ARBiH

Post Reply
Bosanski_kralj

#251 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Bosanski_kralj »

Čovjek ide iz jedne kontradiktornosti u drugu.
Na početku teme mu je smetalo što su se počeli koristi tekbiri i sellami, zatim je rekao da mu to ne smeta već mu smeta što su prisiljavali da svi moraju postiti. Zatim je i to malo korigirao pa rekao da je to zahtjevano od muslimana i evo sad je došao da zločina koje su počinili pojedinci iz A RBiH. :-)

Ustvari se ovdje radi da čovjek pokušava opravdati svoje napuštanje Armije, prvo sebi a onda i ostalima. Ipak mislim da će shvatiti da da za to nije imao pravi razlog.
kv99

#252 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by kv99 »

willson wrote:
Pa ti si prvi uveo zrtve u igru i teoriju oni nisu htjeli rat ali eto vi drugi su sjedili ostrili kame i sanjali kako da pokolju ove druge pa sam ja samo pokazao da se Sjekovac desio 26 Marta 1992 . Sto bi reklo da mozda ni ovi drugi nisu htjeli rat nego su gurnuti u isti pa zato sto su se desili pokolji nad Muslimanim je savrseno dobro opravdanje da se multietnicka armija republike homogenizira u armiju vodjenu islamskim principima.
Izjava kako ja imam nacionalne stavove pri cemo bi to trebalo biti nesto negativno je dokaz moje teorije dok si ti djelovao sa nacionalnih pozicija to je bilo uredu ali nedaj boze da neko od "Anamo onih kjafira" ima nacionalni stav .
Sto se tice tih rusilaca dzamija pa to sve govori o njima koliko oni nemaju vjere ni u sta .

Molim te nemoj roniti krokodilske suze pateticno je .

evo ti link kako multietnicka armija tretira vjerske objekte koji nisu u Sarajevu , Zenici , Mostaru koji su puni stranih TV ekipa obrati posebno paznju od 5 minuta priloga.

http://www.youtube.com/watch?v=DJrNeZgnj7Y

a evo ti i linka sa ovog foruma da vidis kako je ta crkva prosla http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 28&t=80050
Kralju Willson je iz principa a i vjerovanja da ce to sve proci ostao do proljeca '96 u Armiji.Nego nijeli to malo simptomaticno oni tamo svi zlocinci ruku do ramena krvavih a u Armiji vazd neki neodgovorni pojednici nekakvi supermeni jedan ,dva covjeka pobiju desetine ljudi supermeni kazem ja . :-)
1) Zlocin u Sijekovcu su izvrsile snage koje su iz Hrvatske pod kontrolom HV upalu u Bosnu i Hercegovinu pa ako ti je toliko stalo da zlocinci odgovaraju sto se ne obratis Hrvatskom sudstvu ?
2) Vidim da kao i do sada tvrdis da je Armija Bosne i Hercegovine bila vodjena islamskim principima ali nekada tvrdis da je bila islamska vojska , nekada tvrdis da je bila stranacka vojska pa mozes li jednom da se odluci ?
3) Pitao sam te ranije ali vidim da ne zelis ili ne smijes da ogovoris : Na osnovu cega tvrdis da je Armija Bosne i Hercegovine bila vodjena islamskim principima ? Da li je bio vodjen 1 Korpus na taj nacin ? 2-i ? 4-i ? 5 -i ? 7-i? Koliko znam to se potenciralo u 3 pa odkud sada da tvrdis da je citava Armija bila islamisticka ?
4) Koliko je bilo stranih ekipa u Sanskom Mostu u jesen 1995 ? Ili u Donjem Vakufu ? Ja nisam cuo ni za jednu ali opet je u tim mjestima VP nije isla da rusi vec da cuva crkve i popove u njima tako da tvoje tvrdnje kako su crkve rusne tamo gdje nije bilo kamera nisu istinite.
4) Pa kada tvrdis da je Armija vrsila zlocine kao i cetnici sto to ne dokazes u Haagu ili nekoj drugoj instituciji ? Ako tvrdis da su zlocini bili vrseni planski, sistematski i masovno sto to i ne dokazes ? Kazes da si bio u Armiji pa ti je sigurno poznato da li je Armija bila tako organizovana formacija da je mogla da izvrsi sve te planirane, sistematske i masovne zlocine a da ne bude ni jednog dokaza o tome tada i evo gotovo 20 godina poslije ? Pod dokazom mislim na neki dokument, potvrdu o lancu komandovanja pri zlocinu npr da je Rasim Delic naredio Talijanu a ovaj komandiru brigade a onda ovaj bataljona i tako do obicnog vojnika ? I tako od Korpusa do Korpusa i grada do grada , planirano , sistematski i masovno. Hajde vojnice , reci nama kako je to islo kada je Armija izvodila sve te masakre i ubistva .
argyle

#253 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by argyle »

willson wrote: Pa ti si prvi uveo zrtve u igru i teoriju oni nisu htjeli rat ali eto vi drugi su sjedili ostrili kame i sanjali kako da pokolju ove druge pa sam ja samo pokazao da se Sjekovac desio 26 Marta 1992 . Sto bi reklo da mozda ni ovi drugi nisu htjeli rat nego su gurnuti u isti pa zato sto su se desili pokolji nad Muslimanim je savrseno dobro opravdanje da se multietnicka armija republike homogenizira u armiju vodjenu islamskim principima.
Nece rat a hoce da Bosanski Brod bude u autonomnoj regiji Krajina.

Image
BHCluster

#254 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

willson wrote:
Pa ti si prvi uveo zrtve u igru i teoriju oni nisu htjeli rat ali eto vi drugi su sjedili ostrili kame i sanjali kako da pokolju ove druge pa sam ja samo pokazao da se Sjekovac desio 26 Marta 1992 . Sto bi reklo da mozda ni ovi drugi nisu htjeli rat nego su gurnuti u isti pa zato sto su se desili pokolji nad Muslimanim je savrseno dobro opravdanje da se multietnicka armija republike homogenizira u armiju vodjenu islamskim principima.
Izjava kako ja imam nacionalne stavove pri cemo bi to trebalo biti nesto negativno je dokaz moje teorije dok si ti djelovao sa nacionalnih pozicija to je bilo uredu ali nedaj boze da neko od "Anamo onih kjafira" ima nacionalni stav .
Sto se tice tih rusilaca dzamija pa to sve govori o njima koliko oni nemaju vjere ni u sta .

evo ti link kako multietnicka armija tretira vjerske objekte koji nisu u Sarajevu , Zenici , Mostaru koji su puni stranih TV ekipa obrati posebno paznju od 5 minuta priloga.

a evo ti i linka sa ovog foruma da vidis kako je ta crkva prosla http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 28&t=80050
Kralju Willson je iz principa a i vjerovanja da ce to sve proci ostao do proljeca '96 u Armiji.Nego nijeli to malo simptomaticno oni tamo svi zlocinci ruku do ramena krvavih a u Armiji vazd neki neodgovorni pojednici nekakvi supermeni jedan ,dva covjeka pobiju desetine ljudi supermeni kazem ja . :-)
Znaci sve to sto ti opisa zajedno sa tim vido snimkom se desavalu u jednom dijelu 3. Korpusa, a dali se ikada priupita ko dovede, ko pusti i ko naoruza te hajvane afro-azijskog porijekla koje po mom misljenju trebalo zatvoriti ispitai i osuditi ako su pocinili zlocine a jesu to je sigurno i to ti daje pravo da kazes da armija nije imala multi etnicki sastav.

