POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Merengues

#2501 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

e jebali smo sami sebe ako smo spali na radončića :D
Huremika

#2502 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

rokan wrote:
Merengues wrote:a vjerujte mi nikako ne vjerujem da su ovi iz PKLS-a krivi.. Pa ti ljudi rade bgti kolko vec a nisu dobili nista... A sad na njih svaljuju svu krivicu ....
da ima bar jedan covjek da hoce izaci na proteste pred vladu federacije ja bih mu se pridruzio. ljudi, kako ne shvatate, ovo nije socijalizam, nije volonterska akcija, nismo potpisali ugovore na "dodjem ti". uradili smo nas posao posteno i na vrijeme, hocemo svoje novce isto tako. meni treba da isplate oko 900 KM, to nije neka cifra ali je meni bitna jer sam mnoge druge stvari zapostavio u zivotu zbog tog popisa. ne zelim da me iko pravi budalom, meni tih 900 KM ne znaci isto u novembru 2013. ili u martu 2014., ja sam u medjuvremenu stariji 6 mjeseci, valjalo je za tih 6 mjeseci platiti rezije, jesti, obuci se za zimu... hocu svoje pare na kraju krajeva, nisam ih ukrao nego zaradio i to krvavo jer samo popisivaci i instruktori znaju kako im je bilo tokom popisa. i zato necu da dopustim da me neka fukara koja se politicki docepala pozicija pravi budalom.

ne daju ti cak ni sansu da se zaposlis na neodredjeno u nekoj drzavnoj firmi a kad ti silom prilika i daju neki bijedni, honorarni posao, onda te zajebavaju sa isplatom. pa majku im jebem vise! da li su nermin niksic, hidajeta bajramovic i ante krajina dobili svoje plate na vrijeme? da li su svi drzavni sluzbenici u fbih dobili svoje plate na vrijeme? naravno da jesu. pa u cemu je onda problem da se isplate ove crkavice ljudima koji su im odradili popis a za cije honorare novce vecim dijelom daje eu?
problem je u tome sto vlada fbih manipulise tim novcem, odnosno obrcu taj novac da bi na njemu zaradili. lakse bi mi palo da me izdzepario neko u tramvaju nego ovo sto nam rade. namjerno pisem samo o fedraciji bih jer rs vec uveliko isplacuje svoje insruktore i popisivace.
Apsolutno se slažem s tobom. Zbog čega bi jednima isplatili novac a druge ostavili na čekanju? Zar nismo svi radili isti posao i u isto vrijeme? Zar ne zaslužujemo svi u isto vrijeme da dobijemo svoj krvavi novac? Kažem krvavi jer u mnogo situacija i popisivači i instruktori su zamalo "glavom platili", i vuku nas 2 mjeseca.. kad sve općine dostave naloge, bit će dio sredstava, pa neće biti, pa onda ima i drugi krug.. pa šta smo mi ovdje? Ovce?? Neke općine tek sutra potpisuju naloge. Zbog čega? Zar nije svima u isto vrijeme rečeno za te naloge?? Zar su 10 općina dostavili obavijest a ostalima nisu? U čemu je poenta? Koji me je đavo tjerao da se ikako prijavim da radim na Popisu, ali hajde, jedino mi je to preostalo, ionako se povlačim po birou, jer sam za ime Boga, prekvalifikovana, možete misliti.. eto govana od države.
rokan

#2503 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

Huremika wrote:
Apsolutno se slažem s tobom. Zbog čega bi jednima isplatili novac a druge ostavili na čekanju? Zar nismo svi radili isti posao i u isto vrijeme? Zar ne zaslužujemo svi u isto vrijeme da dobijemo svoj krvavi novac? Kažem krvavi jer u mnogo situacija i popisivači i instruktori su zamalo "glavom platili", i vuku nas 2 mjeseca.. kad sve općine dostave naloge, bit će dio sredstava, pa neće biti, pa onda ima i drugi krug.. pa šta smo mi ovdje? Ovce?? Neke općine tek sutra potpisuju naloge. Zbog čega? Zar nije svima u isto vrijeme rečeno za te naloge?? Zar su 10 općina dostavili obavijest a ostalima nisu? U čemu je poenta? Koji me je đavo tjerao da se ikako prijavim da radim na Popisu, ali hajde, jedino mi je to preostalo, ionako se povlačim po birou, jer sam za ime Boga, prekvalifikovana, možete misliti.. eto govana od države.
ovo je gore od horora. zapitas se kad je ovakva situacija na ovoj, slobodno mogu reci, sitnici, kako je onda kad su krupnije stvari u pitanju. ovo je dno dna. mi imamo posla sa varalicama, dzeparosima, prevarantima, lazovima. to nisu ljudi nego gamad, dobro je danas rekao danis tanovic.
nermin niksic, teski anonimus, do juce referent u konjicu, od klosara preko noci postane predsjednik vlade tako sto je ljubio dupe zlatku lagumdziji. i taj niksic sad osjetio moc, odlucuje o sudbinama hiljada ljudi. a izbori se blize, nema novca pa valja na sve nacine omoguciti finansiranje stranke i budzetlija. i jos se pozivaju na socijaldemokratiju. pa tito bi takve na goli otok slao.
Potočna pastrmka

#2504 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Ubjeđen sam da su izbori 2014 e godine, a popis 2015 e da bi pare brže dobili.

