Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sorcerer
#2501 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
s paket je samo velika stopka 
- johntra
#2502 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ma jok ja, ja to o onoj lafo tvojoj objektivnosti...nema te, nema, kad odjednom neko nešto loše protiv Golfa i eto te...simptomatično, zar ne?Gost1515 wrote: Interesantno, sad bi i da određuješ šta da se piše i kad da se piše ....
- johntra
#2503 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
a stražnji brisač?sorcerer wrote:s paket je samo velika stopka
-
Gost1515
#2504 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Tu sam ja, citam redovno, ali ne pišem često, šta reći pored tebe, gorana i onog Optima šampiona ...johntra wrote:ma jok ja, ja to o onoj lafo tvojoj objektivnosti...nema te, nema, kad odjednom neko nešto loše protiv Golfa i eto te...simptomatično, zar ne?Gost1515 wrote: Interesantno, sad bi i da određuješ šta da se piše i kad da se piše ....
Čuj ko mi priča o objektivnosti ... zemljo otvori se ...
- johntra
#2505 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
kad malo prelistaš ovu temu naći ćeš moje objetkivne postove iz prve ruke o Golfu VII, ali nećeš nigdje naći bezrazložno ukivanje u zvijezde, zato što to jednostavno nije tako... 
-
Gost1515
#2506 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kao što sam i prije nekad rekao, isuviše sam dugo na forumu da bi mi sad prodavao neke priče o objektivnostijohntra wrote:kad malo prelistaš ovu temu naći ćeš moje objetkivne postove iz prve ruke o Golfu VII, ali nećeš nigdje naći bezrazložno ukivanje u zvijezde, zato što to jednostavno nije tako...
Nego šta ti kažeš na ove prigovore "Hebo sedmicu kad raja neće skontat' da sam kupio novi model" ... ?
- johntra
#2507 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa baš upravo što si dugo tu, znaš da ništa ne pričam bez argumenata, niti napadam bez istih, a tako slično radi i onaj drugi, što si ga prozvao...što se tiče tih komentara, ja bi upravo nešto drugo rekao, nema dovoljno Golfova VII, da bi raja fakat mogla skontati da je neko kupio novo auto, a zašto je to tako?
-
lavic
#2508 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kod ovoga golfa mi je sve jasno,ciganluk i otimanje para ali onaj bezobrazluk nazvan obavezna oprema " Balkan paket". Ma nosite se u....
Hoce na silu da ga prikazu jeftinog, ali onda moras uzeti bar 4 milje opreme.
Hoce na silu da ga prikazu jeftinog, ali onda moras uzeti bar 4 milje opreme.
-
Gost1515
#2509 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jah, sasvim slučajno su ti "argumenti" vazda kontra VWa a haman nikad protiv Fiata, i sl.johntra wrote:Pa baš upravo što si dugo tu, znaš da ništa ne pričam bez argumenata, niti napadam bez istih, a tako slično radi i onaj drugi, što si ga prozvao...što se tiče tih komentara, ja bi upravo nešto drugo rekao, nema dovoljno Golfova VII, da bi raja fakat mogla skontati da je neko kupio novo auto, a zašto je to tako?
Ovo drugo ne kontam, bitno je kupiti auto da raja vidi, ali nema puno golfova 7 na cesti pa raja ne zna kako izgleda sedmica ...?
- johntra
#2510 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
zato jer je skup, što je indirektni dokaz da je raja malo došla tobe, te da ne želi više plaćati muda pod bubrege? ili ti misliš drugačije?
