Ti si duzan da se prestrojis u desnu traku jer lijeva traka sluzi samo za preticanje.Tako da ti taj inatluk ne pije vode.feningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
klixo
#251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- burekdzijabezmesa
#252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za takav inat u normalnim drzavama sa normalnom rijom ide kazna oko 800 kemafeningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
-
Melami
#253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A zbog cega? Veze ti nemas. U nekim(po tvom normalnim) zemljama nesmije mu trubiti da se skloni ako cemo vec oko toga.burekdzijabezmesa wrote:za takav inat u normalnim drzavama sa normalnom rijom ide kazna oko 800 kemafeningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
-
goran16v
#254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako vozis 70 i u tom trenutku ne pretices vozilo koje se krece desnom trakom i koje vozi sporije od tvoje brzine ti si po zakonu duzan voziti desnom trakom. Ti ne mozes znati da li vozilu koje iza tebe vozi 100 na sat zakon dozvoljava postivanje saobr. propisa, ali si duzan znati da ga ometas.feningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Clan/Clanak 39.
(1) Vozac je duzan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja.
(2) Vozac je duzan drzati vozilo u kretanju sto blize desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove/uvjete saobra}aja/prometa i stanje i osobine puta/ceste, ne ugrozava
druge ucesnike/sudionike u saobracaju/prometu i sebe ne izlaze opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog clana/clanka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobra}aj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obiljezene saobra}ajne/prometne trake za kretanje vozila, vozac moze koristiti i saobracajnu/prometnu traku koja se ne nalazi
uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se krecu iza vozila kojim upravlja.
- sorcerer
#255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bas super razmisljanje ,nema sta ....feningas wrote: E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
- novi.dan.nova.nafaka
#256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo je isto jedna od situacija koja zna biti iritirajuća - voziš se ujutro na posao, 7 sati recimo. I 3 tipa se voze glavnom džadom (ograničenje 60 km/h), paralelno jedan sa drugim 45km/h, a ispred njih nema nikog ni na 100 m. Ono, nije ni da mi se žuri nešto, al' daj brate dragi, imaj malo osjećaja za druge.sorcerer wrote:...Imaju 3 trake i 3 puza voze svaki u svojoj traci...kuda da prodjem? trotoarom mozda?tramvajskim sinama?
-
zdruzdjo
#257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iako i mene to iznervira, ja se obicno civilizujem i sklonim se. Krkan moze u tom slucaju izvesti nesto sto ce ugroziti i mene i sebe. Volim s mirom za volanom.feningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Vise mi vade zivce na autoputu kad voze lijevom trakom (sporo naravno). Sto je najgore najcesce vidim u tim slucajevima one koji imaju jaka auta ili ljude sa stranim tablicama.
Spremam se da Preticem na autoputu dva auta (uvijek na autoputu krenem sa preticanjem prije dosta i uvijek mi je zmigavac u upotrebi) i u pola mog preticanja izlijece ovaj blize meni da pretice ovog ispred, naravno koci ..... Huuuuu bio bih u stanju pucati rafalno u glavu bez treptaja oka.
Sent from my A70S using Tapatalk 2
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Radi se o Blažuju i naseljenom mjestu, a ne o autoputu. U naseljenom mjestu nisi dužan kretati sa isključivo desnom trakom, pogotovo ako voziš i brže od ograničenja, tako da nema govora o ometanju...goran16v wrote:Ako vozis 70 i u tom trenutku ne pretices vozilo koje se krece desnom trakom i koje vozi sporije od tvoje brzine ti si po zakonu duzan voziti desnom trakom. Ti ne mozes znati da li vozilu koje iza tebe vozi 100 na sat zakon dozvoljava postivanje saobr. propisa, ali si duzan znati da ga ometas.feningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Clan/Clanak 39.
(1) Vozac je duzan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja.
(2) Vozac je duzan drzati vozilo u kretanju sto blize desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove/uvjete saobra}aja/prometa i stanje i osobine puta/ceste, ne ugrozava
(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog clana/clanka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobra}aj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obiljezene saobra}ajne/prometne trake za kretanje vozila, vozac moze koristiti i saobracajnu/prometnu traku koja se ne nalazi
uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se krecu iza vozila kojim upravlja.
