Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakaljin

#251 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

mekaba wrote:
kakaljin wrote:Bio sam poslom u Sirokom Brijegu i Medjugorju, i kako mi je trebao racun posto je sluzbeni put, trazio sam od restorana gdje sam rucao, nisam dobio fiskalni racun vec onaj stari racun sa kase. takodjer niko mi nije izdao racun na trafici u kaficu i prodavnici. Tako da sambio iznenadjen da nikodole nema fiskalnu kasu

Jedino u Sarajevu dobijem gdje god odem normalni fiskalni racun, dok drugi gradovi rijetko, a u hercegovini nikako
Normala :lol: :!: U onom ANAMO :D Mostaru ne mozes platiti karticom jer im se ne isplati :-) Kazu mi onda gubimo :lol: Znamo i zasto.
Zaboravi to reci, niko mi nije prihvatao karticu jer ne primaju kartice !!!!!!!!!!!
mayab

#252 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Josip_ wrote:Nikad ali nikad( osim ako zatrazis), racun neces dobiti u cevabdzinici Zmaj Hrasno.
Potvrdjujem!
Nuken

#253 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Nuken »

Trgovina "UNA" Sanski Most.Kupujem tu već nekoliko godina.Nikad računa nisam dobio ,a ni drugi ne dobiju račun..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#254 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by PipiDugaDevetka »

Nuken wrote:Trgovina "UNA" Sanski Most.Kupujem tu već nekoliko godina.Nikad računa nisam dobio ,a ni drugi ne dobiju račun..
Hebo on sliku svoju, našao da od moje penzionerske mirovine uzima!
:x :x
kakaljin

#255 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

PipiDugaDevetka wrote:
Nuken wrote:Trgovina "UNA" Sanski Most.Kupujem tu već nekoliko godina.Nikad računa nisam dobio ,a ni drugi ne dobiju račun..
privatnici uzimaju zrno, koliko uzima administracija na drzavnom budjetu, vlada ova, vlada ona, kanton, opstina, pa se niko ne zali, a konkretno penzije su minimalne jer vecina novca ode na place drzavnih sluzbenika, pa se opet niko ne zali.
Filter

#256 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Filter »

treba li posta davati racune za svoje usluge?

npr. ti platis kod njih dva racuna, oni ti na to opletu svoju uslugu. iznos je par maraka, ali je to novac koji je otisao njima.
emirolini

#257 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by emirolini »

Naravno da bi trebali, nema racuna, nemoras ni platiti ha ya :dance:
polovka

#258 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by polovka »

kakaljin wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
privatnici uzimaju zrno, koliko uzima administracija na drzavnom budjetu, vlada ova, vlada ona, kanton, opstina, pa se niko ne zali, a konkretno penzije su minimalne jer vecina novca ode na place drzavnih sluzbenika, pa se opet niko ne zali.
Privatnici(ovi o kojem se ovdje uglavnom piše)ne uzimaju ni zrno, oni uzimaju pola zrna.Uglavnom se radi o ljudima koji ne troše tuđi novac, već pokušavaju da sopstvenim trudom zarade nešto i tako prežive.
Nije za propast društva kriv nekakav sitni vlasnik koji kuca svaki treći račun(jer drugačije ne može)jer mu je za vratom i Kurta i Murta koji samo kažu-daaaaaaaj, daaaaaaj.I onda te Kurte i Murte iz toplih kancelarija bistre o fiskalnim računima.
Gospodo, budite sretni da se kuca bilo šta, to znaju i ovi paraziti odozgo, zato se i ne pritiska toliko :wink:
Zašto niko ne priča o ljudima koji uzimaju ograman novac a nisu u PDV-u(advokati), najlakše je po boraniji oplest i ovdje ih šatro denuncirati :-) .
Gdje su oni kojima se otpisuju višemilionski dugovi prema poreskoj upravi.Njih niko i ne spominje, al' je bitan granap na perfiferiji koji nije izdao fiskalni račun, i baš od toga ovise penzije.E jebemti :-)
Pitar s Kariba

#259 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Pitar s Kariba »

Benzinska pumpa "El-Tarik". Točim kod njih godinama i oni kao da ni ne poznaju taj pojam "RAČUN". :-)
baja

#260 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by baja »

Pitar s Kariba wrote:Benzinska pumpa "El-Tarik". Točim kod njih godinama i oni kao da ni ne poznaju taj pojam "RAČUN". :-)
poznaju kad udjes unutra...ako das onome vani pare, neces ga nikad ni dobit!

uzimanje racuna je proces koji trazi zalaganje obje strane...
girl

#261 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by girl »

cini mi se da mi u apoteci nikad nisu dali racun u zivotu ako ga ne zatrazim. (osim u apotekama gdje se ono odvojeno ide placati u odnosu na salter na kom se preuzimaju lijekovi kao sto je kod katedrale).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#262 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by PipiDugaDevetka »

Gledaću da više ne uzimam fiskalne račune. To više niko ne ''benda'', pa kada nije interesantno, ne znam zašto bih ja samo potraživao iste?