Nemoj me pogresno svatiti, slazem se ja da je u armiji doslo do promjena ali nije svugdje sto je najvaznije. Ali ako hoces da zlocine koristis kao dokaz za nesto onda saberi sve zlocine pocinjene u BiH i sta ces vidjeti i sta ce to dokazati?
kv99

#255 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
willson wrote:

1) Zlocin u Sijekovcu su izvrsile snage koje su iz Hrvatske pod kontrolom HV upalu u Bosnu i Hercegovinu pa ako ti je toliko stalo da zlocinci odgovaraju sto se ne obratis Hrvatskom sudstvu ?
Nisu samo snage iz Hrvatske Nijaz Causevic Medo je iz komsiluka ma poslan je predmet samo se nesto sud u BiH nesto nezuri da procesuira .
2) Vidim da kao i do sada tvrdis da je Armija Bosne i Hercegovine bila vodjena islamskim principima ali nekada tvrdis da je bila islamska vojska , nekada tvrdis da je bila stranacka vojska pa mozes li jednom da se odluci ?
SDA je Muslimanska stranka pa koje ce principe nametati armiji mozda kriscanske.?
3) Pitao sam te ranije ali vidim da ne zelis ili ne smijes da ogovoris : Na osnovu cega tvrdis da je Armija Bosne i Hercegovine bila vodjena islamskim principima ? Da li je bio vodjen 1 Korpus na taj nacin ? 2-i ? 4-i ? 5 -i ? 7-i? Koliko znam to se potenciralo u 3 pa odkud sada da tvrdis da je citava Armija bila islamisticka ?
Ja bio u 3 Korpusu tako da moje vidjenje Armije je iz perspektive pripadnika 3 Korpusa. La ilahe ilalah mi smo vojska Dzihada u dolini rjeke Bosne formiran je korpus vojske
4) Koliko je bilo stranih ekipa u Sanskom Mostu u jesen 1995 ? Ili u Donjem Vakufu ? Ja nisam cuo ni za jednu ali opet je u tim mjestima VP nije isla da rusi vec da cuva crkve i popove u njima tako da tvoje tvrdnje kako su crkve rusne tamo gdje nije bilo kamera nisu istinite.
Ne bih znao nista o tome ali znam da u Petrovcu jos uvijek traze 34 srbina civila koje je 5 Korupus pokupio od kuca Kralj bi mozda moga nam reci gdje su .
4) Pa kada tvrdis da je Armija vrsila zlocine kao i cetnici sto to ne dokazes u Haagu ili nekoj drugoj instituciji ? Ako tvrdis da su zlocini bili vrseni planski, sistematski i masovno sto to i ne dokazes ? Kazes da si bio u Armiji pa ti je sigurno poznato da li je Armija bila tako organizovana formacija da je mogla da izvrsi sve te planirane, sistematske i masovne zlocine a da ne bude ni jednog dokaza o tome tada i evo gotovo 20 godina poslije ? Pod dokazom mislim na neki dokument, potvrdu o lancu komandovanja pri zlocinu npr da je Rasim Delic naredio Talijanu a ovaj komandiru brigade a onda ovaj bataljona i tako do obicnog vojnika ? I tako od Korpusa do Korpusa i grada do grada , planirano , sistematski i masovno. Hajde vojnice , reci nama kako je to islo kada je Armija izvodila sve te masakre i ubistva .

Cuj vecina cetnika u Hagu je po komandnoj odgovornosti (RIK) jer nisu sprijecili zlocine a sto se tice da su neki nisu preselili na ahiret te rahmetlije bi odgovarale sto se tice dokaza pa trebalo je vremena ali pocelo je isplivavati kao i dokazi da je bio paralelan sistem rukovodjena prije nekoliko godina niko nije smjeo spomenuti ubistvo dr. Sladojevica , Hrvata u Susnju , Srba u Visokom ( a sada frajer rece da je ubijo visocke srbe po naredbi Hasan Cengica i da ga niko nije smjeo ni zaustaviti ni pogledati da su svi znali ko je on ) To ti je ko onaj supljak dosli mudjahedini i oteli 51 zarobljenog srbina od bezbjednjaka i cetvorice vojnih policajac u Kestenu na Vozuci i onda ih pobili poslije ti isti mudjahedini se pojave u Hagu i kazu da su bili dio 3 Korpusa a da je Delic sami tim i Alija znali sta ce se dogoditi.Rahmetli Talijan je bio profesionalac on bi to naredjenje odbio ali imali su za te poslove Musana Topalovica -Cacu
1) Znaci ti tvrdis da je dokaz to sto je Nijaz Causevic Medo bio komsija to znaci da je po naredbi Sarajeva i Bosnjackog vodstva pobio te Srbe a ne po naredbi iz Zagreba i jedinica HV koje su organizovale i izvrsile to ubistvo :? Znaci vaznije je gdje je rodzen nego ko je naredio i organizovao ubistvao ?
2) Nema muslimanske stranke vec samo politicke stranke . islam nije politicka stranka vec religija i odkad je to Islam sinonim za SDA ?
3) Pa onda to lijepo i reci da je to tvoje vidzenje 3 Korpusa a ne citave Armije kao sto si do sada tvrdio.
4) Pa kad ne znas sto tvrdis da crkve nisu unistavane samo tamo gdje su bili strane televizijske ekipe i novinari onda nemoj to ni tvrditi :-) I kada budes mogao da navedes ijedan dokaz ili cinjenicu da je 5 Korpus kao zvanicna formacija, od komandira pa preko linije komandovanja organizovao, naredio, izvrsio pa sakrio taj ratni zlocin onda mozes reci da je 5 Korpus za to kriv.
5) Nije istina, vecina cetnickih oficira optuzenih za najteze ratne zlocine su optuzeni i osudzeni zbog direktnog ucesca, planiranju, naredbi, izvrsenju i sakrivanju .
Prvo tvrdis da su zlocini izvrseni na isti nacin kao i cetnicki ( masovno , sistematski, planski ) a sada tvrdis da je postojala paralelna linija komandovanja i da su zlocine nisu izvrsavali zvanicni oficiri i vojnici :? Pa jesu li zlocini izvrseni na isti nacin kao sto si do sada tvrdio ili nisu ?
BHCluster

#256 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

willson wrote:
BHCluster wrote:
Znaci sve to sto ti opisa zajedno sa tim vido snimkom se desavalu u jednom dijelu 3. Korpusa, a dali se ikada priupita ko dovede, ko pusti i ko naoruza te hajvane afro-azijskog porijekla koje po mom misljenju trebalo zatvoriti ispitai i osuditi ako su pocinili zlocine a jesu to je sigurno i to ti daje pravo da kazes da armija nije imala multi etnicki sastav.

Nemoj me pogresno svatiti, slazem se ja da je u armiji doslo do promjena ali nije svugdje sto je najvaznije. Ali ako hoces da zlocine koristis kao dokaz za nesto onda saberi sve zlocine pocinjene u BiH i sta ces vidjeti i sta ce to dokazati?
Ma dobro bi bilo da se to desavalo samo u jednom djelu imas famoznu :"Muzicku Skolu U Zenici" koja jos nije procesuirana kao zlocin nego se samo spomenula u dijelu optuznice u Hagu . Problem sa Muzickom Skolom je da je ista doslovno jedno 60 metara od CSB ZE-DO Kantona i Opstine i direktno preko puta Opstinskog Suda i nikada se niko nije upitao sta se to tamo dogadja , predsjednik opstinskog suda je mogao sve vidjeti iz svoje kancelarije da ne pricamo o Nacelniku Opstine ili Policije. Jebeno je kada si na liniji a oko tebe "braca iz Islamskih zemalja " zamisli da im neko rekne da nisi brat onako u sali danas nebi ja pisao nego bi bio sehid.
Ma koje njih upustio bilo je jasno svakom od nas vecina su bili strani spijuni koji su tu bili da nas diskredituju ali hajde ti dokazi onim koji su se pitali nama je trebalo oruzije, uniforme a ne da se smrzavamo u po zime u ljetnim uniformama logistika mi smo imali dovoljno boraca i bolje je bilo da smo imali jos deset hiljada ne Muslimana nego par hiljada AA . A to ti je u sferi naucne fantastike kako u po borbi sa Hrvatima stizu AA iz Hrvatske i kroz H_B i niko da im opali cvoku .