- sorcerer
#259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
koliko ja znam radi se o brzoj cesti ,koja je odvojena od naselja bankinama cijelom duzinom ....a to sto je kod nas na takvoj cesti ogranicenje 60km/h i sto papani uredno preskacu bankine i prelaze najnormalnije to je nesto drugo....
-
Melami
#260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas izadjem vani, kad ide putem auto veoma sporo(kao neko sporije trcanje), ja gledam sta je ovo, kad unutra 'maca' od 120kila najmanje mobilni ne da drzi u ruci, vec ga drzi tacno ispred lica i tipka poruku i tako opusteno, 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Doduše i ta ti stoji, ali po našim "stručnjacima" sve preko 60 km/h je pogibelj čista!sorcerer wrote:koliko ja znam radi se o brzoj cesti ,koja je odvojena od naselja bankinama cijelom duzinom ....a to sto je kod nas na takvoj cesti ogranicenje 60km/h i sto papani uredno preskacu bankine i prelaze najnormalnije to je nesto drugo....
- respo
#262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisam odgovorio koja je najsporija jer i desna traka je ista kao i ostale i isto mozes ici 60 kao i krajnjom lijevomsparky wrote:prva boldirana recenica.sam si odgovorio koja je najsporija (mada sve tri imaju isto ogranicenje,ali nigdje pise da ne smijes voziti sporije,ali bi lijeva trebala biti za one koji voze po ogranicenju,a ne sporije).respo wrote: pa sluze za brzi protok saobracaja logicno
ni tebi nije jasno izgleda o cemu pricam
covjece nisi na autoputu pa da ti lijeva bude najbrza
a ni desna najsporija
instruktor te prestrojava desno da ne bi smetao ostalim vozacima
zasto bas desna? zato jer te nece lijevom uciti pa onda udjes u ulicu sa samo jednom trakom i belaj
u desnoj traci se uci i polozaj auta uz desnu ivicu da znas koliko imas prostora do trotoara ili pjeska zavisi sta je sa te strane
dok sa lijeve strane je veoma lako provjeriti gdje i sta ako je prijeko potrebno klasicnim glava kroz prozor
druga boldirana recenica. zar linija nije ZID? po tvom poimanju voznje autoskola u desnoj traci,znaci da oni mogu nauciti voziti samo ako voze uz trotoar. zasto onda na poligonima radis sve uz pomoc linija a ne trotoara (osim ako ne mislis da tako cuvaju felge i gume od ostecenja)? osim toga zar mislis da bi neko rizikovao da mu kandidat zgazi pjesaka.
dakle voze trakom predvidjenom za sporiju voznju,ali to si nam vec rekao tako da ja mislim da si ti zakljucio sam svoju raspravu.
za to da ne smeta vozacima mogao bi ici i lijevom al kao sto rekoh u desnoj se uci mnogo toga a i da se ne smeta jer moraju jednom trakom voziti
zamisli da vozi srednjom recimo
- no_fear
-
Hendrix
#264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Primjetio sam u zadnje vrijeme sve više ljudi ''inati'' dole na zapadnom prilazu, neće niko da se skloni nema šanse, ne znam šta je to ušlo u ljude da sve shvaćaju lično.
Ne blicam ti ja zbog tebe ni tvog auta ni da se nešto kurčim, jednostavno idem brže ali ne idem 200km/h i kada me već vidiš u retrovizoru skloni se čovječe šta komplikuješ stvari, bar ja tako radim kada neko brži dođe iza mene.
Ovde kod nas odma ide na lični sukob, jednom me lola tako stigo poslije na semaforu i ko otvara prozor da se svađa, šta ja njemu blicam kad on ide fino trakom, pa reko što ideš 60 lijevom, šta tebe briga idi desnom ovo ono ko si ti da meni blicaš, misliš imaš najbolje auto jel...kontam jebo budalu i krenem dalje, stvarno nema smisla raspravljat se.
