Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- nermin.padez
#251 Re: Smartphone diskusije
Izgleda da Samsung pravi najvalitetnije telefone posle Apple-a
Opet bih nekako kupio Samsung prije HTC-a, SE-a, LG-a, Motorole... 
-
Chuckie
#252 Re: Smartphone diskusije
nermin.padez wrote:Izgleda da Samsung pravi najvalitetnije telefone posle Apple-a
- nermin.padez
#253 Re: Smartphone diskusije
Doduse oni prave jedan uredjaj godisnje, pa imaju dosta vremena da ga usavrse! Koliko znam da ni Samsung nema nekih HW problema sa svojim modelima! Nekako mi HTC djeluje nepouzdan cim je to tajlandsko, mada ne mora da znaci....
Samsung je vodeca fabrika elektronike u svijetu, ugradjuju svoju opremu...i Apple je prodaju
http://mob.hr/glasine-iphone-5-s-cetver ... -samsunga/
http://mob.hr/htc-i-u-drugom-kvartalu-b ... ad-dobiti/
Samsung je vodeca fabrika elektronike u svijetu, ugradjuju svoju opremu...i Apple je prodaju
- agent_zero
#254 Re: Smartphone diskusije
To za ekran kod ONE X možeš provjeriti prije same kupovine.
Mada, na nekim testovima se ONE S pokazao bržim.
Mada, na nekim testovima se ONE S pokazao bržim.
-
shin
#255 Re: Smartphone diskusije
nermin.padez wrote:Doduse oni prave jedan uredjaj godisnje, pa imaju dosta vremena da ga usavrse! Koliko znam da ni Samsung nema nekih HW problema sa svojim modelima! Nekako mi HTC djeluje nepouzdan cim je to tajlandsko, mada ne mora da znaci....![]()
![]()
Foxconn je najveci, ne Samsung. A ako ces se praviti pametan procesor je ARM arhitekture i 99% smartphonea ima procesor na armu. Samo ima jedna caka, ARM je osnovao Apple, i sve pare za licenciranje znas gdje zavrse?
WHere is your god now?
- nermin.padez
#256 Re: Smartphone diskusije
Ne pravim se ja pametan, ti si uletio....shin wrote:
Foxconn je najveci, ne Samsung. A ako ces se praviti pametan procesor je ARM arhitekture i 99% smartphonea ima procesor na armu. Samo ima jedna caka, ARM je osnovao Apple, i sve pare za licenciranje znas gdje zavrse?Znaci, svi procesori u samsunzima vode porijeklo iz applea kojem i sami placaju da ga koriste.
![]()
WHere is your god now?
*ebo te vise Apple, sta ga velicas, Samsung je za njih Bog za elektrotehniku i komputere sto se HW-a tice, sta Apple svoje pravi sem SW-aARM is a reduced instruction set computer (RISC) instruction set architecture (ISA) developed by ARM Holdings.
- Revolucionar ★
#257 Re: Smartphone diskusije
Samsung invests dozens of times more in R&D than Apple. As a result, Samsung was granted 43k patents only in USA, 10 times more than Apple. And, also as a result of being a research powerhouse, Samsung developed many of the technology used by Apple to make the I-Phone. The opposite is not true. What favors Apple is a strong brand in the high-end share of the market and a rich ecosystem. What favors Samsung is diversity and an absurdly, insanely great distribution, production and research/IP power.
Ono sto sam ja primjetio citajuci razne reviewe, je da vecina strucnjaka smatra ( misli ) da je Apple zakucao svoj vrhunac, te je sada u silaznoj putanji. Ono sto je tacno, i sto ce svako objektivan reci je da je iPhone do izlaska Androida i prave konkurencije bio barem trostruko precijenjen komad elektronike, pa molim vas lijepo taj fon nije imao blica a kostao je MILJU MARAKA ! ( Chuckie ne moras mi napominjat da se isti moze dobit i za dolar, valjda je jasno da se svaki telefon tako moze dobit preko ugovora, ja govorim o sirovoj cijeni po kojoj se dila telefon ). Ono sto je dobra stvar za Samsung je to sto je proizvodjac raznorazne opreme, i sto ce vjerovatno u buducnosti postojati neki vidi sinhronizacije i integracije sa svim samsung uredjajima, mogucnosti su velike pored ogromnog asortimana Samsungovih proizvoda .