-
Golf 6 80 KS
#2511 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
tajna uspjeha Golfa kroz generacije i JESTE taj što nikad nije pravio radikalan potez u dizajnu, sve je više ličilo na EVOLUCIJU i neke vrste redizajna, nego na revoluciju, koju su probali drugi pa popušili, njabolji primjer totalnog promašaja dizajna Renoa sa meganom 2, ružnim pačetom
evolucijom a ne revolucijom u dizajnu fau-wau upravo kod Golfa postiže i to da su kao polovvni popularni i da DRŽE cijenu i ranije generacije jer ne zastarjevaju "preko noći" kao kod drugih brandova, koji eksperimentišu
uostalom tim koji dobija se ne mijenja, a Golf jeste dobitnik kao najprodavanije auto na Evropskom tržištu godinama, neprikosnoveni lider kompakt klase, koja je po njemu i dobila ime, i kojeg nikako da skinu, ni najljući protivnici Fokus/Eskort ili Astra/Kadet a kamoli sporedni igrači
evolucijom a ne revolucijom u dizajnu fau-wau upravo kod Golfa postiže i to da su kao polovvni popularni i da DRŽE cijenu i ranije generacije jer ne zastarjevaju "preko noći" kao kod drugih brandova, koji eksperimentišu
uostalom tim koji dobija se ne mijenja, a Golf jeste dobitnik kao najprodavanije auto na Evropskom tržištu godinama, neprikosnoveni lider kompakt klase, koja je po njemu i dobila ime, i kojeg nikako da skinu, ni najljući protivnici Fokus/Eskort ili Astra/Kadet a kamoli sporedni igrači
-
Gost1515
#2512 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ne znam, meni je skup ... kao i bilo koji drugi njegov konkrent na tržištu. Ja sam do sada kupovao polovnjake i najvjerovatnije cu i dalje. Ko ima dovoljno para nije mu skup.johntra wrote:zato jer je skup, što je indirektni dokaz da je raja malo došla tobe, te da ne želi više plaćati muda pod bubrege? ili ti misliš drugačije?
A da li raja kupuje ili ne ... to bi nam najpreciznije mogao reći Bakir1 čini mi se da je on ima uvid u precizne podatke sa tržišta.
A btw. raja će kod nas, kao i do sada, mnogo više kupovati golfovu češku braću, jer su i osmišljeni za tržišta kakvim i mi nalikujemo.
-
swatch
#2513 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da si ti ziv i zdrav, po voznim osobinama Focus je davno skino Golfa, a sto se ostalih karakteristika tice sve je to u 5 deka.Golf 6 80 KS wrote:tajna uspjeha Golfa kroz generacije i JESTE taj što nikad nije pravio radikalan potez u dizajnu, sve je više ličilo na EVOLUCIJU i neke vrste redizajna, nego na revoluciju, koju su probali drugi pa popušili, njabolji primjer totalnog promašaja dizajna Renoa sa meganom 2, ružnim pačetom
-
citroen xm
#2514 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Neko je pitao kakva auta mi vozimo. A kakve veze imaju naša auta sa dizajnom G7?
- johntra
#2515 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nije istina da bilo koji njegov konkurent skup, u prosjeku je svaki bar za dvije milje jeftiniji, neki manje od toga, a neki čak i više...ne treba ti bakir ni niko, pogledaj malo oko sebe, jer ih u SA, kao najvećem tržištu za nova auta, možeš prebrojati na prste jedne ruke, a pola od tih su opet flotna i testna auta ASA i satelita...Gost1515 wrote:
Ne znam, meni je skup ... kao i bilo koji drugi njegov konkrent na tržištu. Ja sam do sada kupovao polovnjake i najvjerovatnije cu i dalje. Ko ima dovoljno para nije mu skup.
A da li raja kupuje ili ne ... to bi nam najpreciznije mogao reći Bakir1 čini mi se da je on ima uvid u precizne podatke sa tržišta.
A btw. raja će kod nas, kao i do sada, mnogo više kupovati golfovu češku braću, jer su i osmišljeni za tržišta kakvim i mi nalikujemo.
da, sada je kriza i ne može se porediti prodaja sa premijerom šestice, koje je za prvih pola godine bilo MNOGO više od sedmice, ali činjenica je da je sedmica preskupa za ono što (ne)nudi...
- Bakir1
#2516 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
01.01.-31.03.2013Gost1515 wrote: A da li raja kupuje ili ne ... to bi nam najpreciznije mogao reći Bakir1 čini mi se da je on ima uvid u precizne podatke sa tržišta.
.
golf 7, 24 kom, 22 dizela,2 benzinca, 17 fizickih lica, 7 pravnih.
mrka kapa
-
Gost1515
#2517 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
DankeBakir1 wrote:01.01.-31.03.2013Gost1515 wrote: A da li raja kupuje ili ne ... to bi nam najpreciznije mogao reći Bakir1 čini mi se da je on ima uvid u precizne podatke sa tržišta.
.
golf 7, 24 kom, 22 dizela,2 benzinca, 17 fizickih lica, 7 pravnih.