Ja sam samo rekao da moramo pogledati istini u oci i sici sa pijedestala jer evo ti primjer i dan danas se po Zenici seta covjek ( ako ga tako mozemo nazvati) koji je iz M-53 streljao 13 Srba koji nisu otisli i zatekli su se u svojim kucama kada je poceo sukob HVO - ARBiH zna se i koji je oficir naredio njemu to da uradi ali ako zatvoris njega ode i taj oficir ako ide on onda idu i njegovi predpostavljeni .
Ja neznam da sam ikada probao opravdati srpske zlocine ili bilo cije .

To sto su oni podnjeli papir u Sijekovcu nisu upali u komsijska sela a imali su ih puno pa pobli narod papir sve trpi , to je ono oni hoce referendum pa mi moramo postaviti haubice na brda jebena je ta logika.

Krajna de ti nama reci gdje su Petrovcani ?
Vidis cast dzamijama i crkvama i sinagogama ali to su zgrade njih vjerskim objektima prave ljudi , ja bih licno volio da je svaka kuca i kokosinjac u Srebrenici sravnan da izgleda ko Gernika ali da je deset hiljada ljudi koji su pobijeni u Julu '95 jos uvijek zivo svojim porodicama a ne da im kosti traze . Da su oni zivi izgradili bi se nove kuce i dzamije jer objekat mozes vratiti ali insana nemozes.

100% se slazem sa tobom sa tim sto si napisao, a dali se ti slazes sa ovom konstataciom da to sto ti opisujes zlocine imaju vise sa hajmo nazvati ih "privatnim jedinicama" ekstremnog dijela SDA staranke i njenom politikom nego sa ostatkom to jeste ono veciom u BiH koja je navikla da cuti i iznosi na svojim ledima sve za dobrobit drugih?
BHCluster

#257 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

willson wrote:Pa to nas je i da prostis jebalo sto smo cutali a ekstremi su kolo vodili znas onu da zlo pobjedi dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista .
Hvala ku**u pa nisam sam...
BHCluster

#258 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

willson wrote:
BHCluster wrote:
willson wrote:Pa to nas je i da prostis jebalo sto smo cutali a ekstremi su kolo vodili znas onu da zlo pobjedi dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista .
Hvala ku**u pa nisam sam...
Pa bio takav vakat nije bilo dobro na sebe privlaciti paznju , tako ti je u ratu pametni cute a budale arlaucu iz svega glasa.
Vidim i poslje rata je isto ali se nadam da za jednu 5-10 godina nece biti.
kv99

#259 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:[
1) Znaci ti tvrdis da je dokaz to sto je Nijaz Causevic Medo bio komsija to znaci da je po naredbi Sarajeva i Bosnjackog vodstva pobio te Srbe a ne po naredbi iz Zagreba i jedinica HV koje su organizovale i izvrsile to ubistvo :?
Znam da nije po mojoj naredbi a siguran sam da nije dosla ni iz Banja Luke niti iz Beograda.

Znaci vaznije je gdje je rodzen nego ko je naredio i organizovao ubistvao ? Pa ono je po pricama bio clan SDA.
2) Nema muslimanske stranke vec samo politicke stranke . islam nije politicka stranka vec religija i odkad je to Islam sinonim za SDA ? Ma ja ni SDS nije bio Srpska nego politcka stranak :D
3) Pa onda to lijepo i reci da je to tvoje vidzenje 3 Korpusa a ne citave Armije kao sto si do sada tvrdio.
Zasto bih ja mislio da je bilo negdje nesto drugacije ?
4) Pa kad ne znas sto tvrdis da crkve nisu unistavane samo tamo gdje su bili strane televizijske ekipe i novinari onda nemoj to ni tvrditi :-) I kada budes mogao da navedes ijedan dokaz ili cinjenicu da je 5 Korpus kao zvanicna formacija, od komandira pa preko linije komandovanja organizovao, naredio, izvrsio pa sakrio taj ratni zlocin onda mozes reci da je 5 Korpus za to kriv. A posto si ti veliki obozavatelj "Zenevske Konvencije " de ti meni reci sta si ti uradio poslije gledanja snimka na linku koji sam ti postavio jer to se desava kod tebe u Krajini ( 5 Korpusu) a jasno se vide pripadnici "Hamze" da li si ih prijavio jer je ono zlostavljanje i ubijane zarobljenika rata ?
Ja sam cuo da kada su dovedeni Petrovacki srbi u hotel Grmec da je Dudakovic rekao :" radite sta hocete sa njima mene ne pitajte."
5) Nije istina, vecina cetnickih oficira optuzenih za najteze ratne zlocine su optuzeni i osudzeni zbog direktnog ucesca, planiranju, naredbi, izvrsenju i sakrivanju .

Procitaj bolje Haske presude.
Prvo tvrdis da su zlocini izvrseni na isti nacin kao i cetnicki ( masovno , sistematski, planski ) a sada tvrdis da je postojala paralelna linija komandovanja i da su zlocine nisu izvrsavali zvanicni oficiri i vojnici :? Pa jesu li zlocini izvrseni na isti nacin kao sto si do sada tvrdio ili nisu ?

Ako Caco kolje po Kazanim i Sarajevu ,kolje onaj tip po Visokom, useli se Zamjenik Komadanta Korpusa u stan doktora koji se nije jos ni ohladio izvuci zakljucak za sebe sto se kaze pametnom i isaret dovoljan.

1) Znaci ako nije dosla od tebe ili Beograda ili Banja Luke to znaci da je to dokaz kako je naredba dosla iz Sarajeva iako je jedinica dosla iz Hrvatske :? Hvala sto si nam objasnio da je Sarajevo imalo takvu moc marta 1992 da moze da naradi jedinici iz HV da izvrsi zlocin :thumbup:
2) Pa je li Islamska, Bosnjacka ili SDA vojska ? Pitam te odkad je Islam sinonim za SDA kada tvrdis da si toliki ekpert u vezi religije i politike ?
3) Na osnovu cega tvrdis da je citava Armiaj bila takva ? Jesi li bio prisutan u citavoj Armiji ? Da li si bio na polozaju ili funkciji da si imao uvid u ponasanje citave Armije ?
4) Znaci cuo si licno kada je to Dudakovic rekao ? To znaci da si bio prisutan kao svjedok naredbe zlocina pa se stvarno nadam da si o tome svjedocio u nadleznim institucijama a ako nisi spremi se jer prikrivanje informacija o ratnom zlocinu je krivicno djelo .
5) Ja sam ih citao i vecina je optuzena za planiranje,naredbu,izvrsenje i prikrivanje ratnih zlocina.
6) Mozda je isaret dovoljan na SRNA ali koliko znam na sudu su dovoljni samo dokazi. Nesto slicno onome kada ti trvdis da si cuo kako je visoki oficir Armije naredio ratni zlocin , to je dokaz u vidu svjedoka. Za ostalo sto tvrdis je samo naklapanje jer ne vidim ni jednu cinjenicu da je to izvedeno planski, masovno i organizovano zvanicno preko najveceg politickog i zvanicnog nivoa i onda lancem komande izvrseno na slican nacin kao i cetnicki zlocin za koje tvrdis da su isti kao i kod Armije BiH.
KENJAC

#260 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by KENJAC »

Koja se god pizdarija desila pod kontrolom A BiH, to su neki koji su se odmetnuli , ma saka jada! Jusuf Prazina, Ramiz Delalic, Musan Topalovic,Zuka, Alispago... previse ih je da bi bilo slucajno!!! Mislim da o ovoj temi mogu pricati samo ne Bosnjaci sto su aktivno ucestvovali u A BiH. Ali ko njih jebe, dok su valjali za stvaranje slike o multi vakoj-nakoj Bosni , valjali su. Sad ako kojim slucajem nesto kazu, odma su cetniti (sa mehkim C) ! Vidi ;Vesovic, Pejakovic,Monteno... previse ih je da bi slucajno bilo!
Armija BiH je imala priliku u prva dva mjeseca rata da postane "partizani 20 vijeka" ! Nije htjela il nije smjela vrag bi je znao, ali kad mi pocnu o tome kako je ostala armija svih onda mi stvarno dignu....pritisak!