Ne blicam ti ja zbog tebe ni tvog auta ni da se nešto kurčim, jednostavno idem brže ali ne idem 200km/h i kada me već vidiš u retrovizoru skloni se čovječe šta komplikuješ stvari, bar ja tako radim kada neko brži dođe iza mene.
Ovde kod nas odma ide na lični sukob, jednom me lola tako stigo poslije na semaforu i ko otvara prozor da se svađa, šta ja njemu blicam kad on ide fino trakom, pa reko što ideš 60 lijevom, šta tebe briga idi desnom ovo ono ko si ti da meni blicaš, misliš imaš najbolje auto jel...kontam jebo budalu i krenem dalje, stvarno nema smisla raspravljat se.
- Logovan
#265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Melami wrote:Danas izadjem vani, kad ide putem auto veoma sporo(kao neko sporije trcanje), ja gledam sta je ovo, kad unutra 'maca' od 120kila najmanje mobilni ne da drzi u ruci, vec ga drzi tacno ispred lica i tipka poruku i tako opusteno,
- sorcerer
#266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jel vozio golfa dvicu mozda hahahhahahahaHendrix wrote:Primjetio sam u zadnje vrijeme sve više ljudi ''inati'' dole na zapadnom prilazu, neće niko da se skloni nema šanse, ne znam šta je to ušlo u ljude da sve shvaćaju lično.
- novi.dan.nova.nafaka
#267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A kreten ne konta da nedaj Bože voziš bolesno dijete u Hitnu ili tako nešto...Hendrix wrote:Primjetio sam u zadnje vrijeme sve više ljudi ''inati'' dole na zapadnom prilazu, neće niko da se skloni nema šanse, ne znam šta je to ušlo u ljude da sve shvaćaju lično.
-
feningas
#268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na autoputu je druga stvar, ovdje nemam razloga da mu se sklanjam. Zasto bih se sklonio?sorcerer wrote:bas super razmisljanje ,nema sta ....feningas wrote: E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
-
feningas
#269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U pitanju je naselje, apsolutno nema potrebe da mu se sklanjam da bi on prosao 40 preko ogranicenja, ne ometam saobracaj ako vozim po ogranicenju (cak i nesto malo preko). Znaci vozim maksimalnom dozvoljenom brzinom, po toj logici ja se nemam kome sklanjati, jer on i ne moze voziti brze od mene.goran16v wrote:Ako vozis 70 i u tom trenutku ne pretices vozilo koje se krece desnom trakom i koje vozi sporije od tvoje brzine ti si po zakonu duzan voziti desnom trakom. Ti ne mozes znati da li vozilu koje iza tebe vozi 100 na sat zakon dozvoljava postivanje saobr. propisa, ali si duzan znati da ga ometas.feningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Clan/Clanak 39.
- sorcerer
#270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato sto je to brza cesta i zato postoje 2 trake u jednom smjeru da puzevi voze desnom ,a normalan svijet lijevom.tebe nema sta bit briga kolko ko vozi duzan si se maknuti desno ako je brzi od tebe .policija je tu da sankcionise prekoracenje brzine a ne ti....feningas wrote:Na autoputu je druga stvar, ovdje nemam razloga da mu se sklanjam. Zasto bih se sklonio?sorcerer wrote:bas super razmisljanje ,nema sta ....feningas wrote: E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
-
feningas
#271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa jarane znaci postoji maksimalna dozvoljena brzina po kojoj ja vozim. Ja bih sad trebao dobiti kaznu 800 kuna sto mu se ne sklanjam da on prodje vecom brzinom jel? On ne treba dobiti kaznu, trebam mu se samo skloniti, da lola prodje. On je u pravu, ja nisam. Pa nije bas tako, ja mislim da nije u pravu sto vozi 100 km/h gdje je ogranicenje 60km/h. Neko je postavio to ogranicenje, da li je opravdano ili nije, to nije moja briga, moje je da se toga pridrzavam, zar ne? Da ja vozim 40km/h to bi bilo ometanje saobracaja i tad bih mu se trebao skloniti.sorcerer wrote:koliko ja znam radi se o brzoj cesti ,koja je odvojena od naselja bankinama cijelom duzinom ....a to sto je kod nas na takvoj cesti ogranicenje 60km/h i sto papani uredno preskacu bankine i prelaze najnormalnije to je nesto drugo....
