SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jazzer

#2501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jazzer »

Nije Alipasino al' je blizu :) . Malo pucanja u noge vjerovatno, kako to vec rade sarajevski ''mafijasi'' :)
Ni ovaj dan u glavnom bh. gradu nije mogao biti miran. Naime, kako saznaje "Dnevni avaz" u sarajevskom naselju Švrakino Selo, tačnije u Majdanskoj ulici, oko 13.20 sati došlo je do pucnjave.

- Tom prilikom povrijeđen je K. S. (1984) iz Sarajeva. Njemu je ukazana pomoć na licu mjesta nakon čega je prevezen u bolnicu Koševo - rekao je za portal "Dnevnog avaza" Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i za osobom koja je pucala, policija i dalje traga.
fixer

#2502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fixer »

Opet u noge. Kod nas je kad kad kazu za nekog krimosa da mu niko nista ne moze, odmah pomislim da ima amputirane noge.
hhaarree

#2503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hhaarree »

ih ja bio komiran kad se to desilo, evo kaze brat cula se bas pucnjava i razbjezo se narod

tbj u po bijela dana
Logovan

#2504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

jazzer wrote:Nije Alipasino al' je blizu :) . Malo pucanja u noge vjerovatno, kako to vec rade sarajevski ''mafijasi'' :)
Ni ovaj dan u glavnom bh. gradu nije mogao biti miran. Naime, kako saznaje "Dnevni avaz" u sarajevskom naselju Švrakino Selo, tačnije u Majdanskoj ulici, oko 13.20 sati došlo je do pucnjave.

- Tom prilikom povrijeđen je K. S. (1984) iz Sarajeva. Njemu je ukazana pomoć na licu mjesta nakon čega je prevezen u bolnicu Koševo - rekao je za portal "Dnevnog avaza" Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i za osobom koja je pucala, policija i dalje traga.
Jaranica nam pogrešno javila. :mrgreen:
Logovan

#2505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Stup: Teža saobraćajna nesreća, dvoje povrijeđenih !
http://www.ekskluziva.ba/Stup-Teza-saob ... 27779.html :roll:

Još jedna saobraćajna nesreća se desila. U Alipašinoj ulici, blizu stadiona AFH. Frajer se zapucao u stub.
sorcerer

#2506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

jos jedna dvicina manje
Qler

#2507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

sorcerer wrote:jos jedna dvicina manje
Napravit ce nju hadzo, bolja ce biti nego sto je bila :D
sorcerer

#2508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

Qler wrote:
zalosna istina....
Forster

#2509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forster »

golfiista wrote:Demokratija!

Tražili smo ljudska prava i slobode u punom kapacitetu i dobili to što smo dobili, morate shvatiti da smo mi sada sistem, da neće niko drugi nesto uraditi ako mi to ne uradimo. Nema više MILICIJE, kako to ne shvatate. Policiji, tužilaštvu i sl. su ruke vezane Zakonima koji su bukvalno prepisani iz zapadnih zemalja i koji suštinski se teško mogu primjenjivati na ovaj naš mentalitet, hajde i da su primjenjivi ostaje problem direktnog izvršenja propisa.

Dakle u najboljjem slucaju da svi rade svoj posao u okviru svoje nadležnosti i opisa radnih zadataka i poslova i dalje bi imali pucnjave, krađe razbojništava u punom kapacitetu, jer jednostavno kriminalci imaju svoje mjesto u ovako ustrojenom društvu, što prije shvatimo manje će boljeti :)
:( Prepisani jesu ali i iz njih je izbačeno ono što može baš te koji donose te zakone sutra koštati. Na zapadu je svetinja država i porez, i privatna svojina, pogotovo kod vodečih "demokrata" USA. Evropske države sad pokušavaju putem administracije da naprave zakone za koje se ne pita puno narod i često su u suprotnosti sa dosadašnjom praksom, kulturom i moralom. Jer taj vladajuči dio sad pravi svoje zakone, administrativno, iako nisu prošli diskusije nisu su razmatrani u bazama delegata. Elem novi sistem demokratije, kroz zamajavanje ljudi sa nebitnim, predlažu se i donose zakoni kompletni ili parcijalno, za koje ovi nisu ni svijesni, a koji imaju za cilj da maloj grupi "zakonski" se prepusti sva vlast i moč. Trend u cijelom svijetu je pod dirigenskom palicom USA kapitalista i njihovih marioneta političara.
lajkujMe

#2510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by lajkujMe »

Eno na vrhu brda iznad Aneksa gori nesto velik je plamen, nevidim sta je jeli kuca ili nesto drugo.
oldtajmer