:run: http://www.youtube.com/watch?v=iu03YS8ayCI
BHCluster

#261 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

KENJAC wrote:Koja se god pizdarija desila pod kontrolom A BiH, to su neki koji su se odmetnuli , ma saka jada! Jusuf Prazina, Ramiz Delalic, Musan Topalovic,Zuka, Alispago... previse ih je da bi bilo slucajno!!! Mislim da o ovoj temi mogu pricati samo ne Bosnjaci sto su aktivno ucestvovali u A BiH. Ali ko njih jebe, dok su valjali za stvaranje slike o multi vakoj-nakoj Bosni , valjali su. Sad ako kojim slucajem nesto kazu, odma su cetniti (sa mehkim C) ! Vidi ;Vesovic, Pejakovic,Monteno... previse ih je da bi slucajno bilo!
Armija BiH je imala priliku u prva dva mjeseca rata da postane "partizani 20 vijeka" ! Nije htjela il nije smjela vrag bi je znao, ali kad mi pocnu o tome kako je ostala armija svih onda mi stvarno dignu....pritisak!

Lezi ti odgovor u tome kako i kada je Armija BiH bila formira a tu su ti prijeratni kriminalci ili ljudi sa sumljivom proslosti nasli utociste, nazalost ali je tako, sada gledati nacionalni sastav Armije BiH iz tog ugla je malo...
KENJAC

#262 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by KENJAC »

BHCluster wrote:
KENJAC wrote:Koja se god pizdarija desila pod kontrolom A BiH, to su neki koji su se odmetnuli , ma saka jada! Jusuf Prazina, Ramiz Delalic, Musan Topalovic,Zuka, Alispago... previse ih je da bi bilo slucajno!!! Mislim da o ovoj temi mogu pricati samo ne Bosnjaci sto su aktivno ucestvovali u A BiH. Ali ko njih jebe, dok su valjali za stvaranje slike o multi vakoj-nakoj Bosni , valjali su. Sad ako kojim slucajem nesto kazu, odma su cetniti (sa mehkim C) ! Vidi ;Vesovic, Pejakovic,Monteno... previse ih je da bi slucajno bilo!

Lezi ti odgovor u tome kako i kada je Armija BiH bila formira a tu su ti prijeratni kriminalci ili ljudi sa sumljivom proslosti nasli utociste, nazalost ali je tako, sada gledati nacionalni sastav Armije BiH iz tog ugla je malo...
Sta malo..??? Nisam ja naveo njihova imena zbog imena, nego sto su se "proslavili" hvatanjem "snajperista" sa trosobnim stanovima! Ili vodjenjem "petokolonasa" na Kazane! Ili rusenjem ,paljenjem i ubijanjem "cetnickih sela" oko Bradine ... I sad u toj situaciji trazit od ne Bosnjaka (da se ne lazemo Srba i Hrvata) da ucestvuju u toj istoj vojsci je malo ...... Ti nemas predstave koliko ja ljudi znam sto su na pocetku rata bili anti Karadzicevci a onda oko 93' otisli "tamo" Nikad niko od njih nije posto borac tamo i sigurno VRS nije sa njima nista zaradila ali je A BiH mnogo mnogo izgubila!
jutarnji

#263 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

KENJAC wrote:Ti nemas predstave koliko ja ljudi znam sto su na pocetku rata bili anti Karadzicevci a onda oko 93' otisli "tamo
Pa koliko? 5,10...50 000???
djedovic

#264 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by djedovic »

da je bilo 1 000 000 buzimljana i da je svejedan od njih imao po kalasnjikov vjerujte mi da bi cijela ex jugoslavija bila sad muslimanska...
BHCluster

#265 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

KENJAC wrote:
BHCluster wrote:

Sta malo..??? Nisam ja naveo njihova imena zbog imena, nego sto su se "proslavili" hvatanjem "snajperista" sa trosobnim stanovima! Ili vodjenjem "petokolonasa" na Kazane! Ili rusenjem ,paljenjem i ubijanjem "cetnickih sela" oko Bradine ... I sad u toj situaciji trazit od ne Bosnjaka (da se ne lazemo Srba i Hrvata) da ucestvuju u toj istoj vojsci je malo ...... Ti nemas predstave koliko ja ljudi znam sto su na pocetku rata bili anti Karadzicevci a onda oko 93' otisli "tamo" Nikad niko od njih nije posto borac tamo i sigurno VRS nije sa njima nista zaradila ali je A BiH mnogo mnogo izgubila!
Zanimljiva je ta tvoja konstatacija, ali opet se ti isti sa sumljivom prijeratnom proslosti koji su nazalost nasli utociste u Armiji RBiH dovode i poravnavaju sa svima drugima koji su casno branili svoju zemlju! Sta bi sa tim zlocincem sto je pobio neduzne Srbe na kazanima? A sto se tice ove tvoje zadnje recenice tu si pogrijeso jer ako pogledamo dogdjaje poslije 93' to jeste ono sto je srpaska vojska uradila pokazuje totalno drugu sliku. A opet cu postaviti pitanje saberi sve zlocine sto su pocinili pripadnici Srpske vojske, HVO-a, Armije BiH i usporedi ih a onda kakv ce zakljucak imati?
Haettenschweiler

#266 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Haettenschweiler »

Ponekad se stvarno pitam da li neki forumaši ovdje pate od nekog težeg oblika mazohizma s obzirom da im se da beskonačno naglabati sa ortodoksnim saloncima.
Bosanski_kralj

#267 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Bosanski_kralj »

djedovic wrote:da je bilo 1 000 000 buzimljana i da je svejedan od njih imao po kalasnjikov vjerujte mi da bi cijela ex jugoslavija bila sad muslimanska...
"Malo" si ti podcjenio Bužimljane. ;-)

@willson
Nisam znao da je Dudaković toliko vojnički nepismen pa da bi pred svjedocima naredio zločin ili još gore pred kamerama. :-)
Pošto si čuo mnogo stvari vjerujem da si i sa ovim upoznat. Ostaviš civile( djeda, babu i snahu im) iza sebe, nećeš da ih diraš, nemaš razloga za to. Na jednom okrećeš se iza sebe i vidiš kako ti "civili" vade puške i pucaju prema tebi?
Desert Wind

#268 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Desert Wind »

ovako ratuje hrabri srpski vojnik koji ima multinacionalne, normalne i fine porive

a ovako humano postupa srpski vojnik:

Image

armiju RBIH mogu (SAMO) srbocetnici nazivat i prisivat koliko hoce i sta hoce al ovakav smetljarski seljacki zivotinjski mentalitet ce ostati zapamcen zauvijek - nema vise papira i celuloidne trake pa da se sjebe - sada sve stoji na serverima CDovima DVDovima.....

a par forumskih miseva kvaziboraca ARBIH neka si dozvole i dalje izivljavanje na istoj - zato se ARBIH i borila - da kvazidemokratski miševi mogu da seru beskonacno na portalima koji se nalaze pod teritorijem koji je bio pod kontrolom ARBIH beskonacno se trudeci izravnat zlocin svjetskih razmjera sa ubistvima kojih je manje bilo u ratu sa strane ARBIH nego srbocetnickih u miru poslije rata i ja sam ponosan na to... samo je steta sto su ARBIH okaljali majmuni iz komandnih struktura svjesno infiltrirani iz KOSa i ostalih smetljarskih srpskih produzenih ruka i prstiju koje je trebalo sjeci bez milosti - onako - partizanski... pa bi istina bila samo jedna - ona kakva treba da bude...
eto chetaljski smradovi gledajte ove snimke i slusajte - ima materijala jos - samo mi nije jasno il bi se ponosili time ili bi se ko zadnje vagine sklanjali po terapijama Raše Dabića i bili u bjekstvu po supama i stanovima Bjelograda....