Možda obrću pare na kazinima u Las Vegasu, ipak je ovo velika lova. :roll:
Potočna pastrmka

#2505 Re: POsao-Popis stanovnistva

Mislim da i Direktor Agencije za statistiku BiH - Zdenko Milinović ima prljave prste ovdje. :twisted: :arrow: :zoka:
Potočna pastrmka

#2506 Re: POsao-Popis stanovnistva

Nema ništa od protesta ispred općina, samo dolazi u obzir veliko okupljanje ispred Vlade, Ohr a, kod Hotela Europa, tj zavoda za statistiku BiH. :o
midnight23

#2507 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by midnight23 »

Jesu li ikome legle pare? :?:
Potočna pastrmka

#2508 Re: POsao-Popis stanovnistva

midnight23 wrote:Jesu li ikome legle pare? :?:
Ja danas opet gledo, na zidu plača ništa novo. :D
midnight23

#2509 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by midnight23 »

Potočna pastrmka wrote:
Ja danas opet gledo, na zidu plača ništa novo. :D
Valjda ćemo dočekat' ... nekad :D
i_ja_na_forumu

#2510 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

mene zanima jel zna neko ko je tacno iz EU finansirao ovaj popis ?? mislim na konkretnu instituciju ili ured..
njima se treba obratiti i pitati ih da li znaju o nacinu isplacivanja popisivacima, tj. kako se ovdje ljudi prave budalama :evil:
Mračajski proto

#2512 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Mračajski proto »

Dobro je. :D
Nesa123

#2513 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nesa123 »

Isplate federalnog zavoda idu samo za popisivače i općinske instruktore a za članove općinskih popisnih komisija neće biti isplata u prvom krugu već kasnije.
midnight23

#2514 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by midnight23 »

Danas sam provjeravala još nisu legle pare.
Ovo je za Zenicu, pa eto ako nekog zanima :D
soul123

#2515 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by soul123 »

Ni u Sarajevu ništa nažalost danas, ja ne znam za Vas, ja dobijam različite informacije svaki dan vezano za ovu isplatu....Trebali su reći ništa do marta , ne najavljivati uzaludno naplatu, nego kada uplate objaviti da su pare na računima i to je to...
SunshineM

#2516 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by SunshineM »

Novac isplacen u Prijedoru, tj. vec podignut :D
Samo dio od EU, nadajmo se da cemo nekad vidjeti i razliku.
Sretno, nadam se da vi ostali necete jos dugo cekati!
@ngel

#2517 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by @ngel »

Novi Grad Sarajevo isplacen dio novca od EU, na ostatak cemo se vjerovatno nacekati
Merengues

#2518 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

@ngel wrote:Novi Grad Sarajevo isplacen dio novca od EU, na ostatak cemo se vjerovatno nacekati

Blago se vama mi ćemo i na taj prvi dio još da čekamo :)
snaga_znanja

#2519 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Zenica isplacena...
perfect_guy

#2520 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

@ngel wrote:Novi Grad Sarajevo isplacen dio novca od EU, na ostatak cemo se vjerovatno nacekati
do 2013. (hidžretske :D ), a ostatak Sarajeva očito poprilično i za EU (pa makar neke opštine bile daleko ažurnije od NG)
DON_eARL

#2521 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Ilidža još uvijek ništa...
midnight23

#2522 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by midnight23 »

snaga_znanja wrote:Zenica isplacena...
Možeš li reći kada si provjeravao i koja banka? Izvini što pitam, ali ja danas gledala oko 12h u IK banci i rekli su da još nije bila isplata :?
foxy13

#2523 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by foxy13 »

Ilidža, Raiffeisen banka - uplaćeno. Sad provjerila preko njihovog info-telefona (755-010, pa pritisnete 0, za direktno povezivanje s operaterom).
theprodigy

#2524 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by theprodigy »

foxy13 wrote:Ilidža, Raiffeisen banka - uplaćeno. Sad provjerila preko njihovog info-telefona (755-010, pa pritisnete 0, za direktno povezivanje s operaterom).
takodjer i unicredit uplacen na ilidzi
Russki

#2525 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

Opcina Kresevo nije jos ni naloge rijesila, pa super, kuš bolje :D
Post Reply