Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#251 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by I am Happy »

Not My Idea wrote:Strasno je da su ljudi ovoliko zeljni krvi i da ovoliko navijaju da ide nac tog momka i ubit ga.
Imam osjecaj da bi vi sad nasli pokretaca teme i prebili ga jer nece da sprovede nesto izreceno u afektu.
Nije strasno sto je djetetu oteo mobitel uz prijetnju nozem ?
Pokretac teme ima dvije opcije, ili se fizicki obracunati sa otmicarem ili zaboraviti na to!
Sudeci prema naslovu teme "Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!" lik je uporan.
Zvao je otmicara vise puta, vise nece ni da mu se javi, probao sa policijom pa opet NISTA!!
Imas li ti svega ti kakvu bolju ideju... jer ocito da je sila jedini nacin da vrati telefon kad mu je vec toliko stalo do njega...
Not My Idea

#252 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Not My Idea »

A sta bi bilo kad bi svi koji su zakinuti nesposobnoscu policije uzeli stvar u svoje ruke i krenuli u fizicki obracun s nekim?

Mislim da se pokretac teme vec ohladio od ideje sprovodjenja sile. I ne treba mu zato glavu otkidat.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#253 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by arman1 »

Podmetanje sihira. Ovi po mobitel šopovima su specijalisti za to. :-)
I am Happy

#254 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by I am Happy »

Bolje reci ne radom.... pokretac teme im je sve fino servirao, uz malo truda mogli su lako doci do pocinioca, ali nisu i nece...gotova stvar.
Naravno da mu ne treba glavu otkidati.. treba jednostavno zakljucati temu i odustati, nazalost nista se vise ne moze uraditi preko foruma.
shiljak

#255 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

cikaBosanac wrote:
ActionWoman wrote:ne pitas se. nemoj ni ti trazitis svoju imovinu kad je tebi neko otudji i to uz upotrebu noza, dok policija statira u kukuruzu. Nemoj potcjenjivati postavljaca teme.
jarane frajer sam sebe demantira...u samom naslovu pise:

''ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem'',

a onda vamo tersa, kako nema on vremena samo o tome se baviti niti to zeli da radi, procitaj malo postove postavljaca teme, sta onda prica :S I govori kako ga raja provociraju, ma daj...sam pravi scenu od te kradje mobitela i onda raspali raju i onda fol sta ste se uzbuudili...a frajer se uzivio da je sherlock holmes :thumbup:
Smiri dozivljaj Ronaldooooo :D
Ja evo sada procitao svu temu i uopste se ne slazem sa tobom.

Covjek je valjda otvorio temu da vidi hoce li mu ko sta pomoci usput, ne da odu zajedno i da traze mobitel, nego da vidi na legalan nacin kako da ga uzme (preko policije). Do sad je pronasao neki facebook profil i pik profil i valjda je rekao policiji i to je to. Sta bi ti vise?

A takodjer svima se desilo da mu neko mobitel ukrade ili da ga izgubi i onda da prijavi policiji. Ovo je odlicna tema da se vidi da li ce mu policija naci, i da li su mitovi oni "policija ne trazi", "nece ti naci" itd.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#256 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by arman1 »

Supruzi su mi u tramvaju(krcatom) OTELI mobitel. Pokušali su i novčanik ali nisu uspjeli. Povrijedili su je,a svi su okretali glavu. Moglo je svašta da bude.
Jebo mobitel. Da mi ih je naći halalio bih im mobitel ali udarce ne bih.
Isto ko što ne halalim svim palamudama ovdje koji pričaju ja bih ovo, ja bih ono.
Tišina!!!
BHF80

#257 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by BHF80 »

ma burazeru moja ponuda i dalje stoji za 20 km dobijes full usluge telefon nazad mozda jos jedan i nekoliko zuba ako ih ima.Diskrecija zagarantovana 8)
Dozer

#258 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Dozer »

Interesantnih komentara ima...nadasve... :)

Nego, nadje li postavljac teme lika?
Ako nisi, onda imas varijantu policija-telekom. Telekom preko svojih lokatora i triangulacije moze pronaci svaki mobitel u krugu od 10-15m, ali im treba policijski nalog. Ako si prijavio policiji, onda opet fino odes kod njih i zahtijevas da po hitnom postupku pripreme nalog za telekom. U medjuvremenu, popusti lika, neka se opusti. Ali ne zaboravi mu broj.
Kako si sjeo na kosti njemu, isto tako sjedi na kosti i muriji da rade svoj posao. Sitna je vrijednost, ali to ne mijenja cinjenicu da je telefon ukraden, tj. otet, a to je vec krivicno djelo i murija mora postupiti po PS-u.
xamp

