puno ostalo.
-
ZIVLAN
#2522 Re: Inicijativa Prvi Mart
čovjek je davno sazreo za ozbiljanj psihijatrijski tretman i liječenje..al stvarno,bez cinizma i zlobeLiberalism wrote:Daleko je Suljagic dogurao, koaliciju 1 mart doveo po kisobran SDA. I sad ce sve stranke zajedno predvodjene SDA I SULJAGICEM u nove pobjede u Republici Srpskoj. Do sada ste 90% bosnjaka iz nje protjerali jos vam nije puno ostalo.
-
Lug
#2523 Re: Inicijativa Prvi Mart
na osnovu cega si to zakljucio?Liberalism wrote:Daleko je Suljagic dogurao, koaliciju 1 mart doveo po kisobran SDA. I sad ce sve stranke zajedno predvodjene SDA I SULJAGICEM u nove pobjede u Republici Srpskoj. Do sada ste 90% bosnjaka iz nje protjerali jos vam nije puno ostalo.
-
de balzac
#2524 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ja samo znam, analizirajući sve njegove dosadašnje akcije, đe se ovaj popiša tu trava ne niče!Liberalism wrote:Daleko je Suljagic dogurao, koaliciju 1 mart doveo po kisobran SDA. I sad ce sve stranke zajedno predvodjene SDA I SULJAGICEM u nove pobjede u Republici Srpskoj. Do sada ste 90% bosnjaka iz nje protjerali jos vam nije puno ostalo.
- ILVIIR
#2525 Re: Inicijativa Prvi Mart
valtazar wrote:kao npr?ako hoce novi samar. bujrum. bice svega do izbora..
kao npr... http://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni- ... /140704109
jako dugo sam cekao na ovo. sanjao sam dan kad cu da ti odgovorim na ovo pitanje.Ustavni sud Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici ocijenio da je Odluka Vlade RS o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS suprotna odredbama Ustava BiH.
btw.: sad mi je i jasno zasto nije inzko reagovao. ipak je ovako bolje, snagom zakona i pravde, bez strane intervencije!