do sad se mogloivanfrankovic wrote:Zanima me mozeli se ova upisnina za studij platit u 2 rate po 500 km ?
Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
- i_ja_na_forumu
#251 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
-
Sanja111
#252 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Da li je na fpn produzen upisni rok na master ??? Ako jeste, do kada ? Na Pravnom je produzen do 15.10.2012 , pa me zanima da li je i na fpn !?
- Kardelj01
#253 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Jeste, jer su mnogi ispiti nakon 15-og (prvobitnog roka), a ne znam do kada.Sanja111 wrote:Da li je na fpn produzen upisni rok na master ??? Ako jeste, do kada ? Na Pravnom je produzen do 15.10.2012 , pa me zanima da li je i na fpn !?
- Morales
#254 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Zna li neko slucajno kolika je cijena mastera 4 plus 1 za vanredne? 
-
Sanja111
#255 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Hvala punoKardelj01 wrote:Jeste, jer su mnogi ispiti nakon 15-og (prvobitnog roka), a ne znam do kada.Sanja111 wrote:Da li je na fpn produzen upisni rok na master ??? Ako jeste, do kada ? Na Pravnom je produzen do 15.10.2012 , pa me zanima da li je i na fpn !?
- charrrmed
#256 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Zavrsio sam 3 godine na Filozofskom fakultetu, odsjek za Pedagogiju, i planiram upisati master. Ozbiljno razmisljam o Socijalnom radu. Da li je moguce isti upisati nakon pedagogije? I generalno me zanima kakav je odsjek, organiziranost i slicno. Hvala 
-
Ineedamiracle
#257 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ja primljenaaa...konačnooo 
- i_ja_na_forumu
#258 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
meni se svidja.. nema nas puno..charrrmed wrote:Zavrsio sam 3 godine na Filozofskom fakultetu, odsjek za Pedagogiju, i planiram upisati master. Ozbiljno razmisljam o Socijalnom radu. Da li je moguce isti upisati nakon pedagogije? I generalno me zanima kakav je odsjek, organiziranost i slicno. Hvala
imas na netu koje predmete imas... jedino bi ti problem mogla predstavljati metodologija, jer moras pisati istrazivacki projekat, taj predmet smo imali i na drugoj, pa je sad bilo malo lakse, ali ima divna asistentica koja ostaje i ako treba 2 sata s tobom da ti objasni
- charrrmed
#259 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Imam polozen Uvod u pedagogijska istrazivanja i Metodologiju istrazivanja odgoja i obrazovanja, takodjer iz druge godine, u okviru kojih smo radili istrazivacke projekte, pa imam vjerovatno neko osnovno znanje. Nadam se da mi nece biti problem. Kakvi su ostali predmeti? Da li je tesko? Naravno da uz ucenje i redovan rad nije nista tesko, ali eto, znas na sta mislimi_ja_na_forumu wrote:meni se svidja.. nema nas puno..charrrmed wrote:Zavrsio sam 3 godine na Filozofskom fakultetu, odsjek za Pedagogiju, i planiram upisati master. Ozbiljno razmisljam o Socijalnom radu. Da li je moguce isti upisati nakon pedagogije? I generalno me zanima kakav je odsjek, organiziranost i slicno. Hvala
imas na netu koje predmete imas... jedino bi ti problem mogla predstavljati metodologija, jer moras pisati istrazivacki projekat, taj predmet smo imali i na drugoj, pa je sad bilo malo lakse, ali ima divna asistentica koja ostaje i ako treba 2 sata s tobom da ti objasni
- Vitezanin
#260 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Sanja111 wrote:Da li je na fpn produzen upisni rok na master ??? Ako jeste, do kada ? Na Pravnom je produzen do 15.10.2012 , pa me zanima da li je i na fpn !?
Zasad nisu ništa rekli, ali najvjerojatnije će biti produžen zbog ljudi koji su na popravnom nakon 15.9.
Ili ćejednostavno dati još jedan rok za upis.
- skafiskafsnjak
#261 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ma nema, gotovoVitezanin wrote:Sanja111 wrote:Da li je na fpn produzen upisni rok na master ??? Ako jeste, do kada ? Na Pravnom je produzen do 15.10.2012 , pa me zanima da li je i na fpn !?
Zasad nisu ništa rekli, ali najvjerojatnije će biti produžen zbog ljudi koji su na popravnom nakon 15.9.
- Samir_jc
#262 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Da li još uvijek postoji studij na engleskom jeziku na Žurnalistici?
Vijest sam poodavno pročitao na sarajevo-x.
Proslijeđujem vam link: http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/stu ... /090524018
Hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
Vijest sam poodavno pročitao na sarajevo-x.