Ono sto sam ja primjetio citajuci razne reviewe, je da vecina strucnjaka smatra ( misli ) da je Apple zakucao svoj vrhunac, te je sada u silaznoj putanji. Ono sto je tacno, i sto ce svako objektivan reci je da je iPhone do izlaska Androida i prave konkurencije bio barem trostruko precijenjen komad elektronike, pa molim vas lijepo taj fon nije imao blica a kostao je MILJU MARAKA ! ( Chuckie ne moras mi napominjat da se isti moze dobit i za dolar, valjda je jasno da se svaki telefon tako moze dobit preko ugovora, ja govorim o sirovoj cijeni po kojoj se dila telefon ). Ono sto je dobra stvar za Samsung je to sto je proizvodjac raznorazne opreme, i sto ce vjerovatno u buducnosti postojati neki vidi sinhronizacije i integracije sa svim samsung uredjajima, mogucnosti su velike pored ogromnog asortimana Samsungovih proizvoda .
-
shin
#258 Re: Smartphone diskusije
Pravis se pametan itekako, ti si gore poceo valjati standardne glupsti, i dobio si demant. U sledecem postu je bilo nekakvo polovicno citiranje, samo da citiram do kraja.nermin.padez wrote:Ne pravim se ja pametan, ti si uletio....shin wrote:
Foxconn je najveci, ne Samsung. A ako ces se praviti pametan procesor je ARM arhitekture i 99% smartphonea ima procesor na armu. Samo ima jedna caka, ARM je osnovao Apple, i sve pare za licenciranje znas gdje zavrse?Znaci, svi procesori u samsunzima vode porijeklo iz applea kojem i sami placaju da ga koriste.
![]()
WHere is your god now?*ebo te vise Apple, sta ga velicas, Samsung je za njih Bog za elektrotehniku i komputere sto se HW-a tice, sta Apple svoje pravi sem SW-aARM is a reduced instruction set computer (RISC) instruction set architecture (ISA) developed by ARM Holdings.![]()
Vidis, kr00lju, apple ne interesuje proizvdnja hardvera, imali su oni po americi i kini fabrike, i sve je to prodano i zatvoreno, globalizacija je cudo, vazda imas koreance i kineze spremne koji ce raditi za tebe jeftinije dosta nego sto ti mozes sam. Dizajniras chip i odneses u koreju platis Samsungu, koji se usput prokurci i misli da bi sam mogao.The Company was founded in November 1990 as Advanced RISC Machines Ltd and structured as a joint venture between Acorn Computers, Apple Computer (now Apple Inc.) and VLSI Technology.
Da ne mislis da je samsung neki presedan gdje svi idu po chipove ko u jablanicu na meso, evo ti lista hardware dobavljaca za apple,
http://images.apple.com/supplierrespons ... t_2011.pdf
-
shin
#259 Re: Smartphone diskusije
Samo da ponovimo kakav je samsung brand, standardni koreanci bez ideje,Revolucionar ★ wrote:Samsung invests dozens of times more in R&D than Apple. As a result, Samsung was granted 43k patents only in USA, 10 times more than Apple. And, also as a result of being a research powerhouse, Samsung developed many of the technology used by Apple to make the I-Phone. The opposite is not true. What favors Apple is a strong brand in the high-end share of the market and a rich ecosystem. What favors Samsung is diversity and an absurdly, insanely great distribution, production and research/IP power.

-
Chuckie
#261 Smartphone diskusije
Hahaha
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#262 Re: Smartphone diskusije
Apple is your God???shin wrote:
WHere is your god now?
- nermin.padez
#263 Re: Smartphone diskusije
Jasta jerashtiman wrote: Apple is your God???
Ne znam sto se likovi nadju uvrijedjeni ako Samsung isporuci nesto Apple-u, i sami spomen Samsunga im smeta!
Dzaba sve, uskoro ce i OLED trazitiNaime, najnovije glasine sugeriraju da će iPhone 5 (ili 6) imati ugrađen četverojezgreni procesor temeljen na Samsung Exynos arhitekturi koji će vjerojatno doći pod nazivom A6 SoC (System on Chip).