...medjutim ova zivotinja koja se namjesta u volej na glavu ubijene stare osobe ce vjecno na svakoj slici nosit grb vojske picki tzv VRS...
Last edited by Desert Wind on 14/12/2010 01:27, edited 1 time in total.
Desert Wind

#269 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Desert Wind »

willson wrote:Dezertas ko ti je slagao da su oni bili multinacionalni ? Fino ti ime kaze Vojska Republike Srpske znaci vojska jednog naroda.

Tako je KOS je to sve organizova zavjera cjelog svijeta protiv Bosanskih Muslimana .
Pa to ja i pricam da toga nije bilo bila bi jedna istina i znalo bi se ko dobar ko los ovako ostade prostora za spekulaciju ono da je AR BiH zauzela toliko teritorje kao Srbi ali bi bila bolja ili gora jer nisu imali dovoljno sanse da dokazu kako bi se ponasali medjutim dosadasnji uzorak nije bas najsjajni. :-D
koji uzorak?
sve ijedan general samovoljno se predao tuzilastvu i haskim sudijama - sudili im za zvake ukradene u marketu - cetnicke nalazili u pišaonskim terapijama, u stancicima, sumama, desetine jataka - jebenih junaka koji nemaju jaja da odu u tvorza u kojem bi bolje zivjeli nego na slobodi... al fora je valja opravdat toliki zlocin bijes kompleks turskih gena i kopileštine i neciste krvi (procitaj Necistu Krv) pa to sve fino ovjekovjecit bolesnim izjavama "da se naplati turskim dahijama za 500 godina hardkore turske pornjave na narodu koji blage veze nema sa istom i to bas tako slikovito i jedro izgleda i tacno je onaj psihopatoloski kompleks izivljavanja zrtve koju je neko handrio stotinama godina na slabijem od sebe.... sreca izgubili ste taj rat srbine - samom cinjenicom da bosansku nahiju u potpunosti niste ocistili, niste osvojili, polomili ste zube po svakom pitanju, politickom, ekonomskom, vojnom i tacno ste pokazali i dokazali Krlezinu da od srbina junaka nema... vas mentalitet, vas psihopatoloski potpis i danas analizira i izvjestava CNN iz Djenove na jednoj obicnoj utakmici, iz Gazimestana kako tretirate drugacije i drukcije - pravi onaj nakazni šumarski mentalitet...

a ja cu i dalje bit ponosan jer me stari ucio mudrom ponasanju, nije nikad forsirao islam kao osnovnu tekovinu u porodici ali ga je bilo taman toliko da se zna da lijepo vaspitanje i odgoj nosi sa sobom i lijepu vjeru, znajuci da mi nije upir'o prstom u Drazena, Darku, Zoku, Ratka, Darija itd itd samo zato jer su katolici i pravoslavci.... i bicu ponosan jer me stari naucio da tekbir nije sustina ali jeste oruzje (u ratu sa cetaljima recimo), da islam nije vjera nego upotpunjeno osjecanje i sto me je naucio onom nasem vjecnom bosanskom od bogumila i Kulina Bana - da uvijek drzim svoju stranu i da me bas briga jesam li nekom pagan ili heretik sto sam jebeni bogumil i pataren ili nikakav ali nekakav musliman i kao takav trn u oku cetnicima stotinama godina poslije....
Desert Wind

#270 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Desert Wind »

willson wrote:Pusis ti propagandu jelde ?

Ma oni su dobili sto su htjeli 49 % Bosne , cuj svi se predali puste zelje ma nisu svi dosli jos ni na red. Da citiram rahmetli Aliju :"Nije uvjek pravda i pravo isto " ono sto neko nije osudjen ne znaci da nije kriv more biti da nije ostalo zivh svjedoka.

Znas onu ko o cemu vojska o skracenju a kurva o postenju .
Al se ti nam naprica drago nam je da ti je stari tako dobar covjek . :-) Moras poraditi na tim kompleksima dokazivanja ali mozda bi bilo najbolje da nadjes kakvo zensko celjade pa da se volite i slazete to ti je najbrza terapija .
meni propaganda ne treba pored zdravih ociju prema tome ja sam ok 8-)
kompleksi? - ma ja sam ti opusten tip skoro pa flegma - ne brini se ti za moje komplekse :wink:
celjade - imam jarane i to bogovsko :wink: dobra jebozovna macka koja je uz to "poteška" :wink:
sta ja to tebi pricam? ah da - nemas sta pametnije pa se latio idiotskih replika ala stari ciko - dobro danas neko rece cisti mazohizam je raspravljat sa takvim - najbolje vas je ignorisat :)
drug bevc

#271 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by drug bevc »

willson wrote:
Desert Wind wrote:Sto se svi hvataju tekbira jbote - strasan element islamizacije u pcku ljepe materine...
Opcepoznato je bilo da su se cetalji znali sasrat kad sumom isti ori u vise od 90% slucajeva...
U bruku slucajeva znam da su tekbirali ljudi koji su samo imenom muslimani bez ikakve stvarne veze sa islamom i 200% znam da su tekbirali i ljudi koji nisu bili muslimani jer je to "nosilo" ljude u p materinu ako treba davalo neki zanos sta li / idiotski bi bilo drecit juriiiiiiiis je l da... :lol: :-)

Sto se tice arapa i mudzahedina - znao sam ljude koji su ostavljali svoja bogatstva i iz njima nekog znanog razloga dosli da ratuju na strani ARBIH znao sam ljude koji su "ispekli zanat" u Afganistanu (znaju cetalji kakvi su to kad je padao Ozren - zovu na predaju nase linije na megafon a par kilometara iza ledja im ovi gornji prave haos) znao sam i buljuk "bijelih" arapa kojima se na ponasanju djelovanju i stiliranju znalo da su agenti francuskih i njemackih tajnih sluzbi... Kako su prolazili teritorij i jedni i drugi - ostavljam pametnim na prosudu i presudu...