#259 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by xamp »

Dozer wrote:Interesantnih komentara ima...nadasve... :)

Ako nisi, onda imas varijantu policija-telekom. Telekom preko svojih lokatora i triangulacije moze pronaci svaki mobitel u krugu od 10-15m, ali im treba policijski nalog. Ako si prijavio policiji, onda opet fino odes kod njih i zahtijevas da po hitnom postupku pripreme nalog za telekom. U medjuvremenu, popusti lika, neka se opusti. Ali ne zaboravi mu broj.
Kako si sjeo na kosti njemu, isto tako sjedi na kosti i muriji da rade svoj posao. Sitna je vrijednost, ali to ne mijenja cinjenicu da je telefon ukraden, tj. otet, a to je vec krivicno djelo i murija mora postupiti po PS-u.
Ne budi naivan... Citiram policajca "Znas li ti koliko je nama papirologije da mi saljemo da telekom locira telefon..."
shiljak

#260 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

xamp wrote:
Dozer wrote:Interesantnih komentara ima...nadasve... :)

Ne budi naivan... Citiram policajca "Znas li ti koliko je nama papirologije da mi saljemo da telekom locira telefon..."
u prvom postu, u drugoj recenici, pise da je prijavljeno policiji.
Dozer

#261 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Dozer »

To znam, ali da li je prijavljeno da mu ima i broj?
I am Happy

#262 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by I am Happy »

Dozer wrote:To znam, ali da li je prijavljeno da mu ima i broj?
slabo si citao... procitaj od pocetka temu ;-)
Covjek zna koje su se kartice STAVLJALI u njegov telefon nakon sto je otet...i naravno ima 2-3 razlicita broja, na koja mu se vise niko nece da javi
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#263 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by bordo gandalf »

Dozer wrote: Kako si sjeo na kosti njemu, isto tako sjedi na kosti i muriji da rade svoj posao. Sitna je vrijednost, ali to ne mijenja cinjenicu da je telefon ukraden, tj. otet, a to je vec krivicno djelo i murija mora postupiti po PS-u.
Samo ovo!!!
shiljak

#264 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

ne treba policiji/telecomu taj broj, dovoljno je samo telecomu dostaviti IME od mobitela, a cak ni to ne treba da bi se mobitel locirao. Dakle to sto je stavio lopov sim karticu nista ne znaci, jer i sa njom i bez nje mobitel mogu naci.
trazimsamsung

#265 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by trazimsamsung »

shiljak wrote:
ne treba policiji/telecomu taj broj, dovoljno je samo telecomu dostaviti IME od mobitela, a cak ni to ne treba da bi se mobitel locirao. Dakle to sto je stavio lopov sim karticu nista ne znaci, jer i sa njom i bez nje mobitel mogu naci.
Siljak je u pravu. Samo treba IMEI - koji vec imaju od pocetka. Ili policiji treba jako dugo ili ne rade nista po tome. To ne znam. Dosadjivati mi se vise ne da, isao sam par puta i svaki put kazu da rade na tome.

Samo da odgovorim nekima koji bi ovo i ono ... ponavljam momak koji ima moj mobitel JOS NIJE PRONADJEN. To sto postoji na FB profil Tarik Redzic i sto ima oglasene aukcije na PIK.BA ne znaci da se zna gdje zivi i da mu se moze otici na kafu. Isto tako - NE JAVLJA SE NA TELEFON..prema tome molim da se vise ne govori "znas ko je, gdje zivi - otidji i razbij ga".

Kad budem znao to otici cu tamo sa POLICIJOM.

Vrijednost mobitela mozda jeste mala ali bitan je princip. Da se stane u kraj sitnim lopovima bilo bi manje i krupnih. Pogotovo sto je ovo veoma lak, jednostavan i bezopasan slucaj za policajce.

