willson wrote:drug bevc wrote:willson wrote:
Ovu gomilu gluposti i propagande koju ti je neko prodao sam tek procitao i sada mi je jasno da ti nisi rata ni vidjeo .
Useru se od Tekbira pa ljudino moj kad si u rovu da ti par stotina ljudi iz sume vikne :"Zdravo " useres se kod da je 155 mm roknula u tvoj rov, davalo zanos pa to ti je cista biologija kada vices adrenalin raste .
Jos da ti kazem kako su Srbi a i HVO pipali gdje smo mi kada nas ne vide viknu :"TEKBIR!!!" a vazda se nadje neko od mlade vojske koje dosao iz garnizona izdresiran da cim cuje Tekbir odgovori bez razmisljanja vjeruj da se znalo desiti da smo im morali stavljati ruke na usta nekada jer cim gugi odgovori oda im nas polozaj i onda jebi i akciju i privlacenje i skrivanje jer sad deru 84 cetvorke i Pamovi po nama.
Sada ja cuo da je Merhamet i Karitas radio i preko rata u Banja Luci sad ako neko zna bolje neka me ispravi .
To zaposljavanje od strane medjunarodnih humanitarnih organizacija je bilo plansko mada imam ja veliki broj prijatelja i prijateljica Muslimana koji su radili u istim prvo da ti pojasnim Srbi i Hrvati na podruciju pod kontrolom AR BiH su mogli da ne sluze vojsku kao sto je vrijedilo za Muslimane i Srbe na teritorijima pod HVO kontrolom , Muslimane i Hrvate na teritoriju pod kontrolom VRS mogli su dobiti poziv ali su imali pravo da odbiju isti jer bi mogli doci u situaciju da pucaju na svoje rodjake . Medj. Hum . Org . su zaposljavale manjine svagdje prvenstveno jer su na taj naci bili oslobodjeni vojne i radne obaveze a na vrh svega tako su imali uvid u desavanja iz perspektive manjine i bili su kakva takva garancija da ta osoba ne moze nestati bez traga ako se to desi oni su mogli obavjestit UNHCR i Crveni Krst o tome sto se tice mojih prijatelja Muslimana kojih je bilo u HUm. Org .sigurno 70 % jer jebiga nije sada da su svi Hrvati i Srbi vladali Engleskim jezikom kao maternjim iskreno bili su vecinom djeca rukovodilaca ponegdje se zalomio kakv sposoban momak koji je uspio impresionirati nekog od stranac koji su sjedili u uredu za zaposljavanj a zaposljavanje djece rukovodilaca je bilo motivisano stavarnjem veza medju lokalcima jedna vrsta mita.
Sto se zenskih tice bile su dvije vrste profesionalke koje su vladale Engleskim kao maternjim jer su bile profesori Engleskog Jezika i druge koje su bile koke .

Sada bili ti zaposlio nekog bradatog kuronju ili neku macku pa neka ona i zna losije Engleski od njega sporazumjecmo se nekako malo ruke malo noge malo jezik itd.
Karitas bar u Zenici i to znam provjereno jer i ako su mo mi Srbi Fra Stipan je na osnovu poznanstva i polozaja moga starog nam slao redovno pakete kada su ih dobijali Katolici u Zenici i uvijek su bili unaprijed upakovani u plasticne kante sa poklopcem ( kao kante za farbu ) i svi su isto dobijali mozda je bilo drukcije gdje je tvoja tetka zivjela ali tako je bilo u Zenici ( bilo je paketa za odabrane Srbe i Muslimane) sve prema prijeratnim zaslugam.
A ti su se paketi djelili u svrhu vodjena evidencije ako se neko nepojavi po paket provjeri se sta je sa njim.
Prijateljski savjet ne pricaj da si znao buljucima vakvih ili onakvih Arapa posebno po javnim forumima . Moze neko steci pogresnu sliku o tebi .

et mi smo obozavali da cujemo tekbire i još ko zna kojekakve urlike tamnopute braće. nak kad oni zagalame u njakoj šumetini a mi onda raspalimo u otojem pravcu i onda se viš ne javljaju.ne pucas bezveze već u pravcu tekbiranja.ak ima još kaka praga ondak bude pravo veselje jer onaj sto tekbira ubrzo zaboravi i dragog alaha i gleda kak

Haj Bevec Krsne ti Slave reci djetetu da si ti bjezao sve do Doboja kada cujes Tekbir , nemoj mu spaljivati iluzije.