Proslijeđujem vam link: http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/stu ... /090524018
Hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
- i_ja_na_forumu
#263 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
vjerujem da ce ti to znanje pomoci, mada ovaj profesor je prica za sebecharrrmed wrote:Imam polozen Uvod u pedagogijska istrazivanja i Metodologiju istrazivanja odgoja i obrazovanja, takodjer iz druge godine, u okviru kojih smo radili istrazivacke projekte, pa imam vjerovatno neko osnovno znanje. Nadam se da mi nece biti problem. Kakvi su ostali predmeti? Da li je tesko? Naravno da uz ucenje i redovan rad nije nista tesko, ali eto, znas na sta mislimi_ja_na_forumu wrote:meni se svidja.. nema nas puno..charrrmed wrote:Zavrsio sam 3 godine na Filozofskom fakultetu, odsjek za Pedagogiju, i planiram upisati master. Ozbiljno razmisljam o Socijalnom radu. Da li je moguce isti upisati nakon pedagogije? I generalno me zanima kakav je odsjek, organiziranost i slicno. Hvala
pa ovako imas siromastvo i socijalnu iskljucenost,dosta je obiman predmet pun definicija i teorija, al eto nije dosadan, zatim savremeni teorijski modeli socijalnog rada, menadzment u socijalnom radu, metodologija istrazivanja u socijalnom rad, i socijalni rad s djecom i mladima.. to u prvom semestru, predmeti su meni bili jako zanimljivi, neki vise, neki manje obimniji, ali u stustini nisu dosadni, osim ovih savremenih teorijskih modela socijalnog rada. u drugom semestru imas medijaciju u socijalnom radu, predobar predmet
toliko
- skafiskafsnjak
#264 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
E meni ta istrazivanja smrde na Termiza ... ojj od tog stvora 100km daleko. A isto tako od Cerica . Doduse, ako si polagao neke predmete kod prof. Slatine onda bi ti trebao Ceric priznati ispite (Andragogija i Metodika), a isto tako i kod profesorice (Pedagogiju).
- i_ja_na_forumu
#265 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ahahahah TermizL00d wrote:E meni ta istrazivanja smrde na Termiza ... ojj od tog stvora 100km daleko. A isto tako od Cerica . Doduse, ako si polagao neke predmete kod prof. Slatine onda bi ti trebao Ceric priznati ispite (Andragogija i Metodika), a isto tako i kod profesorice (Pedagogiju).
na masteru je meni se cini, bolji nego na drugoj
- skafiskafsnjak
#266 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ma polozio sam ga i ja. Fazon je u tome sto 5-10 studenata pusti bezveze, onda 20 obori bezveze pa daje nekih X rokova gdje stalno obara... idiot obicni. Od totalno bezveznog predmeta napravio anatomiju. Smijesak glupi ... jos sa onom protezomi_ja_na_forumu wrote:ahahahah TermizL00d wrote:E meni ta istrazivanja smrde na Termiza ... ojj od tog stvora 100km daleko. A isto tako od Cerica . Doduse, ako si polagao neke predmete kod prof. Slatine onda bi ti trebao Ceric priznati ispite (Andragogija i Metodika), a isto tako i kod profesorice (Pedagogiju).![]()
![]()
na masteru je meni se cini, bolji nego na drugojlakse sam ga makar ja polozila
EDIT: a ovaj drugi, Ceric, on je jos gori. Od Andragogije, Pedagogije i Metodike frajer napravio atomsku fiziku. ja u zivotu nisam ucio nista gluplje i nepotrebnije od Andragogije i Metodike. A sta je ljudi oborio ... uhh ...
- Vitezanin
#267 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ja sam se upisao, mene boli briga.L00d wrote:ma nema, gotovoVitezanin wrote:Sanja111 wrote:Da li je na fpn produzen upisni rok na master ??? Ako jeste, do kada ? Na Pravnom je produzen do 15.10.2012 , pa me zanima da li je i na fpn !?
- charrrmed
#268 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Polozio sam kod prof. Slatine Uvod u pedagogijska istrazivanja, Metodologiju istrazivanja u odgoju i obrazovanju, Sociologiju odgoja i Sociologiju obrazovanja. Andragogiju imam polozenu kod prof. Mirjane Mavrak. A Metodiku kod prof. Snjezanje Susnjare.L00d wrote:E meni ta istrazivanja smrde na Termiza ... ojj od tog stvora 100km daleko. A isto tako od Cerica . Doduse, ako si polagao neke predmete kod prof. Slatine onda bi ti trebao Ceric priznati ispite (Andragogija i Metodika), a isto tako i kod profesorice (Pedagogiju).