Ali... ocito stvari nisu kakvim se cine.
Dozer

#266 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Dozer »

Opet ponavljam - Telekom NECE i NE MOZE raditi lociranje bilo koga bez policijskog naloga. To je bila poenta mog pitanja vezano za to da li su policiji prijavljeni brojevi koji se sada koriste u telefonu.
krtica_

#267 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by krtica_ »

Zar ne moze policija pomoci. Nije tesko locirati mjesto gdje se nalazi telefon.

Cim ga upali moze se naci.

I svaka cast na maltretiranju lika. Ukrasti telefon djetetu pod prijetnjom noza moze samo totalni ojadjeni idiot a takav zasluzuje da zivi 100 godina i da ga svaki dan neko maltretira.

I usput kupovina skupih telefona djeci je isto tako glupost, prvo sto im ne trebaju, drugo sto je to ganjanje nekog prestiza samo kvari djecu i trece izlaze dijete vecem riziku da ce ga neko opljackati.
cooler_master

#268 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by cooler_master »

krtica_ wrote: I usput kupovina skupih telefona djeci je isto tako glupost, prvo sto im ne trebaju, drugo sto je to ganjanje nekog prestiza samo kvari djecu i trece izlaze dijete vecem riziku da ce ga neko opljackati.
Nije stvar u cijeni mobitela, sta da je im'o mob od 10 km on bi njemu opet prijetio sa NOZEM...
mahalas505

#269 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by mahalas505 »

Morales wrote:Napravio si ovoliku halabuku na forumu radi jebenog Samsunga od 100 KM....uzas.
Meni je stvarno zao ovakvih likova kao sto si ti. Pa da je ukradena 1KM, ukradena je, haj ti otidji u prodavnicu i kupi nesto ako ti fali "samo" 1KM. I jos ovom slucaju ukradena na posebno drzak nacin, ccc, nije ni cudnog pored ovakvih ljudi sta se onda sve desava.
krtica_

#270 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by krtica_ »

cooler_master wrote:
krtica_ wrote: I usput kupovina skupih telefona djeci je isto tako glupost, prvo sto im ne trebaju, drugo sto je to ganjanje nekog prestiza samo kvari djecu i trece izlaze dijete vecem riziku da ce ga neko opljackati.
Nije stvar u cijeni mobitela, sta da je im'o mob od 10 km on bi njemu opet prijetio sa NOZEM...
Ma ne bi, ko bi se trudio da ukrade mobitel od cenera.
krompir i riza

#271 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by krompir i riza »

mahalas505 wrote:
Morales wrote:Napravio si ovoliku halabuku na forumu radi jebenog Samsunga od 100 KM....uzas.
Meni je stvarno zao ovakvih likova kao sto si ti. Pa da je ukradena 1KM, ukradena je, haj ti otidji u prodavnicu i kupi nesto ako ti fali "samo" 1KM. I jos ovom slucaju ukradena na posebno drzak nacin, ccc, nije ni cudnog pored ovakvih ljudi sta se onda sve desava.
:thumbup:
tolumbar

#272 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by tolumbar »

Traze se malo jaci forumasi,koji su trenirali neku borilacku vjestinu ili radilini na bausteli,da su kratko sisani ( najbolje celavi ) sa tetovzama ( najbolje na vratu ) i da imaju opasan pogled ... kako bi zajedno sa trazimsamsung nasli tarika i slomili njega a mobitel dali trazimsamsung-u koji bi ga istog trena prodao i tim parama svim ucesnicima nemilog dogadzaja platio kafu i odveo na cevape ..pa posle cevapa otisli u policiju i trazili od nacelnika krim policije da im da orden za hrabrost i bolje uradzen posao od policije jer su rijesili slucaj za 48 minut i to samo preko interneta ... inace kao malu "motivaciju" cu vam spomenuti da poznati saner tarik ima dva zlatna zuba i uvijek u dzepu ima 2/3 mobitela pa vi videli isplati li se doc do njega!
Morales

#273 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Morales »

mahalas505 wrote:
Nisi skontao moj prethodni post al nema veze, nije ni za svakoga forum....
amko76

#274 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by amko76 »

Gdje je ovaj, nije valjda odustao? Neeeeeeee :(
valter.ba

#275 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by valter.ba »

amko76 wrote:Gdje je ovaj, nije valjda odustao? Neeeeeeee :(
Odustao covjek od pisanja radi idiotskih komentara ali mislim da od potrage nije odustao.
Post Reply