-
Fauja Singh
#264 Re: Smartphone diskusije
Moze li mi neko objasniti zasto bi mene kao kupca trebalo zanimati ko koga kopira? Mogu razumjeti da je nekome bolji Iphone, nekome neki drugi mobitel, al zasto bi me trebalo zanimati ko je prvi krenuo sa touch screenom, ko je kopirao neciji izgled... Imaju brate sudovi u americi i vidim da se ganjaju po njima, a mene kao kupca zanima sta dobijam za izdvojen novac. Ako za isti novac ili cak manji mogu kupiti bolji telefon od Iphone-a naravno da cu ga kupiti, pa eno imaju kineske kopije Iphone-a koje su na izgled identicne originalnom Iphone-u, cak se isto i zovu, imaju i jabuku nazad, pa sto se njih ne uhvatite nego Samsunga. Pa da je taj kineski Iphone bolji od originalnog ja bi ga sutra kupio, a Apple nek se ganja po sudovima.
- nermin.padez
#265 Re: Smartphone diskusije
Ne razumiju ljudi, ovaj ga brani ko svetinju jbtstroga normala wrote:Moze li mi neko objasniti zasto bi mene kao kupca trebalo zanimati ko koga kopira? Mogu razumjeti da je nekome bolji Iphone, nekome neki drugi mobitel, al zasto bi me trebalo zanimati ko je prvi krenuo sa touch screenom, ko je kopirao neciji izgled... Imaju brate sudovi u americi i vidim da se ganjaju po njima, a mene kao kupca zanima sta dobijam za izdvojen novac. Ako za isti novac ili cak manji mogu kupiti bolji telefon od Iphone-a naravno da cu ga kupiti, pa eno imaju kineske kopije Iphone-a koje su na izgled identicne originalnom Iphone-u, cak se isto i zovu, imaju i jabuku nazad, pa sto se njih ne uhvatite nego Samsunga. Pa da je taj kineski Iphone bolji od originalnog ja bi ga sutra kupio, a Apple nek se ganja po sudovima.
- zateznistub
#266 Re: Smartphone diskusije
komplex je vlo cudna boljka
- nermin.padez
#267 Re: Smartphone diskusije
Naravno, a i ko ce kupovati skuplji uredjaj koji se ne moze kupiti legalno u svojoj zemlji i nemas servisa da ostvaris garanciju, ne racunam "divlje" servise!zateznistub wrote:komplex je vlo cudna boljka
- Qler
#268 Re: Smartphone diskusije
Nokia je sto se tice fizicke kvalitete jos uvijek vrh. Ko god je drzao u ruci N9 ili Lumia 800 zna o cemu pricam. A i ostali model (u kuci imam Lumia 710 koja me fakat iznenadila kako je dobra "fizicki") i N8 unibody alu kuciste...
A i dobra vijest je
kazu ako ne prodju dobro sa WP8
prelaze na android
i onda za jedno 3 sedmice ce da prehebu Sljamsung
po prodaji 
A i dobra vijest je
- nermin.padez
#269 Re: Smartphone diskusije
Ako predje Nokia na Andorid kupujem, to xe biti vrhunski telefoniQler wrote:Nokia je sto se tice fizicke kvalitete jos uvijek vrh. Ko god je drzao u ruci N9 ili Lumia 800 zna o cemu pricam. A i ostali model (u kuci imam Lumia 710 koja me fakat iznenadila kako je dobra "fizicki") i N8 unibody alu kuciste...
A i dobra vijest jekazu ako ne prodju dobro sa WP8
prelaze na android
po prodaji
- Quaresma
#270 Re: Smartphone diskusije
qler, procitaj ponovoQler wrote:Nokia je sto se tice fizicke kvalitete jos uvijek vrh. Ko god je drzao u ruci N9 ili Lumia 800 zna o cemu pricam. A i ostali model (u kuci imam Lumia 710 koja me fakat iznenadila kako je dobra "fizicki") i N8 unibody alu kuciste...
A i dobra vijest jekazu ako ne prodju dobro sa WP8
prelaze na android
po prodaji
http://www.gsmarena.com/android_is_noki ... s-4471.php
btw, ja se nadam da nece uspjeti sa wp8, bas me interesuje koji je njihov plan B
nadam se da ce nesto poput ovoga zaziviti
ali pogledati i ovo sto kaze na kraju
dakle o cemu je rijec, neki finski proizvodjac Jolla mobile je preuzela MeeGo OS, te ce ona nastaviti praviti telefone s MeeGo, pridruzit ce joj se Nokiini bivsi zaposlenici te programeri MeeGo OSa, te ce Jolla Mobile nastaviti pruzati podrsku za Nokiu N9
- strong69
#271 Re: Smartphone diskusije
Jolla+MeeGo je odlicna vijest. Ja imam Nokia N9 i telefon je fantastican! MeeGo je odlican OS i drago mi je da se prica nastavlja.