Pripremljen sam vec na takve profesore
- charrrmed
#269 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Hvala puno na iscrpnom odgovoru, ove informacije ce mi mnogo pomoci. Jos uvijek sam neodlucan da li da nastavim sa Pedagogijom na Filozofskom fakultetu ili da upisem Socijalni rad, koji me mnogo privlaci. Svi ovi predmeti su mi dobro poznati i sa svakim sam vec imao susret.i_ja_na_forumu wrote: vjerujem da ce ti to znanje pomoci, mada ovaj profesor je prica za sebe
pa ovako imas siromastvo i socijalnu iskljucenost,dosta je obiman predmet pun definicija i teorija, al eto nije dosadan, zatim savremeni teorijski modeli socijalnog rada, menadzment u socijalnom radu, metodologija istrazivanja u socijalnom rad, i socijalni rad s djecom i mladima.. to u prvom semestru, predmeti su meni bili jako zanimljivi, neki vise, neki manje obimniji, ali u stustini nisu dosadni, osim ovih savremenih teorijskih modela socijalnog rada. u drugom semestru imas medijaciju u socijalnom radu, predobar predmet, zatim modele socijalne zastite, socijalni rad s djecom s posebnim potrebama, nasilje u pporodici i ljudska prava i etika socijalnog rada. ovdje su samo modeli malo teski, i dosta raje se muci s tim, jer je onako obiman predmet i imas puno podjela zemalja, djecije doplatke, minimalce, zrdavstvena osiguranja, drzavljanstvo itd.
nasilje u porodici je po meni dobar predmet, prva parcijala je nasilje nad djecom, druga nasilje nad zenama, i treca nasilje nas starijim osobama,,,:D
toliko![]()
-
Ineedamiracle
#270 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Pa da. Prvo platiš sada zimski semestar- 500, zatim ljetni, 500 : )ivanfrankovic wrote:Zanima me mozeli se ova upisnina za studij platit u 2 rate po 500 km ?
- abdic88
#271 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Jel postoji mogućnost upisa na master na FPN-u za studente s nesrodnih fakulteta u vidu polaganje nekakve razlike kolegija prije upisa ili nešt slično?
-
pare dare samo pare
#272 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevoabdic88 wrote:Jel postoji mogućnost upisa na master na FPN-u za studente s nesrodnih fakulteta u vidu polaganje nekakve razlike kolegija prije upisa ili nešt slično?
UNREAD_POSTPostao/la Fliksi dana 11/07/2012 13:57
Black swan je napisao/la:ja sam imao 4.52 prosjek za 4 razreda škole i bio sam 34. na listi po ocjenama na prijemnome
desetak učenika generacije je upisalo kad sam i ja
tako da je deklasirana priča o propalitetima... bilo je nekoliko iz "levatskih" škola ali su većina bili pročišćeni na prvoj godini... džaba što je lagano kad ljudi ne uče niti izlaze na ispite... ni tjelesno nisu položili
zar niko nije upisao postdiplomski??? a da je završio prije bolonje
Samo da dam odgovor na pitanje (ukoliko neko vec nije - nisam citala do kraja). Dakle trenutno nema studija 4+1 na FPN za one koji su zavrsili studij po starom NPP. Jos i prosle godine su sa fakulteta slali zahtjev ministarstvu za odobrenje ovog studija ali ga nisu dobili zbog fijaska od prethodne godine (skandal sa placanjem 5.000 KM, Teufik Hadziahmetovic i to....). U medjuvremenu se promjenio dekan a i ministar pa mozda ove godine i bude konkurs. Prati na stranici malo je modernizovana
-
Sanja111
#273 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Hvala na odgovorima, svaki dobro dodje
..Ima li ko iskustva s demokratijom i ljudskim pravima na masteru ? Dvoumim se da li da nastavim master na Pravnom ili da idem na fpn, Demokratija i lj.p
)))
- Vitezanin
#274 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Sanja111 wrote:Hvala na odgovorima, svaki dobro dodje..Ima li ko iskustva s demokratijom i ljudskim pravima na masteru ? Dvoumim se da li da nastavim master na Pravnom ili da idem na fpn, Demokratija i lj.p
)))
Prijave za master na FPN su završene 15.9.!
- Northstar
#275 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Bolonjski sistem ne poznaje nesrodne fakultete ali se skoro na cijelom Sarajevskom univerzitetu i dalje uzima u obzir tzv. vertikala, tj., da si prethodno zavrsio odgovarajuci studij na prvom ili drugom ciklusu - zavisno da li zelis upisati master ili doktorske studije.abdic88 wrote:Jel postoji mogućnost upisa na master na FPN-u za studente s nesrodnih fakulteta u vidu polaganje nekakve razlike kolegija prije upisa ili nešt slično?