Očigledno je da se radilo o nekoj prevari koju ja baš ni ne razumijem u čemu se sastoji.
Kada advokati ne moraju izdavati fiskalni račun, ne moraju, vala, ni ovi ostali.
elcaliente

#263 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by elcaliente »

Ja sam odmah znao da je to sa fiskalnim prevara cim su pijacari bili oslobodzeni toga.

Vecina pijacara napravi veci promet od malih prodavnica a ne plate ni feninga poreza. Prodaju ljudi sve od jabuke do kompjutera a porez ne poznaju.
udrch

#264 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by udrch »

Kemoprom iz Buća potoka..
kod njega ćeš dobiti fiskalni račun samo za robu koja je pod garancijom, i to samo od kako je uvedena fisklaizacija...
inače oduvijek radi samo i isključivo sa nota računima..
na naš račun i na račun države je u zadnje 3,4 godine kupio dva objekta u ulici safeta Zajke i na istim otvorio nove poslovnice koje rade po istom principu..
sa jaranima sa Sokoca uvaljuje raji sirovu stolariju i krade od nas..
iceman ze

#265 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by iceman ze »

U Mutvaku na M.Dvoru, zatrazio racun, radnik me pogleda k'o da sam mu skrpio familiju odozgo nadole, dok je on gundjao, izdao mi je racun njegov kolega.
mayab

#266 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Makbel guma, jucer, ne pada im na pamet da izdaju fiskalne racune, navodno nesto crklo, a mladoj se neda pisati rucne fiskalne :-) , a promet ide li ide, u hiljadama KM!
To vam je banana drzava, jer da mlada zna sta ih kao firmu moze zadesiti, nebi joj bilo tesko da ih ispisuje rukom!
Ali, u ovoj drzavi ih nista ne moze zadesiti :run:
matematicar_teski

#267 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by matematicar_teski »

Kaznjeno je nekoliko objekata u starom gradu fast-food tipa, sa preko 15 000 KM. Kolege u Hercegovini prosli mjesec u Međugorju napisali 150 000 Km kazni. Mi se satrasmo, a gradjani uopste nemaju sluha.
JThomas

#268 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by JThomas »

za gospu ne znam, al' međugorje je čudo sive i crne ekonomije... :D
Država

#269 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Država »

matematicar_teski wrote:Kaznjeno je nekoliko objekata u starom gradu fast-food tipa, sa preko 15 000 KM. Kolege u Hercegovini prosli mjesec u Međugorju napisali 150 000 Km kazni. Mi se satrasmo, a gradjani uopste nemaju sluha.
Jel' to ukupno 15.000 u tim Fast Food-ovima, ili pojedinačno? Mislim, ne kontam šta to trebaš zgriješiti pa da te neko kazni sa 15.000 KM...
mayab

#270 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Mesnica "MUJANIĆ" u Blazuju, uzmu ti pare i to je to, kad zatrazis racun, kao blagajnica odsutna mislima, pa se zaboravila, jadnica :lol:
texel

#271 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by texel »

Ja nisam dobio račun u butiku u zgradi Vijeća Ministara BiH :mrgreen:
starii

#272 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by starii »

pekara runda kod medicine, dnevni promet je sigurno 5000KM...radnje BAdem na carsiji i u titovoj..promet ako nije 10000KM a za racun nikad nisu culi...
matematicar_teski

#273 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by matematicar_teski »

Država wrote:
matematicar_teski wrote:Kaznjeno je nekoliko objekata u starom gradu fast-food tipa, sa preko 15 000 KM. Kolege u Hercegovini prosli mjesec u Međugorju napisali 150 000 Km kazni. Mi se satrasmo, a gradjani uopste nemaju sluha.
Jel' to ukupno 15.000 u tim Fast Food-ovima, ili pojedinačno? Mislim, ne kontam šta to trebaš zgriješiti pa da te neko kazni sa 15.000 KM...
ukupno
ninsy sa

#274 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by ninsy sa »

MERCATOR u kafani nikada nema racuna
kakaljin

#275 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

Kupujem mjenicu kod vjecne vatre, bivsa SDK, i naplate mjenicu a ne daju nikakav racun za kupljenu mjenicu, a drzavna firma!!!!!!

Neka treba nama ovako da sve po sitnoj buraniji se udara
Post Reply