@johntra
Rekoh, MENI je skup ... generalno slabo viđam novih modela na cestama (mislim ovih nedavno predstavljenih) npr novi Clio, Pug 208 ...
- Bakir1
#2518 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nego odakle me viris, kao da znas da listam bazu za kvartal 
-
Gost1515
#2519 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
imam filing za osjećajBakir1 wrote:nego odakle me viris, kao da znas da listam bazu za kvartal
I kakav je kvartal općenito? Katastrofa garant ...
- Bakir1
#2520 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
slabo smo mi trziste da bi bili referetni, opet polovnjaci gore, opet ukupan broj reg gore.
otkud ljudima pare, ko to zna
otkud ljudima pare, ko to zna
-
Reneee
#2521 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Taman je za toliko i bolji. Da ja ne iznosim svoje mišljenje, sve i jedna recenzija neovisno iz koje države je to potvrdila. Ima najbolje materijale koji su skoro isti kao u onih premium proizvođače, ima najštedljivije motore, odličan spoj vozne osobine/udobnost, zbog male težine je i među najboljim po performansama... Pa kolika je razlika u odnosu na konkurenciju dovoljno govori to što Golfa danas niko ne poredi sa Focusom, Astrom...nego sa premium trojcem. A upravo se tu cijenovno i pozicionirao - malo više od standardne konfekcije, malo manje od premiuma. Ti bi proizvod bolje kvalitete po cijeni onog lošije kvalitete? I baba mi muda, ali...johntra wrote:Nije istina da bilo koji njegov konkurent skup, u prosjeku je svaki bar za dvije milje jeftiniji, neki manje od toga, a neki čak i više...ne treba ti bakir ni niko, pogledaj malo oko sebe, jer ih u SA, kao najvećem tržištu za nova auta, možeš prebrojati na prste jedne ruke, a pola od tih su opet flotna i testna auta ASA i satelita...Gost1515 wrote:
Ne znam, meni je skup ... kao i bilo koji drugi njegov konkrent na tržištu. Ja sam do sada kupovao polovnjake i najvjerovatnije cu i dalje. Ko ima dovoljno para nije mu skup.
da, sada je kriza i ne može se porediti prodaja sa premijerom šestice, koje je za prvih pola godine bilo MNOGO više od sedmice, ali činjenica je da je sedmica preskupa za ono što (ne)nudi...
Čitam jučer ili prekjučer članak o novom P308, ljudi se satraše hvalisanjem kako će budući model biti znatno lakši, pa će bazni model težiti samo 1300kg
Last edited by Reneee on 04/04/2013 12:52, edited 1 time in total.
-
Golf 6 80 KS
#2522 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
haloooooooooooooooooooooswatch wrote:Da si ti ziv i zdrav, po voznim osobinama Focus je davno skino Golfa, a sto se ostalih karakteristika tice sve je to u 5 deka.Golf 6 80 KS wrote:tajna uspjeha Golfa kroz generacije i JESTE taj što nikad nije pravio radikalan potez u dizajnu, sve je više ličilo na EVOLUCIJU i neke vrste redizajna, nego na revoluciju, koju su probali drugi pa popušili, njabolji primjer totalnog promašaja dizajna Renoa sa meganom 2, ružnim pačetom
džaba mu, ne ide mu prodaqjaNo.1 je i dalje Golf,
jebote vozne osobine, neću na trke
dakle, po prodaji je Golf na tronu godinama u Evropi
- Bakir1
#2523 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
cekaj rene to sto je golf laksi od konkurencije nista ti ne govori

-
Reneee
#2524 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa upravo mi on najviše i govori, samo ne to na šta ti upućuješBakir1 wrote:cekaj rene to sto je golf laksi od konkurencije nista ti ne govori![]()
- Better Man
#2525 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Meni je baš Megane 2 kad sed tek pojavio bio revolucionaran po pitanju dizajna i najljepše auto u klasi! I njegov dizajn nikako nije promašaj!Golf 6 80 KS wrote:tajna uspjeha Golfa kroz generacije i JESTE taj što nikad nije pravio radikalan potez u dizajnu, sve je više ličilo na EVOLUCIJU i neke vrste redizajna, nego na revoluciju, koju su probali drugi pa popušili, njabolji primjer totalnog promašaja dizajna Renoa sa meganom 2, ružnim pačetom
Last edited by Better Man on 04/04/2013 12:57, edited 1 time in total.