Ma ne mogu da vjerujem, kako se Bosanci, bosanski muslimani, pravoslavci i katolici i svi oni koji su voljeli i branili BIH-a kroz redove vojske koja je pridonjela njenom opstanku, pravdaju danas svima onima koji su Bosnu tada napadali i danas je napadaju i nesmatraju je svojom zemljom.
Na kraju za ideju svaranja Velike Srbije ćemo mi bosanci i hrvati biti krivi, donekle i slovenci. Budale otrijeznite se!!!
Pa zna se ko je ovdje htio da prekraja granice, pa su posezali ratom i gurali ga u svaki nezavisni komad tad raspale Jugoslavije, te činili sistematske zločine kako bi neke teritorije kako bi ih učinili 100% svojima.
O zločinima danas raspravljaju oni koji su ga nekada sistematski činili ili oni koji su u svemu tome imali stranu, pa i danas negiraju zločine, te prigovaraju onima kojima su se prikrali poneki pojedinačni zločin nekoga uvijek problematičnog vojnika, tipa Cace i par pojedinaca iz 10 brdske, Nasera Orića ili još ponekih prozvanih likova iz naše ratne prošlosti.
Za Kazane su već za vrijeme rata procesuirani, neki od vojnika koji su pridonjeli njihovom stvaranju. Caco je bio ubijen jer je bio problematičan.
Pitam sve B. Srbe i B.Hrvate "zasto neuporedivo više zločina ima na teritorijima gdje su oni nekada bili, nego na teritorijama Armije BIH-a?"
Upravo zato što su Bosnu branili svi oni koji su je voljeli i njihova imena će se spominjati, nju su branili Dragan Vikić, Šiber, Sefer Halilovic, Mirko Pejanović, Jovan Divjak, Vinko Šamarlić i drugi koji su bili nemuslimani, ali bili su Bosanci i ljudi prije svega . Bosnu su branili puno više B. muslimani jer oni druge zemlje osim ove nemaju i nisu imali neki drugi izbor osim odbrane, mogli su da se brane, pokušaju da pobjegnu ili poginu s puškom ili bez nje... Hvala svima koji su život za nju dali bez obzira na njihovu vjeru i rasu jer pitanje bi bilo dali bi opstali da su se za nju borili isključivo muslimani...
Politika ratnog predsjedništva BIH-a bila je isprepletena sa dvije struje koje su danas najistaknutije u politici FBIH-a, a to su SDA i SDP-e, jedni koji su uvijek zeleni i drugi koji su uvijek crveni. Svaki laik zna koja je razlika među njima. Ljudi današnjeg SDP-a su u ratu bili prevaga ka tome da Bosna ne ide zelenom transvezalom, putem svepšte radikalizacije i izgradnji BIH-a kao Bošnjačke samoodržive jedinice u kojoj bi se gazalo sve, nebošnjačko. Sda je u tome bila podijeljena. Zato je Alija Izetbegović bio najmudrija figura unutar te stranke i čovjek koji je uspješno balansirao između te dvije struje, te je propagirao multietničku i multikulturalnu BIH-a u najgore doba BIH-a , te usput voditi politiku nerevanšizma prema onima koji su Bosnu satirali. Da smo pribjegli revanšizmu, mislim da kao takvi nebi opstali, a slika o nama bi bila puno gora u svijetu od toga kakva je danas...
Hvala Bogu, pa nismo bili kao Bosanski Srbi ili Hrvati... Hvala Bogu pa nismo imali Srpsku Srebrenicu u nekom mjestu koje smo prije Dejtona oslobodili od vojske RS-a, hvala Bogu pa nismo imali Hrvatske Ahmiće kada smo oslobodili neku od teritorija pod kontrolom HVO-a. Hvala Bogu pa nismo imali svoga Radovana, Ratka, Hadzica, Strupara, Blaskica i mnoge druge haške optuženike koji su bili samo alat večih idealizatora zločina ili alat u sistematskom izvršenju zločina...
Hvala Bogu pa smo pokazali kakvi smo ljudi, pa i danas pored toga sto zivimo u ovakvoj BIH-a, mi pokazujemo zelju da svi zivimo skupa, a oni pokazuju svoje lice mrznje prema svemu Bosanskom...
Evo jednog linka, nismo odmakli daleko od Sarajeva... Pogledajte šta se piše na sokolac forumu o svim onim Srbima koji su branili BIH-a, oni su za njih izdajice, a za nas junaci...
http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/so ... forum.html