RUSIJA

Post Reply
Tvrtko II Kotromanić

#2501 Re: RUSIJA

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ne kontam ni ja tu idealizaciju bilo koga, a kamoli zemlje sa tako burnom i krvavom historijom (krvavom i po sebe i po druge)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2502 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Bogami, ovi tvoji su postavili ljestvicu jako visoko, ne vjerujem da ce je skoro doseci :mrgreen: .
Nema mojih. Ubojice nisu moje. Nema potrebe za navijackom raspravom. Ne pricamo je li bolji Zeljo ili Celik.

(PS CELIK JE NAJBOLJI :oops: :lol: )
Challenger__

#2503 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

JohnnyS wrote:O ljudskim vrijednostima SSSR-a možemo puno saznati od Poljaka. Nijemci ih pregazili za 3 tjedna, činili masovne zločine, "Poljska nikad nije dala kvislinga", Sovjeti ih oslobodili nacističkog zla, donijeli im "slobodu", pa Poljaci ne mogu Ruse vidjeti ni nacrtane i generalno zaziru od njih više nego od Nijemaca. Ovdje se idealizira ta država sklona zločinu od strane nekih pojedinaca samo zato što smo imali sreće da drug Tito nije bio poput druga nosare pa ih je odjebao na vrijeme. Da smo okusili vlast slobodarske majčice Rusije, bilo bi na forumu više pobornika Netanjahua nego Putina
Kič od mapa, kič od misli, kako god okreneš kič i neukus.

Animozitet Poljaka i Rusa je stariji od komunizma barem 500 godina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2504 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Challenger__ wrote:
JohnnyS wrote:O ljudskim vrijednostima SSSR-a možemo puno saznati od Poljaka. Nijemci ih pregazili za 3 tjedna, činili masovne zločine, "Poljska nikad nije dala kvislinga", Sovjeti ih oslobodili nacističkog zla, donijeli im "slobodu", pa Poljaci ne mogu Ruse vidjeti ni nacrtane i generalno zaziru od njih više nego od Nijemaca. Ovdje se idealizira ta država sklona zločinu od strane nekih pojedinaca samo zato što smo imali sreće da drug Tito nije bio poput druga nosare pa ih je odjebao na vrijeme. Da smo okusili vlast slobodarske majčice Rusije, bilo bi na forumu više pobornika Netanjahua nego Putina
Kič od mapa, kič od misli, kako god okreneš kič i nekultura.

Al bas Jonny ne zna istoriju :mrgreen:
Challenger__

#2505 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

_BataZiv_0809 wrote:Al bas Jonny ne zna istoriju :mrgreen:
Kao većina rusofoba. Klasika.
detroit-mercy

#2506 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Pa nista.
Samo odgovor na tvoju digresiju kako je Staljin Gruzijac :mrgreen:. Jebaji ga, i Hitler je onda samo Austrijanac po tvojoj logici :mrgreen: .
Njemacka je tokom cjelokupne istorije bila rasparcana na stotine malih drzavica. Zbog toga etnicki Nijemci ne zive samo u Njemackoj kao domicilan narod, nego i u drugim drzavama, poput Austrije.

Bolji poznavatelj istorije bi nam mogao dati odgovor je li Hitler etnicki Nijemac.

Te pojave ima i nakon 2. svjetskog rata kada su im oduzeti odredjeni teritoriji (npr. Slezija).

Slobo je iz Pozarevca. Karadzic etnicki Srbin iz Crne Gore, Napoleon Francuz sa Korzike.

Ja sam Konzumasu ukazivao na cesto pogersnu logiku da se strasni zlocini tek tako personificiraju kao Staljinovi i ruski ili moj favorit-kao zlocini ateista, a covjek Gruzijac koji je zavrsio bogosloviju :zzzz:
Wow, znaci Staljin sve sam pokokao. Jest sposoban, valjda kontas da je iza Staljina kao i iza Hitlera stajao citav aparat koji su gle cuda uglavnom cinili Rusi hocu reci Nijemci. Znaci po tebi zlocini su gruzijski onda ili da natovarimo vecinu zlocina Austrijancima :mrgreen: .
A i onim Poljacima je vjerovatno bilo draze umrijeti od strane bratske Crvene Armije nego Wermachta :mrgreen: . Sada mislim da bi mi definitivno racun trebali ispostaviti Crnogorcima :mrgreen: .
JohnnyS

#2507 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Challenger__ wrote:
Kič od mapa, kič od misli, kako god okreneš kič i neukus.

I to što kažeš, ne znam postoji li ijedan narod da graniči s Rusijom, a da nema animozitet prema majčici. Što li, pitam se...
detroit-mercy

#2508 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:
De nam ti otkrij istoriju, kako su se oslobadjali kosoki Rusi na Dalekom Istoku i u Centralnoj Aziji dok se je carstvo sirilo :mrgreen: . Vjerovatno jedina imperija koja se je cvijecem sirila :mrgreen: .
Challenger__

#2509 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

JohnnyS wrote:I to što kažeš, ne znam postoji li ijedan narod da graniči s Rusijom, a da nema animozitet prema majčici. Što li, pitam se...
Ima, kako da nema: Kazahstan, Bjelorusija, Mongolija, Kina... Mani se te edipalne retorike.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2510 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Wow, znaci Staljin sve sam pokokao. Jest sposoban, valjda kontas da je iza Staljina kao i iza Hitlera stajao citav aparat koji su gle cuda uglavnom cinili Rusi hocu reci Nijemci. Znaci po tebi zlocini su gruzijski onda ili da natovarimo vecinu zlocina Austrijancima :mrgreen: .
A i onim Poljacima je vjerovatno bilo draze umrijeti od strane bratske Crvene Armije nego Wermachta :mrgreen: . Sada mislim da bi mi definitivno racun trebali ispostaviti Crnogorcima :mrgreen: .
Vrati se na izjavu koju kvotas. Ja napisem da gledajuci brojcano-Rusi su najvece zrtve. Onda ulijecete ti i Konzum da mi kao malo razvodnite teoriju. Ja pristanem da igram po vasim pravilima i sad dolazimo do cega?