#2511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

neko je maloprije fikno bombu ili nesto slicno na trgu barcelone izmedju crvene zgrade i vrtica,nadam se da nije niko povrijedjen
tek cuh za to,pa ako neko ima kakav info ?
mali_balon

#2513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130427002

Jebe lud zbunjenog Jasminko J, Jasenko G, Josip K. Pero M. Zanzibar KLJ ja portala i govana
Troll_Happens

#2514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

mali_balon wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130427002

Jebe lud zbunjenog Jasminko J, Jasenko G, Josip K. Pero M. Zanzibar KLJ ja portala i govana
Hahahahaha :thumbup:
DZONPI

#2515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DZONPI »

Jebote izgleda Mojmilo zajebanije od Svrakina i Alipasina.Kakvo je to nekad bilo mirno mjesto.
Comrad

#2516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Comrad »

sorcerer wrote:
Qler wrote:
zalosna istina....
Nadam se da ce vam se obojici desiti nesrece pa da drugi dijele ovako neumjesne komentare.

Ko da ljudi ne bi kupovali bolja auta da mogu. Sad neko hadzija sto je uzeo kredit 15k da kupi bolje auto, a ovi siromasi u dvicama nek ginu. Fuj ste.
drugi_profil

#2517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Nije bas tako drug. Nedobog ikom da pogine. Ali bas ti "siromasi" najmanje brinu o svojoj sigurnosti, pa jos manje o mojoj. Voze auta bez kocnica, bez amortizera, bez ispravne signalizacije, koja jos i truju okolinu bukom, otrovnim dimom, uljem...

Da je kako treba, malo koji bi mogao uopste biti registrovan. To su prestrasna auta na nasim cestama, a najtuznije sto imaju bar 10% vozaca koji kad sjednu u svoju dvicinu kontaju da su u najnovijoj mecki pa gasaju bez mozga.

Da se razumijemo, ima jos strasnih auta sto kod nas regularno prolaze tehnicke i pored dvicina. Jbg nekom auto treba za posao, da prehrani porodicu i razumijem da takvi zive ne rubu, ali vecina je onih kojima to nije nuzda.
johntra

#2518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by johntra »

Comrad wrote:
Ko da ljudi ne bi kupovali bolja auta da mogu. Sad neko hadzija sto je uzeo kredit 15k da kupi bolje auto, a ovi siromasi u dvicama nek ginu. Fuj ste.
prije nego ostaviš ovako glup komentar, raspitaj se malo okolo koliko se kreću cijene boljih dvica, jer za te iste pare možeš kupiti auto mlađe pet do sedam godina (mnogo sigurnije i opremljenije), ali jok, neće bošnjo ništa drugo osim dvice...dvice proizvode gorivo i ne kvare se nikad, te im ne treba servis...
sorcerer

#2519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

Comrad wrote: Nadam se da ce vam se obojici desiti nesrece pa da drugi dijele ovako neumjesne komentare.

za fukaru nije auto,ako nema para da sipa i odrzava ,neka se vozi tramvajem i autobusom,ako nema para ni za to ,neka ide pjeske.meni se nece desiti nesreca jer postujem propise i auto mi je ispravno 100% .takodje se nadam da se tebi nece desiti nista i da ces bit ziv i zdrav i zelim ti sve najbolje.
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#2520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vedra nebesa »

Zna li ko šta? Čitam da je neki pas poganjao ljude, penjali se po autima :D
perfect_guy

#2521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by perfect_guy »

vedra nebesa wrote:Zna li ko šta? Čitam da je neki pas poganjao ljude, penjali se po autima :D
http://doznajemo.com/2013/04/28/horor-n ... ozlijeden/
Logovan

#2522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

perfect_guy wrote:
vedra nebesa wrote:Zna li ko šta? Čitam da je neki pas poganjao ljude, penjali se po autima :D
http://doznajemo.com/2013/04/28/horor-n ... ozlijeden/
Hoće to kad vlasnica nije za pit bulla, bolje joj je da ima kakvu pudlicu. Brz oporavak ovom momku.
insomnia78

#2523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Svaki pas ima svoj dan

s' moje sokoćalo
Qler

#2524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Ne postoji los pas, samo los vlasnik. Pit bull je bio poznat kao nanny dog, ili kao pas dadilja, jer on u stvari i nije toliko los, koliko su ga ljudi napravili losim i dali mu taj imidz. Ja sam znao vise pitova, sa kojima sam bio slobodniji nego sa nekim pekinezerima.. i jel to sad pekinezer opasna pasmina?

https://www.google.com/search?q=nanny+d ... =firefox-a
Troll_Happens

#2525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

cudi me sto je ljude poceo napadati... sto nije ocistio teren od lutalica.. :lol: :lol:
Locked