CROkodil wrote:kv99 wrote:CROkodil wrote:
Nisam iz BiH tako da ne mogu ulaziti u ove operativne rasprave što je bilo na terenu u to vrijeme, ali mogu dokazivati da što god loše da se događalo s hrvatske strane nije dolazilo s najvišeg vrha vlasti u RH.
Ne mozes to dokazati jer imas bas na ovoj temi kako francek u januaru 1992 zagovara podjelu Bosne i Hercegovine. Tako da svako dokazivanje je negiranje cinjenjica
CROkodil wrote:
Netko je rekao da je ABiH izvršila agresiju na Hrvate u srednjoj Bosni isto onoliko koliko je RH izvršila agresiju na "krajinu". Nikako mi nije jasna ova poveznica.
Ja sam rekao jer ni meni nije jasno kako se moze postaviti to pitanje. Ako Armija Bosne i Hercegovine moze biti agresor u Bosni i Hercegovini onda moze biti i HV u Hrvatskoj.
CROkodil wrote:
I da još jednom podsjetim, odluka o formiranju HZHB je bila potpuno legalna i legitimna u ono vrijeme, u skladu s Ustavom SFRJ. Ne samo da je bila legalna, već je postojala i obveza osnivanja zajednica na tom principu radi obrane od neprijatelja. Naravno, u ustavu se mislilo na "vanjskog neprijatelja", ali to u ovom slučaju nije bitno.
Podsjećam da su svi dokumenti HZHB imali oznaku "Bosna i Hercegovina", a tek ispod HZHB.
Onda je bilo legalno i legitimno da se osnuje i RSK.
I cetnici iz Bosne i Hercegovine su svoju stvorevinu na pocetku nazivali Srpska Republika Bosna i Hercegovina. Da li su i oni bili legalni i legitimni jer su imali Bosnu i Hercegovinu u nazivu ?
kv99 wrote:Ja sam rekao jer ni meni nije jasno kako se moze postaviti to pitanje. Ako Armija Bosne i Hercegovine moze biti agresor u Bosni i Hercegovini onda moze biti i HV u Hrvatskoj.
Ovo što si rekao nema nikakve veze s pameću. Pa HV je napao OKUPIRANO područje Hrvatske i oslobodio ga.
Od koga ste vi oslobađali Hrvatska područja srednje Bosne?
kv99 wrote:Onda je bilo legalno i legitimno da se osnuje i RSK.
I cetnici iz Bosne i Hercegovine su svoju stvorevinu na pocetku nazivali Srpska Republika Bosna i Hercegovina. Da li su i oni bili legalni i legitimni jer su imali Bosnu i Hercegovinu u nazivu ?
Naravno da ne, jer "zaboravljaš" jednu stvar, srbi nisu bili konstitutivni u vrijeme osnivanja "krajine". A i od koga su se oni to trebali braniti tada?
S ovim drugim dijelom ne znam da li se praviš naivan (blago rečeno) ili stvarno jesi naivan.
Srbi su tako nazivali okupirani dio jer su smatrali da je praktički cijela BiH srpska. Oni nisu ostavili naziv BiH da pokažu da su dio Republike BiH, to su otvoreno i rekli. Osnovali su tu tvorevinu otvoreno rekavši da se žele pripojiti srbiji i da ne priznaju nikakvu vlast u BiH.
Što se tiče srednje Bosne imaš knjigu Charlesa Shroedera "muslimanksko-hrvatski rat u srednjoj bosni".
Ali, vjerojatno je i on "islamofob", zar ne?

Znaci zapisavanje teritorije za samo jedan narod u Hrvatskoj je okupacija i onda se smije napasti a zapisavanje teritorije u Bosni i Hercegovini nije i ne smije se napasti

Na osnovu cega ? Spominjes "konstituvnost naroda " pa da si pratio temu znao bi da su slicni tebi to i ranije potezali kao tzv argument pa sta bi ...? Maca pojela jezik kada se trebalo da dokaze na osnovu cega konsitutivan narod ima pravo da zapisava teritoriju kako mu se prohtije.
Pa ako je bila okupacija u Hrvtaskoj onda je bila i u Bosni i Hercegovini , pa ako nije agresija da se napadne RSK u Hrvatskoj od HV onda nije ni napad na erceg crpsku u Bosni i Hercegovini od Armije Bosne i Hercegovine.
Sta su kvislinzi iz genocidne stvorevine smatrali je isto ono sto su smatrali i kvislinzi iz erceg crpske ali ti nisi naveo sta su smatrali vec sta su pisali u poglavlju ili imenu. Ako je staviti " Bosna i Hercegovina " u ime ili poglavlje dovoljno za erceg crpsku zasto nije i za genocidnu stvorevinu.
Stoi se tice Srednje Bosne i Srodera dadni taj savjet citavom onom politickom i vojnom vrhu erceg crpske...ups, sve sto je u toj knjizi je ustvari sve ono sto su naveli pioniri erceg crpske, ne samo ovi vec i oni koji su do sada osudzeni pa nije im bas pomoglo

Jedino sto sada mogu sa tom knjigom je da se obrisu pozadi u zatvoru poslije redaljke, pa eto sta imaju od nje i njenih "argumenata ".
P.S I da , on je islamofob , pogledaj malo sta mu je glavna misao , "da je islam najveci neprijatelj citavog svijeta i da muslimani planiraju da okupiraju citav svijet i da se to treba po svaku cijenu zaustaviti" .
Kada vec navodis takve eksperte cudi me da nisi naveo i Seselja, i on je napisao podosta knjiga, da li to i njega cini "nezavisnim " ekspertom ?