Sad se ti kao izrugujes toj logici koju ste ti i drug Konzum sami nametnuli :D
JohnnyS

#2511 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

detroit-mercy wrote:
Challenger__ wrote:
De nam ti otkrij istoriju, kako su se oslobadjali kosoki Rusi na Dalekom Istoku i u Centralnoj Aziji dok se je carstvo sirilo :mrgreen: . Vjerovatno jedina imperija koja se je cvijecem sirila :mrgreen: .

Rusi su stariji od ameba, a Kamčatka je srce Rusije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2512 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: De nam ti otkrij istoriju, kako su se oslobadjali kosoki Rusi na Dalekom Istoku i u Centralnoj Aziji dok se je carstvo sirilo :mrgreen: . Vjerovatno jedina imperija koja se je cvijecem sirila :mrgreen: .
A otkud crnci u Americi?
JohnnyS

#2513 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Challenger__ wrote:
JohnnyS wrote:I to što kažeš, ne znam postoji li ijedan narod da graniči s Rusijom, a da nema animozitet prema majčici. Što li, pitam se...
Ima, kako da nema: Kazahstan, Bjelorusija, Mongolija, Kina... Mani se te edipalne retorike.
Treba samo malo vremena, uopće ne sumnjam da će Rusi naći načina da ojade i te države...
Challenger__

#2514 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

detroit-mercy wrote:De nam ti otkrij istoriju, kako su se oslobadjali kosoki Rusi na Dalekom Istoku i u Centralnoj Aziji dok se je carstvo sirilo :mrgreen: . Vjerovatno jedina imperija koja se je cvijecem sirila :mrgreen: .
Ako misliš da ću advokatirati bilo čijem imperijalizmu, uključujući i ruskom, varaš se. A sad odgovor: reći ću ti kako nisu. Nisu pobili sve, a ono malo preživjelih stavljali u rezervate.
JohnnyS

#2515 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: De nam ti otkrij istoriju, kako su se oslobadjali kosoki Rusi na Dalekom Istoku i u Centralnoj Aziji dok se je carstvo sirilo :mrgreen: . Vjerovatno jedina imperija koja se je cvijecem sirila :mrgreen: .
A otkud crnci u Americi?
Pa nitko ne spori da je SAD nastao zločinom, da su zemlje zapadne europe radile genocide nad domorocima širom svijeta, ali imamo ljudi na forumu koji žive u nekom paralelnom svemiru pa tvrde da se Rusi nisu širili osvajanjem do Vladivostoka, već da je to oduvijek rusko. Kontaš?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2516 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote:
Pa nitko ne spori da je SAD nastao zločinom, da su zemlje zapadne europe radile genocide nad domorocima širom svijeta, ali imamo ljudi na forumu koji žive u nekom paralelnom svemiru pa tvrde da se Rusi nisu širili osvajanjem do Vladivostoka, već da je to oduvijek rusko. Kontaš?
Kontam, ali nisam tebe pitao.

Hocu da vidim je li detroit svjestan izreke "rugao se lonac loncu...."
Challenger__

#2517 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

JohnnyS wrote:Treba samo malo vremena, uopće ne sumnjam da će Rusi naći načina da ojade i te države...
:lol:

Ti si se o jadu zabavio. Biti rusofob ili islamofob (sinofob također ili imati strah od bilo koga drugog) je jedna velika lična tragedija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2518 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Čalendžer-what's your story?

Sta si-komunist, antiimperijalist, jednostavno ljevicar, rusofil ili nesto trece? Ili sve skupa?
JohnnyS

#2519 Re: RUSIJA

Post by JohnnyS »

Challenger__ wrote:
JohnnyS wrote:Treba samo malo vremena, uopće ne sumnjam da će Rusi naći načina da ojade i te države...
:lol:

Ti si se o jadu zabavio. Biti rusofob ili islamofob (također) je jedna velika lična tragedija.

Điđaj ti meni te fobije, barem nemam onu tvoju - razumofobiju.
detroit-mercy

#2520 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
JohnnyS wrote:
Kontam, ali nisam tebe pitao.

Hocu da vidim je li detroit svjestan izreke "rugao se lonac loncu...."
Izgleda da ti je promaklo vise puta kada sam napisao da ti je to u principu sve isto sranje :mrgreen: al hajde mlad si jos, povrsno citas :mrgreen: .
detroit-mercy

#2521 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Čalendžer-what's your story?

Sta si-komunist, antiimperijalist, jednostavno ljevicar, rusofil ili nesto trece? Ili sve skupa?
Turisticki radnik, zaljubljenik u krimske plaze :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2522 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Izgleda da ti je promaklo vise puta kada sam napisao da ti je to u principu sve isto sranje :mrgreen: al hajde mlad si jos, povrsno citas :mrgreen: .
Pa sto onda jedno sranje toliko testeras ako je isto kao drugo sranje :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2523 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:

Dje ne bi bio. D'viš koka tamo 8)
jefferson

#2524 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

detroit-mercy wrote:

Ja mislio strucnjak za sankcionisanje :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2525 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

jefferson wrote: Ja mislio strucnjak za sankcionisanje :D
Neces mu to halalit dugo :lol:
Post Reply