Na kraju summa summarum - i da je ARBIH bila vecinski bosnjacka - alternative za bosanske muslimane nije bilo osim kategoricke borbe pa makar i u cisto etnickom obliku - inace im je zivit palestinski... a svoju "islamizaciju" borbe su "dokazali" miniranjem katolickih pravoslavnih crkava itd itd... preseravanja za malu djecu - ko je ostao pod kontrolom ARBIH patio se isto ko i ostali s tim sto je u Karitas i ostale dobrotvorne organizacije sa krscanskim predznakom bile uredno snabdijevane humanitarnom pomoci i konvojima dok tamo gdje su muslimani bili manjina mogli su samo dobit humanitarni noz pod vrat i svaku vrstu zvjerstva i izivljavanja - i prvi su dobijali krscani a onda muslimani i cak ni tada im to nije nikad zamjerio a to znam po svojoj tetki koja iako udata za katolika uvijek dobijala zadnja komade humanitarne pomoci iz Karitasa - jebo ti tu islamizaciju kad Karitas jos uvijek ima snage i moci da selektuje ljude kojima ce podijeliti pomoc a strane humanitarne organizacije sa krscanskim predznakom i iz zapadnih zemalja u sred rata pozaposljavat najvise hrvate i srbe i dijelit im hiljade maraka plate.... i ovih pamfleta i preseravanja o islamizaciji ARBIH je fakat vise smijesno citat i slusat u odnosu na sve gore navedeno....
Ovu gomilu gluposti i propagande koju ti je neko prodao sam tek procitao i sada mi je jasno da ti nisi rata ni vidjeo .
Useru se od Tekbira pa ljudino moj kad si u rovu da ti par stotina ljudi iz sume vikne :"Zdravo " useres se kod da je 155 mm roknula u tvoj rov, davalo zanos pa to ti je cista biologija kada vices adrenalin raste .
Jos da ti kazem kako su Srbi a i HVO pipali gdje smo mi kada nas ne vide viknu :"TEKBIR!!!" a vazda se nadje neko od mlade vojske koje dosao iz garnizona izdresiran da cim cuje Tekbir odgovori bez razmisljanja vjeruj da se znalo desiti da smo im morali stavljati ruke na usta nekada jer cim gugi odgovori oda im nas polozaj i onda jebi i akciju i privlacenje i skrivanje jer sad deru 84 cetvorke i Pamovi po nama.
Sada ja cuo da je Merhamet i Karitas radio i preko rata u Banja Luci sad ako neko zna bolje neka me ispravi .
To zaposljavanje od strane medjunarodnih humanitarnih organizacija je bilo plansko mada imam ja veliki broj prijatelja i prijateljica Muslimana koji su radili u istim prvo da ti pojasnim Srbi i Hrvati na podruciju pod kontrolom AR BiH su mogli da ne sluze vojsku kao sto je vrijedilo za Muslimane i Srbe na teritorijima pod HVO kontrolom , Muslimane i Hrvate na teritoriju pod kontrolom VRS mogli su dobiti poziv ali su imali pravo da odbiju isti jer bi mogli doci u situaciju da pucaju na svoje rodjake . Medj. Hum . Org . su zaposljavale manjine svagdje prvenstveno jer su na taj naci bili oslobodjeni vojne i radne obaveze a na vrh svega tako su imali uvid u desavanja iz perspektive manjine i bili su kakva takva garancija da ta osoba ne moze nestati bez traga ako se to desi oni su mogli obavjestit UNHCR i Crveni Krst o tome sto se tice mojih prijatelja Muslimana kojih je bilo u HUm. Org .sigurno 70 % jer jebiga nije sada da su svi Hrvati i Srbi vladali Engleskim jezikom kao maternjim iskreno bili su vecinom djeca rukovodilaca ponegdje se zalomio kakv sposoban momak koji je uspio impresionirati nekog od stranac koji su sjedili u uredu za zaposljavanj a zaposljavanje djece rukovodilaca je bilo motivisano stavarnjem veza medju lokalcima jedna vrsta mita.
Sto se zenskih tice bile su dvije vrste profesionalke koje su vladale Engleskim kao maternjim jer su bile profesori Engleskog Jezika i druge koje su bile koke . :D Sada bili ti zaposlio nekog bradatog kuronju ili neku macku pa neka ona i zna losije Engleski od njega sporazumjecmo se nekako malo ruke malo noge malo jezik itd.
Karitas bar u Zenici i to znam provjereno jer i ako su mo mi Srbi Fra Stipan je na osnovu poznanstva i polozaja moga starog nam slao redovno pakete kada su ih dobijali Katolici u Zenici i uvijek su bili unaprijed upakovani u plasticne kante sa poklopcem ( kao kante za farbu ) i svi su isto dobijali mozda je bilo drukcije gdje je tvoja tetka zivjela ali tako je bilo u Zenici ( bilo je paketa za odabrane Srbe i Muslimane) sve prema prijeratnim zaslugam.
A ti su se paketi djelili u svrhu vodjena evidencije ako se neko nepojavi po paket provjeri se sta je sa njim.

Prijateljski savjet ne pricaj da si znao buljucima vakvih ili onakvih Arapa posebno po javnim forumima . Moze neko steci pogresnu sliku o tebi . :run: :run:
et mi smo obozavali da cujemo tekbire i još ko zna kojekakve urlike tamnopute braće. nak kad oni zagalame u njakoj šumetini a mi onda raspalimo u otojem pravcu i onda se viš ne javljaju.ne pucas bezveze već u pravcu tekbiranja.ak ima još kaka praga ondak bude pravo veselje jer onaj sto tekbira ubrzo zaboravi i dragog alaha i gleda kak :run:
oridjidji

#272 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by oridjidji »

willson wrote:
drug bevc wrote:
willson wrote:
Ovu gomilu gluposti i propagande koju ti je neko prodao sam tek procitao i sada mi je jasno da ti nisi rata ni vidjeo .
Useru se od Tekbira pa ljudino moj kad si u rovu da ti par stotina ljudi iz sume vikne :"Zdravo " useres se kod da je 155 mm roknula u tvoj rov, davalo zanos pa to ti je cista biologija kada vices adrenalin raste .
Jos da ti kazem kako su Srbi a i HVO pipali gdje smo mi kada nas ne vide viknu :"TEKBIR!!!" a vazda se nadje neko od mlade vojske koje dosao iz garnizona izdresiran da cim cuje Tekbir odgovori bez razmisljanja vjeruj da se znalo desiti da smo im morali stavljati ruke na usta nekada jer cim gugi odgovori oda im nas polozaj i onda jebi i akciju i privlacenje i skrivanje jer sad deru 84 cetvorke i Pamovi po nama.
Sada ja cuo da je Merhamet i Karitas radio i preko rata u Banja Luci sad ako neko zna bolje neka me ispravi .
To zaposljavanje od strane medjunarodnih humanitarnih organizacija je bilo plansko mada imam ja veliki broj prijatelja i prijateljica Muslimana koji su radili u istim prvo da ti pojasnim Srbi i Hrvati na podruciju pod kontrolom AR BiH su mogli da ne sluze vojsku kao sto je vrijedilo za Muslimane i Srbe na teritorijima pod HVO kontrolom , Muslimane i Hrvate na teritoriju pod kontrolom VRS mogli su dobiti poziv ali su imali pravo da odbiju isti jer bi mogli doci u situaciju da pucaju na svoje rodjake . Medj. Hum . Org . su zaposljavale manjine svagdje prvenstveno jer su na taj naci bili oslobodjeni vojne i radne obaveze a na vrh svega tako su imali uvid u desavanja iz perspektive manjine i bili su kakva takva garancija da ta osoba ne moze nestati bez traga ako se to desi oni su mogli obavjestit UNHCR i Crveni Krst o tome sto se tice mojih prijatelja Muslimana kojih je bilo u HUm. Org .sigurno 70 % jer jebiga nije sada da su svi Hrvati i Srbi vladali Engleskim jezikom kao maternjim iskreno bili su vecinom djeca rukovodilaca ponegdje se zalomio kakv sposoban momak koji je uspio impresionirati nekog od stranac koji su sjedili u uredu za zaposljavanj a zaposljavanje djece rukovodilaca je bilo motivisano stavarnjem veza medju lokalcima jedna vrsta mita.
Sto se zenskih tice bile su dvije vrste profesionalke koje su vladale Engleskim kao maternjim jer su bile profesori Engleskog Jezika i druge koje su bile koke . :D Sada bili ti zaposlio nekog bradatog kuronju ili neku macku pa neka ona i zna losije Engleski od njega sporazumjecmo se nekako malo ruke malo noge malo jezik itd.
Karitas bar u Zenici i to znam provjereno jer i ako su mo mi Srbi Fra Stipan je na osnovu poznanstva i polozaja moga starog nam slao redovno pakete kada su ih dobijali Katolici u Zenici i uvijek su bili unaprijed upakovani u plasticne kante sa poklopcem ( kao kante za farbu ) i svi su isto dobijali mozda je bilo drukcije gdje je tvoja tetka zivjela ali tako je bilo u Zenici ( bilo je paketa za odabrane Srbe i Muslimane) sve prema prijeratnim zaslugam.
A ti su se paketi djelili u svrhu vodjena evidencije ako se neko nepojavi po paket provjeri se sta je sa njim.

