Editovao sam taj post, a evo je i ovdje:Prskalica wrote:Idemedosumom samo ti ja nevidim nikakvu sliku ......neće da otvori

Moderator: anex
Editovao sam taj post, a evo je i ovdje:Prskalica wrote:Idemedosumom samo ti ja nevidim nikakvu sliku ......neće da otvori

a nisi jedini.slabo se ko najeo bas voca ove godinesokkia wrote:ljudi pa jel to moguce???
prođe ljeto a da nisam ni krušku ni jabuku ni šljivu ubrao sa grane i pojeo![]()
![]()
![]()
ovo stvarno nije u redu
Knjiga "Voćarstvo" autora dr.sc. Ive Krpine i suradnika, kompleksna je i jedinstvena zbirka studija o tehnologiji proizvodnje i uzgoju voća obrađena sa proizvodnog, tržnog i ekonomskog aspekta. Knjiga nudi detaljan dokumentacijski materijal, vlastita istraživanja, rezultate praktičnog dugogodišnjeg rada, temeljito poznavanje svjetskih dometa i kompleksnu obradu ukupne voćarske problematike. Za svaku voćarsku vrstu priložen je financijski pokazatelj, tj. troškovnik podizanja voćnjaka, kalkulacija proizvodnje, dinamika priroda, te račun rentabiliteta. Također svaka je vrsta obrađena kroz ispitivanje ekoloških uvjeta uzgoja, pripreme tla i sadnje, izbor sorata, podloga i uzgojnog oblika. Prikazan je tehnološki proces sadnje, formiranja stabala, ishrane, održavanja tla, zaštite, od početka do eksploatacije voćnjaka u punoj rodnosti. S obzirom na opsežnost materije koju obrađuje, knjiga može poslužiti studentima agronomije, ali i proizvođačima voća manjih i većih gospodarstava.
http://www.globus.hr/hr/poljoprivredno- ... -vocarstvo
internet je prepun takvih stvari.vedo_dz wrote:dali mi neko moze preporuciti neku kljigu o vocarstvu ili samo o jabuki i kruski imam u planu podic vocnjak pa da se edukujem isao bi autoktone vrste bilo bi pozeljno da je za nase podnevlje
oRezivanje,zna se sta se obrezujesokkia wrote:internet je prepun takvih stvari.vedo_dz wrote:dali mi neko moze preporuciti neku kljigu o vocarstvu ili samo o jabuki i kruski imam u planu podic vocnjak pa da se edukujem isao bi autoktone vrste bilo bi pozeljno da je za nase podnevlje
a moj ti je savjet da ako imaš nekog u blizini ko se bavi time (al' uspješno) pomaži mu se i uci.
možeš procitati sve knjige ovog svijeta ali dok ti prakticno neki strucnjak ne pokaže obrezivanje sve ti đaba.
Koja vrsta voca? Najbolje bi bilo porazgovarati s nekim agronom koji ima iskustva s vocem koje zelis saditi.vedo_dz wrote:Dali neko zna imali sta od predavanja ili neko da pomogne objasnit kako dic vocnjak ako neko ima u pdf-u ili da licno objasni to jos bolje

imas toga na netu mali milion, posalji mi meil da ti proslijedim nesto dobrovedo_dz wrote:jabuke i kruske domace tj autohtone
Američka visokožbunasta borovnica. Ee druže moj, ima i među ženama izuzetaka, ja sam se usrećiokandelabar wrote:Ovo je aronija je li ?? Inace ova zadnja slika tesko je natjerat danas zenu u opanke,a ti si uspio kakvu li si pricu slozio o izvozu i parama