Al´ Nokia je u k.. totalno. Napravili po meni sjajan OS MeeGo koji je iOS i Androidu mogao parirati jako dobro i ukinu ga. Zaostali totalno sa Symbianom. Presli na WP, objavili Lumia 900 koji je top telefon i onda objavili kako taj "flagship" nece dobiti update na WP8
Pa vidi sta ces kupiti od Nokije.
Al´ Nokia je u k.. totalno. Napravili po meni sjajan OS MeeGo koji je iOS i Androidu mogao parirati jako dobro i ukinu ga. Zaostali totalno sa Symbianom. Presli na WP, objavili Lumia 900 koji je top telefon i onda objavili kako taj "flagship" nece dobiti update na WP8
- Revolucionar ★
#272 Re: Smartphone diskusije
Pa sto preskaces : Samsung developed many of the technology used by Apple to make the I-Phone
Ovo je boljka, trn u ocima Applea : The technology patent or trade dress infringement case that Apple filed is unfavorable to Samsung. The reason why Samsung could put up a fight is because the amount of patents that Samsung possesses. The total number of patents that Samsung Electronics have is 100,052. It is the second largest company to hold patents after IBM in America.
Mozda je na nekim modelima zaista kopiran izgled iPhonea, ali brate iPhone je pun softverskih rjesenja ukradenih od drugih firmi. To sto su presminkali neke ne cini ih njihovim patentom. Recimo problemi sa signalom i sl. na modelima iphone4 nije nista drugo nego propao pokusaj Appleovih inzinjera da koliko toliko izmjene komunikacijsku platformu koju su maznuli sa Samsunga, a za koju su i tuzeni. Na kraju, kako znam - masa uredjaja sa slabim signalima.
Ovo je boljka, trn u ocima Applea : The technology patent or trade dress infringement case that Apple filed is unfavorable to Samsung. The reason why Samsung could put up a fight is because the amount of patents that Samsung possesses. The total number of patents that Samsung Electronics have is 100,052. It is the second largest company to hold patents after IBM in America.
Mozda je na nekim modelima zaista kopiran izgled iPhonea, ali brate iPhone je pun softverskih rjesenja ukradenih od drugih firmi. To sto su presminkali neke ne cini ih njihovim patentom. Recimo problemi sa signalom i sl. na modelima iphone4 nije nista drugo nego propao pokusaj Appleovih inzinjera da koliko toliko izmjene komunikacijsku platformu koju su maznuli sa Samsunga, a za koju su i tuzeni. Na kraju, kako znam - masa uredjaja sa slabim signalima.
-
Chuckie
#273 Smartphone diskusije
Ja ne znam kako je na mojoj cetvorci signal zakucan na 5 crtica gotovo uvijek, nikad ama bas nikakvog problema sa signalom, mozda sto je relativno novije proizvodnje. Mozda su te probleme imali oni pocetni modeli.
- vukojebina
#274 Re: Smartphone diskusije
Upravo zovem jarana da idemo na bazen, i nemogu da ga dobijem vec po sata..ima cetvorku, i jos je pod garancijim,nude mu da besplatnoto popravljaju,ali ne garantuju da nece opet gubit signal,ili da plati 70 eura i da dobije novi telefon..
- strong69
#275 Re: Smartphone diskusije
Bio sam na putu u Kazahstan, presjedanje preko Istanbula. Direktor ima Iphone 4S. Cim smo stigli u Istanbul pokusao je da nade mrezu ali nije uspio. Telefon je stalno pokusavao da se spoji na neku od mreza ali bez uspjeha. To isto desilo se u Alma Ati. Telefon smo nosili u ovlasteni Apple servis i momak je rekao da je ovaj problem poznat sa ovim modelom 4S dok model Iphone 4 nema ove smetnje.
Ista stvar se desila mojoj prijateljici sa Iphone 4 u Austriji (telefon legalno kupljen u Londonu).
O cemu se radi ovdje i kakav to problem moze biti? Telefon je kupljen legalno u HR i fabricki je otkljucan.
Ista stvar se desila mojoj prijateljici sa Iphone 4 u Austriji (telefon legalno kupljen u Londonu).
O cemu se radi ovdje i kakav to problem moze biti? Telefon je kupljen legalno u HR i fabricki je otkljucan.