Prijateljski savjet ne pricaj da si znao buljucima vakvih ili onakvih Arapa posebno po javnim forumima . Moze neko steci pogresnu sliku o tebi . :run: :run:
et mi smo obozavali da cujemo tekbire i još ko zna kojekakve urlike tamnopute braće. nak kad oni zagalame u njakoj šumetini a mi onda raspalimo u otojem pravcu i onda se viš ne javljaju.ne pucas bezveze već u pravcu tekbiranja.ak ima još kaka praga ondak bude pravo veselje jer onaj sto tekbira ubrzo zaboravi i dragog alaha i gleda kak :run:
Haj Bevec Krsne ti Slave reci djetetu da si ti bjezao sve do Doboja kada cujes Tekbir , nemoj mu spaljivati iluzije. :D

Ma ne mogu da vjerujem, kako se Bosanci, bosanski muslimani, pravoslavci i katolici i svi oni koji su voljeli i branili BIH-a kroz redove vojske koja je pridonjela njenom opstanku, pravdaju danas svima onima koji su Bosnu tada napadali i danas je napadaju i nesmatraju je svojom zemljom.

Na kraju za ideju svaranja Velike Srbije ćemo mi bosanci i hrvati biti krivi, donekle i slovenci. Budale otrijeznite se!!!
Pa zna se ko je ovdje htio da prekraja granice, pa su posezali ratom i gurali ga u svaki nezavisni komad tad raspale Jugoslavije, te činili sistematske zločine kako bi neke teritorije kako bi ih učinili 100% svojima.

O zločinima danas raspravljaju oni koji su ga nekada sistematski činili ili oni koji su u svemu tome imali stranu, pa i danas negiraju zločine, te prigovaraju onima kojima su se prikrali poneki pojedinačni zločin nekoga uvijek problematičnog vojnika, tipa Cace i par pojedinaca iz 10 brdske, Nasera Orića ili još ponekih prozvanih likova iz naše ratne prošlosti.
Za Kazane su već za vrijeme rata procesuirani, neki od vojnika koji su pridonjeli njihovom stvaranju. Caco je bio ubijen jer je bio problematičan.
Pitam sve B. Srbe i B.Hrvate "zasto neuporedivo više zločina ima na teritorijima gdje su oni nekada bili, nego na teritorijama Armije BIH-a?"

Upravo zato što su Bosnu branili svi oni koji su je voljeli i njihova imena će se spominjati, nju su branili Dragan Vikić, Šiber, Sefer Halilovic, Mirko Pejanović, Jovan Divjak, Vinko Šamarlić i drugi koji su bili nemuslimani, ali bili su Bosanci i ljudi prije svega . Bosnu su branili puno više B. muslimani jer oni druge zemlje osim ove nemaju i nisu imali neki drugi izbor osim odbrane, mogli su da se brane, pokušaju da pobjegnu ili poginu s puškom ili bez nje... Hvala svima koji su život za nju dali bez obzira na njihovu vjeru i rasu jer pitanje bi bilo dali bi opstali da su se za nju borili isključivo muslimani...

Politika ratnog predsjedništva BIH-a bila je isprepletena sa dvije struje koje su danas najistaknutije u politici FBIH-a, a to su SDA i SDP-e, jedni koji su uvijek zeleni i drugi koji su uvijek crveni. Svaki laik zna koja je razlika među njima. Ljudi današnjeg SDP-a su u ratu bili prevaga ka tome da Bosna ne ide zelenom transvezalom, putem svepšte radikalizacije i izgradnji BIH-a kao Bošnjačke samoodržive jedinice u kojoj bi se gazalo sve, nebošnjačko. Sda je u tome bila podijeljena. Zato je Alija Izetbegović bio najmudrija figura unutar te stranke i čovjek koji je uspješno balansirao između te dvije struje, te je propagirao multietničku i multikulturalnu BIH-a u najgore doba BIH-a , te usput voditi politiku nerevanšizma prema onima koji su Bosnu satirali. Da smo pribjegli revanšizmu, mislim da kao takvi nebi opstali, a slika o nama bi bila puno gora u svijetu od toga kakva je danas...

Hvala Bogu, pa nismo bili kao Bosanski Srbi ili Hrvati... Hvala Bogu pa nismo imali Srpsku Srebrenicu u nekom mjestu koje smo prije Dejtona oslobodili od vojske RS-a, hvala Bogu pa nismo imali Hrvatske Ahmiće kada smo oslobodili neku od teritorija pod kontrolom HVO-a. Hvala Bogu pa nismo imali svoga Radovana, Ratka, Hadzica, Strupara, Blaskica i mnoge druge haške optuženike koji su bili samo alat večih idealizatora zločina ili alat u sistematskom izvršenju zločina...

Hvala Bogu pa smo pokazali kakvi smo ljudi, pa i danas pored toga sto zivimo u ovakvoj BIH-a, mi pokazujemo zelju da svi zivimo skupa, a oni pokazuju svoje lice mrznje prema svemu Bosanskom...

Evo jednog linka, nismo odmakli daleko od Sarajeva... Pogledajte šta se piše na sokolac forumu o svim onim Srbima koji su branili BIH-a, oni su za njih izdajice, a za nas junaci...

http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/so ... forum.html
kv99

#273 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
willson wrote:
1) Znaci ako nije dosla od tebe ili Beograda ili Banja Luke to znaci da je to dokaz kako je naredba dosla iz Sarajeva iako je jedinica dosla iz Hrvatske :? Hvala sto si nam objasnio da je Sarajevo imalo takvu moc marta 1992 da moze da naradi jedinici iz HV da izvrsi zlocin :thumbup:
Ma Brod je u Bosni sta je Sarajevo uradilo da nadje i kazni odgovorne, izostanak reakcije je odobravanje
2) Pa je li Islamska, Bosnjacka ili SDA vojska ? Pitam te odkad je Islam sinonim za SDA kada tvrdis da si toliki ekpert u vezi religije i politike ? A ko su ti ti Bosnjaci ? Jesu li to oni Alijini Muslimani koji su osjetili se Bosnjacima poslije sastanka SDA ? Znaci SDA je multikulturna stranka puna kadrova kao npr. Zeljko Komsic ili je otac te stranke pisano neku "Islamsku Deklaraciju "a ja cuo da je u njoj pisao o etnicki cistoj Bosni .
3) Na osnovu cega tvrdis da je citava Armiaj bila takva ? Jesi li bio prisutan
u citavoj Armiji ? Da li si bio na polozaju ili funkciji da si imao uvid u ponasanje citave Armije ?
Vidjeo dovoljno da mogu reci da se radilo na tome , e sada kako je prolazilo na individualnom nivo nisam imao vremna da pravim ankete.Bio sam zauzet oslobadjanjem svoje Republike BiH .
4) Znaci cuo si licno kada je to Dudakovic rekao ? To znaci da si bio prisutan kao svjedok naredbe zlocina pa se stvarno nadam da si o tome svjedocio u nadleznim institucijama a ako nisi spremi se jer prikrivanje informacija o ratnom zlocinu je krivicno djelo .
Cuo je to neko , cudni su ti Krajisnic lako ce oni potegnuti obarac ali isto tako lako ce pruziti ruku a onda u tim situacijam vazda hoce da saperu ljagu sa sebe pa ne boj se i to ce doci na red .