- sorcerer
#272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
feningas wrote: Pa jarane znaci postoji maksimalna dozvoljena brzina po kojoj ja vozim. Ja bih sad trebao dobiti kaznu 800 kuna sto mu se ne sklanjam da on prodje vecom brzinom jel? On ne treba dobiti kaznu, trebam mu se samo skloniti, da lola prodje. On je u pravu, ja nisam. Pa nije bas tako, ja mislim da nije u pravu sto vozi 100 km/h gdje je ogranicenje 60km/h. Neko je postavio to ogranicenje, da li je opravdano ili nije, to nije moja briga, moje je da se toga pridrzavam, zar ne? Da ja vozim 40km/h to bi bilo ometanje saobracaja i tad bih mu se trebao skloniti.
ko ti je jaran?
policija je tu da kaznjava ,nemas ti sta brinut brigu ko pravi kakav prekrsaj,ti odgovaras za svoj ,on za svoj....
tvoje je da se maknes da brzi prodje ....
-
feningas
#273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bas super razmisljanje ,nema sta ....[/quote]
Na autoputu je druga stvar, ovdje nemam razloga da mu se sklanjam. Zasto bih se sklonio?[/quote]
zato sto je to brza cesta i zato postoje 2 trake u jednom smjeru da puzevi voze desnom ,a normalan svijet lijevom.tebe nema sta bit briga kolko ko vozi duzan si se maknuti desno ako je brzi od tebe .policija je tu da sankcionise prekoracenje brzine a ne ti....[/quote]
Pa onda bi se i po gradu trebali sklanjati i bjezati u desnu. Moja voznja po ogranicenju nije ometanje saobracaja i nema potrebe da se sklanjam nekome, ako mu se vec zuri i hoce da krsi zakon, nek obilazi kuda hoce i kuda moze. Kod podvoznjaka na ulazu u Blazuj ima znak silzak sa autoputa, i tu prestaje prica od sklanjanju. Ulazi se u NASELJE, nije dzaba 60.
Na autoputu je druga stvar, ovdje nemam razloga da mu se sklanjam. Zasto bih se sklonio?[/quote]
zato sto je to brza cesta i zato postoje 2 trake u jednom smjeru da puzevi voze desnom ,a normalan svijet lijevom.tebe nema sta bit briga kolko ko vozi duzan si se maknuti desno ako je brzi od tebe .policija je tu da sankcionise prekoracenje brzine a ne ti....[/quote]
Pa onda bi se i po gradu trebali sklanjati i bjezati u desnu. Moja voznja po ogranicenju nije ometanje saobracaja i nema potrebe da se sklanjam nekome, ako mu se vec zuri i hoce da krsi zakon, nek obilazi kuda hoce i kuda moze. Kod podvoznjaka na ulazu u Blazuj ima znak silzak sa autoputa, i tu prestaje prica od sklanjanju. Ulazi se u NASELJE, nije dzaba 60.
-
Jay Gatsby
#274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pitanje je samo šta je "ometanje ostalih vozila". Ako ideš 60 km/h, tj. voziš po ograničenju koliko god ono bilo, ne vidim kako bilo koga ometaš. Druga je priča ako ideš 35 km/h.goran16v wrote:Ako vozis 70 i u tom trenutku ne pretices vozilo koje se krece desnom trakom i koje vozi sporije od tvoje brzine ti si po zakonu duzan voziti desnom trakom. Ti ne mozes znati da li vozilu koje iza tebe vozi 100 na sat zakon dozvoljava postivanje saobr. propisa, ali si duzan znati da ga ometas.feningas wrote:Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Clan/Clanak 39.
- Qler
#275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci ja na autoputu mogu fino lijevom trakom 130km/h i da se nikome ne sklanjam, jer pobogu, ja vozim najbrze...
desna je traka za voznju, lijeva za preticanje, to je tako i zakonom i logikom, i normalnim ponašanjem...
desna je traka za voznju, lijeva za preticanje, to je tako i zakonom i logikom, i normalnim ponašanjem...