5) Ja sam ih citao i vecina je optuzena za planiranje,naredbu,izvrsenje i prikrivanje ratnih zlocina.
6) Mozda je isaret dovoljan na SRNA ali koliko znam na sudu su dovoljni samo dokazi. Nesto slicno onome kada ti trvdis da si cuo kako je visoki oficir Armije naredio ratni zlocin , to je dokaz u vidu svjedoka. Za ostalo sto tvrdis je samo naklapanje jer ne vidim ni jednu cinjenicu da je to izvedeno planski, masovno i organizovano zvanicno preko najveceg politickog i zvanicnog nivoa i onda lancem komande izvrseno na slican nacin kao i cetnicki zlocin za koje tvrdis da su isti kao i kod Armije BiH.
Pa Beara je svjedocio da je doslo do potezanja pistolja u Bratuncu jer je Karadzic naredio da se Srebrenicani razmjene a Mladic je naredio da se likvidiraju a sada kazu da je za Srebrenicu plan napravio Mladic sa jos tri oficira i da su se svi detalji drzali u strogoj tajnosti do zadnjeg momenta
Opet ti ja kazem ne moze Caco kupiti ljude i da se niko ne zapita gdje sta kako,
Nece niko reci da je kurvin sin.

1) Znaci dokaz za odgovornost Sarajeva za zlocin nije u tome sto nisu isplanirali ,naredili i poslali jedinciu HV iz Hrvatske vec u tome jer niko do sada niej odgovarao :? Ja znam za slucajeve gdje su cetnici pobili na stotine civila i da niko do sada nije ni optuzen pogotovo nije osudzena iako Tuzilastvo iz Sarajeva ima podatke pa da li to znaci da Sarajevo odobrava taj zlocin i po tvome rezonovanju da je odgovorno za zlocin koji su cetnici izvrsili?
2) Svi Bosnjaci nisu clanovi SDA i Islam nije sinonim za SDA i na kraju ti "cuo da je Alija pisao o etnicki cistoj BiH " ? Pa jel ta Islamska deklaracija tako tajna da je ne mozes citirati ako si je sam citao vec si o tome "cuo ". Zar si tako slab u citanju da ti treba neko drugi da cita i da od drugih cujes sta pise ? Knjigu u ruke pa citat a ne " cuo "sta pise u knjizi :lol:
3) Cuo je neko ali nisi ti :? Prvo si tvrdio da si ti cuo a sada tvrdis da nisi ti vec "neko " ? Pa mogu ti i ja reci da sam i ja cuo da se sunce vrti oko zemlje pa sta ? Ili da sam cuo da su po sarajevu bacali srpske bebe lavovima . Ozbiljno ti kazem , cuo kako na SRNA objavljuju kako su srpski branioci sa prvih linija odbrane gledali kako se srpske bebe bacaju lavovim. Znaci tvrde da imaju svjedoke koji su to gledali..... i sta to znaci ? Znaci ja istinu govorim kada tvrdim da sam cuo od nekoga ...kao sto se i ti vadis na formalnosti poslije tvdnje da si cuo kako jedan od najvisih oficira ABIH naredzuje ratni zlocin? Prvo tvrdis da si cuo , pa onda da si cuo od nekoga , pa na kraju sta ce biti ;-)
4) Znaci Barea je svjedocio kako je komadant citave VRS planirao sa svojim najblizim saradnicima iz GSVRS genocid nad zarobljenicima i onda lancem komandovanja od vrha Korpusa preko brigada naredio skroz do obicnih vojnika da se to uradi...i to po tebi nije sistematski i planski . I to samo za to vrijeme i to podrucje , sta je sa svim onim od Bijeljine marta 1992 pa do Sanskog Mosta zadnjeg dana rata ? Ni to nije masovno , sistematski i planirano ? I ABIH je ostala isto krvava kao i cetnici ? Znaci da mozemo cuti kako Fikret Muslimovic svjedoci kako je R. Delic potegao pistolj na A.Izetbegovica i skupa sa oficirima iz GSABIH isplanirao ubistva i onda lancem komandovanja od Talijana pa preko komandira brige uz asistenciju odreda "Bosna " i njenih specijalaca izvrsili zarobljavanje, ubistva , sakrivanje, pa poslije i prebacivanje i sakrivanje posmrtnih ostatka . Svi su bili isti , svi su isto ubijali , nema razlike izmedju cetnika i ABIH , bas onako kao sto tvrdis :thumbup:
felipe kajetano

#274 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by felipe kajetano »

drug bevc wrote: et mi smo obozavali da cujemo tekbire i još ko zna kojekakve urlike tamnopute braće. nak kad oni zagalame u njakoj šumetini a mi onda raspalimo u otojem pravcu i onda se viš ne javljaju.ne pucas bezveze već u pravcu tekbiranja.ak ima još kaka praga ondak bude pravo veselje jer onaj sto tekbira ubrzo zaboravi i dragog alaha i gleda kak :run:

Znas kako se Kljafa derao Hare Krisna Hare Ramooooooooooo :lol:
drug bevc

#275 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by drug bevc »

willson wrote:
willson wrote:
Desert Wind wrote:Sto se svi hvataju tekbira jbote - strasan element islamizacije u pcku ljepe materine...
Opcepoznato je bilo da su se cetalji znali sasrat kad sumom isti ori u vise od 90% slucajeva...
U bruku slucajeva znam da su tekbirali ljudi koji su samo imenom muslimani bez ikakve stvarne veze sa islamom i 200% znam da su tekbirali i ljudi koji nisu bili muslimani jer je to "nosilo" ljude u p materinu ako treba davalo neki zanos sta li / idiotski bi bilo drecit juriiiiiiiis je l da... :lol: :-)

Sto se tice arapa i mudzahedina - znao sam ljude koji su ostavljali svoja bogatstva i iz njima nekog znanog razloga dosli da ratuju na strani ARBIH znao sam ljude koji su "ispekli zanat" u Afganistanu (znaju cetalji kakvi su to kad je padao Ozren - zovu na predaju nase linije na megafon a par kilometara iza ledja im ovi gornji prave haos) znao sam i buljuk "bijelih" arapa kojima se na ponasanju djelovanju i stiliranju znalo da su agenti francuskih i njemackih tajnih sluzbi... Kako su prolazili teritorij i jedni i drugi - ostavljam pametnim na prosudu i presudu...

Na kraju summa summarum - i da je ARBIH bila vecinski bosnjacka - alternative za bosanske muslimane nije bilo osim kategoricke borbe pa makar i u cisto etnickom obliku - inace im je zivit palestinski... a svoju "islamizaciju" borbe su "dokazali" miniranjem katolickih pravoslavnih crkava itd itd... preseravanja za malu djecu - ko je ostao pod kontrolom ARBIH patio se isto ko i ostali s tim sto je u Karitas i ostale dobrotvorne organizacije sa krscanskim predznakom bile uredno snabdijevane humanitarnom pomoci i konvojima dok tamo gdje su muslimani bili manjina mogli su samo dobit humanitarni noz pod vrat i svaku vrstu zvjerstva i izivljavanja - i prvi su dobijali krscani a onda muslimani i cak ni tada im to nije nikad zamjerio a to znam po svojoj tetki koja iako udata za katolika uvijek dobijala zadnja komade humanitarne pomoci iz Karitasa - jebo ti tu islamizaciju kad Karitas jos uvijek ima snage i moci da selektuje ljude kojima ce podijeliti pomoc a strane humanitarne organizacije sa krscanskim predznakom i iz zapadnih zemalja u sred rata pozaposljavat najvise hrvate i srbe i dijelit im hiljade maraka plate.... i ovih pamfleta i preseravanja o islamizaciji ARBIH je fakat vise smijesno citat i slusat u odnosu na sve gore navedeno....

Haj Bevec Krsne ti Slave reci djetetu da si ti bjezao sve do Doboja kada cujes Tekbir , nemoj mu spaljivati iluzije. :D[/quote]

jes svetog mi georgija , kad cujem tekbir odmak palim "fergusona tdi" i pravac rača.
Post Reply